icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

tinka5
9. máj 2012

@gapa môže jej dat´znova lekárka Pn, keď len teraz jej jednu ukoncila, myslím, že 8.5 a 9.5. nástup na materskú, ale bolo jej povedané, že na materskú nárok nemá, môže jej teraz znova vystaviť Pn až do pôrodu?

gapa
9. máj 2012

@tinka5
je byť lekárkou, tak si zavolám revízneho lekára, či ako sa volajú, resp. možno by mohla aj mamička, bo od lekárky to asi žiadať bolo blbé. Dosť teraz asi sa lekári boja, bo v tomto to dosť obmedzujú, ale toto je iný prípad. Odkazovala by som sa na ten § čo som písala. A bol tu písaný aj taký prípad, že mamičke skončil pracpomer počas pn. Lekárka jej ukončila pn a dala nástup na md 8týž. pred termínom. Ale nárok po ukončení nem.poistenia v tzv. ochr. lehote vzniká až presne 6týž. pred termínom, nie skôr ako je to pri trvajúcom nem.poistení. A vyriešili to práve tak, že už nemohli zrušiť ukončenie pn ale vystavili prostne novú. Tak si myslím, že aj toto sa dá takto riešiť. Podstatné je, že je stále práceneschopná, tj. opodstatnenie pn tu je. Aj ked byť mzdárkou, tak mám v tom chaos a veru neviem, ako ju budem evidovať, či ako pn alebo ako na md. Ale to už nejako musí si mzdárka urobiť. A na jej mieste si aj žiadosť o matesrké a aj tú pn prefotím, bo v budúcnosti s tým tiež môže mať problém (bo ako píšem, nie je to riešené dodre v zákone a aj mzdárka môže to urobiť nejak, čo bude vadiť pre iné poistenie, no to preto, lebo sa s tým proste nepočíta) a už si dátumi nemusí pamätať.

monuska342
9. máj 2012

ahojte dnes som bola u lekara povedal mi ze sa mi skratil krcok z 2,5cm na 1,5cm...aj vam sa uz skracuje?a mala by som oddychovat ale ked pri malom sa to neda 😒

mirka1210
9. máj 2012

@bambulka248 aj ja idem normálne....aspoň zatiaľ 😉

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 aj ja idem normalne... Aspon zatial 🙂

anika159
9. máj 2012

@mirka1210 neuvedomila som si ze pisem identicky prepac🙂

bambulka248
9. máj 2012

@mirka1210
@anika159 to som rada ye niesom sama. Vyzera to tak ze ja budem z junoviek rodit posledna a ked citam ake su sekcie v pohode atd. normalne mam strach z normalneho porodu 😖

donka178
9. máj 2012

@bambulka248 aj ja idem normalne 😉

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 ja uvazujem nad epi len ma odhovaraju ...takze neviem.... Ale beriem to s udom zatial🙂..... Ja este nemam istelebo som mala bronchitidu tento tyzden a stale mam nadchu a kasel... Ak to neprejde pojdem aj ja sekciou...

bambulka248
9. máj 2012

@donka178 nebojis sa? vidim ze uz jedneho drobceka mas, tak vies do coho ides 🙂

bambulka248
9. máj 2012

@anika159 u nas v nz sa epi ani neda dat, takze mi usetrili rozhodovanie, no keby bola ta moznost tak si ju asi dam ..

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 no asi aj ja... Tu musim ist na prednasku kde ma informuju co ano anie a potom mi ju az mozu dat...aleje totake relativne ked ti ju nedaju vcas ale prilis skoro tak su to peniaze vyhodene do luftu...🙂

1ivanka1
9. máj 2012

kočky aj u vás je potvrdené to pravidlo, guľaté bruško - dievča, špicaté bruško - chlapec? 🙂

bambulka248
9. máj 2012

@anika159 no ved to ... ja by som sa mozno bala toho ze s epi je vela asistovanych porodov lebo necitis kontrakcie, ale zbabelost by asi vyhrala. Sa bojim aka to bude bolest a vela zien opisuje porod s epi ako krasny, ze si ho vedeli naplno uzit a nie iba trpiet

donka178
9. máj 2012

@bambulka248 pozry ja uz budem rodit druhy krat a mam strach 😒 skratka to k tomu porodu patry 😉
a nie je to az tak hrozne 😝

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 To je akoked som si vyberala v ba porodnicu polovicaludi ti to odporuca polovicama zlu skusenost... Ja celkom bolest vydrzim nemam snou problem... Ale toto asi nie toto na 99 dam s... A preco nemate moznost mat epi?

mirka1210
9. máj 2012

@bambulka248 no ja mám za sebou 2 normálne pôrody a veru dúfam,že aj tento bude normálne 😉 uspatá som bola len raz - kyretáž,ale to je o inom,žiadny rez....ja by som sa asi bála sekcie 😒

mirka1210
9. máj 2012

@1ivanka1 nie, ani pri babách som ho nemala také duľatučké ako teraz pri malom 😀

bambulka248
9. máj 2012

@donka178 no dufam ze sa to da nejako vydrzat. uz by som to straaaasne chcela mat za sebou.

