icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

bambulka248
16. apr 2012

@kika1111 aj mne teraz rodili dve kamosky. Obe mali takmer 5 kilove deti a jednej ho dokonca tahali kliestami :( Na tu pripravu som ja nesla tak dufam ze to zvladnem aj bez toho. Ale uz sa mi zacinaju hluposti snivat a bojim sa. Stale si hovorim ze zakladom je nenervacit sa, ale ked ja nechcem trpiet . 🙂

bambulka248
16. apr 2012

@kika1111 v nz toto iste, ale mozno je to tak lepsie. aspon nebudem spekulovat a zvladnem to bez toho

donka178
16. apr 2012

@kika1111 aj ja som z nitry ale na stastie 😅 teraz bivam v BA takze budem rodit tu 🙂
najprv som chcela rodit v nitre ale zname co tam rodili mi povedali ze ba je ovela lepsia tak budem tu 😀

kika1111
16. apr 2012

tak ano, ale napr. v topolčanoch ti na požiadanie urobia aj sekciu.. a to je malá diera.
@bambulka248

kika1111
16. apr 2012

@donka178 určite tam máš viac možností.. a ja zas nechcem cestovať, radšej budem tu doma..

bambulka248
16. apr 2012

@kika1111 to je pravda. par mojich znamich bolo rodit v stiavnici a tu si nevedia vynachvalit. no to sa mi uz zda fakt prehnane trepat sa az tam.

sandy80
16. apr 2012

@bambulka248 potvrdzujem. V NZ epidurál nepichajú - tým pádom ani spinálnu anestezu, iba celkovu:( Takže ideme bez toho. Hádam to zvládneme aj tak🙂 Už som to raz prežila - cisarák v celkovej anestéze, po 15 hodinovom trápení, dúfam aspoň tomu sa predíde keď to tentokrát bude plánovaná sekcia 😉

bambulka248
16. apr 2012

@sandy80 aspon uz vies co ta caka. ja nemam ani predstavu. Vela zien co mali epi popisuje porod ako najkrajsi zazitok, no tie co ju nemali.....

sandy80
16. apr 2012

@bambulka248 no myslím si že je oveľa väčší rozdiel medzi pôrodom s a bez epi ako cisarákom v spinálnej alebo celkovej anestéze, tam tú bolesť necítiš ani tak, ani tak, ale pri prirodzenom pôrode je to iné prežiť tie kontrakcie naplno alebo rodiť bez bolesti...

bambulka248
16. apr 2012

@sandy80 ty si to mala tazke. prezila si aj kontrakcie aj bolesti po cisarskom. ak sa smiem spytat, co bolo horsie?

vlnka81
16. apr 2012

@donka178
@bambulka248
@kika1111
uff tak to som dost v soku co citam - o tej neprofesionalnosti vpichov! to snad nemyslia vazne. pretoze ak sa dobre pichne a da sa spravna davka tak zena kontrakcie citi ale len slabucko - a to tak aby vedela kedy ma tlacit. Na babatko to nema (podla mojich info) velky vplyv. Ale tak ze by mohla iba ocami pohnut (teda viem ze je to obrazne) ale to sa mi zda fakt odbabrana praca. to ani zeny co maju cisarak s lokalnym epiduralom nie su takto oblbnute. Dost som teda sklamana...inac ak NZ ma bejby friendly hospital tak dufam ze su friendly aj k mamickam...urcite maju svoje skusenosti. Mozno podavaju rajsky plyn 🙂 to je iez moznost. alebo TENs.
ja osobne skusim kontrakcie v prvej faze - a ak to bude zle tak si dam urcite pichnut. Tiez by som radsej bez epi. je to sice bolestivejsie - ale zena ten porod (to som zas pocula ja) preziva intenzivnejsie a preto preziva aj ovela vacsiu radost. ale to asi len pri tych lepsich porodoch. Ja sa tak bojim bolesti - a najma tam dole. bauuuuu 🙂

julenka
16. apr 2012

ahojte,asi si ma nepamätáte,som sem prispievala len zo začiatku,ale čítam vás 😉
@sandy80 môžem sa opýtať,ku komu chodíš-k dr? keď máš plánovanú SC? ja mám tiež takú podobnú skúsenosť ako ty z NZ porodnice,a chcela by som teraz SC už tiež naplánovať dopredu,nerada by som znova zažila,čo prvý krát 😝 spomínala som to mojej dr.Langovej a mi povedala,že ma pošle na predoperačné vyšetrenie a celé to pripraví tak na SC...

