Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@bambulka248 presne,netreba sa tomu psychicky poddávať a myslieť na nejaké hororové scény...čo má byť to bude 🙂 ja som sa dnes stretla s jednou prvorodičkou na poradni a povedala som jej že budem rodiť zas v TT ako aj prvé dve...ona bude v PN.. 😉 a už mi začala líčiť aké horory sú vraj v TT a že tam by neišla ani za nič,radšej Blava,Nitra....myslím,že si ma aj trošku užívala,ale načo by som sa mala stresovať s takýmito povedačkami od prvorodíčky na základe babských rečí,keď ja už viem o čom to je 🙂 nehovorím,že je to tam v TT super,ale to asi nie je nikde a už som si to vyskúšala tam 2x a nič hororové,ako mi opispovala podľa toho čo počula 😀
@bambulka248 vies co ja somuuuplne v pohode aj trityzdne predterminom. Posunuli ma na 1.6. Aleprvy sommala mat 24.5. Spim ako batola nezobudi ma keby traktory padali... Je sice pravda ze ked sa viac najem maly sa stazujeze mu beriemzivotny priestor ale inac nic. Ani nohy nepuchnu, zelam tiaby si ajty to mala takto... Mna len zo vsetkych poraza, mam pocit ze sa ku mne spravaju akoby som chorobu mala hovorim halooo ja to zladam odniest... Ale draheho obcas zneuzit tiez nie je na skodu,nech sa stara🙂))
@mirka1210 No toto poznam aj ja. Ked poviem ze idem rodit do nz, tak kazdy ze ake je to tam hrozne a ze babatka tam dostavaju vselijake kozne choroby a podobne blbosti ze tam budem trpiet atd. Jedna moja znama sa trepala rodit az do stiavnice bo ze tam je to najlepsie. Ja som si povedala ze v ziadnej porodnici to nikto za mna neodrodi a neverim takym bludom kde hovoria ze na nich boli zly atd. Ja si myslim ze ked budem mila ja a budem spolupracovat tak sa budu spravat aj oni ku mne. A nevidim vyznam v tom cestovat niekam, alebo si platit lekarov. Jedine co ma trochu mrzi ze sa neda dat u nas ta epi, ale tak snad to vydrzim 🙂
@anika159 Mne toto lezie na nervy od zaciatku tehu. Ludia sa ku mne spravaju ako keby som bola postihnuta. Beru mi veci z ruk a obskakuju ma az mi to lezie na nervy. Ale pozitivum je ze som sa zbavila umyvania podlah a na tom teraz pracuje moj muzicek. To si fakt uzivam 😀
@bambulka248 toho som sa ja nezbavila mna kazdy obskakuje okrem mojho draheho🙂) tento vnima akoze co je za oroblem. Prehanal to na zaciatku trochu ale uz zacina chapat a ja to zneuzivam... Nech ho beobskakujem stale len ja....ale uz sa uci hihihi... Ale je to celkom standa ja mam pocit ze aj v obchodoch a na uradoch sa ku mne inak spravaju🙂))
@bambulka248 presne ako píšeš,nikde to za teba druhý neodrodí 🙂 niekedy človek natrafí na nevrelý prístup,ale netreba sa dať,treba si povedať svoje 😉 a že sú niekedy na niektoré rodičky zlé....no,keď nepočúvajú a len revú a kričia a panikária - ubližujú tým nielen bábätku ale aj sebe ☹ treba ich jednoznačne počúvať,predýchavať a tlačiť len keď kážu tlačiť 😉 ja som mala možnosť epi,ale som ju nikdy nevyužila,ak zvládli druhé a pritom je to tak prirodzené,porodiť,tak zvládnem reku aj ja ...ani teraz nad tým nerozmýšľam,nejak vydržím a hlavne ja neznášam,keď nemám kontrolu nad svojím telo -znecitlivenie 😒 ja mám dosť vysoký prach bolesti - našťastie 🙂
@anika159 ja si to uzivam najma ked chcem prejst cez cestu. Moze byt akakolvek premavka vzdy tie auta zastavia. Toto brusko je ovela ucinnejsie ako kratka sukna 😀
Ahojte babulky,
ako sa máte? Dlho som tu nebola, mala som veľa práce a potom som "výletovala".
Dnes nám došla prebaľovacia komoda, tak sa vytešujem. Ešte ju treba poskladať.
