icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

miskaska
9. máj 2012

Dobré ráno. Ja už zarezávam v práci 🙂 ...malému sa predpočítačom nepáči a stále sa mrví. Chcem sa Vás spýtať, mám doma zatiaľ jeden balíček plienok Pampers Premium care 1 newborn 2-5 kg (78 ks). Koľko balíčkov by som mala, tak na začiatok ešte dokúpiť? Ja plánujem vyskúšať aj látkove plienky, ale neviem, čo nám bude viac vyhovovať. Vy ste si na začiatok koľko ks newborn plienok kúpili?

sperka
9. máj 2012

@lucy125 nie nevieme pohlavie, nakoľko nám to MUDr. nechce povedať, stále sa vyhovorí, že sa krúti a nič nevidno a na 3D som nebola, lebo som sa bála, kolegyňa a ešte jedna známa nemala dobré skúsenosti (po 3D sone im začalo tvrdnúť brucho a celé tehotenstvo preležala v nemocke-mala som strach), tak som to neriskovala. Takže to bude prekvapko.....ale vecičky mám vo farbe bielej a modrej, takže ak to bude dievčatko, bude chodiť v modrom 😀

sperka
9. máj 2012

@miskaska mne odporučili, aby som si hneď kúpila plienky č.2, tak som aj urobila, jedny mám už nachystané do pôrodnice a ešte mám asi 4 balenia doma, ale už teraz sa bojím, či mi ich nebude veľa. Švagrinka rodila v marci a malý za mesiac pribral 1,5 kg, tak si myslím, že detičky budú rásť rýchlo, takže nejaké veľké zásoby si robiť netreba....

marianax
9. máj 2012

@jana3720 ahoj moja tak vies ako uz teraz bolia klby fucim jak lokomotiva no ved to poznas 😀 tak deti ano sa tesia vies najmladsia je Emmka a ta mala v januari 5rockov ale aj ona sa tesi 🙂 ja mam taky rozdiel medzi prvym a druhou dcerou ze syn mal 1,4mesiace a narodila sa dcera tiez mi daval zabrat ale ked sa dcera narodila akoby utalo pochopil ze nemoze vystrajat 😀 vlastne ani neviem ako to obdobie preslo hovorim ze som isla ako robot 😀 ale neboj vsetko zvladnes len sa nestresovat tym ako bude 😉

marianax
9. máj 2012

@miskaska no tak ja mam tiez tie iste plienky po pripade si kup este jeden balik tychto pampersiek a potom uz o cislo vecsie ale to uvidis uz podla toho ako malinke bude rast moje napr. ked sa narodili tak tie najmensie cislo som este podkasovala take im boli velke 😀 ale deti naozaj rychlo rastu 🙂

sandy80
9. máj 2012

@jana3720 ja mám obavy tiež - môj je tiež ako čert, a k tomu, aký je to veľký beťár a frajer je taký citlivý, ako ja, tak neviem ako toto celé bude znášať, je zvyknutý, že sa svet točí okolo neho, bol to 1. vnúča, 1. chlapec v rodine tak si to vieš predstaviť, moji rodičia sú s ním v dennodennom kontakte, tak ho rozmaznávajú, on si dovoľuje...no hrôza 😀 😀 😀 a ako bez neho vydržím v nemocke? neviem si predstaviť, už teraz kvôli tomu nespím 😢 takže tiež mám obavy, ako zvládnem 2 malé detičky, aj keď môj už bude mať v júni 3 roky, ale predsa je to len malé dieťatko ešte 😨

sandy80
9. máj 2012

@miskaska ja som do pôrodnice zabalila menší balík newborn plienok a na doma som prichystala jeden veľký balík ale už o číslo väčšie🙂 však keď sa rýchlo minú, neni problém skočiť do obchodu a kúpiť🙂

sandy80
9. máj 2012

jaj chrumky moje, zase som jedla štiplavú papriku, tak ma páli záha, že strašne, ale nevedela som zas odolať 😀 😀 😀 ináč ma páli od rôznych jedál, nevedela by som povedať, ktoré sú to konkrétne jedlá, raz jedno raz druhé, ale keď ja tak ľúbim štiplavé jedlá 😝 😠 🙂 😀

tinka5
9. máj 2012

Je tu niekto kto nemá nárok na materskú, ale si bude musiet vybavit po pôrode rodičovský príspevok?

