icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

vlnka81
23. apr 2012

@macuka ahoj maci, neboj sa ty nicoho 😀 Ockovat teda by som dieta nedavala - je to nepotrebne a hlavne zdravie ohrozujuce. Ale ak spapas nieco ty alebo tvoja rodina co je GMO (z gmo som zdesena aj ja, na EU urovni to stale nevedia doriesit, je tam silny lobizmus ale aspon sa presadilo povinne oznacovanie) alebo nejake ine nechutne prisady co do jedal davaju (zachytila som tu aferu s chemickou solou v kurcatach, antukou v klobasach atd.) tak som presvedcena ze vam to neublizi pretoze jedlo je potrebe a jest sa musi a vy za kazde jedlo uzrcite dakujete Bohu a davate to do Jeho ruk. A prave preto je v Biblii napisane ze nam nic neuskodi co by sme zjedli (ak teda verime) - pretoze my sami nevieme co jeme - nie je to ako pred 50 rokmi ze co vychovas a vypestujes tak to zjes - ja by som totiz hladovala, neznasam pracovat na zahradke 😀 ak sa da a mas znamych na dedine co pestuju a maju chov tak je dobre od nich kupovat - nie len kvoli nutricnym hodnotam ale aj kvoli chuti 🙂 taka paradajka vypestovana s laskou na slniecku - mmmhhhh - nie je nic lepsie na svete 😉 a tak vychadzam z toho - ak viem ze nieco nie je dobre tak sa tomu vyhybam, ak nemma inu moznost tak papam s dakovanim 🙂 kam by sme to dosli ak by sme sa mali kvoli vsetkemu stresovat? o tom predsa nie je zivot 🙂 🙂 🙂

vlnka81
23. apr 2012

@sandy80 neboj sandy, ak zvladne tuto prekazku tak mu bude lahsie v zivote. este vela vyziev a prekazok ho v zivote caka...a ak by si ustupovala tak by sa naucil ze prosikom a slzami dosiahne coho chce. ja viem ze to musi byt pre teba nesmierne tazke - ale ak povolis tak budes opat na zaciatku. Ja si pamatam ze som skolku nemala rada, dokonca som v nej nikdy nespala len som pozerala do stropu a ak som mala stastie tak bol vedla mna tiez nejaky nespavec a bola aspon sranda 🙂 ale prekonala som o a som tu 🙂 Nepoznas v skolke nejaku maminku? aby sa mozno mohol s nejakym dietatom stretavat aj mimo skolku - viac sa skamaratit, mat spolocne zazitky a potom sa mozno na kamarata/ kamaratku bude tesit - ked pojde do skolky. Drzim palce !!! ufff myslim ze taketo stavy cakaju kazdu z nas ☹ este si na teba spomenieme ked budeme s nasimi detmi o par rokov pred skolkou plakat aj my 😉

vlnka81
23. apr 2012

@buba12 este k tym odsavackam 🙂 vellmi dolezite je zistit si aky ma vykon tvoj vysavac. Najlepsie by bolo ak by si mala vykon nastavitelny podla potreby. Ja som si vybrala tu "baby vac ariane" pretoze je k vysavacu do 1800W a my mame takyto vysavac 🙂 vacsinou su odsavacky tak do 1500W. Tak aj na to si daj pozor ked budes vyberat.

sandy80
23. apr 2012

@vlnka81 díky za povzbudenie, my žijeme v malej dedinke, tak sa tu niektoré maminky - teda hlavne keď boli detičky menšie - stretávali, a stretávame sa aj teraz - len už pomenej, takže sú tam detičky, ktoré pozná🙂 on bol od začiatku náročné dieťa, zvykol si, že od rána do večera sa mu niekto venuje v kuse, od malička bol kľudný len vtedy, keď som mu príbehy rozprávala, mal rok keď už rozprával, odvtedy sa na všetko pýta, všetko mu treba dopodrobna vysvetliť, jeho sa nedá odbiť nejakou krátkou odpoveďou, je veľmi inteligentný a šikovný na svoj vek, všetkému rozumie, všetko pozná, a má nesmiernu túžbu spoznávať...a v škôlke sa mu jedna učiteľka (keď tam má 25 detí) nemôže v kuse venovať, a to je pre neho facka prvá, že sa tam svet netočí okolo neho, tak ako bol doma zvyknutý. A na to spanie som teda zvedavá aj ja, či vôbec zaspí, má svoje rituály, všetko robí vždy presne podľa zaužívaného postupu, a keď niečo nesedí, zúri🙂 malý puntičkár, strašne je cieľavedomý a ide za svojim🙂 no nič, nech už je pol štvrtej aby som ho mohla zase držať v náručí a popusinkovať všade tú jeho malinkú hlavičku 😀

