icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

indys
27. mar 2012

@riela aby malo dietatko pevnu podlozku, takze najlepsie zavinovacku alebo perinku. Ved ked je aj horuco nemusi v nej hned spat. ide o to ze rukou ho nedokazes tak dobre podopriet cele ako ked mas podlozku. takto sa to odporuca do 3. az 4. mesiaca. Ja to urcite pouzivat budem aj preto, ze je to mej prve dieta a naozaj nevem aka zrucna budem, takze mi to aj velmi pomoze. Je uz na zvazeni kazdej maminky ako sa rozhodne ale aj z hladiska manipulacie mi to pride velmi prakticke ked mas to babatko pokope. ved aj pri kojeni si mas babatko naklonit k sebe a nie sa naklanat ty ku babatku. No a ked je celkom taky novorodenec, tak to je tazsie si ho bez perinky ako take maciatko naklanat a tak ho zabalis a sup cele preklopis. Ked chces nechas rucky z perinky von aby malo volnost ale hlavka mu bude pekne drzat.

riela
27. mar 2012

dievčatá nestresujte sa, ja mám stále len pár vecí pre bábo na oblečenie a vzorky čo mi dal lekár na podradni - sudocrém, 1 plienka jednorázová a nejaké drobotinky inak nič.
ešte ani postieľku, ani kočík, ani vaničku. hľadala som nejaký zoznam čo mám mať pripravené pre bábätko. zatiaľ mám pripravenú iba teplú náruč, milujúce srdce a hádam aj pevné nervy 🙂
@kika1111 to je prekvapenie! veď dievčatká nosia aj modré a zelené.

mirka1210
27. mar 2012

@marianax presne ako píšeš 😉 ja som bola poslaná na genetiku ešte pred výsledkami testov a deň predtým som si to všetko študovala na internete,že aké riziká to má 😒 takže sme tam na druhý deň pani doktorke oznámili,že nemáme záujem o amnio 🙂 pretože predstava, že by sme prišli o nášho chrobáčika kvôli následkom amnia bola pre mňa strašná ☹ a vedela som, že aj keby som mala tie výsledky zlé ☹ nedokázala by som ísť na interupciu 😢 i keď som si uvedomovala,že choré dieťatko by nám zmenilo život naruby ☹ nakoniec aj výsledky testov boli OK,takže verím, že drobček bude zdravý 🙂 ale ako píšeš, myslím,že je dobré to vedieť dopredu,kvôli tej psychickej príprave 😒

mirka1210
27. mar 2012

@riela krásne si to napísala,až sa mi slzy hrnú do očí 🙂

riela
27. mar 2012

@indys toho sa aj ja bojím, že ako ho budem dvíhať. pekne si to napísala, že mať bábo pokope 🙂. nejako to hádam zvládneme 🙂

riela
27. mar 2012

@mirka1210 to som nechcela, práveže som to písala na odľahčenie, tak sa usmej!

mirka1210
27. mar 2012

@riela veď som sa na začiatku aj zasmiala, ale v tých posledných slovách je toľko citu a vyjadrujú to najhlavnejšie 🙂 čoho sa však mnohým deťom nedostáva ☹ nezabudnem na to, ako som raz pozerala na už druhú ako leží a spinká v postieľke 🙂 a to uvedomenie si ,že ten malý človiečik je úplne odkázaný na Teba 🙂 tá ich bezbrannosť ☹ uvedomenie si tej zodpovednosti ma až zabolelo,najmä kvôli deťom,ktoré sú odkázané viac na nemilosť svojich blízkych ako ich lásku 😢

mirka1210
27. mar 2012

@riela určite to zvládneš 🙂 a presne ako písala indys s bábom uviazaným v zavinovačke či perinke je úplne bezproblémová manipulácia 🙂 moja mama naše dievčatá nechcela prvé týždne/mesiace/ ani bez perinky brať na ruky 😀

kika1111
27. mar 2012

@riela áno chodia, ale nie LEN v takej farbe 🙂 a k dievčatkám patrí ružová, fialová, červená.. 🙂

indys
27. mar 2012

@riela urcite zvladneme . zaciatky budu kostrbate kym si na seba zvykneme, ale verim ze to bude len kratko a uz to budeme mat v ruke raz-dva

marianax
27. mar 2012

@mirka1210 ved to zalezi na kazdej zene ako sa rozhodne ....ved ja som bola na amnio a bola som uz asi v 21tt tak urcite by som si nedala male vziat ale bala som sa ci bude vsetko v poriadku ......ved si predstav ze tie triple testy su tak nepresne a skreslene ze som sa o nich aj v casopise docitala ze tie zeny su len zbytocne vystavovane stresu a ich dietatka potratu 😒 ze uz vynasli nejake ine presnejsie testy ale ci sa to uz u nas robi to neviem 😕 a inac ako sa mas a malinke ako moje sa rano so mnou zobudza krasny pocit 🙂

