icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

anulienka_nr
12. máj 2012

@majam27 a čo ste sa tak rozhodli?

bambulka248
12. máj 2012

@zz134 treba verit. pozitivne myslenie je polovica uspechu

zz134
12. máj 2012

@marianax ahoooj no pomalicky ideme do finale🙂 ja uz pekne puchnem ruky,nohy. Aj ty sa budis rano so spuchnutymi nohami?je to normalne?

petka296
12. máj 2012

@ladore ty budes rodit v MT? a si priamo z MT?

petka296
12. máj 2012

@marianax ja mam take divne stavy, najprv ziadny strach z porodu, potom strasne stresy a teraz som uz kludna, dufam, ze sa mi to uz nevrati 🙂

eemmaa
12. máj 2012

@zz134 ahoj ja som na tom tak ako ty a dr mi povedala ze to je normalne treba lezat z vylozenymi nohami 🙂 mne vyslo aj s krvy ze sa tolko neodvodnujem ale to je zevraj normalne v tomto stadiu

sperka
12. máj 2012

@marianax no mala som už obdobie keď sa mi pravidelne každú noc snívalo, že rodím 😀 teraz sa mi tiež každú noc sníva, ale hocičo nielen s deťmi, s rodením...a taktiež je to každým dňom horšie a horšie....ale už to dlho nepotrvá! Som zvedavá kedy sa to nám "júnovkám" začne! 🙂

eemmaa
12. máj 2012

@miskaska mne na krce pomohlo dost magnesium a ako si ho davam vecer pred spanim tak s tym uz nemam problem

marianax
12. máj 2012

@sperka no tak to som zvedava i ja ako ktora porodime 😀 mm ide zajtra do prace mal ist dnes ale ide zajtra a normalne sa prvy krat bojim ako to zvladnem ved aj chodi sa mi tazko ako to zvladnem kolo domacnosti no budu musiet deticky zapracovat 😀

marianax
12. máj 2012

@petka296 🙂 no ja som nemala ani pri jednom tehu taky strach je to aj tym cisarakom ale asi aj tym ze uz mi je aj dost tazko a zmenilo sa to behom par dni no budem sa snazit naozaj robit co najmenej aby som nesla skor musim vydrzat do sekcie fuuu keby sa tie dni dali nejak posunut 😅

tinka5
12. máj 2012

Ahojte babenky, tak neviem, či to naozaj tým bude, ale dnes som zistila, že 4 dni som prestala brať Magne B6 a nohy som vôbec nemala opuchnuté.Dnes ráno som po tých 4 dňoch opat ich zobrala a nohy opuchnuté až hrôza 😕 😕 😕

sperka
12. máj 2012

@marianax neboj zvládnete to spoločne. Ja sa zas obávam toho, že ma to chytí akurát keď bude v robote. Čo ja si počnem? Budem v takom strese, že nebudem vedieť komu mám volať, ale kebyže mám k dispozícii auto, tak by som si to možno sama aj odšoférovala 😀

marianax
12. máj 2012

@zz134 no rano mam take ruky trosku opuchnute ale nepuchne ale nie je to nejak viditelne este aj obrucku mam na prste a to uz pomaly 15rokov 😅 no je to normalne ked mas opuchnute ruky a nohy kym to nie je velmi vela 🙂

sperka
12. máj 2012

@tinka5 ja napríklad magnesium vôbec neberem, až tu som zistila, že ho dievčatá berú proti opuchom. Nemám problém s opuchmi a všetko čo beriem sú vitamíny pre tehotné Calibrum a na odporúčanie lekára železo, nakoľko som mala železa akurát, ale potrebujem viac.

