icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

myska183
13. apr 2012

@gaborova11 neni zac🙂

marianax
13. apr 2012

@blackswan75 no ja tiez pampers som pouzivala teraz ze su velmi dobre tie baby active v bielom baleni a maju ich teraz v akcii za 11ecka v billej 🙂

marianax
13. apr 2012

@gaborova11 ale tykaj mi mooooooja 😀 no ja mam termin 20teho juna ale idem o dva tyzdne skor kvoli cisaraku takze zatial to vyzera toho 8juna a tak isto cakame chlapceka 🙂

vebinka25
13. apr 2012

Ahojte babenky ako to letí. Chystáte tašky do pôrodnice, ja budem s tých posledných teda podľa termínu 27.06.2012 ale zdá sa mi to neuveriteľné a týmto by som chcela poďakovať aj Silvii zakladateľke našej, že nás založila lebo o chvíľku začneme odchádzať jedna po druhej do pôrodnice a už nebude čas. 🙂 🙂 🙂

marianax
13. apr 2012

@michelle1984 nooo tak mas klud na lozku tak preto tie kilecka ale tebe to vobec neublizi a urcite sa aj na malu nieco prilepilo 😀

lucy125
13. apr 2012

Ahojte holky, neviete mi povedať, aký zoznam treba do porodnice, keď idem rodiť sekciou? Ja som už zbalená na 3ú4 v taške, ale predvčerom Dr. že idem na 90% sekciou tak asi zdravotné nohavičky a obrovské vložky asi nepotrebujem, tak neviem, už ste rodili niektorá sekciou? 😉 Mńa to čaká o 4 týždne Bože ako to letí 🙂

marianax
13. apr 2012

@silvia0201 noooo pekne si nakupila 😀 ja som dnes len tak ockom hodila do sekaca a napodiv som kupila pekne vecicky a hlavne v dobrom stave tak sa radujem 😀 kupila som jedne body s napisom i love mummy potom dvoje polodupacky a jedne nohavicky a vseko ma vyslo len 5ecka 😀 no este mi toho treba habakuuuuk 😀 hlavne pre seba musim drahemu napisat co potrebujem len ci bude mat cas ale bude musiet nejak ho len prinutim 😀 😀 😀

marianax
13. apr 2012

@majam27 kludne sa pridaj 😀 a pohlavie vies? 🙂

marianax
13. apr 2012

@vebinka25 ahoj moja ani ja nemam nic do porodnice okrem jednej nocnej kosele a pyzama 🙂 termin mam 20juna no kvoli cisaraku idem skor mooooozno toho 8juna uvidime takze sa nestresuj 🙂 ale velmi pekne si to napisala aj ja sa chcem podakovat nasej Sise zlatej vdaka nej si tu takto pekne piseme a radime a dufam ze budeme aspon troska stihat pri nasich malinkych a sem tam nieco napiseme 😀 😉

marianax
13. apr 2012

@lucy125 ja som tiez nerodila cisarakom a teraz idem ale neskor ako ty tak potom mi das nejake instrukcie ak budes mat troska casu neviem co treba vsetko ale myslym ze tie nohavicky take sietkovane co kupis v lekarni alebo v zdravotnickych pomockach aby sa rada dobre hojila 🙂 inac asi to bezne co pri normalnom porode teda aj tie sietkovane nohavicky moze aj ta co bude rodit spontanne 😉

tinka5
13. apr 2012

Pekný víkend všetkým 😉 !

lucy125
13. apr 2012

@marianax jasné, že ti potom napíšem, rozmýšlam na čo mi budu zdravotné nohavičky, keď dole budem ok, nezašívaná ani nič, ale však uvidím čo mi ešte povedia, že čo si mám zobrať a čo vybaliť 😉 😉

mirka1210
13. apr 2012

@gaborova11 náš bude po dlhej debate 😀 Michal a termín mám 21.06.2012 🙂 ale aj 27.06.2012 😒

gaborova11
13. apr 2012

@marianax jaj ja som32tizdni tak kedi si ides chistat do porodnice veci pre babo a pre seba. Ake meno si das sincekovi ja mam patka. a preco ides cisarskim hm.... 🙂

gaborova11
13. apr 2012

@mirka1210 to je pekne meno mi sme vibrali patrika chlapovi sa to meno strasne lubi tak je velmi rad ze bude mat chlapca
🙂

mirka1210
13. apr 2012

@labutka no kto nezažil asi neuverí 😒 malú som mala pomaly stále na prsiach,odsávať som nemala čo...malá stále aj tak hladná,len si tak cuckala prso namiesto dudky,zaspala a mlieko je mlieko a voda je voda....a odrazu ho nebolo vôbec,prsia ešte menšie ako pred tehotenstvom.... 😒 zažila som to 2x a prvýkrát ma to veľmi deptalo,keď mi niekto povedal,že nemôžem kojiť preto lebo nechcem a slabé mlieko neexistuje ☹ malá dokázala vypiť aj 250ml čaju a potom keď zbadala prso ani si ho chytiť už nechcela,len vrešťala a vrešťala...myslela som,že sa stala chyba tým,že sme jej začali dávať ten čaj 😒 pri druhej sme išli len na prsníkoch bez čaju....ako píšem,bola na prsníku skoro stále,ale nič jej nešlo a pritom mala v puse krásne celý dvorec..potom od únavy a hladu zaspala...a tak dokola..a v priebehu dvoch týždňov po mlieku ani stopy 😒 takže,ja vravím,že keď neni človeku zhora dopriané aby kojil,tak skrátka sa môže aj roztrhať....a to som tak strašne chcela kojiť,že aj doktorka na mne zbadala,že už padám dolu hubou,lebo malá bola stále na prsníkoch...a aj tak stále hladná,zaspala od vyčerpania a o chvíľu ju budil totálny hlad...a takto dokola 🙂