@bambulka248 mám kamarátku čo rodila v NZ - 2x a žiadne hrozné zážitky nespomínala 🙂
@bambulka248 hihihi ale uz sa tesim ako sa ho zbavim... Uz ma nebavi vlacit ho so sebou ako nepribral som extremne ale uz nech som spat taka aka som bola🙂
@mirka1210 uplne si mi dodala taku energiu ze nepanikaris ani sa nebojis. Uz dvakrat si to zvladla a si v pohode 🙂 co sa tyka bolesti ja mam tiez dost vysoky prah, tak snad bude stacit 🙂
@riela to som rada. Ja verim ze to bude v pohode aj s personalom. Len sa k nim netreba spravat hrubo 🙂
@anika159 no zato ja som pribrala uz 13 kg takze dost ...... tiez sa tesim ked ho uz zhodim. Ale budem mat co robit aby som sa dala do povodneho stavu 🙂
@bambulka248 ja este o 2 kila viac... Ale ked niekedy pocuvam a vidim niektore baby ktore vravia 20 25 e30 kilo tak si vravim lahoda...a zelezna disciplinanastupi hned po... Nebudem k sebe taka benevolntn ako teraz... Ja sa uz tesim ako zacnem opat behat🙂))
@bambulka248 báť sa bojím,to zas nie 😀 lebo normálne je báť sa ...len blázon by sa nebál, 😀 ale nepanikárim 😉 o to by to bolo horšie 🙂 ja som sa vždy tešila,že už je to tu 😀 už je to tu 😀 a za chvíľku to budem mať za sebou 🙂
@anika159 tak to ja tiez..... hned ako budem moct tak pravidelne cvicenie a zdrava strava... ziadne sladkosti ako teraz 🙂
@bambulka248 Ja som pribrala zatial 20 kg a som ešte tu, ani to na mne nevidieť, len už som trochu opuchnutá v tvári, aj narty mi opuchaju.Akurát tu boli za mnou naši, lebo som sama doma, maželík v robote do 22.15h tak mi doniesli vankušiky a perinku pre malého 🙂 🙂 čítam, že sa povzbudzujete, tak sa snažím nebáť aj ja, mńa to už čaká ten týžden okolo 2O.5 len ešte neviem ktorý konkretny deń budu mať volný na sekciu 😒
@lucy125 aj ja este urcite nejake tie kilecka dam bo papat mi chutiiii 🙂 Neboj zvladnes to . Zavidim ti ze uz budes mat malicke pri sebe 🙂
@bambulka248 No aj mne chuti papať 😝 😝 aj teraz papaám čokoládku 😀 😀 stále som hladná, ale neva nejako kilečká pojdu dolu.
ahojte, tak dnes som uspesne bola informovana o epiduralke a uz som pripravena ist rodit a zajtra ma caka poradna tak som zvedava ako to dopadne 🙂
@vergulka ahoj,viem ťa pochopiť naša je tiež ako sto čertov,ale ja mám syna ktorý ma 11 rokov a ten mi veľa pomôže 😅 aj svokru mám dom máme dvojgeneračný dom takže ju mám na krku stále ale myslím že terz sa mi zíde.Manžel tiež príde a deti iba pomojká ale on maká okolo domu ešte nám treba dokončiť fasádu a ploty ,no nejak všetko nakopu a ja som v tej fáze že by som chcela mať všetko porobené do konca mája kým príde malý na svet 😀 😀 😀 a si neviem ani predstaviť ako bude mala reagovať na malého,inak ja mám tehotenstvo bezproblémové ani zle mi nebývalo no ukážkové až na to že sa na mna lepí aj voda keď sa napijem ☹ a mám už 20kg naviac
@sandy80 no predsa je troška múdrejší ako moja ale nejako to zvládneme,len nech sú zdravé a všetko bude ok 🙂 moja je tiež miláčik celej rodiny po 10 rokoch bola v rodine malé bábätko tak je ako poklad a vie to riadne zneužívať,všetko musí byť po nej TIE BABKY !!!!! 😖 😖 niekedy sa im za to poďakujem a hlavne keď príde malý na svet a ja nebudem vedela čo skor 😠

@anika159 ja som tiez zatial este v pohode. Doki hovori ze krcok zatvoreny tak ze mozem tancovat. Tak chodime s mm po vyletoch. V utorok sme boli na cachtickom hrade no tam som sa uz trochu zapachtila :D Snazime sa vyberat take lahke kde je parkovisko blizko hradu, alebo tak, ale doma neobsedim 🙂 citim sa super a zatial aj spim super,takze si to uzivam kym sa da. lebo posledny mesiac to uz asi nebude take lahke