icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 tak to mas stastie lebo ja ked sa kuknem na nohy ked chodim tak mam pocit akoby som sa pozerala dakej 150 kg tete Ale tak uz podla vysledkou zadrziavam aj vodu tak niekde sa mi ukazat musela hadam to uz tych par tyzdnou vydrzim a potom sa uz budem len tesit s maleho 🙂
@michelle1984 tak to by som menila aj ja len tak si lebedit 😀

marianax
7. máj 2012

@lucy125 no moja to som rada ze mas vysledky ok ja idem na druhy tyzden 15teho na poradnu a vtedy mi bude brat tie vytery tak dufam ze i ja to budem mat ok 🙂 ale preco ta vysetruje kazdu poradnu zo spodu? mna naposledy v piatom mesiaci a teraz ma bude ten buduci tyzden co idem na poradnu 😕 jaj naozaj uz keby sme to mali za sebou ale to sa nam uz potom iny kolotoc rozbehne uffff 😀

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa No ja mávam tlak ok stále, sem tam nízky ale vysoký som ešte hádam ani nemala,a to ja solíííím 😅 😅 😅 aj keď by som tolko nemala ale čo už.Mne začali puchnuť narty len od utorku min týždńa, dovtedy nič.Čakáte chlapca?A ako sa bude volať? Aj my čakáme chlapca 😀 😀 😀
@marianax No mńa palapčen vyšetruje od januára stále ,každu poradňu.Neviem čo tu čítam, každý Dr. si to robí po svojom. Takže ty ešte nemáš ani krv na predoperačné, ani na protilátky ani výter na Streptokoka?Fúú máš ešte dosť toho pred sebou, ja už len posledná poradňa 14.05.-dala mi už aj výmenný lístok, tak som zvedavá čo mi povedia tam.To bude už len asi 6 dní do narodenia malého 😉

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 ano cakame chlapca a bude sa volat petko ked ze ocinko nechcel ustupit a potom sme sa dohodli ze ja vyberiem meno pre dievcatko a on pre chlapceka a je to chlapcek tak ze to uz ostalo takto 🙂 aj mna vysetruju palpacne kazdu poradnu a aj vyter mi robila na streptokoka ale len z posvy... Ale ja pojdem rodit zatial normalne 🙂 akurat mam ist este raz na ekg jedno som mala na zaciatku tehu a teraz pred porodom sa zevraj robieva tiez.

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa No my sme chceli pre chlapca Martinko, alebo Peťko po ocinovi, aj moj drahý sa volá Peter.Takže nakoniec som mu dala na výber a on že Martinko a ak bude aj druhý chlapec, tak potom bude Peter, po ňom 😀 😀 😀 No mne robila Streptokoka aj z konečníka aj z pošvy, neviem prečo, ale oba su našťastie negat. 😉 Som zvedavá na tu poslednu poradńu v nemocke.

marianax
7. máj 2012

@lucy125 no mas pravdu kazdy lekar si robi po svojom a po svojom vysetruje 🙂 ano ja som dost pozadu ved som aj pisala ze asi posledna rodit budem 😀 no mne povedala ze tak predpokladany termin by mal byt 8juna ☹

sperka
7. máj 2012

@lucy125 @eemmaa pravdepodobne budeme mať aj my chlapca, aj keď MUDr. mi nikdy konkrétne nepovie, ale moje podvedomie mi vraví, že to bude chlapec. Aké bude mať meno je ešte vo hviezdach, nakoľko sa nevieme dohodnúť resp. mne sa páči Timotej, alebo Tibor-po ockovi, ale ocko nesúhlasí, takže uvidíme 😀 ... tiež mám už po výtere, ale neviem výsledok, poradňa 15.5, takže tam sa dozviem viac

gabrielatomino
7. máj 2012

@marianax Ďakujém 🙂

gabrielatomino
7. máj 2012

@lucy125 dík :D

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 no tak aj on bude Petko po tatinkovi a dedkovi tak ze to bude cela generacia 🙂 ja chodim od zaciatku na poradnu do nemocnice tak ze v tom nevidim ziadnu zmenu akurat ked citam ze sa robieva dake meranie brucha co mne teda do teraz nerobili tak neviem no ale hlavne je ze maly rastie a je zdravy a uz je len otazne kedy sa vypyta von co teda povedala, ze by to mohlo byt aj okolo 20.5 tak sa nechame prekvapit 🙂

eemmaa
7. máj 2012

@sperka tak mne podvedomie hovorilo, ze to bude urcite dievcatko a nakoniec je s toho chlapcek tak ze potom ja som bola aj trosku sklamana lebo som sa dost na to upla ale tesim sa strasne moc na maleho 🙂 a nas sa hned pytali ci to chceme vediet ale manzel uz videl ze je to chlapec tak ze nam to len potvrdili 🙂

