Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@jana3720 Ja idem až v pondelok do nemocky na poradnu, prvu aj poslednu.A dozviem sa termín sekcie, bude to asi v ten týžden od 21.5.tak dufam, že najbližší termín bude toho 21.5 lebo v ten den začínam 39tt a oni chcu počkať do ukončenia 38tt to je 20.5.ale to záleží ako budu mať preplnený operačný plán, ale hádam to bude ok, však objednať by ma mali týžden dopredu toho 14.5. veru ja som dnes nič nerobil, len polievku uvarila, maffiny upiekla, drahý odišiel do roboty dojde až po 22h tak som spala potom boli u nás naši teraz kuk telku a píšem na notebboku.Inak sa cítim ako tak 😒 zadržiavam vodu, mám aj tvár trochu opuchnutu, aj narty na nohách a v noci desne spím ☹ ☹ a ty moja?
@lucy125 ja sa cítim celá opuchnutá už skoro nevládzem ani prsty ohnúť,ale teším sa po pôrode že konečne to z nás všetko opadne 😅 ale noci stále nebudeme spať ,lenže z iných príčin 😒 no čo už len som vravela že nech nie je také čiperné ako v brušku lebo malý nejak moc je aktývny ja mám pocit že ho cítim stále a to čkanie hlavne keď idem spať.Spím desne kvôli tomu že malú učime spať v detskej a len počúvam či neplače a keď mi zahučí babyfon hned som na nohách ☹ a potom už nemôžem zaspať
zeny jak sa mate? Spite priberate? 😀 Mna najviac stve ta kyselina otrasna..neviem co uz si mam dat aby prestala..A stale pocitam minuty... 😀 Ja som takato netrpezliva snad este nikdy nebola..To je hruza! Keby som bola maliarka namalujem asi tisic obrazov a mozem ich predavat, alebo darovat...Zial nie som maliarka..Normalne uz lutujem mojho manzela, jak sa pachti doma este po praci lebo zmyva podlahy, umyva riady, vari, proste ja nevladzem skoro nic. Uz sa tesim jak bude jul a postupne sem kazda pridate obrazok babatka, a podate celkove info o porodoch...
@jana3720 No tak ty máš dovod nespať, ale ja mám aj klud aj všetko aj tak nespím.Aj malinký v noci spinká a vstáva som nou ráno pri kavé sa začína mrviť 😉 😉 Ja lepšie spím poobede ako v noci hroza. Veru ani ja sa už neviem ohnuť, manžel ma obuva, aj pomáha vstať z postele, aj z gauča.No veru ako vraví macuka, ste mali radšej počkať, dosť náročné pred porodom, mala si sa vyspať radšwej a malu učiť, ked bude krpec na svete 😉
pekne ste sa rozpísali dievčatá. nestíham vás dočítať.
slávka je v nemocke, ozve sa akonáhle bude doma. asi už o tom viete.
ja som bola dneska znova na poradni, nič sa za týždeň nezmenilo. malá ostane na veky v bruchu. budú o mne písať všetky bulváre 😝
@jana3720 ja som opuchnutá hlavne ráno. ruku ani neviem zovrieť v päsť, tak ma bolia kĺby. a dnesak mi dr zistila mierny opuch na bruchu, keď mi robila sono. no o nohách ani nehovorím... hlavne večer ich mám strašne opuchnuté. ale keď ich vyložím, do 20. min. opuch ustúpi, ale len dovtedy, pokým ich nedám zas dolu.
@macuka Ajoj, už si tu nejako dlho nebola.No priberáme a rastieme všetky. 🙂 🙂 Aj moj drahý robí všetko, do roboty chodí a ešte 99% domácich prác je na ńom, ja sa už len tak motkám, utriem prach umyjem wcko a to je všetko.Sem tam riad, alebo navarím, ako dnes.Veru už nech je to za nami.Ja hádam už 14.5. budem vedieť termin sekcie, mám polsednu aj prvu poradnu v nemocke, mojej Dr. idem už až po šestonedelí, tak uvidíme čo mi povedia. 🙂 🙂 A ako sa máš ty?Lepšie s tlakom, či?kedy máš poradnu?