lucy125
23. apr 2012

Ahojte holky, tak už som doma z poradne.Malý je opať hlávkou dolu, merala mu aj prietoky, zatial je to ok, je v poriadku, ale mám si sledovať pohyby, nesmú byť ani prudké, ani slabé, lebo je možné, že má pupočníkovú šnuru okolo krku.Vraj nemám ani panikáriť, lebo veľa detí, sa rodí normálne z omotanov pupočníkovou šnúrou.Takže ešte som zavretá, ale už mi krčok trčí len na vlásku, už sa bude otvárať, lebo už je skrátený na menej ako na 1 cm. Takže o tri týždne idem sekciou, dnes mi sestrička brala aj krv na krvný obraz aj predoperačné testy, a bola som sa objednať aj na interné na bud. týždeń a ešte na ARO musím behnuť aby sme sa dohodli, či pojdem umrtvená alebo uspatá. ☹ ☹ ☹ Sestrička mi dala aj sirup aby ma nepálila záha Gastrotuss a od zajtra mám materskú a od dnes ukončenú pnku.takže holky moje o 3 týždne sekcia, v 38tt sa musím ísť na konkrétny deń objednať, je to už na 100% isté. 😒 😒

sperka
23. apr 2012

@lucy125 hlavu hore. Nezúfaj a mysli pozitívne. Všetko dobre dopadne a bude OK. 😉 Uvidíš!

sandy80
23. apr 2012

@lucy125 ber to z tej pozitívnej stránky - netreba stresovať, kedy, ako a kde to na teba príde - myslím pôrod, a keď máš plánovaný cisarák (ja som s prvým synom nemala plánovaný, nechali ma najprv 15 hod sa trápiť potom sa rozhodli) tak budeš sa môcť na to pekne fyzicky a hlavne psychicky pripraviť🙂

marianax
23. apr 2012

@oksi77 oj moja to ma mrzi ja sa tiez budim na bolesti v klboch no co uz 😅 konecne mam lieky na alergiu ale akosi je toho vela 😅 no zodac mi dala sprej do nosa rhinocort a dvoje na inahaciu jeden atrovent a druhy ecobec ona je aj internistka aj alergologicka tak uz vedela co mozem co nie 🙂 tiez som bola cely vykend doma 😒 pekny dnik i tebe 🙂

vlnka81
23. apr 2012

@sandy80 jeeej ten musi byt zlaty 🙂 ja mam inac takehoto synovca - to akoby si pisala o nom. v skoel musi byt vzdy najlepsi vo vsetkom, ak nahodou raz sa mu nezadari (to je jedno ci matika alebo nejaky sport) tak je z toho uplne hotovy. A to nie je dobre vobec! co je zvlastne - je druhorodeny a kvoli nemu sa starsi synovec vzdy "umensuje" nechava ho vzdy vyhrat - aby nezuril atd. A to je medzi nimi minimalny rozdiel, tusim len rok a pol. Ja som ho zas nechavala prehrat - a to sa potom hadzal o zem. Nuz co, chcela som ho pripravit na zivot 🙂 musi zvladat aj prehry - o tom je zivot 😀 vies ta skolka je pre neho dobra. vsak ked pride druhy drobec tiez sa mu takto nebudes moct venovat a mozno este bude rad ze moze ist do skolky...vyhodou je ze is ho dala do skolky skor aby sa potom necitil ze mus do skolky kvoli novemu bejbi. To si urobila super 🙂 urcite ale teraz nepovoluj.

