Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@chelonka ani mi nehovor ako to zvladnem.. ja mam yorkshira a mini civavku... obaja su na nas a najma na mna strasne naucení, stale by sa len maznali, tulili, hrali olizovali ma.... nechcela som ich dat prec, ale viem ze by som to s dvomi nezvladla...a teraz rozhodnut sa len pre jedneho je tazke... ja neviem ako to zvladnem strasne ich lubim aj teraz mi padaju slzy - kto nema tak cit k zvieratam a hlavne psom tak to asi nepohopi... preto sme sa rozhodli ze ich dame prec spolu, jedna znama si ich vezme a aspon nebudu jeden od druheho...aj ked sa bojim ako to zvladnu, dufam ze nebudu dlho smutit..a ze rychlo zabudnu... je mi fakt nanic z toho... a prec pojdu ked ja budem v porodnici lebo by som to urcite nezvladla...
@chelonka ja som vcera zehlila malej veci, teda aj priatel mi pomohal aby som zase nebola zla na neho 😝 a tak sa mi lubilo ked zehlil polodupacky a potom si ich k sebe pritisol a vravi jaj uz aby si tu bola pipinka ze ti budem bozkavat tu ritulku smradlavu 🙂 a ja zase kazdy den si chytim kociar co mame v obyvacke a trosku ho pohojdam a v postielke napravim perinku 😀 a pustim si na chvilu kolotoc...
@lulu1988 fúúúú tak toto ti veru nezávidím, budeš to mať tažke, ale tebe pomože to že sa budeš starať o babatko, tak budu dni kedy na nich nepomyslíš, ale zas ked uvidíš vonku na prechádzke havkov tak ti bude velmi luto, my máme zlatu retrieverku 😀 trošku vačšieho havka
to je dobre ich neoodelujete a davate ich spolu to by bol iný šok pre jedného havka (oddeliť ho od paničkov a ašte aj spieho kamarata) a aj to že ich dávaš známeja nie niekomu úplne cudziemu, jedna známa tiež dali havka takto preč známym, ale oni ho potom chodili aj navštevovať a havko si dobre zvykol.
@lulu1988 my máme kočík v detskej a tiež sa chodím sním hrať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 postielku už tiež mame postavenu ale ešte v nej nieje matrac tak ako ma byt, tiež drahý skladal postielku už dávnejšie lebo sa veelmi teší tak nevydržal 😀 😀 😀 juuuj zlatí sú tí chlapi ked sa tak tešia na babatko žeeeeeeee 😀 😀
@chelonka jeeeej vy mate tiez krasneho psa... no oni ju este nepoznaju je to mamkina kolegyna z prace ale sme sa doholi ze pride k nam par krat pred tym na navstevu aby sa trosku otukali... ona sa na nich velmi tesi viem ze sa tam budu mat dobre len ked im pozriem do ociek tak mi puka srdce... a hlavne ked si mi lahnu ku hlave a pozeraju mi do oci . to akoby hovrili ze nedavaj nas prec...:( a oni nebudu na jednom sidlisku budu v inom meste 20 min od nas takze o to to bude lepsie ze sa nebudeme stretavat lebo viem ze by to nebolo dobre...a navstevovat ich asi nebudem chciet, lebo by ma to velmi bolelo keby som ich videla... a ani pre nich by to nebolo lahke keby nas videli odchadzat.. ja si budem pozerat fotky na nete a plakat - presne tak ako teraz..... ☹
@chelonka no veru ze su zlatí.... my ked sme pred tyzdnom si doniesli kociar domov a poovicka ho brala z auta do vchodu tak isiel tak hrdo a pysne ze som sa musela z neho smiat... aj vcera pri tom zehleni bol tak dolezity...a to som nikdy u neho nevidela.. v ociach mu vidiet taku radost - je to krasne....
@lulu1988 moja nemysli na to stále bo sa budeš moc do predu trapiť, úplne stačí ked sa budeš potom!!!! bože ja som tak tiež revala par, krat ked som čitala v jednom auditku o psikoch kde písali, že ich ich psí miláčikovia opustili a isli do nebíčka, tak som pri tom čítani revala jak mala.
tehuľky idem sa s vami podeliť ešte o jednu info..kamoška prevádzkuje túto stránku www.tehotenstvo.eu a radila mi ohľadne bradaviek, najmä ak je to naše prvé tehotenstvo..treba si ich vždy po sprche prejsť uterákom a trošku pomasírovať, povyťahovať, ak vás nebolia prsia tak doma chodiť bez podprsenky aby sa trošku odierali o tričko a tak znecitliveli a vraj mám vyskúšať potierať si bradavky citrónom že ich to tak spevní a nebudú potom pri kojení praskať. S tým praskaním mala aj moja sestra problém, až do krvi jej praskli a potom to 2 týždne liečila, takže ja to už praktizujem, okrem toho citróna 😀 a aby som nezabudla pekný deň žealám 🙂
@michelle1984 dúfam, že maličká je ešte v brušku a nechystá sa von. Rozmýšľam, že by som nejaké veci pokúpila cez net, ty si z akej stránky objednávala? Ďakujem.