@silvia0201 Neboj všetko sa ti pekne rozbehne, ešte máš 2-3 týždne čas.Nebodaj by si už chcela byť otvorená?ty už nie si prvorodička pojde ti to pekne hladko 🙂 🙂 🙂 neboj
@lucy125 no len ja chcem ju dovtedy naučiť spať samú aby nebudeli jeden druhého.Ale nahnala som k nej spať syna ,takže aspoň on je pri nej len on keď zaspí jeho nezobudi ani saškyn plač.Ale ona spí celkom dobre to len ja stresujem 😒 ona spí celú noc ráno prišla s erikom o 6.30k nám do postele .Takže sme ležali 4 v manželsej posteli a malý v brušku 😀
@lucy125 nie celkom otvorená. ale an taký 1-2 cm by som už mohla byť. však pri obidvoch chalanov som bola na 2cm otvorená celé tehu a to som mala o pár rôčkov menej.
nechám sa prekvapiť, ale na psychike mi to nepridáva. ak sa do dvoch týždňov n ič nezmení, začnem buzerovať doktorku...
@silvia0201 ja mám dojem že som stále opuchnutá niekedy ráno opuchy ustúpili lenže teraz nič ☹ ešteže netreba obúvať čižmy 😉 no ešte roška vydržíme 😅 ,nemáš troška strach síce je to tretie dieťa ale nejak sa bojím ☹ včera som bola pozrieť v pôrodnici a som mala normalne strach
@macuka no moja má 17 mesiacov a som nechcela aby sa navzájom budili.Ale v detskej sinká aj s mojím 11ročným synom síce na neho sa nedá veľmi spoľahnúť ale pre istotu som mu k nej dala posteľ.No 6 ročná to budeš mať väčší problém ju odnaučiť spať v spálni,to už su deti múdre a boja sa.
No idem spať,aspoň sa pokúsiť 😖 Tak prajem všetkým dobrú nocku a hlavne ničím nerušenú 😵
@jana3720 mňa do pôrodnice len odvezú 😀
ale veď ty máš celkom malú bábiku doma, tak by si nemala mať taký strach. no ja som už aj zabudla aké to bolo a som posratá, aké to ešte len bude...
@bambulka248 ale neboj! ja by som strasne teraz chcela normalne, a zatial to vyzera aj zeby som to mohla skusit. takze ja vsetkym tym, co idu automaticky normalne, velmi velmi zavidim 😉
@jana3720 No tak to je super že štaria+krpec v brušku 😉 😉 😉 peknunká rodinka ste.Neboj malá sa naučí spinkať sama ako každé malé dieťa, však už nemožu všetci s vami spať, keď budete mať malé mimčo. No ja stále chodím na wcko aj 7x za noc, takže otras.
@silvia0201 To vážne si bola na 2 cm otvorená? A nedali ta do nemocky?Neboj určite sa to do 2 týždnov zmení, však už čakáš tretie, to budeš podla mať mať lepšie ako prvorodička.A čitala som vraj na lepšie otvorenie je vhodný sex, aspon každý deń. 😀 😀 😀 tak vyskušaj.
