icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

keira
10. máj 2012

boli ste uz na vytere na toho streptokoka?

anika159
10. máj 2012

@lucy125 ja uz sa nestresujem... 🙂) s tym som skoncila minulytyzden... Som i povedala zena co ja si budem robit nervy🙂 tak som si povedala ze nebudem nervozny ani zpribratych kil, porodu obhajoby, bakalaov, ktori si neplnia voje povinnosti a neokoncene bytuze to proste neako bude a ja to mam salam parky🙂)

dulkagabulka
10. máj 2012

baby, ktore budete mat cisarsky rez, vedeli ste, že aj cisársky rez môže byť krásnym pôrodom ??

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe......

anika159
10. máj 2012

@keira ja som dnes dostala vyskedky negativne🙂

keira
10. máj 2012

@anika159 a co ovplyvnuje, ci ho mas alebo nie?

anika159
10. máj 2012

@keira Nic...ci sa staras o vaginalnu hagienu alebo nie...mne to vysvetlila sestricka ze ho bud mas alebo nemas.... Niekedy ani nevies o tom nikdy nemas neake priznaky ale je v tvojom tele... Ale ako vravela hygiena ho trosku ocvplyvnuje. Sesterka mala nie strepro al stafylokoka a liecili ju antibiotikami)( je cistotna vsetko) o aninevies ako chytis🙂)

lucy125
10. máj 2012

@keira No ja som bola pred 2 týždňami a mám negat. aj z pošvy aj z konečníka ale keďže idem SC tak ATB dostanem infuzkou do žily asi ako prevenciu.

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No tak to je správny prístup. ja som nervozna zatial len trošku, ale ak mi v pond. povedia konkretny dátum, nervozna budem čoraz viacej.Ale mám také slabé chvílky, že by som tam hneď nabehla na operačný stol pod narkozu, aby som to už mala z krku. 😉

lucy125
10. máj 2012

@dulkagabulka To vážne? Ja idem SC už asi o 10 dní, tak uvidíme, či to bude také krásne.Ak aj hej, tak ja to prespím, lebo idem pod celkovu narkozu 😀 😀 Krásne bude keď pojdeme už domkov s mojími láskami manželíkom a malinkým Martinkom 😀 😀

lucy125
10. máj 2012

@keira Veru anika159 má pravdu, aj mne to tak vyvetlili, že bud máš alebo nemáš. On je vo vagine a v konečníku, mne brala výter aj z tadial aj z tadial oba negat. Keby si ho mala nič by sa pre teba nezmenilo, dostaneš ATb a malinkému daju injekciu po porode aby mu nezakarpaveli očká, to je celé. 😉

anika159
10. máj 2012

@lucy125 no to zase hej mam pocit, ze uz sa gulam... Len mam stresidelnu nadchu a neviem dychat nadcha je hrona vec.... Len dufam ze mi prejde... Dnes som podpisala zmluvu s porodnikom tak sa tesim aspon nieco sa podarilo.... Ja prave skusam sprchovaci kut a i napriek tomu ze vcera nic nenasli dnes potomako som ho pustila je stena opat zvlhnuta...jaaaaa som z toho debil🙂))

anika159
10. máj 2012

@lucy125 hlavne ze je pekny den🙂)

anulienka_nr
10. máj 2012

@lucy125 včera som sa rozprávala s kamoškou ktorá rodila pred 4 mesiacmi v TO,rodila sekciou, nevedela si vynachváliť prístup personálu a tiež samotný zákrok.Kedže v TO nezavádzajú kateter iba cievkujú, nútia mamičku skôr vstať a rekonvalescencia je potom trochu kratšia.Takže podľa všetkého sú TO Number 1! 🙂

jankalac
10. máj 2012

cavte, ja dnes po poradni - otvorena len na spic prsta, tak dufam ze este vydrzime tyzden-dva-tri 🙂) , vyter na streptokoka urobeny, vysledky bud.tyzden, hmotnost od zaciatku +13kg ... buduci stvrtok monitor... Samka som rodila 36+5tt, to mam dnes, tak uz teraz akoze prenasam hehehehe....

anulienka_nr
10. máj 2012

babky žabky máte už vybratú zdravotnú poisťovňu pre bábätká?Nie je ich veľa ale ja skutočne neviem....chcem sa rozhodnúť dobre, poraďte aké máte skúsenosti.Monitory dychu ani kufríky ma nejak nemotivujú,keby sa dali reálne porovnať plusy aj mínusy bolo by to fajn...ale to sa objektívne nedá

lucy125
10. máj 2012

@anika159 No však to, hlavne, že je pekný deń. neboj kým porodíš sprcháč bude opravený. Juj no nádcha v tehu a teple, blééé to ti fakt nezávidím vobec.Ja nemám porodníka vybraného, tak sa len modlím, aby bol normálny, aj keď ja bude spať, potom, tak mi je to vlastne jedno. 🙂 🙂
@anulienka_nr Juj to vážne? Si ma teda potešila moc.Ďakujem ďakuejm, si mi dodala trošku odvahy.Hádam ma cievkovať nebudu, však ja radšej pojdem na wc alebo do sprchy sa vycika´t, len aby ma necievkovali. 😒 😒 Aspoń jedná dobrá správa dńa, na tejto tvojej super správičke budem žiť ešte asi 10 dní, kým pojdem na operačný stol, fakt ďakujem, ani nevieš ako si ma potešila 😀 😀 😀