marianax
9. máj 2012

@tinka5 ja som si teraz volala a povedali mi ze kvoli tomu ze som nepracovala tak dostanem uz len ten rodicovsky prispevok

lucy125
9. máj 2012

@miskaska Ahoj ja mám doma pampers newborn Sleap and play a Huggies newborn.V sobotu idem ešte jeden balík kupiť ešte asi tých najmenších neviem ešte lebo maliké minie vela plienok, aj keď rastie ale podla mńa prvé 2 mesiace stačia newborn, od tretieho už vačšie treba. 😉 ty ešte pracuješ? waw teda ja som od 05.10.doma od začiatku 5tt a neviem si samuseba predstaviť v robote, však sa už ledva hýbem. 😒
@sperka Aha no mne moja Dr. už v 19tt povedala, že na 100% chlapec a 3D to len potvrdili, takže ja to viem asi od decembra, že chlapec bude. No na 3D ja som sa tešila, bola som v Hlohovci super Dr tam bol, však to je sono cez brucho ako každé iné, 45 min a 13 foto a 35 min super dvd 😀 😀 😀 takže ja som odchádzala na urovni spokojná+malého celého premeral, odvážil a všetko skontroloval. 😉 Tak som zvedavá čo mať budeme, ja som prekvapko nechcela, ja som strašne nedočkavá.Keby bolo na mne ja by som už robila v 10tt test na pohlavie 😀 😀 😀 😀

lucy125
9. máj 2012

@sandy80 Juj no mńa pálila včera večer, čo užívam sirup od pálenia som mala asi 2 týždne pokoj a včera večer z ničoho nič. Tak som nasadila znova sirup a dobre bolo.Skus kupiť Gastrotuss, mne ho dala moja gynekol. na pálenie záhy a fakt pomáha 🙂 🙂

miskaska
9. máj 2012

Ďakujem za rady. Idem dnes do DM drogérie a mám poukážku na 15% zľavu z celého nákupu + ešte jednu na 25% zľavu na vybraný produkt, tak som to chcela využiť a nakúpiť aj do zásoby 😉 . Tak vezmem ešte jedny tieto najmenšie a jedny väčšie a potom až po pôrode.

tinka5
9. máj 2012

@marianax to sa vybavuje až po narodení dieťaťa, A nevies ako to je ked si zamestnana, ale maroduješ, mala by si uz nastupit na metersku, ale ked nemas na nu nárok, len na rodic. príspevok ako potom v tej robote a tak....

ladore
9. máj 2012

@tinka5 ahoj tinka ja som tak na tom

ladore
9. máj 2012

@tinka5 no ako tak čítam tak celkom dobre nerozumiem - však keď robíš platia sa ti odvody, je jedno či si pn alebo si stále v práci takže si v ochrannej lehote alebo je poistné platené 270 dní pred pôrodom teda nárok na ňu máš. iné by bolo, keby si neplatila žiadne odvody aspon 2 roky a nebola by si poistená ani dobrovoľne - v tomto prípade na ňu nárok nemáš, ale ak pracuješ na zmluvu tak nerozumiem prečo ju nemáš..

ladore
9. máj 2012

Dievčatá aj vám sa už tak strašne naliali prsia? Teda ja mám pocit, že mi ich ide rozdrapiť...som volala doktorke, že čo si na ne dať aby sa to zmiernilo toršku tak mi povedala, že ak mám odsávačku nech si skúsim trošku odsať ňou aby sa zmiernil tlak v nich a pomohlo a dokonca sa objavilo aj prvé mliečko 🙂)

tinka5
9. máj 2012

@ladore no ja to potrebujem zistit pre kámošku, ona od dnes má vypísanú materskú, odniesla uz v piatok papier zamastnávateľovi a zistila, že nárok na materskú nebude mať, ale bude si musieť vybavit rodic. príspevok...má volat zamestnávatelovi, aby ten papier neposielal, alebo jej príde potom vyjadrenie, že matersku nemá schválenú....?