marianax
23. apr 2012

@sandy80 moja nemozes sa takto trapit nerobi to dobre ani tebe ani malemu v brusku a ani starsiemu synovi ........niekedy rodic musi byt aj prisny nehovorim ze mas byt zla alebo nieco ale jednoducho niekedy deti tak rozlutostia rodicov ze je to az nedobre aj moje plakavali ked chodili do skolky ale tiez ma niekedy vytocili lebo som vedela ze v skolke neplakali bola som si to aj sama preverit ale chcem ti vysvetlit ze ak aj malemu das vychovnu nemozes sa takto teraz trapit niekedy je to aj dobre ja som tiez prv len dobre a dobre a mojkala a vsetko ale viac zabralo ked som aj hlas zvysila a po zadku to nie je nic hrozne videla som ze potom naozaj nerobili take divadlo ako predtym vemid respekt musi mat predsa nemozes sa takto trapit deti niekdy vedia s nami tocit tak ako oni chcu 😅 hovorim nechcem aby to tu vyznelo ze som za bitie deti to v ziadnom pripade ale ako by som si ja poradila s mojimi detmi keby som aj hlas nezvysila a nedostali po zadku? tak si nic nevycitaj tiez mas len jedne nervy 😉

marianax
23. apr 2012

@lucy125 ahoj moja chuda vidis a ja zas spim len na pravej a tiez som takto dolamana ze neviem co ma vlastne neboli 😒 no alergologicka je aj internistka tak mi dala take lieky ktore mozem no je toho dost zodac rhinocort do nosa to je sprej a dva inhalatory ecobec a atrvent tak uvidim zatial som vzala len ten sprej inhalator vezmem vecer ale iba jeden aby som sa vela nanadavkovala 🙂 velmi velmi ti drzim palceky uz si urcite po poradni tak daj co najskor vediet ako si dopadla verim ze dobre 🙂

marianax
23. apr 2012

@michelle1984 hm to je blbe ked ta takto natahuju najlepsie je ked si budu isty ze ti pridu povedat zajtra idete domov a nie takto 😠

sandy80
23. apr 2012

@marianax
@vlnka81 ďakujem kočky že ma chápete...už mi je lepšie, pomaly idem pre malého🙂 tak som zvedavá či sa mu podarilo zaspať🙂
marianka, ja mám tiež ten rhinocort, ten mi strašne pomáha, dúfam že bude aj tebe🙂 na tvojom mieste by som najprv skúsila spray a inhalátory, a keď to bude málo, až potom by som začala brať zodac...keď si myslíš, že toho je veľa, však uvidíš🙂 aj mne dala moja alergologička aj tabletky, keby rhinocort nezabral, ale zatiaľ si vystačím so sprayom🙂

marianax
23. apr 2012

@lucy125 ahoj moja v prvom rada som rada ze je maly otoceny dole hlavkou aj ked vlastne ides sekciou fuuuuuuuu uz o 3tyzdne? tak to mi potom ak budes mat chvilocku cas napis ako to vsetko prebiehalo 🙂 neboj moja naozaj sa vela deti rodi s pupocnikom kolo krku viem ze budes sa teraz budes sledovat ovela viac a chapem to ale viem ze vsetko bude dobre a onedlho sa uz budes vytesovat s malinkym a na vsetko zle zabudnes 🙂 juuuj moja normalne som az ja nervozna ved o chvilu rodis neskutocne ja idem 15 na poradnu a ty uz zrejme budes mat po 😅 velmi velmi drzim palceky a budem na teba mysliet 🙂

marianax
23. apr 2012

@sandy80 dakujem moja presne tak mam aj v plane prv sprej na vece inhalator len jeden a tabletky dufam nebude treba 🙂 drzim palceky a daj vediet ako s malym 🙂

marianax
23. apr 2012

@majussska1812 super moja tesim sa s tebou daj vediet ako urcite ta pustia ale ako tu uz baby pisali nerozculuj sa ked prides domov drzkaj sa 😉

