Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 nie nieje to tresne - je to len priestupok ktorý sa rieši na RUVZ , ak chceš poslem ti jednu prezentaciu od pana, ktorý zastrešuje http://www.slobodavockovani.sk/ je tam vysvetlene čo je vlastne očkovanie, aku su formy, čo obsahuju očkovancie latky, a je tam aj to či je to tresne alebo nie a čo ti možu alebo vlastne nemožu urobiť ked nedaš svoje dieta zaočkovať.
ja nedám určite očkovať mne to zakazala aj imunoalergologyčka a tých videi je ovela viac aj toto je sice staršieho data ale je naozaj dobre
http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...
a ak by niekto chcel tu prezentaciu od. p čo som písala lucy125 tak mi dajte od IP váš mail
Ja by som očkovanie ako také vo všeobecnosti nezatracovala...
@miskaska ved vo všeobecnosti nie 😀 ako keby som šla do krajím 3 sveta tak by som o tom možno premýšlala ale určite nie tak malinké babatko a hlavne ked ma niekto v rodine už predispozicie na choroby, ktoré sú v príbalovom letačiku označené ako možne neziaduce účinky. A tu ide skor o to, že neviem prečo robí SK zdravotníctvu problem urobiť pred tým, par krvných testov či ma babatko na dostatočnej urovni imunitný system - bo ked je oslabený vakcíny robia najvačšiu sarapatu.
A okrem iného nie každému sa po očkovaní vytvorí aj rezistencia - takže iba zbytočne zaťažíš organizmus a nič z toho.
Naozaj ide o velikánsky biznis.
@lucy125 slobodavockovani.sk robi besedy na temu ockovanie, odporucam. Pozri si na ich webke, ci sa nieco nechysta aj u vas.
Tych filmov sa da pozriet viac, takisto na ich webke najdes aj pribehy rodin, ktore komplikacie pri ockovani mali.
No a k statistikam - vela chorob bolo na ustupe uz pred zavedenim plosneho povinneho ockovania. Chorobnost suvisi aj so zivotnou urovnou, dostupnostou zakl.potravin, cistej vody, hygieny a podobne. 😉
Odporucam film Vaccinacion - the hidden truth, je to anglicka verzia so slovenskymi titulkami. www.blinkx.com/watch-video/vaccination-the-hidd...
aha http://www.slobodavockovani.sk/news/portugalsko...
a u nás sa prevenarom veselo očkuje
@lucy125 no neviem ako to je ale podla mna tvoja gyndoška sa asi boji že by mohol by problem, ale u nás to dava každej skor a dokonca aj pri prvej materskej som mala ineho gyndoša a ten mi to dal tiež skor. Ja si myslím že to nie je pruser, len niektorí lekari sa asi boja.. fakt neviem
Ja mam tiež zamestnavatela v BA robim v ZA tak tiež to posielaju kade tade... Oni ti ale doplatia tu PN aj matersku ale chapem že peniažky treba v ten mesiac..
Možno je problem v tom že si na PN neviem?? lebo ja som pracujuca....
ale verím že ti to da a spracuju to všetko načas..... držím palce
@lucy125 očkovanie proti chrípke neočkuje aby si ju nedostala, ale aby si ju mala miernejšiu a kratšiu ked ju už dostaneš 😀 presne tak ako je to z očkovaním proti tuberkuloze.
a to nieje pravda že sa vďaka nim, zastatvili rozne smrtelné choroby, ked si pozrieš všade možne na nete štatistiky tak očkovať sa začalo ked boli tieto choroby už davno na ústupe v daka tým veciam ako písala labutka a aj preto, lebo je aj dostupnejšia zdravotná starostlivosť ako kedysi, máme rozšírenu kanalizačnu sieť, máme pasterizáciu, deratizáciu, dezinfekciu, zlepšenie bývania (suché a primerane teplé byty, menší počet osôb na meter
štvorcový obytnej plochy)
● uvádzanie skladovacích podmienok a záručných lehôt na potravinách
● chladničky v každej domácnosti
● kvalitná logistika pri distribúcii rýchloobrátkových potravín (chladiaci reťazec)
● informovanie verejnosti o pokazených/nakazených potravinách, zdrojoch
nákazy, možných spôsoboch prevencie atď. prostredníctvom masovokomunikačných
prostriedkov => rýchla prevencia ďalšieho šírenia nákazy
@gaborova11 takže dnes po poradni a sone, všetko OK 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 drobec je fajn veľký - 1725g a je taký chutnučký 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ako každé iné bábo Vás 😀