@bambulka248 mne vcera kamosky prisli sme kevali do polnoci... Aj som sa tesila ze konecneo niecom inom ako o babatkach a kojeni a roden lebo oni este deti nemaju... Take male zmny v stereotype vedia cloveka nakopnut🙂))
tak toto bola divná noc..divné pocity..tvrdlo mi bruško...malá sa hýbe sem - tam, skôr spí..keby sa tak na základe divných pocitov dalo ísť k lekárovi. 😒 už sa začínam obávať pôrodu. 😖
@monuska342 ja sa dozviem ako je to s mojim krckom az 15maja kedy idem na poradnu 🙂
@marianax ahoj,tak tu čítam,ako sa držíš 🙂 ja radšej nepozerám žiadne videá,lebo osobne si myslím,že je to ešte horšie keď to kukáš,ako keď to prežívaš 😉 lebo vtedy si nemáš ani čas uvedomiť,čo to vlastne s tebou robia a nevidíš to - to je na tom to hlavnéé 😀 ja som mala včera poradňu,spravil mi len ster na streptokoka a prietoky 😉 všetko OK,tlak ukážkový,ani nepuchnem /zatiaľ/ dokonca som začala spať ako drevo 😀 asi to bude vyčerpanosťou 😒 mám toho strašne veľa okrem tehotenstva 😉 a tak si už niekedy ani nemám čas uvedomiť,že som tehotná 😉 až potom odrazu telo povie samo - DOSŤ 😠 a vtedy ostanem úplne kaput,tvrdne brucho,bolesti v podbrušku,pichanie.....takže až to ma skludní a začnem oddychovať,predsa ešte je trošku skoro,len nech tam ešte vydrží drobček 🙂 staviame na pozemku dom,vybavujem zmenu stavby pred dokončením - k tomu suseda,čo doteraz proti tomu nič nemala a odrazu bola vzniesť námietky na stavebný,takže lietam po projektantoch,stavebnom a len sa jedujem,ako môžu byť ľudia taký,že najprv ti povedia,že OK ty si dáš vypracovať projekt za kopu peňazí..a potom ho zas musíš dať prerábať za daľšie 😠 k tomu mi veľmi ťažko ochorel otec,takže behám s ním po doktoroch a nemocniciach hore dole autom,že som fakt niekedy tak vyčerpaná zo všetkého,že asi ani nezbadám kedy porodím ☹ a k tomu moje skoro 3-ročné šidielko 🙂 stále niečo vymýšľa,je veľmi aktívna,takže ju musím mať stále na očiach,lebo hneď padá zo schodov,hneď z točiacej stoličky 😒 a tak akosik ani nemám čas stresovať z pôrodu 😉 materskú nebudem mať tak ako ty 😠 ale teší ma,že nemusím chodiť do nemocky pred pôrodom /cca35 km tam/ všetko mi to bude robiť pred pôrodom môj gynekológ - veľmi sa mi tým usnadní aspoň toto lebože viem,aké to bolo,keď som takto stále lietala pred tromi rokmi aj trikrát do týždňa kvôli vyšetreniam pred pôrodom do TT...a nemám ani kde dať malú 😒
@silvia0201 😀 joj moja zlata ja s teba pukam ale jasne ze neostane na furt v tebe musi ist predsa von uvidis ze onedlho nam uz napises ked budes po 😀 😉
no ako vidím, nie som sama čo by to už mala najradšej za sebou.....a tie reči kto každý ma vidí tak si neodpustí komentár aké mám mega bruško kedy už....božinku to už by človek najradšej ani nevyliezol von 😒 a do toho ešte musím vydržať čo sa dá v práci lebo ako just na termín sa nakopili zákazky tak ešte toto rýchlo všetko pripraviť aby to mali dievčatá hotové keď ja budem mimo....