Prajem Vám príjemný týždeň, krajší ako bude asi ten moj ☹ mne sa spustila nádcha , hrdlo ma bolí ☹ hlava ma bolí, no chúďatko to malinké ako musí so mnou trpieť 😢 máte nejaký nato dobrý recept? 😉
Krásny dník VÁM prajem tehulky 🙂 Síce u nás v Ke prší, ale čo už ... včera sme si poskladali postieľku, dnes nám má kuriér priniesť matrac, takže vybehnem do obchodu dokúpiť ešte plachty a môže sa prať posteľné pre juniora 🙂 V noci pri mojich výletoch na wc som musela dávať pozor, aby som nezakopla o postieľku s mojimi spacími očami 🙂, treba si už len zvyknúť, že mám pri posteli postieľku ... je to nádherný pocit, že čochvíľu pribudne k nám ďalší člen rodiny 🙂
@tinka5 Ahoj mne pomáha Pinosol, sú to síce hnusné kvapky do nosa ale účinné, paralen, potom si robím čajík s medom a na cmúľanie si dávam cukríky Anticool - tuším tak sa to píše ... hlavu hore zvládneš to ... a som si urobila trošku aj cesnakovú kúru - raňajky hrianky s cesnakom, maslom a medom a 2-3 ks zemiakových placiek .. len pozor cesnak je ťažký 😉 Veeeeľa ale veeeeľa piť .... Skoré uzdravenie
@milacik0106 -neublížim bábatku paralenom? 😕
@tinka5 nie paralen tehulky môžu 😉
@miskaska mala poslucha, chudatko je uz asi nadrogovana z liekov. za posledny tyzden sa mame zdravotne vyborne. 🙂 ale i tak si nerobim nadej ze ma pustia. ale uz mi zuzili davky liekov co beriem ako pozitivum. oblecenie som z netu neobjednavala. len postielku (bocianbaby), prebalovaci pult a doplnky (perinbaba - maju najlepsie ceny), prebalovaciu tasku a hrkalky (popron - to je taka vsestranna stranka nie len hracky, ale su tam najlacnejsie), oblecenie chcem z bess.sk tam ti daju lubovolne meno a text na oblecko 🙂
Ahojte júnovky!
včera po desiatej ste to dobre rozbehli 🙂, ja som spala ako drevo až do štvrtej rána. To je teraz moja hodina na vstávanie🙂. Dnes prehliadka u gyndoša čaká, som zvedavá čo mi povie.
@lulu1988 chápem ťa, aj mne by pukalo byť na tvojom mieste. veď navštíviť ich môžete, možno ich raz zoberieš zo sebou naspäť, keď bábo podrastie 🙂
takže s @vergulka a @vlnka81 - 60 chlapcov
a s @majuska55 - 34 dievčat
@tinka5 skoré uzdravenie
sakra, uz len 45 dni. ma zacia chytat panika:( ale tesim sa samozrejme🙂
@michelle1984 Ďakujem. Tá perinbaba je fajn. Som zistila, že tam robí kamoškin brat 🙂.
