Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax No to dnešné počko bolo hrozné .. tri krát som si pospala cez deň ako bábatko, lebo tlak som mala niekde v podzemí .... zajtra bude lepšie určite
@silvia0201 😀 😀 😀 dakujem ti moja urcite si na teba pomyslym 😀
@katarinahl ahoj moja vitaj 🙂 nieco mam a nieco este nie postielku mam po poslednej dcere kociar mam rezervovany a vecicky pomaly kupujem no ale este je toho dost co je treba kupit 🙂
@milacik0106 fuuu i ja som sa snazila pospat ale tie moje deti ani von nevysli a akurat sa im zachcelo hadat sa tak nic nebolo z mojho spanku ale uz som v posteli a uz aj idem spinkat 🙂
@marianax tak dobrú nôcku a krásne sníčky 🙂
Dobré ranko 🙂 ja som zase už hore,nemôžem vobec spavat. chcela som sa spitat baby včera večer jak som zaspavala tak ma okolo pupku aj pod pupkom tak pichalo,pálilo. Aj kríže ma hrozne boleli. Dnes ma skôr na pravej strane pod pupkom bolí. Asi zase len stresujem. Len ja sa vzdy tak bojim vsetkeho...utorok idem do poradne..
@majussska1812 Ajoj, aj ja strašne zlé spávam ☹ ☹ Ani na chrbáte, ani lavom a pravom boku, vobec nič.Mńa tiež už týždeń hrozne bolia kríže, ale hrozne akokeby ma niekto celú noc bil, aj klbiky, ako začínaju stehná. Cítim sa strašne na nič, takže ťa viem uplne pochopiť. Spávam max 3-4 h v noci a z toho každu hodku idem na wc, strašné niečo 😢 😢 Teraz mám oči opuchnuté, bolavé, idem si dať slabu kávu-Nescu, nech sa trošku preberiem.Inak na pravej a lavej strane pod pupkom bolievaja mńa, asi takým štílom, ako niekedy vaječníky pred menzesom, tak neviem či tak aj teba, alebo nie, ale uspokojím ťa, aj ja som na tom podobne.Ja mám poradňu 23.04.držím plačeky, neboj, všetko dobre dopadne a z tým strachom, ja sa bojím, tiež odkedy mi hrozil v 7-8tt potrat a bola som v nemocke.Bojíme sa asi všetky v dnešnej dobe. 😉 😉
Ahojte dievcata moje ako ste dnes spali ale asi blba otazka ked viem ze takmer vsetky nas bolia krize a klby no len vydrzat 🙂 mame zamracene tak dufam ze dnes nebude taky den ako vcera mala som hroznu depku fuuu idem varit a rozhodla som sa ze urobim predsa tie domace rezanocky tak prajem vam pekny dnik uz sa na vas tesim ked navarim a vylozim nohy 😀
@lucy125 presne jak aj ja,zobudím sa o 1,2,3 ráno furt beham na wc. Boli ma cela noha jak keby ma niekto kopal do zadku..úžas. stale ma svrbia prsia..už sa teším do poradne som zvedava ako podrastol drobec 🙂 viem si predstaviť ako sa bojis ja som potratila pred tymto tehotenstvom ☹(
@majussska1812 Veru aj mńa všetko boli.Ja by som mala isť za 3-4 týždne rodiť sekciou, tak to už hádam nejako prežijem a všetko hádam dobre dopadne.No muselo to byť pre teba ťažké ten potrat, na to nikdy nezabudneš, ešteže sa pošťastilo na druhý krát 🙂 🙂 Držím palčeky nech je malý len a len zdravučký 🙂 🙂
@lucy125 a prečo už pôjdeš rodiť.? Ďakujem,aj vy nech ste zdravucky ja sa tak obávam vsetkeho... Som rada,ked si mozem takto pokecat s niekým...
