Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@slavka1212 joj ja som uz tatar z tych koriarov cim viac pozeram tym horsie pre mna a najhorsie je ked ani vidiet na zivo nebudem mm si z toho velku hlavu nerobi povedal povedz ktory chces a ja kupim samozrejme i cena musi byt rozumna no a teraz uz len cakat ked prinesie a az vtedy si ho pozriem joooooj zlosti ma toto 😠
@monuska342 no ja som rozmyslala o tychto na doma namiesto klasickych skladacich stvorcovych pripadne kupit bambusove plienkova vlozky ku nim a jednoznacne k tomu separacne vlozky. Nemusi byt presne tato znacka, ale takyto typ aj ked nevyhodou moze byt preisaknie kedze nemaju gumicky okolo noziciek.
http://nosime.sk/kategoria400-plienky-haipa-daipa
No a na vonok chcem tiez kupit AiO, len neviem aku znacku. Myslis, ze je v roznych znackach velky rozdiel?
Mam z to hotrochu gulas, kedze tych typov je vieac, precitala som toho dost a uz sa do toho pomaly dostavam. ty si sa preco rozhodla na doma pouzivat klasicxka stvorcove? je to kvoli tomu ze su cenovo najdostupnejsie? ale aj v tych je rozdiel , lebo niektore su hrozne riedko tkane , ty si si ich kupovala v obchode alebo objednavala?
Co sa tyka jednorazoviek existuju aj EKO, a tie su voci babatku a aj zivot.prostr. setrne, avsak ta cena je minimalne dvojnasobna v porovnani s klasickymi z drogerie.
Dievčatá z KE a okolia, kto by mal záujem o prípravu na pôrod, nižšie presný popis: 🙂
Intenzívna príprava VŠETKO O PÔRODE
prednáška samostatnej pôrodnej asistentky s ukážkami
vhodná aj pre blízku osobu k pôrodu
Kedy? 23.3.2012 (piatok)
Miesto a čas Centrum Essence, Štefánikova 6, (3.posch.) Košice
od 15.00 – 18.00 hod.
Poplatok 1 pár 22€, jedna osoba 11€
(s obdržaním potvrdenia o príprave blízkej osoby k pôrodu)
Čo si doniesť? minerálku,vodu,čaj...
seba s dobrou náladou
O čom?
• nástup pôrodu, príznaky začínajúceho sa pôrodu, všetky fázy pôrodu
• pôrodný proces - čo sa deje s mamičkou a bábätkom
• čo je dôležité vedieť a prečo
• ako sa dá pomôcť vlastnou aktivitou a dať predpoklad zdarnému priebehu pôrodu
• význam podpory a nehy blízkej osoby – ako môže byť nápomocná (ešte aj doma)
• info o postupoch v pôrodnici - od príjmu cez vstupné vyšetrenia, rutinné zákroky
• proste sa zoznámiť so všetkým, aby mamičku nič neprekvapilo a nezneistilo
Lektor
Mgr. Anastázia Furmanová, licencovaná pôrodná asistentka
mob. 0907025298; facebook
Výkon certifikovanej pracovnej činnosť PFP (psychofyzickej prípravy na pôrod)
od roku 2004
Objednávka
1. Poplatok poprosím uhradiť najneskôr do 21.marca na
č.účtu: 664 588 8024; kód banky: 1111; variab.symbol: vaše priezvisko
2. po úhrade poplatku nahlásiť účasť na mail: por.asist@gmail.com s uvedením
mena a priezviska, počet osôb
@zz134 ani ja este neviem ake su naj, lebo s tym nemam skussenosti, ale snazim sa dost si o tom precitat aby som sa dostala do obrazu a potom na zaklade skusenosti inych zien si nejake plienky vyberiem. Ci viac o klasickych jednorazovach(pamperskach) citam aky je to humus, tym viac som presvedcena ze ich pre moje babatko nechcem. Je skoda, ze esko povedomie je u nas n svk slabe. Nie je to vycitka, ale fakt, pretoze v inych krajinach sa poodporuje napr. separovanei odpadu. U nas nie. Kazdy tyzden vylozime von 1-2 vrecia separovaneho odpadu a co z toho mame? Nic platime tak isto ako sused, ktory ma 2 konvy komunalneho odpadu a neseparuje. No ja som si uz tak zvykla, ze si neviem predstavit vyhodit kelimok z jogurtu do kosa. Ludi mozes motivovat iba tak, ze z toho budu nieco mat a to €. Ja vsak verim, ze sa to onedlho zlepsi a casom bude samozrejmost produkovat co najmenej odpadu a vyrabat co najviac eko. Napr. v nemecku su mamickam, ktore pouzivaju latkove plienky poskytovane aj dotacie napre kupia plienky za 250€ a 100€ im prispeje mesto, pretoze aj mesto musi potom likvidovat menej odpadu.