vlnka81
23. apr 2012

Zenicky bruchate musim vam napisat vtip zo zivota 🙂
kolega ma asi 3 rocnu dcerku. Vcera na obed pekne papala, dali jej na tanier brokolicku, mrkvicku...a zrazu povedala svoju prvu suvislu vetu a sice : "a kde je maso?" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Nie je to krasne? take uvedomle dieta 🙂
ja som sa tak velmi smiala 🙂 to dieta je ako ja. Ja milujem maso!!! Ak som nahodou na obed nemala maso, pripadne len rybu tak som sa citila nenajedena a ak to bol nahodou len salatik tak som si pripadala ako zajac 😀 Nuz ale pred asi 2 rokmi som sa musela umravnit a zacala som papat vela zeleniny a maso takmer vobec - lebo som mala travenie uplne v keli- zaludok nestihal travit masko ☹ . A pocas tehotenstva - zeleninu nemozem ani citit, a ak ju nahodou zjem tak hned ide von rovnkaou cestou ako prisla. No ale masko - to je ina vec 🙂 to sa pekne v zaludku drzi 🙂

macuka
23. apr 2012

@sandy80 to chapem...Aj moja mala dneska bola v skolke, a ucitelka povedala, ze sa nezapaja do vsetkeho..To preto lebo bola dlho doma a robila si co chce...Musi sa teaz o to tazsie prisposobovat, ale zase je uz rozumnejsia, tak si da povedat... Ja som malej zvykla hovorit smiesne rozpravky ked nechcela ist a plakala...Drzkajte sa.

macuka
23. apr 2012

@lucy125 tak pravdu povediac tymto som sa nikdy nezaoberala touto problematikou....je mi tazke k tomu sa vobec vyjadrit..Ale mam ta rada. 🙂

macuka
23. apr 2012

@vlnka81 Tak teda ty si zivy priklad zivej viery! Som necakala taku zrelu odpoved, a vazne mas pravdu..keby sme aj jedy brali neuskodia nam, tak je napisane...Boh predsa vie ze musime zit a vela krat presne ako ockovanie, my nevieme, ze tento stat nas nechrani a mnoho krat ani neinformuje, takze Boh nas chrani aj od toho co nevieme niekedy ze nas ohrozuje..Teda ked sme v jeho rukach..A ty kde byvas, odkial si? mas tzake zrele uvazovanie, a mudre myslienky, chodis niekam do zboru, alebo len doma sa zaoberas Pismom? Nehnevaj sa, som zvedava...Velmi si mi sympaticka..ani ja nedam urcite ockovat..
S tym prestovanim mas pravdu, ale ani to uz neni uplne ciste, ved ak si zase pocula o nervovych jedoch Chemtrails ktore vypustaju z lietadiel/ biele ciary, ktore dlho nemiznu na oblakoch/....tak to uz vazne jedine viera v Boha nam pomoze, ze proste ocisti nase jedlo...Paradajku uz ani neviem kedy som naposledy chutnu jedla, radsej nejem ziadne, a jablka, len od nas zo zahrady ked su tak to este chuti ako jablko...Pozerala som aj bio potraviny, su nehorazne drahe, su chutne, ale drahe...Kedysi ked sa mala narodila sme kupovali len bio, a stali sme sa vegetarianmi, a to som nevedela o GM soji 😀 Aaaale potom som sa modlila a povedala Bohu ze teda nebudem otrocit strachu a bruchu, a ze to co On ocisti je ciste, a prestali sme s tym..Bola som na Bukovskom zavisla, to je taky doktor vyzivy...Eee uz nechcem ziadnu filozofiu, a strach, lebo ako hovoris, nikomu to nepomoze, a nikto nema zaruku, ze ked bude jest same uzasne bio potraviny ze bude 100% zdravy alebo lepsi zivot bude mat..davat si pozor na hluposti treba to ano..Priklad, minule sme isli na zmrzlinu a mala som po nej chut ako keby som vypila liter saponatu na riad. Proste chemia- hnus, kyselina...brrrr. Takze tam uz nepojdem. 😀

macuka
23. apr 2012

@vlnka81 dobréééééé...mala bude odporca vegetarianov... 😀 Ale ja napriklad ked zjem kuracie maso tak som hlada za pat minut...