tinka5
9. máj 2012

@ladore ona bola nezamestnaná myslím 2 roky a v novembri 2011 nastúpila do práce, otehotnela, no zo zdravotných dovodov uz marodovala od februára2012

ladore
9. máj 2012

@tinka5 tak toto nech jej preverí sociálka, lebo ak je normálne zamestnaná tak oznámenie že je vypísaná donesie zamestnávateľovi a ten to posiela sám na sociálku lebo je v ochrannej lehote a teda ak je zamestnaná a platili sa jej riadne zo mzdy odvody do soc. poisťovne tak nárok na materské má - ak to zamestnávateľ neplatil, nech si to preverí na soc. - v tomto prípade to bude od neho vymáhať sociálka a jej materské priznajú.
Materské nedostane len ak je napr. podnikateľ ako som ja, alebo ak si neplatila odvody dobrovoľne, vtedy ten papier zanesie na sociálku tam jej vydajú potvrdenie, že nárok na ňu nemá a po narodení maličkého musí nacupkať na úrad práce a soc. vecí aby jej priznali rodičovský a tam bude potrebovať práve to potvrdenie že nepobera materské

ladore
9. máj 2012

@tinka5 no ale ak bola nezamestnaná tak tieto odvody za ňu platil štát keď sa zamestnala tak automaticky zamestnávateľ - je jedno či bola na pn tieto platiť zamestnávateľ musí za zamestnanca - a preto nárok na matrské vzniká to sa jej na sociálke spriemeruje a vypočítajú jej materské

myska183
9. máj 2012

prosim vas, dnes som bola u doktorky malicka vazi v 37.tyzdni 2520g, myslite, ze je to dost? aki tazki su ti vasi? a schudla som 1 kg myslite, ze je to normalne?

tinka5
9. máj 2012

@ladore na sociálke jej povedali, že nárok nemá, ze po narodení babatka si musí vybavit rodič. príspevok

tinka5
9. máj 2012

a teraz nevie, či ma nechat tak, ze dnes uz nastupuje na materskú, že nechá už tak zamestnávatelovi ten papier............

lucy125
9. máj 2012

@myska183 Moj malý vážil pred 2 týždňami 2200g, teraz mi ho nevážila. Najbližšiu poradňu mám v nemocke 14.05. tak tam ho hádam odvážia, ale počula som, že sono nie je doveryhodné, že bábatka vážia viacej ako ukazuje sono, tak myslím, že je to ok. 🙂 🙂

miskaska
9. máj 2012

@myska183 Tá váha, to je vlastne len odhad na základe rozmerov bábätka. Nie? Ja si myslím, že ak Ti doktorka nič nepovedala, tak je to v poriadku

myska183
9. máj 2012

dakujem, ste ma trosku upokojili. lebo ma vsetci strasia, ze je to malo:(

lucy125
9. máj 2012

@myska183 No neboj sa, vidíš, že moj malý mal ešte menej ako tvoja a tiež nič Dr. na to nepovedala.Klasicku váhu sa dozvieš až po porode 🙂 🙂 🙂

ladore
9. máj 2012

@tinka5 tinka tak toto jej povedali veľmi zvláštne lebo ja mám takéto informácie aj s postupom priamo z BA zo soc. Ja na ňu napr. nemám nárok lebo som živnostník a ten si materskú podľa nich môže urobiť kedy chce...takže ja ten papier nosím preukaze a je mi na dve veci že som na materskej vypísaná..lebo do práce chodiť musím aby bolo z čoho žiť 😠

ladore
9. máj 2012

@myska183 neboj sa o tú váhu ja som prvú dcérku prenášala o 3 týždne čo je čo povedať a narodila sa s váhou 2,5kg 🙂 zato potom to dobehla takou rýchlosťou že len hej...