mirka1210
13. apr 2012

@gaborova11 bože, Patrika som chcela vždy aj ja 🙂 ale boli to dievky 🙂 a teraz ja neviem čo majú,duply si ,že Michal a inak nedajú...ale veď aj Miško sa mi páči 🙂 ale Patrik bolo vždy to moje naj 😉

monuska342
13. apr 2012

@mirka1210 to fakt?ja som rodila pred rokom aj nieco....no uvidime teda...a kde si to citala?mas pravdu mi nedostaneme nic zadarmo 😒

gaborova11
13. apr 2012

@mirka1210 to mas pravdu ja som 🙂 chcela lukaska ale chlap si npovedal ze chce patrika. 😀 Ja som chcela dievcatko barborku 🙂 ale mi povedali ze to bude chlapec. 🙂 taki su chlapi

mirka1210
13. apr 2012

@silvia0201 presne ako píšeš, už nemám 2.dsať,aby som sa niečím takým stresovala,zažila som si s tým pri oboch svoje 😒 keď zbadám,že to zas nejde,tak to nejde....nebudem si ho tam predsa kompresorom naháňať,aby tieklo...pri prvej mi ušli skoro 3 mesiace len trápením s kojením....pri druhej som bola múdrejšia a keď som videla,že to ide tým istým smerom,deco hladné,ja padám dolu hubou a len prikladám....a celý deň nič iné,len prikladanie dokola a malá spí 15min a prso a malá spí 20min a prsdo...medzitým umývam prsia, krémujem a zas umývam prsia a prikladám.... ☹ a malá stále hladná 😒 nechala som to tak,lebo akokoľvek som sa snažila niečo z prsa vytlačiť,tak kvapka,dve a toť vsio 😖 a prsia sa mi zmenšili ešte na menšie ako pred tehotenstvom,takže o ničom.... 😒 tak budeme na umelom,preto nie sme zlé matky 🙂 toto si už do hlavy bulikať nedám 😝 nemám 2..dsať,aby som sa nechala takto stresovať a čakám tretie 😎

monuska342
13. apr 2012

@mirka1210 toto su podmienky platne od tohto roka http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... tak neviem teda

milacik0106
13. apr 2012

Dnes mi došla konečne postielka a v pondelok mi kuriér donesie matrac .. zajtra zbehnem kúpiť si plachty do postielky a mám to 🙂)) juupííí

mirka1210
13. apr 2012

@monuska342 aj tu na Mk a všade na nete, že keď nemáš platených tých aspoň 270 dní pred pôrodom do ZP povinne alebo dobrovoľne,tak nemáš nárok na materské a potom ani dieťatko nemá nárok na príspevok 😠 no rada by som sa mýlila,ako som už písala,ale myslím,že sa nemýlim 😖

mirka1210
13. apr 2012

@gaborova11 mne sa tiež veľmi páči Lukáš,Tomáš,Matúš....ale všetky končia na š a my máme na konci priezviska š a ešte tam máme aj s... 😉 takže,by to boli samé sykavky po sebe a znelo by to veľmi...no hrozne,ako had......š...s...š 😀

lucy125
13. apr 2012

@marianax A prečo ideš cisárskym?

silvia0201
autor
13. apr 2012

@vebinka25 jééééééééj, ďakujem ti veľmi pekne. ja som rada, že ste ostali tu vo verejnom fóre a neutiekli ste všetky do súkromnej. sme tu skoro všetky sestry a delíme sa o svoje vedomosti a zážitky.
ĎAKUJEM VŠETKÝM!!!
a to máš pravdu. pomaly budeme odchádzať, odmlčíme sa na pár dní a potom sa znova ozveme, ale to už budú naše uzlíčky pri nás 🙂

gaborova11
13. apr 2012

@mirka1210 mne sa lubi marek ale ma ho uz moja segra. Lubi sami aj matej. 🙂

silvia0201
autor
13. apr 2012

@mirka1210 presne tak ako píšeš. ani ja sa nenchám buznákovať v nemocnici. nie som prvorodička.

miskaska
13. apr 2012

@marianax Ja som tiez objavila pekne a lacne veci v sekaci...v jednom bolo oblecko pre babo iba za 0,50 € kus...operiem a je to ako nove. Nam raz ucitel na VS vravel, ze oblecenie zo sekacu je zdravsie, lebo tie "jedy", cim su napr. latky farbene uz vstrebal niekto iny 😉 .

mirka1210
13. apr 2012

@monuska342 no podľa tohto by sme naň mali mať nárok 😀 mne vždy vyhadzovalo stránky,na ktorých je stále spomínaných tých 270 dní... 😖 priznám sa, hanba nehanba,že som si už aj poplakala ☹ na jednej strane hormóny robia svoje,a normálne mi to prišlo tak strašne ľúto,že prečo náš malý nie a druhé deti áno...no jak taká tehotáčka a na druhej strane nemôžem ani veľa vyskakovať s financiamai,že to na mňa veľmi všetko akosik doľahlo....takže,ak by platilo to,čo je na tejto stránke v roku 2012...tak by to naši malí mali dostať 🙂 inak tá spravodlivosť má veľmi krehké hranice....myslím,že by to mali dostať všetky detičky,pretože je veľmi nespravodlivé,keď už štvrté a daľšie nie....je to diskriminačné 🙂 nech už tým chceli vyriešiť naši politici ktorúkoľvek menšinu,ale ublížili veľa iným,ktorý si to zaslúžia,aj keby mali detí 10...nie je to žiadne bohatstvo a taký malý človiečik toho potrebuje veľa,omnoho viac,než sa dá za tie peniažky pokúpiť 😉