@lucy125 mozno mas Lucy dobry silny organizmus geneticky usposobeny na prijmanie aj jedov do tela....Ono niekedy su tie nasledky v neskorsich rokoch, to ta nestrasim to je fakt...Ja nikoho neodhovaram, sama mam dilemu...Dcerku som dala ockovat, proti vsetkemu, ale odvtedy som pocula nesmierne mnnozstvo pribehov znechutenych utrapenych rodicov znicenych deti, a pripadov kedy tie latky posobili na deti az tak ze sa stali autistami a ozaj fakt vazne pripady, nedavno aj tv odvysielala nieco, a potom to stiahli, a rodicia svedcili o ich pripade, ale nikto sa o to nechcel zaujimat...Ja sa dost bojim uz lebo moja mala sa narodila zdrava a tie ockovania znasala dost zle, a zle mi strasne spavala, a teraz vidim, ze ma dost precitliveny nervovy system, takze aj take ucinky, a ine moze mat ockovanie...Pozrela si ten dokument? Skus, nedas za to nic...Trosku casu si urob, a preskumaj... 🙂
aha teraz som si vsimla tvoju otazku..Uz som ti vlastne odpovedala, a co sa tyka ci to je trestne, tak ano je...Nejake pokuty davaju za to, v zahranici uz nie...Jedni rodicia sa obratili na nejaku lekarku ktora ich isla obhajovat a nakoniec im dali mensiu pokutu, ta lekarka to nejak vybavila..Kamoska mi poradila aby som si ju tiez prizvala ked nebudem chciet ockovat...Tuho, tuho premyslam...Tie okcovacie latky obsahuju tazke kovy a jedy co nici imunitu dietata..Potom sa matky cuduju, ze ved predsa kojili aj dva roky, a dieta trpi kadecim moznym.. ☹
@macuka neni to trestne je to len priestupok - keby je to trestné, tak dostanes zaznam do trestného registra ale to nedostaneš, bo to nerieš polícia a ani sud iba ten urad kerý pokutuje.
Inak ja som jedna z osob ktorá trpí následkami očkovaní, mám astmu, velmi silný atopický ekzem, polyvalentnú inhalačnu alergiu - teda potravinovu skrizenu s pelovou a som alergicka tamer na všetko čo existuje na tento zemi aj na kovi. a mám aj problem so štítnou žlazou, ešte za komunizmu moji rodičia za to dostali kompenzačný príspevok, ale teraz už nedostaneš ani prd.
@chelonka a sme doma, dakujem za ten clanok...Mimochodom dnes som pozerala kvalitny dokument aj o potravinovom retazci, geneticky modifikovanych potravinach, soji, kukurici, umelych sladidlach...Ludia co to na nas chystaju tieto zabijacke spolocnosti, ktorym ide len o prachy, tak to je nieco priserne..Davajte pozor co jete a co aj detom davate..Svajciarsko je krajina napriklad ktora si nepustila do krajiny GMP
Neviem podla u nas je toho v regaloch habadej..Radsej slovenske potraviny kupujme, a bio...
@chelonka ano tak si pravdu povedala, nie je to trestne, ale priestupok...Moja zlata, velmi mi je luto ako trpis, ale aj moje dieta..Narodila sa zdrava, postupne prisli kadejake veci, ako som pisala, a hlavne jej to nervovy system zasiahlo, a aj ekzemy, a nabeh na astmu...Nechcem urobit dalsiu chybu! Kojila som rok aj pol, a jej imunita je aka je, tak sa pytam, ozaj, co nam to tu klamu...
@kari55 boze aj mna velmi trapia hemeroidy ☹ chodim velmi malo a dost tazko na wc ... Ty si co davas?
Alebo baby nejaky tip?
@macuka ja nedám, bo akom som písala, mám tie choroby takže moje dieta ma 50% šancu ich získať a tieto choroby su všetky aj nežiaducimi účinkami očkovaní, tak mi alergologyčka odporúčila neočkovať bo tým zvýšim percento ziskania na 80%, čo aj tak mi lekarka povedala, že alergiu asi bude mať bo som moc silný alergik. a toto sú len tie ešte menšie nasledky očkovania, ale znepríjemnuju pekne život a to od narodenia až do konca to je jedna kapitola a to nehovorím o nákladoch na lieky, liečivá - maste, oblečenie a ostatné veci.
@macuka no presne bojím sa že ta tvoja mala tu astmu aj tak nankoniec dostane, bo ja som to mala presne tak a aj ked sme robili všetky možne opatrenia aby neprepukla aj tak prepukla Vieš ked je už tam nábech tak to je velmi tenký lad k jej získaniu. A ja to neberiem, že by som trpela som zvyknuta od 3. mesiacov zivota tak ja to beriem ako samozrejmosť, len ma otravuje pranie, bo furt má všetky veci mastné od masti - toto jedine mi asi najviac vadí.
Ale lutujem ludí čo tieto choroby dostanu behom života v 15. 20. alebo aj 30. 40 rokoch tí sa stým velmi tažko vyrovnávaju.