marianax
27. mar 2012

@macuka drzim palceky a daj vediet ako co ti povedali 🙂 chapem ze neobsedis ale musis sa prinutit aj polezat ved po porode sa nakrutis viac ako dost 😉

marianax
27. mar 2012

@riela jeej krasne si to napisala mas pravdu to najhlavnejsie mame a ostatne sa da dokupit hocikedy 😀

lucy125
27. mar 2012

@chelonka No Espumisan, mám v tehu zozname do porodnice, je to na vetry malého a lieh pre dojčatá, je na prvotné ošetrovanie pokožky bábatka po narodení, tiež to mám v tehu zozname do porodnice, preto sa toho držím. 😉 😉 A do predu to musím kupiť, náhodou sa niečo stane nadajbože predčasne porodím, šupnu ma do NR alebo Nových Zámkov, pre predčasne narodené deti, my nenáme auto, tak ani neviem či by niekto za mnou došiel, ešte do NR hej ale do Novych Zámkov?Preto už chcem byť pripravená, ale hovorím ešte takých pár veci ako toto a pod. mi chýba.Ty už máš niečko nachystané? Podla čoho sa budeš baliť? Ja čakám prvé, tak sa len učím a chytám mudre rady... 😀 😀 😀 No krém na hrádzu mám tiež v tehu zozname, od 34 tt sa masíruje hrádza-medzi pošvou a konečníkom aby bola pružná a nerobil sa nástrih, je to taký krém, u nás ho maju v obchode Tehotka, zn. Weleda ale aj keď ťa nastrihnu, tak sa opať masiruješ, aby sa ti to pekne zahojilo, u nás sotjí okolo 10€ taký krémik. 😉 😉
@macuka Jaj moja, dnes sa ozvi ako si dopadla, držím ti palce, ja som bola včera že už tak prísno ležať nemusím, ale varí a umýva riady manžel, aj návlečky na periny mi dnes prehodil, aj povysáva skrátka všetko 😉 Dovolila mi aj vychádzky, ale tento týždeń aj tak nepojdem nikde, až v sobotu sa trošku prejsť, lebo manžel chodí na poobedné, tak som od 13.30-22.15h sama domka, tak len ležím v postely alebo pri telke, či notebooku.Držkaj sa moja, mne brucho tvrdne sem tam 2-3x za týždeń, len keď sa malý nejak inak otočí, beriem magnesko, hádam to bude fajn. 🙂 🙂 a nebudem sa otvárať ešte aspon 5-6 týždňov.

lucy125
27. mar 2012

@mirka1210 No aj mne hrozilo amnio, 😒 ja som bola 28.12. v NR na genetike, lebo som 2x po sebe mala znížený Estriol až na úplne spodnej hranici, tak ma gynekol. pre istotu poslala na genetiku, tam som amnio odmietla, sme boli rozhodnutí, že malého chceme tak či tak, podla mńa je amnio, len pre ženy, ktoré, keď zistia, že malinké bude postihnuté, pojdu ho dať preč, 😔 😔 ale nám to nehrozilo, lebo sme on bojovali 4 roky, nakoniec to skončilo po 3 ťom pokuse o umelé, takže interupcia nepripadala do úvahy. Genetička nás aspoń poslala na morfolog. sono, tam bolo všetko ok, 🙂 potom sme boli na 3 D sono tam tiež všetko ok, 🙂 tak len dufam, že drobec je v poriadku. 😀 😀 Ale podla toho ako je už otočený a čo vyvádza bude určite v poriadku 😀 😀

macuka
27. mar 2012

@lucy125 Lucy vsak a to musis lezat, ked ti uz brucho netvrdne? Mne tvrdne 10-15 krat za den...Dnes ale nikam nejdem iba zatelefonujem lekarovi, co ako, ale az vo svrtok ordinuje moj tak zatial budem lezat a brat silne magnezium...Inak ja som presne tak doma ako ty sama, manzel pracuje tak isto poobede, a chodi az o 23.00 domov...Lenze ja mam dcerku a treba jej dat jest atd...Dnes aj zajtra mi pride na nu dat pozor asi kamoska, takze budem moct riadne lezat do stvrtku kym teda nezajdem k lekarovi skontrolovat krcok...Ja ked lezim tak netvrdne az tak, ale ked si sadnem tak stvrdne..Takze ani na pc nemozem moc vysedavat...