@hrivushka ja si myslim ,ze z nedostatku magnezia nam nohy trpnu. Ja ho uzivam necely tyzden a je to o nieco lepsie + si treba este vykladat hohy, ale tak : na 2 min vylozis, na 2 min zlozis a tak striedat, pretoze tak aktivuje krvny obeh v nohach. Idealne by bolo este potom ako vylozis, zlozis do vodorovnej polohy este na chvilu spustit z postele . Cize odkrvit, prekrvit to pomaha.
dievcata a nad tym v com budete vasim detickam prat veci ste uz uvazovali? Ja sa priklanam k mydlovym orechom
http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/myd...
Boze teraz davali v spravach ze 10rocne dievcatko znasilnili 5chlapci najmladsi mal 10rokov normalne mi je z toho zle 😒 Ja to nechapem co sa to deje 😠
@marianax vykastroznicenat malo. Dievca ma zniceny cely zivot. Mozu ju rono odviest na psychiatriu chudatko ☹ prave pre taketo informacie nepozeram spravy, je to nekrolog a zbierka nechutnosti. Viem, ze to je zivot ale vsetko vediet nemusim, nijako to nezmenim a len sa potom zbytocne trapim, lebo mi ja tych ludi luto.
@tina2222 Ano prideme do toho razom...🙂 Mne sa paci ked ma volaju Tina..Skor nemam rada ked ma volaju Mata, ale vlastne je to jedno..ale ked mi niekto hovori Tina je to prijemna obmena... 🙂 13 rocny chlapec fiiiiha, tak ste dlho nemali...Ja a moj brat sme tak nejak rozdiel medzi sebou, a mame sa radi. 🙂
@marianax Deje sa to, ze deti su vychovavane vymyvanim mozgov televizie, a nic ich neucia ani v skole, ani doma o hodnotach zivota, preco sme boli stvoreni, na aky hodnotny zivot, takze decka hladaju co je dobre co zle sami, a takto to dopadne..Casto doma vidia nasilie, hadky rodicov, zle zaobchadzanie otcov s ich matkami, a naopak, takze si beru zly priklad...Moralka sa neda naucit! Moralka je vec srdca. Ked povies cloveku nemozes to urobit, lebo je to zle, tak mu nanajvys das nejaku info, ale nezmenis jeho srdce.. Srdce cloveka dokaze zmenit jedine laska k Bohu a bliznemu a viem to z vlastnej skusenosti..Sama som kedysi zila ako jeden velky sebec, a nepozerala som na nikoho len na seba..Nevedela som inak..Toto som videla doma, vsade...Potom sa mi dal poznat Boh, a ukazal mi svoju lasku. Ta ma zmenila. Odvtedy rozumiem preco clovek nedokaze cinit dobro, ale je nachylny konat zlo...Chyba mu poznanie lasky, poznanie, co vlastne je prava laska, nemyslim zalubenost, city, a emocie, extazy...ale laska nezistna, pomahajuca, sucitna, trpezliva, prijmajuca, nekritizujuca...Taku ukazal Jezis ked chodil po zemi..Zastaval sa utlacanych, neodsudzoval tych co urobili zle, ale vedeli prosit o odpustenie...kritizoval tych co si mysleli ze su najsamlepsi, a to zvacsa farizejov...Dnesna cirkev je ich plná...Samé prikázania, to musis, to nesmies, ale poriadne nevedia co je láska!
Videli ste ho už??? je fakt suprový 🙂 ale tá cena 😠 sedačka sa dá uchytiť v oboch smeroch 🙂
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13690603&tab=0
Ahojte júnovky,
ako ste víkendovali?
Bola som pozrieť na výstave nábytku v NR. Pozerali sme postieľku a komodu s prebaľovacím pultom. Neviem či sme nenašli, alebo tam vôbec neboli. Videli sme len 2 firmy s detským nábytkom. Krásny bol 🙂 aj drahý 🙂 . Budem nakoniec asi prebaľovať na písacom stole...