Dnes na ultrazvuku všetko OK, máme 1 688g 🙂 🙂 🙂
@mirka1210 hej som rada ze je setko poriadku tesim sa stebou. 🙂 uz mas nachistane setko do porodnice ja este nie lebo budem mat len prve a neviem co si tam treba brat.... 🙂
OBchod zo strachom- ohladne ockovania!!!!!!!!!!!!! Horuca tema...Ta3 stiahla tento dokument z tv, lebo niekomu nevyhovoval, Rodicia sa stazovali, ale nik im neodpovedal
@macuka http://www.ta3.com/clanok/13016/obchod-so-strac... inak tento link si treba kuknut, je tam presne to iste video, ale treba si prečitat aj reakcie ludí!!!!!! pod nim
@vlnka81 hej hej mavam sem tam bolesti,ma tak picha okolo pupku,pod pupkom,alebo na pravej strane, sa tak kolkokrat nalakam...akurat som bola s drahym v horach na prechadzke a tak mi stvrdlo brucho ked sa maly hybal az ma to tak pobolievalo okolo pupku. Teraz som si radsej lahla. Len mam este veci na balkone,som dnes drobcovi prala zase na plne dve pracky 🙂 mam co zehlit. Len dnes sa mi nechce . Dnes som bola aj na urade s drahym o uznani otcovstva,aby mal jeho priezvisko,bo my sme neni zobraty.
@justonka No ďakujem uvidím, čo mi povie Dr. toho 23.04.keď mám poradňu.Možno je to naozaj v tom, že som na pnke, neviem, však uvidíme čo urobí zamestnávateľ, ale už raz mi to pekne pokazili 😒 😒 Ale čo už narobím, treba to asi len prežiť. papier na MD sa dáva len jeden však? pri nástupe na MD, nie každý mesiac ako pnka?Stačí jeden papier a matersku budem potom automaticky dostávať tých 8 mesiacov?
@lucy125 ja som tiež prvorodička a verím ti že ked tak velmi váhaš budeš mať velmi tažke sa rozhodnuť, kdže niesi presvedčená jasne ani o jednej z možností.vieš mi ťa presviedčať nemožeme, iba možeme dať nejaké fakty, skusenosti ludí ale rozhodnutie bude už len na tebe. možo by som ti odporučila sa vybrať na niektorú prednasku p. Filla http://www.slobodavockovani.sk/podujatia/ ja som na jeho prednáske bola aj ked som už bola rozhodnutá neočkovať, lebo s ním sa da o tom velmi dobre porozpravať a popýtať sa na veci ktoré ti niesú jasné. Ale ani on ta nebude presviedčať o ničom on sám ma jedno dietaťko plne očkované, druhé napoli a tretie vôbec.
Inak aj on potvrdil, že jeho neočkované dieta, sa teší najvačšiemu zdraviu, bo su štatistiky, že neočkované deti su celkovo zdravšie ako tie očkované (samozrejme nieje to pravidlom), tým su myslené aj bezne virozy a pod.
@gaborova11 vďaka 🙂 ja mám všetko nachystané len pre malého 😉 pre seba ešte nič 😀 😀 😀 ja si beriem ako vždy 😀 papuče,šľapky do sprchy,hodne veľké/dlhé/vložky a hlavne jemné,spodné nohavičky bavlnené alebo tie jednorázovky skúsim,podložky pod seba do postele po pôrode,calciovú masť na prsia,sudocrem,plienky,vlhčené obrúsky,materské podprsenky,dudlíky,antibakteriálne mydlo na ruky,pohár,príbor,teplomer,veľa minerálky neperlivej,toaletný papier,ponožky na nohy mne aj malému,telefón a nabíjačku naň,uterák a osušku,fotoaparát,vložky do podprsenky,gumičku do vlasov,hrebeň,zubnú kefku a pastu,šampón,...ak ma ešte niečo napadne napíšem 😉

@macuka Aké vlastne očkovania myslíš? Tie proti pneumokokom a takým akými su tie proti záškrtu, čiernemu kašlu a podobné?Ja sa už od začiatku dávam napr. očkovať proti chrípke a odvetdy som žiadnu chrípku ja ani moja rodina nemali, predtým samé zvracania, hnačky 40 stup. teploty a odvtedy nič, dokonca nemáme ani nežiaduce učinky, keďže sa dávame očkovať keď sme zdraví, max niekedy ma slabá nádcha chytí, tak ja neviem, ešte som o očkovaní nerozmýšlala, ale zase vďaka nim, sa zastatvili rozne smrtelné choroby...Každý má na to asi iný názor, ale ja fakt neviem moc som počula pre a proti, ja som dokonca bola zaočkovaná aj proti tej prasacej chrípke, či vtáčej či čo to bolo, a žiadne umrtie sa mi nestalo ako to popisovali v telke 😒 teraz som sa očkovať v septembri nedala lebo som už bola tehu, ale okrem tohto razu som očkovaná už asi 15 rokov od prvej vakcíny čo vznikla a ja mám s tým len dobre skusenosti 😉 😉 tak fakt neviem čo mám na to povedať.