lucy125
23. apr 2012

@sperka Ďakujem však skusim pozit. myslieť, len som ešte nikdy operovaná nebola, tak mám strach ako to všetko bude prebiehať. 😒
@sandy80 No však to, aspoń, že to bude konkrétne naplánované, ale stále neviem či budem mať spinal, alebo celkovú anestézu, vraj mi na ARE poradia, ale moja gynekol. namá so spinálom dobré skusenosti, jej to pichali tiež, pred 3 rokmi a ešte ju museli k tomu aj uspáva´t, ona mi doporučila celkovu anestézu.Však uvidím ako dopadnu pred operačné testy a čo mi k tomu povedia, dilemu mám riadnu ☹ ☹
@marianax jaj, tak to si celkom dobre dopadla, o zodacu som počula, že je velmi dobrý 😉 😉 , aspońže máš lieky a polaví sa ti, aby si si s detičkami mohla užiť začínajucu jar.Ja už od dnes ukonč. pnka a už som akurát došla z roboty, bola som aj na sociálnej odovzda´t papiere, aj u nás v robote, ukonč. pnky a materskú.tak od zajtra som na MD tak som rada. Veru už o 3 týždne to vypukne, ak nie aj skor, lebo krčok má už len pár mm, Dr. vraví, že to vyzerá, že sa budem dobre otvára´t tak neviem. radšej nech to ešte vydrží a stihnem pobehať predoperačné testy.Poradnu mám v pondelok, už od dnes každý týždeń, tak už budú krvné výsledky s nimi idem 03.05na interné som sa bola radšej za 6€ objednať aby som tam nestrávila mladosť a asi 7.alebo 9.05.pojdem na ARO a odtial sa objednať na sekciu. Ja si to ešte ani neuvedomujem, že to už tak rýchlo bude. Jasné, keď dojdem domov, hneď vám všetkým popíšem čo bolo a ako bolo aj foto malinkého pošlem. Len nech samu nič nestane, aby sa nedajbože neudusil pupčn. šnurou, budem ho stále sledovať už od teraz a hádam aj Dr. keď poradňa bude každý týždeń. 😉 😉 Jaj som total K.O.unavená som teraz došla domov.Ďakujem, že budete na mńa myslieť keď budem mať konkrétny termín, dám vám vedie´t ale nervozna som z toho.
@macuka Ďakujem ti, aj ja ťa mám rada 🙂 🙂 🙂 No ja som to počula, o tom umelom, že podľa kresťanskej vieri je to zakázané, ale však keď chcem deti, na tom nič podla mńa nie je.Iné je hovoriť o interupcii, keď niekomu v tom čase doslova dieťa nevyhovuje 😒 😒 Jaj od zajtra som už MD. Čítala si ako som dopalda na poradni? 😨 😨 Už o 3 týždne sekcia. 😒

vlnka81
23. apr 2012

@macuka 😀 😀 😀 no vies - lahko sa dava rady a povzbudzuje , horsie je to ale v praxi 😉 treba si ale stale pripominat zaslubenia... 🙂 Bukovsky je podla mna super. mam od neho miniencyklopediu prirodnej liecby a vela x mi zabera to co radi. ja som najprv vzdy brala na vsetko lieky, ale asi pred 2 rokmi mi oco kupil tuto knihu a ked som to aplikovala tak vsetko bolo ok. Antibiotika ani neviem kedy som naposledy videla. namiesto vitaminu C pomaham imunite selenom a zinkom a to mi zabera krasne 🙂 a ak ma pali zaha tak predtym ako si dam malox -(v pripade ze uz umieram tak najprv zjem podla jeho rady lupane madle a to skoro vzdy zaberie. Aj jeho rady na krvacajuce dasna (ked som otehotnela tak to bola katastrofa) mi pekne pomohly. Co sa tyka zdravej vyzivy tak som si od neho kupila kucharku pre bejby ale urcite ju nebudem striktne dodrziavat - to len aby som mala nejake napady na varenie. Bola som asi pol roka na striktnej nemasitej diete -nehovorim ze mi nepomohla, citila som sa ovela lepsie. Ale predsa aj ten zivot si musime uzivat a papat aj nezdrave veci 🙂 vsak to nase telo sa tak ci tak opotrebuje a nase dni su uz aj tak zratane 🙂 Videla si film vrchni prchni? Tam Abraham (herec) hovori detom na dobru noc pribeh o prasatkach - jedno co uslo do zita a poriadne sa napapalo a ostatne ktore sa bali do zita lebo to bolo zakazane. a vsetky aj tak skoncili ako klobasky - pekne povedane . ale abraham hovori, ze to jedno prasatko si aspon mohlo povedat ze bolo v zite 😀 😀 😀 no torsku som odbocila od temy a ak si nevidela ten film tak to co som ti napisala tak ti musi zniet uplne od veci...ale co som chcela povedat je, ze si predsa nemozme vsetko na svete odriekat (ak na to nemame vazny dovod) lebo aj ten sam zivot by stratil na kvalite a ak by sa k tomu pridal strach tak to by som to uz fakt mohla "zabalit" 😉 Myslim ze bez viery sa musi tazko tazko zit.....ani si to neviem predstavit.