marianax
12. máj 2012

@sperka a budes este dlho pracovat? ved urcite nezacnes rodit hned neboj ono to niekedy trva aj niekolko hodin 🙂

sperka
12. máj 2012

@marianax nie nie, už len keď bude treba s niečím pomôcť, aj keď najprv som chcela čo najdlhšie ale teraz som už rada, že som na MD a, že si môžem pospať 😀 , v kľude sa na raňajkovať (dokonca aj teplé raňajky-fičím si na krup. kaši 😀 )..... no má to svoje východy....ale som čítala príbeh ženy, ktorá sa sama viezla do pôrodnice a boli také zápchy a samé červené na semafóre, že skoro porodila v aute 😀 ...našťastie bývam na dedine a do nemocky je to nejakých 15 min. autom, takže toho sa fakt nemusím obávať 😀

eemmaa
12. máj 2012

@marianax fiiiha tak to ja som obrucku musela dat dolu asi v 7 mesiaci a teraz mam strach ci ju vobec po porode dostanem na prst ☹

marianax
12. máj 2012

@sperka no teda ale aj tak ta obdivujem ze takto dlho si pracovala 🙂 no su naozaj take pripady ked zena porodila skor ako dosla do nemocky ja mam nemocku velmi blizko 🙂 v podstate skoro len cez cestu keby som mala okna na druhej strane vidim na nu 😅 a 15min cesty to je v pohode nemusis sa bat teraz uz len oddychuj a naberaj sily na porod 🙂 😉

marianax
12. máj 2012

@eemmaa no ja som s obruckou odrodila 4deti no tentoraz kedze idem na cisarak musim dat dole zatial co skusam este ju dole dam 😅 ale este neviem ci aj ja nezacnem puchnut este to moze prist 🙂

eemmaa
12. máj 2012

@marianax fiiiha tak to ti zavidim, ked si ju nemusela dat dolu to si asi ani moc nepribrala ci ano?

marianax
12. máj 2012

@eemmaa jaaj moja ale ano pribrala som takych 11kg ale radsej sa nevazim idem v utorok do poradne tak tam az budem nadavat 😀 ja som obdarena skor od pasa dole 😀 😀 😀

eemmaa
12. máj 2012

@marianax tak ja mam pocit ze vsade 🙂 i ked mi mamina hovori, ze idem len do brucha. Pridem si jak tulen a uz aj ta chodza je tusim taka 😒 tak to si na tom celkom dobre a pri predoslich detickach si pribrala tiez tak alebo toto tehu je uplne ine?

marianax
12. máj 2012

@eemmaa oj moja keby si ma videla ako chodim ja doslova ako pinqi neviem ci som to napisala dobre 😅 no pri prvom som pribrala 23kg takze dost ale aj som velmi rychlo schudla syn mi daval dost zabrat no a druha dcera prisla ked mal syn 1,4mesiacov a pri nej som pribrala tak do tych 15kg a pri ostatnych tiez takto no uvidime ako to bude teraz len ide o to ze po ostatnych som uz takto neschudla takze je zo mna gulocka 😀

marianax
12. máj 2012

@eemmaa a pozrela som si tvoje fotecky a si uplne normalne tehulka to len my sa citime nadrozmerne ale vsetko to pojde dole len nech porodime aj tak je najhlavnejsie zdravicko 🙂 😉

eemmaa
12. máj 2012

@marianax no na tych fotkach vyzeras dobre ked ja tak budem po malom vyzerat budem rada 🙂 ja uz mam teraz 18 hore a mam strach ze mi to ostane potom mozem kupovat novy satnik ☹

marianax
12. máj 2012

@eemmaa dakujem 🙂 ale jasne ze zhodis ja som po porode neschudla hned ale postupne hlavne je na zaciatku kojenie oddych papat aby bolo mliecko samozrejme ze neprejedat sa a kilecka pojdu pomaly dole 🙂 😉

eemmaa
12. máj 2012

@marianax no to dufam 🙂 a koli comu mas cisarsky?

marianax
12. máj 2012

@eemmaa no musim kvoli srdiecku nemozem tlacit neviem ako to vysvetlit nasli mi nejake AV bloky na srdiecku ale len v noci no pri tlaceni sa srdiecko dost spomaluje a to pre mna nie je dobre tak kvoli tomu idem na cisarak 🙂

eemmaa
12. máj 2012

@marianax ahaaaa tak to radsej ano. a viete co to bude?

marianax
12. máj 2012

@eemmaa ano bola som aj na amnio tak bude to chlapcek 🙂