@majussska1812 Lebo malý sa otočil zadočkom dole-KP aj keď už bol mesiac hlavičkou dole a ja som po umelom a vraj u nás v nemocnici prvu graviditu po umelom ukončuju Dr. sekciou, aspoń tak mi to povedala moja Dr.Zajtra začínam 34 tt a sekcia sa robí v 37-38 tt, tak preto, bojím sa toho, hádam to všetko dobre dopadne 😉 😉 A už je aj jedno či sa malý otoči hlavičkou alebo nie. 😒
@lucy125 neboj moja všetko dobre dopadne 🙂 ty aspoň vies čo ta caka a aj kedy už drobca budeš držat v náručí 🙂
@marianax ja som vcera toez mala horznu naladu z toho pocasia....Slnko chýba..Celú zimu, a este aj teraz..No ale pekne sa nam narodia deticky do pekneho pocasicka, takze len vydrzme..Ja chvala Bohu spím teraz dobre, mala by som lezat, ale vcera som isla aj do obchodu, no nevladala som stat ani chodit a nic ma nebavilo.. 😀 Bola som rada ked som sa zase mohla strcit do postele, a oddychovat, a vecer citat a spat...Zacinam byt asi domased..Manzel dnes triedil pradlo, lebo ja som nevladala, ale ked som videla ako vytriedil musela som zasiahnut 😀 lebo by sme mali pofarbene vsetko...A dnes je zase strasne pocasie, zamracene, a nizky tlak..
Aj vám deturence tak kopu v brusku? Ja mam pocit akoby sa tam to bábo tak vlnilo, ze ako ked je burka na mori... 😀 A zacne ked idem spat..Ja chpodim velmi neskoro spat..Vcera mi bolo hrozne, ani nadychnut som sa poriadne nevedela, ani na boku mi nebolo dobre, proste tazke..
@macuka no tak to bolo asi naozaj tym pocasim a na nas tehulky to vplyva dvojnasobne 😕 ale zlaty manzel aspon sa snazil 😀 aj ja sa tesim ze porodime na leto lebo prveho mam narodeneho v marci druhu v juli to je naozaj krasne obdobie a dve dalsie v zime a to len obliekat a hulat treba a sediet doma ☹ dnes inac je to trosicku lepsie a dufam ze sa to nezmeni ale aj tak by som rada uz to slniecko a aby som mohla uz aj vyjst von tu pred nas panelak je pieskovisko a stale sa tu stretavame baby v okoli a kecame tak to mi chyba 🙂 .....a ziadny domased moja len oddychujme kym mozeme potom si uz len tak nesadneme tomu ver 😅
@lucy125 mozem sa opytat? tu ti pise ze si v 33tt vychadza ti to aj tak podla toho ako ti to tu pise? aj ja idem na cisarak a kedze si napisala ze ides tak o 3-4tyzdne tak to vychadza na na 36-37tt mne moja doki povedala ze tak v 38tt by som mala ist este uvidim co mi povie v utorok 😕
@marianax Áno som v 33tt zajtra začínam 34 tt, mám to presne podla tehu knižky 😉 Aj ja idem v 37-38tt tak od zajtra su to 3-4 týždne, ja mám poradnu 23.04. to budem v 35tt a mala by už na 100% rozhodnuť či áno alebo nie, ale asi hej a pošle ma na predoperačné testy ☹ Dosť sa toho bojím, neviem či viacej prirodzeného porodu alebo sekcie. ☹
@macuka No mne presne tak isto naviac sa vlní, keď som v klude, keď ležím pred telkou alebo idem spať.Tiež nevydržím na jednej strane, ani na boku, ani na chrbáte, zadýchavam sa, aj pri rozhovore, nieto ešte pri vychádzke a tiež sa mi zle dýcha.Ale to je asi tými posunutými orgánmi. 😒 Musíme už vydržať nejako. 😉 😉
