Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@macuka Juj no som bola z toho všoku, som nevedela ako reagovať sa mi to ešte nestalo 😨 😨 😨 ale už budem mudrejšia. veru keby to nebolo prestalo, tak idem do nemocky radšej, ale dva krát to bolo a akoniec a dnes zatial všetko ok, klop, klop, aj keď som do 3h ráno nemohla zaspať malý strašne kopal, všetko ma svrbelo, na wc som stále chodila ☹ ☹ proste otrasné niečo. No moja dávaj si na seba pozor aj na ten tlak, mne Dr. kázala kupiť magnesko bez predpisu zn.Swiss vraj v tom nie su žiadne generiká, čisté magnesko dosť ale drahé,90 tabliet 10€ stojí, ale hlavne nech pomáha.Vela vodičky pi a hlavne sa šetri moja 🙂 🙂
@sijust Nemáš začo, ja som mala tiež v apríli narodky 15.04. a som baran aj manžel je bran on je 23.03. 😀 😀 😀 takže dvaja barani v rodine super čo? ty si ešte baran alebo už byk?Aj malý vychádza tuším na býka, to budeme talianska rodinka 😀 😀 😀 No tašku mám na 95% zbalenu len doklady ešte+moje hygienické veci tam hodiť a bude to.Kukám, že si odo mńa o 2 roky mladšia? 🙂 🙂
@sperka No to máš fajn, len 12 kg, aj ja milujem ovocie, hocijaké 😝 😝 😝 ale dnes si zmlsnem aj na cookies sušienkach čoko, tie milujem, včera som po kontrakciách zjedla pol kg hrozna, otras čo?A ešte o 22.30h s drahým večer čo došiel domov z roboty a potom že mám 20 kg navyše sa divím 😀 😀 😀
@marianax No Marianka veru ma bolesti zaskočili a to riadne. No presný dovod na sekciu neviem ani ja, ale Dr. mi povedala, že v našej nemocke to tak robia, že prvá gravidita po umelom rovná sa sekcia a druhá tak isto 😒 😒 čo už človek narobí nie? Nejako už len musím porodiť. No aj ja si myslím, že tým včerajškom som sa asi otvorila, lebo v pondelok bol moj krčok už len na pár mm zavretý a v pondelok dalšia poradňa a povie mi, že som otvorená, ma šlahne. nechcem ešte ísť do nemocky, nech malý aspoń 2 týždne ešte preboha vydrží, aby nás nemuseli prevážať do Nových Zámkov alebo NR pre predčasne porodené detičky 😒 😒 😒 Moja aj ty oddychuj, neboj určite dám vedieť keď už bude po všetkom 🙂 🙂 🙂
@lenka_x hehehheheh 😀 vyguvli mu nejaky strasidelny obrazok so strie - hned bude vediet 😀 ja mam este z puberty cele boky od strie - vyzera to otras, ale mne je to uplne jedno. asi hlavne preto ze z boku sa nevidim a tak mi to nevadi 😀 vsak ak sa niekomu nepaci tak nech sa nepozera 😀 a kedze to su uz teraz len take male biele jazvicky tak ani mm sa nevystresoval 🙂
@vlnka81 no krásna ako krásna 🙂 pribratá tvár nie je veľmi in,ale teraz to vôbec neriešim ale sama sebe sa veľmi nepáčim...ja si tiež myslím, že to nie je o krémovaní ale o pokožke..no uvidíme čo bude po pôrode a hlavne som zvedavá kedy sa dám opäť do svojich starých riflí 🙂 🙂 🙂
@lucy125 hm ja neviem ci to ma nejaky suvis ze ake magnezko beries...Podla mna to su uz len tehotenske problemy, a vykladam si nohy, manzel ma masiruje, nech sa mi hlava prekrvi, citim akoby som ju mala pod vodou vkuse rano...Kym sa ako tam adaptujem tak je poobedie.. 😀 Drzkaj sa, nech ta Boh pozehnava
@lucy125 tak to ano moja nech len vydrzite este tie dva tyzdne drzim palceky ano snazim sa oddychovat ale musim aj nieco urobit doma je samozrejme pri detoch pratania a pratania este som ani zimne veci nemala odlozene troska som porobila ale uz mi tazko a nebudem nic riskovat ved i zajtra je den 😀 ale nemusela si sa otvorit aj ked si mala tych poslickoch ved uvidis drzim silno peste moja 😉
@macuka Juj to je super že ťa drahí masiruje, mne zase každý večer bruško natiera a nožky škrabká 😀 😀 😀 a aj nožky sem tam pomastí, keď som dlho na nich a bolia ma.Akurát si pojdem lahnuť drahý odchádza do roboty a zse budem do 22.15h sama 😢 😢 😢 dufam, že večer zase kontrakcie nedojdu ☹ ☹ Ďakujem aj teba nech požehná, aj celú tvoju rodinku, hlavne sa držkaj, aby sa ti nič zlého nestalo, keď máš s tým tlakom také problémy 😉 😉
@lucy125 ahoj aj ja mavam taketo bolesti ako pri menzese aj dnes som mala dva krat ale to su iba poslickovia pretoze porodne bolesti boli silnejsie ale bojim sa aby som predcasne neporodila....ale pametam si ze aj pri malom ma to bolelo v osmom mesiaci 😒
@marianax Ďakujem pken, len sa ty moc nenamáhaj, pomaličky každý deń po trošičku niečo urob, nemusíš hne´d naraz. Veru po 4 deťoch je roboty a roboty 😒 😒 ale máš času nemáš sa kde ponáhlať 😉 😉 No poslíčkovia už radšej nech nechodia, lebo ma to dosť vyplašilo. Idem si lažkať aspoń do 17h však čo budem sama robi´t domka, manžel akurát odišiel do robotky. Ja som dnes len polievočku uvarila a inak nič.Najhoršie je na tom, že som do 22.15h sama doma, keby sa niečo stalo,, tak neviem.... 😒 😒 😒
@monuska342 No ty aspoń vieš že su to falošné kontrakcie, ale ja som nikdy ešte nerodila 😒 😒 tak som vobec nevedela. Ja som už dnes začala 9.mes. 35+4 😉 😉 a v pondelok ma čaká zase poradňa tak uvidíme, čo na to Dr. keď jej to poviem.