chelonka
23. apr 2012

fúúha baby vy ste sa ale rozbehli, za par dní čo som tu nebola pribudlo hodne ale hodne strán, to kým prečítam 😀

adulka165
23. apr 2012

Ahojte babenky tak dnes som nejaká leniva ako som včera kuchtila tak dnes som len lehnila na gauci pred telkou. Cez vychádzku sme s mm išli na nákup do potravín a strašne ma pichlo v prsiach. Prišli sme domov a pri prezliekani do teplakov a tricka som si prezrela prsia takze začalo mi vytekát kolostrum ci ako sa to vola. Zatial len par kvapôčiek... som myslela ze mne to nebude... a to ideme v piatok na svadbu a šaty oblečiem len bez podprdy tak teraz mam hlavu v smútku ze ako to doriesim aby som nemala mokré okolo prs ......☹

miskaska
23. apr 2012

Chemtrails je iba obycajna konspiracna teoria. Na vzhľad a dobu trvania kondenzačnej stopy majú vplyv predovšetkým vlhokosť a teplota okolneho prostredia. Pokial je prilis suche alebo teple pocasie, kondenzacna stopa nevznikne alebo mizne kratko po prelete lietadla. Pokial okolne prostredie obsahuje dostatocne mnozstvo vodnej pary, povodne drobne ladove krystaliky dalej rastu a tym stopu este viac zviditelnuju. Podla strojcov konspiracnych teorii chemtrails obsahuju nebezpecne latky, alebo dokonca prudke jedy ako je napr. barium, bauxid, či ine oxidy hliniku, zluceniny vapnika a horcika, ci najroznejsie polymerove vlakna. Tieto latky v ovzdusi su vsak lahko zistitelne pre kazde odborne pracovisko alebo sikovneho chemika. Nikdo ale nikdy nehlasil zvysenu koncentraciu tychto latok v ovzdusi.Atd. atd.

macuka
23. apr 2012

@miskaska to je tvoj pohlad, ale nie skutocnost ktora hovori za mnohe...Su svedkovia tychto veci, a dobre sa vie o spolocnostiach ktore toto svinstvo prasia do vzduchu a za akym ucelom. To ta ale nemusim ubezpecovat, nemam to zapotreby...Viem svoje 😉 Maj pekny den, a nekaz si ho presviedcanim ta, ani ja ta nepresviedcam.

eemmaa
23. apr 2012

@adulka165 aj mne to robieva ale iba obcasne tak neboj a po pripade si tam skus dat tie prsne vlozny mozno ti to trosku pomoze 😒

sandy80
23. apr 2012

@adulka165 mne to tiež vyteká už mesiac, ale len kvapôčky, a stačí keď si na bradavku dáš vatové tampóny (aj to tam môžeš malým kúskom leukoplastu nalepiť, to sa nebude dať vidieť, treba to vyskúšať🙂

vlnka81
23. apr 2012

tehulky,
LETELA NIEKTORA Z VAS V 5./6./7./8. MESIACI TEHOTENSTVA LIETADLOM?
ja letim v piatok bratovi na svadbu a som celkom zvedava ako to dopadne. Lekarka povedala ze letiet mozem, ze maternica sa dobre drzi 🙂 ale aj tak...autom ma vobec nechcela pustit.