@anika159 no ved to .... ze tak ako je kazdy porod individualny, tak aj skusenosti s tymto su u kazdeho ine. Neviem , nemocnica nema tuto moznost, nemaju anesteziologov.

donka178
9. máj 2012

@1ivanka1 ano presne tak 🙂 s malou som mala gulate splacnute brusko a teras je skor spicate 😉

bambulka248
9. máj 2012

@mirka1210 a čo tie kontrakcie? je to naozaj take strasne strasne? mala si rychle porody? prepac ze takto vyzvedam, ale informacie ma upokojuju 🙂 si robim aspon aku taku predstavu co ma caka.

1ivanka1
9. máj 2012

@mirka1210 fuuu mi odlahlo, lebo ma ludia "strašia", že ty budeš mať chalana, bruško ti ide do špice...a ja už vidím v postieľke dievčatko a podľa všetkých možných výpočtov mi vychádza dievčatko, aj na utz to doteraz bolo dievča, ale mám takého lekára, ktorý sa dosť mýli 😒 😒 no nabudúce nezleziem z kozy, kým mi nepovie pohlavie 🙂 🙂 len vydržať ešte dva týždne... 🙂 🙂 aaale hlavne nech je to zdravučké!!!!

1ivanka1
9. máj 2012

baby a a ešte mi lekár povedal, že mám stvrdnutú maternicu, a ešte by taká nemala byť..mám zvýšiť dávku magnesia na 3 až 5 denne...stretli ste sa niektorá s niečím podobným?

donka178
9. máj 2012

@bambulka248 Vies ja od malicka mavam strasne silne menstruacne bolesty to je skoro take iste len citit strasny tlak na panvu ....... ale vidrzat sa to da 😉

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 neboj bude to v pohode.... Ako vyzeram teraz ako hrdinkaale vravim si zeim viac sa budem bat a stresovat o to horsie to bude.... Tak psychologicky skusam s ukludnit ze to zvladli miliony zien predo mnou tak jto dam... A po tom co som videla v kambodzi, vietname alebo sri lanke( vsade sa mi zadarila aj nemocnica) kdenikedy najst nemocnicu je umenie si veavim ze tu zo bude v pohode a lekari mi pomozu🙂))

bambulka248
9. máj 2012

@donka178 🙂 to som rada..... sa stale upokojujem ze to zvladnem. Uz by som to chcela mat za sebou a malickeho doma ... ale este si pockam

mirka1210
9. máj 2012

@bambulka248 v poho... 🙂 teda ohľadne vyzvedania 😀 kontrakcie pri prvej boli úplne znesiteľné mala 3100g a na dve-tri zatlačenia bola vonku,ani som sa dlho netrápila v nemocke,do dvoch hodín bola vonku, 😉 mladšia mala 4100g a to už bolo trochu ☹ o inom,otvárala som sa asi 4 hod ale vytlačila som ju asi na piaty krát 😉 hlavne nepanikáriť a predýchavať kontrakcie 😉 keď nie sú kontrakcie,treba oddychovať a naberať silu,rodila som ich bez epi a obidve s nástrihom 😒 a pri oboch mi prepichovali plodovú vodu 😒 dá sa to všetko zvládnuť,treba počúvať čo ti budú vravieť a o to to bude jednoduchšie 🙂

bambulka248
9. máj 2012

@anika159 dufam ze to tak bude. Aj ja si sale hovorim ze bat sa neni dobre, psychika je najdolezitejsia a ze keby to bolo take zle tak nikto nema viac ako jedno dieta 🙂 Vidim ze asi vela cestujes, zavidim 🙂

anika159
9. máj 2012

@bambulka248 teraz uz menej ale som si uz pocestovalav zivoteto hej....ja verim ze ti budev poho podla mna maly sa moc driapat nasvet nebude lebo ako tu aj vsetky pisu o tvrdych bruskach, skratenyxh krckoch atd janic take nemam a keby mi zato stale vsetci okolo nenadavali ze oddychuj tak beham ako srnka🙂))

bambulka248
9. máj 2012

@mirka1210 diky 🙂 ked to takto pises znie to tak zvladnutelne 😀 Maly mal v 30tt 2417g tak uvidime co z t oho bude. Snad nebude prilis velky. Ja som si kupila ten epi no balonik tak cakam kedy budem moct zacat trenovat 🙂 snad to pomoze, a ak nie, tak tam pojdem aspon psychicky vyrovnanejsia