Ahojte tehulky moje, tak @adulka165 ma minule navnadila na parené buchty a kysnuté knedle, tak som ich dneska musela spraviť, a k tomu som robila hovädzí guláš, tak sa nepýtajte, ako som sa napapala, prasknem 😀 Ráno som bola na endokrinológii na odbere krvi, tak ešte idem raz pred pôrodom na kontrolu budúci týždeň, síce som doteraz mala všetky výsledky v norme, tak neviem načo mám brať tabletky - inak si ich dávam len vtedy, ak mi to napadne🙂 Aj som veľký nákup spravila - strašné, že som nič také nekúpila a utratila som 100 Eur, nehorázne 🙄 Som zvedavá aj ja už po mesiaci, čo mi doki povie v pondelok na poradni, už by sa za to mohol vyjadriť k tomu cisaráku🙂
@sandy80 Fúú, tak to som rada, že nie som jediná 🙂 🙂 🙂 Ale vážne u nás som počula, že to vobec nevedia pichnuť, každému čo zatial pichli, buď nezabral, alebo zabral úplne neskoro keď už bolo po všetkom. tak radšej celková a raz ako obidve naraz 😒 😒 😒 Som síce zvedavá ako dopadnu predoperačné testy, ale ak mi dá na ˇARE vybra´t určite beriem celkovu anestézu, už som na 100% rozhodnutá.Takže parené buchtičky, knedle a ešte gulášik???? 😝 😝 😝 😝 Fíha silné kafé na mńa ale mńamky, ja kým by som ich urobila aj večer by bol. Ja len kyslú zemiakovu polievočku s koprom som robila a zajtra budu bolognese cestovinky zapekané, tak uvidíme ako dopadnú.Inak dnes furt pijem colu s citronikom, mńamky nejako mi stále chutí, neviem sa jej dopiť 😀 😀 😀
@sandy80 prosím ťa čo si berieš do nemocky, na sekciu? To čo aj pri normálnom porode, či....??????Treba nečo špeciálne navyše, alebo nie?ja už mám tašku na 95% zbalenú, ale ešte stále neviem či mám všetko alebo nie, už mám z toho riadny zmatok v hlave a dni utekajúúúúúúú........... 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒
@lucy125 segra rodila u Vás v TO v septembri a nemala celkovú, pichali ju síce na viac krát 🙂..(podľa toho čo hovorila..) ale nakoniec sa to podarilo 🙂, ja by som asi celkovú nechcela je to horšie pre bábo aj rodička sa po nej horšie zotavuje...
@lucy125 chystám si veci podľa toho istého zoznamu, čo majú ostatné tehuľky, nič iné som nepotrebovala pri prvom pôrode, ešte nemám zbalenú tašku, ale ja som ešte len v 33 tt🙂
@marianax len toľko povedal, že to bude cisarák a že ten sa robí 7-10 dní dopredu, síce on má službu iba v stredu v nemocke (a ja si ho zajednávam k pôrodu), a streda vychádza okolo 6. júna, tak si myslím že to bude tak nejako🙂 ja idem v pondelok, možno už ma niekam pošle na vyšetrenia. priateľka, ktorá včera rodila cisarákom v KN musela do nemocky o deň skôr a tam je spravili všetky predoperačné vyšetrenia priamo pred pôrodom. Inak mala spinál, len som s ňou ešte nehovorila, keď s ňou budem, opýtam sa a dám vedieť, čo a ako bolo🙂
@lucy125 dakujem Lucy..Moj drahy je tiez prec do 23.00.. ☹ Ale zajtra asi nerobi..Maju slabu sezonu vo firme... 🙂 Takze mozno bude doma a pojdeme volakde na preliezky s malou, ak nebude prsat, ten tlak je dnes zase volaky divny asi bude prsat, vonku fuka vietor taky vlhky...Opatruj sa doma, asi sa uz vsetky nudime a pocitame sekundy.. 😀
@marianax hej? to je divne ze si dostala na ne behom zivota alergiu..Inak ja sa ich teraz tiez volako stítim ked som tehulka a strasili mi ze budem mat toxoplazmozu a ja som neverila, a nemam...vdaka Bohu! Moja mala tiez vkuse beha za mackami, tie nase su vkuse hladne, behaju len zradlo pytat, no tak my mame ledva na jedlo, a oni takto...Ale su skvele, chytaju nam mysi... 😀

@vlnka81 a ja som zas svojmu nakázala, že aby sa pozrel, či sa mi náhodou nespravili strie a on na to, že čo to ako je?? :D