Jaj, a kúpila som si bezpečnostný pás do auta pre tehulky, tak už ma na bruchu pás netlačí.
@indys na doma mam stvorce hlavne preto ze velmi rychlo schnu 🙂 v kazdom pocasi a nieje velky rozdiel medzi takymi ako chces ty a medzi obycajnymi stvorcami mozes si kupit aj bambusove stvorce ak nechces obycajne ja davam obycajny stvorec a do nich sty dry vkladacku a ak ide maly spinkat tak mu dam este bambusovu vlozku a vydrzi mu kludne aj 4 hodinky....a ked mi okaka stvorce tak mi ich nieje luto 😀 pri latkovych plienkach je velky rozdiel v znackach a v druhoch....ktore sa ty pacia?
ja som stvorce kupovala v obchode a samozrejme ze mam tie kvalitnejsie :D
@monuska342 Ahoj, ja by som potrebovala poradiť s tými plienočkami, rozhodla som sa, napriek všetkým ktorý si ťukajú pri tejto zmienke na čelo, že budem používať látkové plienky. A neviem sa rozhodnúť o značke, ďalej pozerala som aj tie "kapsové" ( neviem presne ako sa nazývajú ), ale tie sa mi zdajú trošku drahšie. Neviem ani koľko akých plienočiek mám nakúpiť. Som už trochu staršia prvorodička,nechcem nakúpiť hlúposti... všetci naokolo používajú jednorázovky a to ja nechcem, jedine v prípade cestovania, možno v noci ....Poradíš mi prosím so značkami, s veľkosťami a podobne ? 😉
@alenockas ja vzhladom k tomu ze kamaratka ma synceka ktory ma alergiu este aj na mydlove vlocky a dali si robit testy v sukromnej klinike v rakusku na vsetky prasky na pranie, a najlepsia tolerancia bola na persil sensitiv ale iba ten co kupis v rakusku, ten co predavaju u nas v testoch neobstal, ja som kupila v DM v rakusku ten 2,8l za 7eur a oprala som v tom, krasne vecicky vonaju, a su uplne bielucke, je aj na farebne nebledne z neho pradlo som spokojna 😉
@marianax ahoj moja .....co povies na tento kocik ... http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=383... paci sa mi len by som brala so 4 kolieskami 🙂
@marianax toto sú podobné typy kočíkov 😉 cena výborná 🙂
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8930341&tab=0
@alenockas tak to poznam aj mne sa niektori ludia cuduju ze pouzivam latkove plienky....ja sa nad tym ani nezamyslam a ani nevysvetlujem ale velmi rada poradim kazdemu kto sa rozhodne pouzivat latkovky 🙂 najskor si musis rozmysliet kolko chces do vybavy investovat da sa nakupit aj za 100 eur ale aj za 400 😉 ak chces na doma pouzivat stvorce a na von kapsovky alebo AIO plienocky vide ta to najlacnejsie....pouzivanie kapsovych plienok je pohodlnejsie je to skoro ako pri jednorazovkach tieto plienocky maju kapsu do ktorej vlozis savu plienku a hotovo....nevyhodou je ze ich musis menit cele takze potrebujes okolo 40-50ks pri prani kazde tri dni takze to bude dost drahe...vsetko zalezi od toho kolko planujes investovat...ktore plienocky sa ty pacia?mas uz nejake vybrane?
Ahojte. Som tu nová, čakám bábo v júni a vlastne neviem vôbec nič, tak si tu budem čítať vaše skúsenosti, ak vám to nevadí 😨
dulkagabulka Dňa 26.3.2012 bude na STV2 odvysielaná relácia Medicina, ktorej témou budú Moderné metódy pôrodov. Hosťami relácie budú prednosta nemocnice na Kramároch, Doc. MUDr. Igor Rusňák CSc. a riaditeľ sanatória Koch MUDr. Vladimír Cupaník, PhD.. Členky OZ Ženské kruhy pripravili pár diváckych otázok, ktoré zaslali redakcii STV a ktoré si môžete prečítať v príspevku . Nevieme či otázky budú aj hosťom relácie položené. Ak vás otázky zaujali a chcete vidieť odpovete, pozrite si reláciu v pondelok dňa 26.3.2012 na stanici STV2

@marianax ten je krasny ..ja stale neviem ktory 🙂 casualplay avant sa mi zacal pacit no musim ist kuk nazivo 🙂