lucy125
10. máj 2012

@anulienka_nr No ja s drahým sme v Dovere, tak asi aj malého tam dám. teraz je to o tom že všetky poisťovne šetria, tak ja neviem, automaticky ho dám k nám a uvidíme ako bude. 😉 😉

jana3720
10. máj 2012

@sandy80 no malá spinka už vo veľkej posteli,dali sme jej zrobiť klasickú 90x200 z masývu a ma zábranu aby nespadla.len musím s ňou isť spať sama v postielke mi zaspavala do 6 mesiacov potom som išla do práce a tým to haslo moja snaha bola v prdeli 😠

monuska342
10. máj 2012

@marianax aha tak potom daj vediet 🙂 a ako sa mas?mi mame teraz tazke obdobie maly ma hnacku uz som myslela ze bude dobre a dnes rano mal zas 😒

anika159
10. máj 2012

@lucy125 ja mam takeho stareho pana, ktory si vybral povolanie podla svojho mena🙂) vola sa mudr šuška 🙂) hihihi

silvia0201
autor
10. máj 2012

@lucy125 vážne. nedali ma do nemocky. moja dr vedela čo robí a ani nebolo treba. no ale to bolo v roku 1998 a 2000. teraz to asi lekári berú trocha inak.
no ten sex mi bije o hlavu aj moja kamoška, len kua keby bola na ňho aj chuť 😖 len smola je, že nie je, ale budem sa musieť asi trocha premôcť a priľahnúť drahého. 😀

silvia0201
autor
10. máj 2012

@anulienka_nr ako zdravoťák ti viem poradiť, že Unoin je najlepšia. nechcem jej teraz robiť reklamu, ale čo hovorili naši dr, tak táto je naj. no ale rozhodnúť sa musíš sama.

ladore
10. máj 2012

dievčatá píšet tu o poradni už priamo v nemocnici, ako to je lebo ja tam idem teda do nemocnice ale na pásy teraz v pondelok, to sa robí k tým pásom automaticky aj poradňa v nemocnici?? lebo pri prvej dcérke som napr na pásy nechodila vôbec..

silvia0201
autor
10. máj 2012

@marianax 😀 😀 😀 hej, ale to musím najprv popreťahovať chlopa s izby do izby a aj na dvor atď, obuť ti tetry a zabehnúť maratón, no a možno po tomto mojom heroickom výkone sa hádam milostivej uráči kuknúť ne tento skorumpovaný svet.

jana3720
10. máj 2012

@lucy125 no dúfam že si zvykne spať celú noc,len teraz je to hektické aj kvôli tomu že jej vychádzajú stoličky ta či sa aj kvôli tomu v noci nezobudí dens som ju v noci o 1 hod.brala k nám do postele bo plakala a ja sa pri nej na posteli nevyspím musím spať na svojej.Ale osobne mne sa lepšie spí keď ju mám pri sebe 😅 Jaj a nezávidím ti vstávať 7x za noc.Ja idem dva krát a mám toho dosť,ale mám pocit akoby som stále potrebovala 😠

lucy125
10. máj 2012

@anika159 MUDr. šuška? tak to sa ti bude s ním fajn rodiť nie? 😀 😀 😀
@silvia0201 No veru vraj sex pmáha rýchlejšie sa otvoriť a lahký porod k tomu. ja bohužial taku možnosť nemám, keby hej, ihneď využijem 😀 😀 😀
@jana3720 No veru 7x za noc chodím na wc, tuto noc len 2x, zázrak sa asi stal 🙂 🙂 aj som sa celkom fajn vyspala, čo je až na počudovanie.

anika159
10. máj 2012

@lucy125 o verim aj ja🙂) nes som ola n kontrole buduci tyzden sono a monitor... Ale malyje taky neposedn akob sa hcel uz dostat von konecne 🙂

jana3720
10. máj 2012

@silvia0201 jej moja nech sa detičky neponáhľajú vonku nech si ešte užijú ,kde im bude tak dobre ako v mamičkynom brušku 🙂 ja chcem aby malý bol dnu čo najdlhšie ,teraz sa o neho tak netreba starať ako keď víde von 😀 😀 😀 Šak to rodila som pred1,5rokom tak mám v živej pamäti čo má čaká 😢

jana3720
10. máj 2012

@lucy125 no idem niečo rýchle uvariť kým malá spinka tak pekný deň

lucy125
10. máj 2012

@anika159 Som zvedavá, či aj mne daju monitor v pond. v nemocke, lebo to mi ešte nikdy nikto nerobil 😉 Už aby bol pondelok ráno, som strááááášne zvedavá ako to tam dopadne teda. 🙂