Ahojte tehulky, tak to som rada ze som vas objavila, sice neskoro ale myslim ze tie posledne dva mesiace nam z toho zacne riadne preskakovat a je dobre vediet ze v tom nie sme same 🙂 Ja som od novembra na PN, mala som 24hod/7dni v tyzdni nevolnosti, stratila som vela kil, bola som aj v nemocnici na infuzkach. Konecne v 7. mesiaci mam svoju povodnu vahu 🙂 vychadzky mam povolene ale ja ich nezvladam - po 15 min stratim tlak a odpadavam 🙂 No je to komedia. Ale musim povedat ze je to uz ovela lepsie, predtym som nemohla ani citat ani TV ani internet - mavala som strasne migreny. Takze sa zo mna stal nie len domased ale aj asocial - a to som mala pred tehotenstvom vrtulu v zadku a nikde som nemohla chybat 🙂 Moja otazka je ci niektora z vas je druhorodicka a mala podobne stavy. Totiz potom co som zazila som vravela ze uz dalsie dieta nezvadnem nosit v bruchu - teda samostatne by som to asi prezila ale neviem si predstavit ze by som sa mala starat este o maleho drobca. Da sa to zvladnut? Do kuchyne este stale nevkrocim (stara sa a vari manzel) pretoze ked len zacitim pach jedla tak letim na zachod ☹ je to hrozne aky mame cuch - to ma asi najviac ubija. Manzel ma chcel prihlasit k policajnym psom 🙂 kazdopadne ked citam ze sa vam neda spat, ze nemozte ani lavy ani pravy bok ani chrbat, ze sa vam tazko dycha, palenie zahy a unava, pichanie v bruchu, bolesti vajecnikov - tak to ako by som o sebe citala 🙂 tak sa aspon menej lutujem 😀 totiz okolo mna su same tehulky v plnej kondicii, vsetko zvladaju, endorfiny maju na najvyssom stupni - tak sa potom citim dost odveci..kazdopadne sa na vas v buducich tyzdnoch tesim 🙂
@riela a cakame chlapceka aj my 🙂
@lucy125 ano to ti uplne verim aj ked som 5rodicka nezabudnem na to svoje prve tehu na prvy porod a vsetko po porode ako som sa ucila a nic nevedela dokonca som prvy krat drzala v naruci svojho syna lebo pred tym som take malinke nedrzala v rukach 🙂 takze tie tvoje obavy su uplne prirodzene ale neboj na vsetko postupne prides hlavne si verit a robit to ako to ty citis lebo niekedy je dobra kazda rada ale v podstate tvoj instinkt nesklame 😉
@vlnka81 ahoj sme radi ze si sa k nam pridala citam ze ti to tvoje tehu dava riadne zabrat mala som i ja nevolnosti na zaciatku ale tak do toho 4mesiaca sa mi to upravovalo mam sice este niekedy nevolnost z nejakych pachov napr z vonaviek ale uz je to ovela ovela lepsie 🙂 no neviem ako by to bolo v tvojom pripade pri druhom tehu nemusis mat taketo nevolnosti zato ze mas teraz ale o tom je este skoro rozmyslat 😅 ale hlavne som rada ze ti ako tak tie nevolnosti ustupili a ze si mozes s nami popisat aj ti cas rychlejsie zbehne ja tu velmi rada chodim a su tu uzasne babenky 😀 a ako si na tom s vybavickou ?

@mirka1210 jezkove oci! chuda moje to je fakt neskutocne a este aj k psychyatrovi posielaju najlepsie takto riesit 😠 no ja som dnes naozaj nemala dobry den cosi aj sestra vravela ze aj jej maly ma 7mesiacov a tiez bol nervozny cely den a aj ona by len spala tak mozno bolo aj nieco vo vzduchu a tebe hlavne v takom pocasi sa ozvu tie bolesti a neprijemnosti z havarky len sa setri moja tak isto robota neutecie uz som na to prisla 😅