tak a som od gyndošky doma. Konečne po dvoch týždňoch PN bez vychádzok mám 2x denne povolené vychádzky od 10.00 - do 12.00 a od 14.00 do 16.00 hod. juj sa teším ako malé dieťa s toho 😀 😝 Krv mi teda nebrala to mi budeš až na asi poslednej poradni 4.5. aj stery. Dnes len kontrola tlaku, moču a bitie srdiečka. Malinkej bije ako zvon 😀 sa teším. Budúci týždeň mám prísť v stredu 25.4. a vypíše ma na materskú od 27.4. juj ako nám to letí. A potom si už len zavolám do pôrodnice v BS a tam si ma tiež prekontrolujú sonom. Takže dnes som sa zase nedozvedela koľko malinká váži a meria no nevadí myslím si že je všetko ok lebo aj tlak som mala ukážkový. Celkovo som pribrala zatiaľ 13 kg - a to 3 kg za dva týždne doma sedenia a jedenia 😒 no čo už hádam viac ako 15 kg nepôjdem. Dnes si idem ešte spraviť radosť kaderníčkou juj sa teším trošku zmeny. Pekný dník prajem aj keď počko je také kadejaké usmoklené, ale mne náladičku nepokazí 😝
@michelle1984 vydrž to ... to bábatko stojí za všetko ... posielam ti pozitívnu energiu 🙂
A mne dnes dorazil matrac, kt. som si objednala cez perinbaba.sk .. som s nimi max. spokojná
@myska183 aj u mňa je to oficiálne 45 dní dnes ... ale ja idem na plánovaný takže to bude cca už len 30 dní ... a nepanikár, zvládli to iné aj my to hravo zvládneme ... veď nie sme žiadne "B"čka 😉
ahojte dievčatá. ako sa máte?? no ja celkom fajn, až nato, že malá mi ráno parádne kopala do rebier, tak som musela von z postele.
niekde som čítala, že k pôrodu si môžte zobrať aj MP3 so svojou obľúbenou hudbou. a viete ančo som prišla?? že si MP3 zoberiem aj ja som svojou obľúbenou hudbou a po chodbe alebo na vzdychárni budem hulákať METALLICU, HELLOWEEN, alebo WHITIN TEMPTATION 😀 😀 😀 😀 😀 hádam ma nenechajú dlho hulákať 😀 😀 😀
joj a zabudla som dopísať nášho interpreta RYTMUSA 😀 😀 😀 😀 25 vyvolávačiek nech je malá do dvoch minút vonka 😀 😀 😀 😀 😀
@silvia0201 nech ťa potom drahý nahrá videokamerou 🙂 a zaspievaj/ zahulákaj na pôrodnici prosím ťa aj whiskey in the jar.
@riela no poviem derahému, nech sa nachystá 😀 😀 spravíme trocha šou na gynekologyckom-pôrdníckom oddelení 😀 😀
ahojte dievcata,prosim vas objednavali ste niektora latkove plienky??,bo u nas na okoli sa daju zohnat,ale len take tenke,ze to nemoze nic sat podla mna,chcela by som take ako byvali skorej,tie silnejsie...dakujem vopred za info
@lulu1988 a prečo davate psikov preč? my mame troch psov- a to velkých, ja mam pitbulicu, priatel dvoch hovawartov, a u mami je ešte weimarsky stavač. ale ani vo sne by mi nenapadlo dat preč moju Briu. ved pes je tiež ako dieťa, vyžaduje lasku, pozornosť a nechape ked sa ho jeho rodina chce zbaviť ☹
@macuka Maci to co tu pises to znie desivo !!! Takto dlho ta nechat trapit!!! Moja kamoska rodila v novembri a za nou zas kazdych 20 mn chodili ci neche epid a ona ze nie nie nie az kym takmer neodpadla od bolesti. A potom ta uuulava - vravela ze nikdy viac bez epid. na druhej strane mam kamosky co porodili sup sup ani nevedeli ako. Kiez by sa nam to podarilo rovnkao. Citala som vyssie ze mas bejby po 6 rokoch - a to si stale pamatas ten porod!!! vacsina zien do roka zabudne...to musela byt ale hrozna zataz...a klobuk dole ze si sa do toho opat pustila. Inac ja som tiez velmi uzka...presla som si kadejake clanky , fora a diskusie a rozhodla som sa investovat do EPI - NO. Aj na konikovi je o tom diskusia - teda asi 3 rozne diskusie:
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no/
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no-j...
Zeny ktore s tym cvicili nemali vobec nastrih a porod prebehol OK. teda 98% z nich 🙂 ale aj to je skvely uspech. Vsetky to ale odporucaju. Skus si to pozriet. Je to divocina ale ak by to malo pomoct tak to stoji za to 🙂

@lulu1988 nooo tak to sa najpravdepodobnejšie tovje malej vtedy tiež čikúta 😀 😀 😀
no pekne, ale neboj zastavite sa ked bude spinkat hodinku 😀 😀 😀 😀
ani ja sa neviem dočkať - šak ked som kupovala plienky do porodnice tak jak mala som si ich niesla a tesila som jak budem prebalovať tu malú riťulku 😀 jasnééé že rozmýšlam na tým ako bude vyzerat veeelmi som zvedavaaaaaaa