mischel03
27. mar 2012

Ahojte,
baby neviete poradiť kočík na nerovné povrchy a do terénu? 🙂 Plánujeme vychádzky do prírody a preto potrebujeme nejaký "terénny" Uvažovala som nad Cosa mura 4. Čo na to poviete? Ďakujem. 😀

marianax
27. mar 2012

@lucy125 uplne ta chapem ze si odmietla amnio ale musim troska protirecit nie je amnio len pre tie zeny ktore sa rozhodnu v pripade ze bude dietatko postihnute dat prec ja som bola na amnio preto aby som vedela na com som nedala by som dietatko prec len by som sa na to pripravila moja svagrinka je postihnuta viem ake je to tazke.....ale som rada ze vas malinky je v poriadku museli ste si prejst svojim aby ste sa ho konecne dockali 🙂 je mi velmi luto tych zien ktore tuzia po babetku a nedari sa im a o to viac ma tesi ked sa im to podari 🙂

miskaska
27. mar 2012

@lucy125 : V mojom blízkom okolí sú dve rodiny, ktorým sa narodilo dieťatko s DS, aj keď tripple testy vyšli negatívne, boli aj na morfologickom ultrazvuku a nič. Až po pôrode sa zistilo, že dieťatko je postihnuté. Napr. k DS sa pridružuje viacero chorôb a porúch a niekedy je lepšie sa na to pripraviť a odsledovať to ešte v brušku + aj v pôrodnici sú pripravený na príchod trošku iného bábätka. Teda aj ja si myslím podobne ako Marianax, že amniocentéza, nie je len pre ženy, ktoré chcú dať svoje bábätko v prípade zlých výsledkov preč. Sú však aj tak závažné poruchy ako Edwardsov syndróm alebo Patau syndróm, ktoré sú nezlučiteľné so životom a bábätko sa buď nenarodí alebo po pôrode umiera. Niekde som čítala názor jedného doktora, ktorý tvrdil, že je lepšie (z jeho pohľadu) v týchto prípadoch ísť na potrat, ako absolvovať pôrod - väčšinou cisárskym rezom a o pár dní na to pohreb ☹.

Toto je moje prvé tehotenstvo, zadarilo sa rýchlo a tiež som mala zlé vysledky tripple testov. Amnio som podstúpila.

lucy125
27. mar 2012

@marianax
@miskaska No ja som sa na amnio bála ísť, aj z dovodu bolesti, aj z toho dobodu, lebo som sa bála čo sa stane s malým. Ja poznám pár, ktorý mal super hematolog, testy, geneticke testy, triple testy, z dovodu že ona mala 35 r a bolo ich prvé bábo, bola aj na amnio, aj na 3 D sono všetko negatívne a ok, až kým sa malá nenarodila a zistili, že má DS takže ani všetky vyšetrenia ani amnio im nepomohlo zistiť čo malinkej je. ☹ ☹ ☹ Preto som to aj ja odmietla, keď to už má tak byť tak nech to tak je a trápiť sa s tým budem až po porode, lebo ja by som preplakala celé tehu a uškodilo by mu to ešte viacej.Len pevne dufam, že u nás je všetko ok.Lenže človek nikdy nevie, čo sa može stať.Zatial žijeme s tým, že malý je ok a nič zlé sa nepotvrdilo.Strašne dufam a verím, že aj vy ste na tom rovnako a všetko to pekne dobojujeme aby sme sa celé leto, aj celý život mohli z detičiek len tešiť. 😉 😉 😉

lucy125
27. mar 2012

@macuka No už prísne ležať nemusím, ale od štvrtku čo som bola na poradni a zistila mi skrátený krčok, som musela prísne ležať s vyloženými nohami, že aby som sa neotvárala.Mne bruško tvrdne len sem tam, vačšinou keď som v klude 😉 a keď sa malý velmi hmýri, inak všade mi robí celé noci a večeri tvrdé hrudy na tele, čo si opiera nožky o moje telo. 🙂 🙂 🙂 Už ležať prísne nemusím, ale čo budem sama doma robiť?Manžel už odišiel, tak si idm lahnuť a potom sa prenesiem pri telku a pc. 😀 😀 😀 a kým príde zase budem len ležať.Dávaj na seba pozor tvrdnutia brucha tak často nie je nič dobré.Lež aspoń kým možeš a máš k tomu niekedy príležitosť.Aj ja sa musím podla Dr. šetriť.

chelonka
27. mar 2012

@lucy125 ahaaa tak to som netušila aj ja som prvorodička a ty máš ten zoznam s kade? bo ja mám doma 2 a ani v jednom nič také nemám, tak preto som sa na to pýtala Ani mi nemáme auto, ako budeš riešiť cestu do porodnice ak ta to chytí dakedy pred termínom??