ahojte chrumky moje, tak kolegynka moja (už druhá v tomto roku) včera porodila krásne dievčatko, tak sa s ňou teším, rodila - síce nemám bližšie info - ale podľa mňa prirodzene, malá má 52 cm a 3850 g, tak jej v dobrom závidím🙂
ja neviem dievčatá, začínam stresovať kvôli tomu, či môj malý priberá, nemám o tom info od 28. tt, vtedy mal 1500 g, odvtedy ho nevážili a ja som naďalej nepribrala dokopy 5 kíl, tak dúfam že je v poriadku, minule som sa dokiho pýtala, či nevadí tá moja váha, odbachol ma s tým, že "malý musí priberať, nie VY!!!", tak hovorím ok, len neviem, či malý priberá, a on na to: "však sme ho merali 28. tt", ja že ok, ale odvtedy...tak dúfam že je všetko ok, poradňu mám v pondelok, budú aj prietoky tak sa hádam dozviem tú váhu 😉 Inak ja jem asi toľko, ako aj normálne (a t. j. straaašneee veľa) 😀
@jana3720 ja keď som sa v septembri dozvedela, že čakám druhé bábo, som sa tiež rozhodla dať malého zvlásť do svojej izby, dobre to vyšlo, akurát sme mali prestavbu a vytvorili sme 2 detské izby nové, nový nábytok, nová posteľ, akonáhle sme sa nasťahovali, hneď prvú noc spal vo vlastnej izbičke - síce si ma ešte dodnes veľakrát zavolá, (ale mrvil sa aj keď spal v spálni vo svojej postielke, ja som ho do manželskej postele nikdy nedávala spať, len keď bol bábo, kým som ho uspala, ale aj to som stopla keď mal rok a odvtedy sme ho postupne nechávali v postielke večer nech zaspí sám, týždeň plakal 20-25 min, a potom už žiadny problém nebol)🙂 tým som vlastne dopomohla aj tomu, že keď sme ho dali do izbičky a do postielky, z ktorej by aj vedel vyliezť, ani raz nevyliezol a pekne zaspal, potom čo som ho uložila🙂 a to mal vtedy 2 roky aj 3 mesiace. keď ideme s mm spať, dáme ho na nočník, vyciká sa, a potom už okolo 5 - 6 hod. sa mrví, to viem, že potrebuje zase na nočník, dám mu kakao a spinká ďalej do 7.00, kedy ho budím do škôlky - totiž som ho aj tam dala v apríli, nech si do septembra troška zvykne, a tiež mi pomôže, keď sa malý narodí, ak bude aspoň do konca júna, kým sa po cisaráku dám dokopy, v škôlke🙂 Takže je to naňho v tomto roku veľa, ale zvládame to 😉
@anika159 Neboj, oni tu vadu nájdu a dobre bude. my sme tiež v starom byte mali sprcháč, teraz máme rohovu vańu a sprcháč mi chýba. Tak sa hlavne nestresuj, nechaj to na odborníkov 😀 😀
@marianax Ja som pribrala 20 kg a dufam, že za posledných 10 dní už moc toho nepriberiem.Dufam, že ma za tu váhu nezhukaju na poradni v nemocke, lebo moja Dr. nemala žiadne námietky proti mojej váhe.Ja papám všetko, na čo mi chuť prijde, hlavne sladké, ale aj kyslé, slané, mastné, všetko.... 😀 😀 😀 😀
@sandy80 No mojko, mne malého važila pred mesiacom mal 1220g, potom pred 2 týždńami a mal 2200g a teraz v pondelok nič, tak hádam 14.5.mi ho odvážia na poradni v nemocke.Akurát mi moja mama včera hovorila, že ja som sa narodila s váhou 2750g a bolo to dosť+som v nemocke ešte schudla k tomu.Tak sa neboj, krpec teraz priberá rýchlosťou blesku s tebou+ sono neukazuje aktuálnu váhu, vždy ukazuje o niečo menej ako naozaj bábo váži. 🙂 🙂

lucy125 @ahoj ,konečne troška čas pre seba od rána 5.30 hod.ja idem zajtra tiež do pôrodnice do poradne prvý krát uvidím aký doktor 😉 dnes sa cítim hrozne unavená bolí ma podbruško a to som nič také nerobila.Stihla som dnes kaderníka bo potom už nebude veľmi čas,budú iné starosti 😅 a ako si dopadla ty ?kedy máš sekciu ?ja mám 19.5.narodky 30 rokov