Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahojte spolubojovníčky chcela by som sa spýtať či niektorej z Vás tvrdne bruško? mne začalo tvrdnúť už pri 10 min. prechádzke.
ako zistím že mi tvrdne brucho? ja ho mám tvrdé stále
Je to taký zvláštny pocit..brucho sa ako keby kŕčovito stiahne a keď si naň zatlačíš je tvrdé. Po chvíľke to prejde a opäť je normálne. Mne doktor povedal, že pokiaľ to mám pár krát za deň a krčok maternice je normálny je to v poriadku, ale môžem užívať magnézium,...sú však ženy, ktorým sa to stáva možno aj 30 a viackrát denne, vtedy už nie je OK. Inak je to vraj normálna reakcia maternice na pohyby bábätka.
no, konečne mám umyté všetky okná v dome, všetko upratané, asi 10 min. relax a syn už na ceste domov od svokry, takže asi pôjdeme von🙂
@zz134 ja tiež spim stale na chrbte, proste sa tak vždy zobudim. neviem čo s tým robit, tiež som niekde čitala že to nie je dobre kvoli tomu že dieta tlači na dutú žilu a to potom sťažuje krvný obeh a z toho može bzť žene zle...lebo sa nedostatočne okysličuje..ale mne zle z toho nebýva 🙂
ahooojte baby pár dní som tu nebola a vy ste tu toho popísala riadne vela, čo máte nového???
@monuska342 ja si rada necham poradit, lebo cim viac sa do toho dostavam tym mam z toho vacsiu hlavu, hlavne kvoli tomu, ze tych znaciek plenok je naozaj neurekom. Ty to robis tak, ze si klasicku stvorcovu plienku poskladas na novorodenecky sklad urobis z toho akoby nohyvickou plienku a na ro tie vrchne nohavicky? aha taketo videjko som nasla tak takto mam na mysli
ta baba tam ale ako vnutornu vlozku este zlozila klasicku lienku na obdlznik a dala separcnu vlozku.
a ak chces ty zvysit savost tak potom tam davas namiesto tej obdlznikovej plienky davas sty dry vkladacku a bambusovu vlozku? dobre som to pochopila?. Hmm mam z toho kus gulas. Ale viem, ze tie klasicke latkovky zeny chvalia hlavne kvoli tomu schnutiu a aj cenovo su dostupne, je to lacnejsie ako ine plienky. Ani na vychadzky nepouzivas iny typ plienok napriklad kapsove alebo ci su AiO (2v1)?
@alenockas co sa tyka tukania na celo, tak to by si mali sami sebe, ked balia svoje deticky do ichemizovaneho igelitu. ja este tiez nemam odskusane v com prat ale hladam lacne alternativy aby som nemusela plienky a oblecko prat v drazdivych pracich prostriedkoch nasla som toto
http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-plienkach/sliz...)
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/myd...
Vyrobkov eko je podstatne viac, ale treba brat ohlad aj na nase penazenky 🙂
@vebinka25 aj mne tvrdne a od zaciatku 28. tyzdna mam pocit, ze je to castejsie, ale na kurze sme preberali, ze cim vyssie stadium tym castejsie bude brusko tvrdnut. Po chvilke mi to ale vzdy prejde trva to len kratko.
@zz134 @hrivushka ja som sa presne na toto pytala, ci mozem spat na chrbte a poedeli mi v nemocnici, ze ak s tym nemam problem ja, ze ni nie jezle a mozem dychat, tak bez problemov. Ked bude uz velmi babtko tlacit, tak to budeme citit, mne sa obcas stane ze ked si lahnem na chrbat, tak mi pride makko a nemozem dychat a vtedy sa musim prevalit, ale to malokedy.
@keira najhorsie je to tahanie vecer, vtedy mam chut si to brucho zlozit dole aby tak netahalo chrbat co budeme robit dalsie 3 mesiace ? 😲
@blackswan75 mozem poprosit, ako sa vlastne dostanem do sukromnej temy junoviek, uz 3 mesiace rozmyslam co to vlastne ta sukromna tema je 🙂 aj ja by som rada vedela co najviac o latkovkach
@indys toto je novorodenecky sklad ja malemu skladam uz iny sklad vola sa sklad pre chlapcekov.....davam mu dovnutra sty dry vkladacku a to je vsetko vydrzi mu asi 2 hodinky a ked viem ze ide spinkat tak mu dam dovnutra este bambusovu vlozku navon mam kapsovky ale niekedy davam aj stvorce s bambusovou vkladackou pretoze kapsovky a AIO plienky schnu neskutocne dlho hlavne v zime....a vide to aj najlacnejsie vybava pre prveho ma vysla 120 eur co je fakt malicko 😉 a pre druheho som zatial objednala za 70 eur 🙂
ahojte, spolučakateľky..ako často cítite pohyby vášho dieťatka? 🙂
@monuska342 tak to nemam sajnu aky to je sklad pre chlapcekov. Na internete som nasla len novorodenecky + sklad na draka a pre chlapcekov som nasla len pri viacvrstvovych lienkach.
aha taketo
http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-plienkach/skla...
mohla by si to pripadne nafotit aby sme vedeli ako sa to robi? my budeme mat tiez chlapceka a ak by sa to zislo 😉

@slavka1212 noooooo paci sa mi uz aj na ten som tiez pozerala ale pravdu mas ze keby to bolo so styrmi kolieskami ja sice nechcem az tak zaplatit lebo sa mi neoplati ale je fakt pekny 🙂