lucy125
7. máj 2012

@marianax no ja dufam, že 8. 6. už budem doma z nemocky a budem ma´t už za tým, aby som ti mohla držať palčeky 😀 😀 😀 neboj všetko to dobre dopadne.
@sperka Ešte neviete pohlavie??? Neboli ste na 3D sone? No mne povedala moja Dr. že to bude chlapec na 100% už v 19tt na normálnom sone a na 3D mi to v 22tt potvrdili.
@eemmaa No tak to budeme rodiť asi na rovnako, len ja sekciou. Aj ja mám najbližší dátum 21.5 to teraz záleží od ich operačného plánu a nie od nás 🙂 🙂

sperka
7. máj 2012

@eemmaa ja som najprv myslela, že to bude dievča, alebo viac menej som chcela dievča, nakoľko som mala vybraté dievčenské meno, ale už dlhšie tuším, že to bude chlapec, takže aj otecko sa potešil a už nakúpil autíčka :D

eemmaa
7. máj 2012

@sperka tak mi este auticka nemame ale manzel chce auto na dialkove a ked tak ze ho pozicia malemu 🙂 ale on by chcel uz strasne kocikovat a myslim ze je viac nedockavy ako ja 🙂
@lucy125 no ja sa necham prekvapit ci to bude tak skoro alebo budem cakat do temninu, ale radsej by som bola keby som to mala uz za sebou a mala ho uz pri sebe 🙂

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa No však to, aj ja už budem spokojná, keď ho budem mať pri sebe domka,ešte musím vydržať tento a bud. týždeń a hádam to už bude ok. 🙂

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 potom daj vediet budem na teba mysliet 🙂

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa Jasné, že dám vedieť, však sa to asi dozviem toho 14.5. na poradni, lebo mávam poradňu len raz za týždeń. 😉 Škoda, že nemám vlastný net, ani nemocka nemá wifinu, takže asi 6 dní tu nebudem, inak by som vám už napísala z nemocky aj foto poslala, ale smola 😒

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 no tak tu chvilu vydrzime 🙂 hlavne bude aby ste boli v poriadku a zdravy 🙂

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa No však to, aj vy aby ste boli hlavne v poriadku, potom si vymeníme navzájom skusenosti z porodov a z drobcov 🙂

eemmaa
7. máj 2012

@lucy125 ok uz sa tesiiiiiim 🙂

lucy125
7. máj 2012

@eemmaa No však aj ja už 😀 😀 😀 😀 😀

majussska1812
7. máj 2012

Babulky neni ste tu niektora nahodou ktora nema narok na matersku. Bo ja mam narok len na rodicovsky prispevok a neviem ako to vybavit. As ked sa mi maly narodi?dnes mi na urade vravela,ze mam ist na socialku pre papier ,ze nemam narok na matersku a potom ist na urad. Ale neviem kedy ci ked sa az maly narodi,alebo teraz bo tam mam doniest alebo moj drahy aj rodny list.

lenca6482
7. máj 2012

@majussska1812 ...no a ake su podmienky aby si dostala matersku a nie len rodicovsky prispevok??

timus252
7. máj 2012

@majussska1812 ani ja nemám nárok na materskú lebo som robila len na dohodu,nemala som zmluvu. No a ja som sa chodila hlásiť na úrad práce a keď mi dali papier na materskú tak som to tam bola zobrať len preto aby som sa nemusela chodiť hlásiť keď som tehotná. A tam mi povedali,že mám buď ja alebo niekto známy buď priateľ/mamina prísť aj s rodným listom /prefoteným aspoň 5x/ a to až po pôrode. Tak mi povedali.....
A potom sa to vybavuje rodičovský príspevok,kočíkové a tak...

jana3720
7. máj 2012

@lucy125 neboj nič,my ženy zvládneme všetko 😀 to je náš údel,len nech je všetko v poriadku a budeš doma aj s malým ani sa nenazdáš

lucy125
7. máj 2012

@jana3720 Juj moja, už aby si mala pravdu a bolo to všetko ok, aj aby som už bola domka.Kedy máš termín moja?ja najbližšie 21.5 alebo ako budu mať plný predoperačný plán 😒 ale chcem isť toho 21.5 to mám začiatok 39tt+0 😀

jana3720
7. máj 2012

no ja mám 1.6.a 19.5.mám tridsiatku 🙂 a môj syn 30.5.má 11 rokov.Všetko máme nakopu .Môj Dr. mi vravel že malý by do 1.6.mal byť vonku tak uvidím 22.5.idem na prietoky či náhodou nezmenil názor 😒 Síce by som chcela na synove narodky byť ešte doma

alenkafrontova
7. máj 2012

@marianax to si na tom este dobre....moj termin je 13 jun...

majussska1812
8. máj 2012

@timus252 no aj ja som pracovala len na dohody... Tak moc dakujem. staci ked tam poslem draheho stym rodnym listom 🙂 a este s papierom zo socialky,ze nemam narok na matersku. Ale to by bolo dobre keby si vybavim teraz...

timus252
8. máj 2012

@majussska1812 no stačí keď tam pôjde drahý 🙂 a však je to na tebe kedy si to vybavíš....🙂)))