bambulka248
16. apr 2012

@vlnka81 no dufam ze nieco proti bolesti dostanem. hadam vedia co robia aj ked som pocula ze maju jedno z najlepsich novorodeneckych oddeleni a velmi dobru uroven starostlivosti o nedonosene deticky, ale neplati to o gynekologicko - pôrodnickom oddeleni cize mamicky si to odtrpia. Tajne dufam ze to nieje pravda.

keira
16. apr 2012

baby, mne nenormalne narastlo brucho snad zo dna na den! aj vy ste u seba zaznamenali takyto "zrazu" stav? 🙄

tinka5
16. apr 2012

Kúpila som si nakoniec Stodal, tak dúfam, že pomože a malému sa nič nestane....
😉

hrivushka
16. apr 2012

ja som si dnes bola v lidli kupiť niečo z tych tehotenskych veci..kupila som leginy a ten pás na bruško, ale je mi to trocha velké. asi to vyrabaju na bruchá normalnej velkosti, nie na moje mini 😀

vlnka81
16. apr 2012

@bambulka248 podla mna nieco urcite budu mat - vsak by inac nove zamky vymreli 🙂 zisti si v akych polohach sa da u nich rodit. je viacero sposobov - ak nedaju epi tak by mohli mat vybavenie aspon na rozne polohy . Da sa rodit na stolicke, v drepe, na boku, na polohovacej koze az do sedu s madlom. osobne by som brala tu poslednu brala. pozri http://mojeporodnice.cz/gallery/165_3311.jpg

vlnka81
16. apr 2012

@tinka5 neboj,Stodal urcite neublizi 🙂 vsak je to tusim pre deti 🙂 hlavne ench ti rychlo zaberie! myslim ze pre bejby je horsie ak si chora ty. Vidis ja som si hned zobrala stopptussin a do 2-3 dni to preslo.ak by som to nebrala tak to mam na plucach a antibiotika su iste 🙂 drzim palce!

lulu1988
16. apr 2012

@riela vcera sme poniektore zase nevedeli spat 🙂 ja som zaspala az o pol piatej rano...
no puka mi srdce veru, aj ked nechapem ze niektory nechapu ze ich musim dat prec...
proste su na mna tak strasne naviazaní, a neviem si predstavit akoby som s nimi chodila von ked by som bola sama doma...oni su strasne pojasene a mat dvoch psikov na voditku a malinku v kociari pred sebou....viem, ze by som na nich nemala tolku casu.. ja im nechcem zle, praveze chcem aby ich mal niekto kto sa im bude naplno venovat....

vlnka81
16. apr 2012

@keira No ja mam pocit ze mi brucho rastie prave teraz - bauuu - od rana som na nete ale stale sa prevalujem 🙂 pali ma zaha a tlacia ma rebra 🙂

bambulka248
16. apr 2012

@vlnka81 iba klasicku porodincku postel http://www.zzz.sk/?profil=6008

lulu1988
16. apr 2012

@hrivushka a kde mas tych psikov? v bytovke ci na dome? to je podla mna velky rozdiel.. a taktiez rozdiel je v tom, ze ked bude polovicka prec v praci, ako ja budem chodit s dvoma psami a kociarom pred sebou von?
ver mi, ze pre mna to vobec neni lahke, ja som s tym nebola zmierena a ani som s tym stale neni a viem ze ani nebudem, ale myslim si ze je to to najlepsie co pre nich mozem spravit. nedavam ich cudzim, to by som nedokazala a nechcem za nich ani cent... davam ich osobe, ktora miluje rovnako zvierata ako ja a viem ze sa o nich bude starat tak ako ma a zahrnat ich laskou akou som ich zahrnala ja... urcite sa s nou dohodnem, ze keby to nezvladali tak nech mi to da vediet, a budem musiet vymysliet dalsi sposob. urcite im nechcem ublizit, vsak su to moje zlaticka...