anulienka_nr
27. mar 2012

@riela som na tom veľmi podobne až na to že som bez vzoriek 🙂

marianax
27. mar 2012

@lucy125 hm vidis o tom som ani nevedela ze aj tie vysledky z amnio a 3D mozu byt nepresne 😕 ale ako hovoris nech su nase deticky v poriadku to bude nasa najvecsia odmena 🙂

lucy125
27. mar 2012

@chelonka Ja mám zoznam z nášho obchodu Tehetoka, tam ho dávaju mamičkám na požiadanie, je to vlastne zoznam čo potrebuješ do nemocnice tu v TO 😉 😉 No budeme to riešiť texíkom, nič iné nám nezostáva, lebo nemocka je od nášho sídliska cca 2 km a to by som teda pešo neprešla, takže tam aj späť pojdeme taxíkom 😉 😉 A vy ako? Odkial si?

riela
27. mar 2012

@anulienka_nr nedostala si ešte prenatal box 🙂 ? ako sa máš, chodíš do práce?
počkaj ako budeme hromžiť, keď s megabruškami v tom teple budeme behať a zháňať čo treba.

anulienka_nr
27. mar 2012

asi ani nedostanem až v pôrodnici :(, Obert takto svoje pacientky neobdarúva...Ja už teraz vzdychám a to ešte len chodím pozerať tie nekresťanské ceny baby vecí ...V práci ešte zarezávam, budem pracovať asi do konca apríla ale už by som bola radšej doma lebo bruško ma dosť obmedzuje.Ty si asi stále vo forme, si štíhlučká tak to asi zvládaš lepšie?!

macuka
27. mar 2012

@lucy125 tie tvrdé hrudy aj mne robí malé...No však to je tvrdnutie nie? Mne ked stvrdne tak len na chvílku. Potom zase dlho nic a zase po hodine, dvoch..do dna 14 x
No vsak uvidim ci aj ja ten krcok mam skrateny...Ja tiez lezim ked si sadnem, zvykne stvrdnut, ked som predtym dlho lezala...Ja sa v tom nevyznam..No vsak mi povedia, co ako..Drz sa. 🙂

mirka1210
28. mar 2012

@marianax presne ako píšeš,záleží na každej žene ako sa rozhodne a tiež s tebou súhlasím, že tam nechodia len ženy,ktoré si chcú dať bábo v prípade,že by bolo postihnuté preč....ak už sú nejaké pochybnosti,aj keď tie testy sú veľmi zavádzajúce,le lepšie ak sa žena i rodinka má čas pripraviť na príchod takéhoto dieťatka,poprípade, sa rozhodne žena, že je lepšie ak sa bábo nenarodí ☹ je to každej osobná vec - toto nebudem riešiť. Ja som si tie testy nedala robiť hlavne preto, že mi ich chceli robiť len z dôvodu veku a keď som čítala o tom, ako sa niektorí po amnio pripravovali na príchod chorého dieťatka a nakoniec sa im narodilo úplne zdravé bábenko...myslím,že ich muselo až mraziť potom pri predstave, žeby bola žena podstúpila interupciu ☹ žiaľ,stávajú sa aj opačné prípady,že testy sú OK a bábenko je postihnuté ☹ takže som tam aj preto nešla,ale ak by bolo treba na základe zlých výsledkov testov ísť,tak by som to bola podstúpila najmä kvôli tej psychickej príprave ☹
inak sa celkom držím,tie bolesti mi ustali, ale asi aj tak budem musieť ísť skôr k gynekológovi,lebo sa mi zas začali ohlasovať radosti tehotenstva 😠 svrbenie a pálenie - mala som to aj pri poslednej - streptokoka 😠 takže už sa vytešujem ☹ malý bol skoro celú noc so mnou hore 🙂 ja som sa len prevaľovala zo strany na stranu - to je moje celé nočné spanie a on si tam kopkal 🙂 a ty ako ? teda tiež máš tých obtiaží dosť s tými rôznymi bolesťami 😒 a popritom musíš zvládať deťúrence a domácnosť 😒 zvládneme,však 🙂 hlavne nech drobčekovia ešte pár týždňov vydržia vo vnútri 🙂

mirka1210
28. mar 2012

@lucy125 musím súhlasiť s marianax, že amnio určite nie je len pre ženy,ktoré si chcú dať bábo v prípade zlých výsledkov zobrať...ak sú nejaké náznaky, že by mohlo byť bábo choré, je lepšie keď sa má žena čas na to pripraviť psychicky,poprípade sa rozhodnúť aj inak - neodsudzujem žiadnu z nich,lebo ako písala už Miskaska sú rôzne postihnutia ☹ . Žiaľ, ale v niektorých prípadoch aj chvalabohu sú tieto výsledky úplne nepresné ☹