bambulka248
16. apr 2012

@vlnka81 ale pisu ze na ulavu bolesti maju aj medikamenty 🙂)

hrivushka
16. apr 2012

@lulu1988 ja zas nechapem ako niekto može dať preč svojho milačika ked ho tak strašne lubi 😕 moja fena je na mna neskutočne naviazana, ked som neni doma, s nikym inym sa nebavi, nechodi von s inym ako so mnou. ale ked sa chce dá sa všetko. a ja teda určite chcem. sama doma budem tiež, priatel robi do večera, ale rano kym povenčim tych 20 minut malu postraži on, poobedne venčenie bude kočík a pes, to možeme byt vonku aj dve tri hodiny, a večer zas na chvilu vybehnem sama. 🙂
ja nikoho neodsudzujem, ja mám len na vec taký nazor, že všetko sa dá riešiť 😉 to by som musela dat preč aj svoje prvorodene dieta ked sa mi narodi druhe, lebo ved, už nebude čas sa mu venovat naplno 😝

lulu1988
16. apr 2012

@sandy80 tak to ma mrzi, ze som ta rozplakala... milujem tych psov a podla mna ine riesenie ani nemam... bolo by to bud na ukor ich alebo malej keby som si ich nechala... snad pochopia ze som im nechcela zle... aj tak im bude posielat dobroty, ktore viem ze lubia.... 😉

hrivushka
16. apr 2012

a ináč hned ako som vedela že som tehotna som svojho psa trocha pripravovala. žiadne tahanie na voditku, vačšinou chodi na volno (a poslucha fakt ukažkovo), ked je na voditku, ide pri nohe. nemožem si predsa dovolit že by ma potiahla aj s kočíkom. ma velku silu, takmer 30 kíl. a naučila som ju aby neskakala, aby bola jemna, ked si berie jedlo z ruky, tak iba jazykom. zuby nepoužíva vobec. zvykala som ju na kočíky a krik malych deti. na kočík sa neskáče, deti si nevšíma. robila som maximum pre to, aby bola pripravena na život s malym bejby. lebo najvačšia rana pre psa je, ked musi odisť od svojej svorky-rodiny.

hrivushka
16. apr 2012

@lulu1988 byvam v byte. priatel je do večera v práci. no, ja som svojho psa cvičila, učila chodit pri kočíku, učila jemnosti k malym detom, pripravovala ju na život s babom.

lulu1988
16. apr 2012

@hrivushka to je tvoj nazor...vidis ty mas doma len jedneho ja dvoch...a uplne poblaznenych.... oni su neni typ psov, ktory budu vedla teba poslusne chodit s kociarom... ja som tiez protestovala a vela plakala aby ostali doma, ale s dvomi sa to podla mna neda.... doma po mne skacu stale ma oblizuju, ked ich chvilu nehladkam tak knucia a dobiedzaju dovtedy dokym sa im nevenuem..viem si predstavit este prechadzku s jednym psikom.. viem ze by sa mi obaja ne,motali pod kociar keby som sla sama von, ale s ktorym? preto sme sa spolocne rozhodli ze pojdu spolu prec... pre nich to bude tiez tak lepsie..a budu v dome..budu mat priestor santit sa von...ver mi ze ani ja som tomu nechapala ze ako to niekto moze urobit... ale posledny mesiac som si to uvedomila ze ake to bude narocne... a ubezpecili ma aj kvoli tomu, ze som bola kocikovat kamaratkinho maleho a ked som prisla s nim domov a maly zacal plakat tak si mala vidiet ich dvoch..boli ako zbesneny... stekali na neho skakali na kociar, atd.... mozno by mu neublizili, mozno ho chceli len ovonat, ale keby mu poskakali tvaricku a skaredo by ho poskrabali tak neviem co by som robila... ver mi, ze tych psov milujem nadovsetko a neni dna ked nemyslim na ten den, kedy budu musiet odist a neplacem... ani nevies ake je to pre mna strasne tazke...

lulu1988
16. apr 2012

@hrivushka no ale ja som ich na taketo veci nepripravovala...osobne si myslim ze psi vacsej rasy su rozumnejsi a chapevejsi v tomto...nie jak tyto malí blazni.....

lulu1988
16. apr 2012

@hrivushka tak to ma tesi aj za teba ze sa ti to podarilo... moc ti zavidim... a drzim ti palce.... nechce sa mi o to pisat.... lebo zase placem prepac