icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

chelonka
12. máj 2012

@donka178 ale ty podstatne skor jak my 😀

lucy125
12. máj 2012

@chelonka No veru, neviem ako ju tam doteperím a odteperím, sama určite nie. A ešte musíme is´t aj taxikom lebo auto my nemáme.Ešte mi tam chybaju moje hyg. veci+žabky do sprchy a to už vobec neviem ako tam narvem 😀
@katulatko No je to sila, keď ti už aj krvavý hlien odtiekol, to možeš rodiť každu chvilu. Ja nie som otvorená, idem sekciou ,malý je narvaný hlavičkou na krčku, krček ešte zavretý, ale dlhý už len 5 mm a to chodím do poradne každý týžden a od zajtra idem do poradne do nemocky, moja ma tam už vyslala, lebo zajtra začínam 38tt, takže fakt nechápem, prečo ťa tak neskoro obiednali, ale ako to tu čítam, tak každý Dr. si robí po svojom, 100 ľudí,100chuti 😒 😒 Mne prietoky robila doteraz každý týžden, palpačne vyšetrila+sono+prietoky, vždy raz do týždńa tak fakt neviem. 😒

chelonka
12. máj 2012

@lucy125 neboj nejak to tam narveš, ani mi nemáme auto to bude ina sranda, pokial porod príde skor, akurat boli u nas znamy, či už mám prípravená krízový plán, že komu ako prvému, potom druhému budem volať, jaaj zlatý boli hned sa ponúkli,že budú na linke, bo su z tadeto jak my 😀

lucy125
12. máj 2012

@chelonka Juj to máš fajn, ja neviem komu by som volala, keď by bol drahý na poobednej v robote.Asi našim, ale len mame, lebo ocino ide 21.05 na operáciu, potom asi kolegyni, jej švagriná je porodná asistentka, hádam by sa na mńa pri najhoršom kukla a hop ho do nemocky.Ale ja by som mala isť bud. týždeń sekciou, zajtra idem do poradne do nemocky, tak uvidím, či mi daju termín, len dufam, že hej. 🙂

chelonka
12. máj 2012

@lucy125 fíha tak to som veelmi zvedava čo ti v poradni povedia - teda aký termín ti daju, to už fakt čo chvíla budeš mat krpčeka pri sebeeee waaaw zavidím

lucy125
12. máj 2012

@chelonka No veru aj ja už som na zajtra zvedavá.Ja by som najradšej šla 21.05.ako moj ocino, ešte aj do tej istej nemocky+do tej istej budovy, on 1. posch, traumatologia, ja 3. posch. porodnica 🙂 🙂 🙂 tak uvidíme, ako plný budu mať predoperačný plán a čo mi vlastne zajtra povedia. predoperačné testy mám už všetky, krvné, interné, aj anesteziologické, zajtra by to mala byť moja prvá aj posledná poradna v nemocke, 21.05.začínam 39tt, to je už čas na sekciu, tak uvidíme, len čo dojdem domov hneď sa ozvem ako som dopadla.A čo to tvoje hrdlo? ČO ti dali v lekárni na to? 😉

adulka165
13. máj 2012

@1ivanka1 vždy moč, tlak a hop sa na kozu a palpačne každú poradňu a potom ešte to srdiečko tým prístrojom a hotovo /mne nebolo nikdy nič až od 2.4. v do 27.4. ma nechala mesiac doma na PN skrz vysoký tlak a puchnúce nohy takže mesiac pred materskou PN - 2 týždne bez vychádzok a potom aj vychádzky povolila/ vydedukovala že to preto ten tlak a opuchy lebo som dochdázala dennodenne vlakom 40 km do práce hore dole a ešte od vlakovej stanice domov 1,5km a tak isto do práce a vždy som sa ponáhlala aby som stihla vlak takže tak. Tlak sa vynormalizoval ale opuchy nôh ostali... to je už tou váhou som mala počiatočnú váhu dosť veľkú + 14 kg urobí svoje takže som sa začala zavodňovať- puchnuť nohy a ruky...

adulka165
13. máj 2012

@chelonka tak isto sme ešte nechali matrac v igelite - naozaj sa práši - ja hniezdo ešte nemám - len to mi chýba inak obliečky plachtičky mám ale ešte ožehliť treba. Ja som začala len od piatku prac vecičky som mala nejaký sklz lebo nám robili stupačku týždeň som poriadne nebola doma a všade prach takže sa najprv musel vyluxovať byt a za ten týždeň sa nazbieralo asi 5 práčok oblečenia, záclon, obliečok z postele takže najprv som poprala to a teraz prišli narad vecičky už sme si kúpili aj žehliacu dosku schopnú tak budúci týždeň idem žehliť a žehliť a ukladať a ukladať. Veci do nemocky už mám na kope prichystané no kufor si musím zobrať od našich budúci víkend a potom to aj zbalím. My máme doma takú menšiu tašku a to sa nezmestí - však len župan kokšo štvrtina tašky ...

jakani
13. máj 2012

@katulatko ahoj...podla mna ti odisla hlienova zatka, vyzera presne tak, ako si to opisala 😉 , a do poradne do nemocnice sa ma chodit mesiac pred terminom uz raz tyzdenne - radsej sa im pripomen 🙂 ...mozno toho 22.5 mas iba tie prietoky a monitor, no medzitym treba prist na palpacne vysetrenie... 😵

anika159
13. máj 2012

Bre ranko krasne ranko. Ako ste sa vyspali? Dufam ze lepsie nic vas nebolelo a mohli ste spat...nebola som tu opat par dni tak pokym vas docitam to bude trvat. Pocujte vy este priberate? Ja som totiz za posledny tyzden svhudla a nebiem ci to nie je zle.....

keira
13. máj 2012

@anika159 a kolko g ma babo?

anika159
13. máj 2012

@keira to prave neviem:(( budem vediet vo stvrtok na poradni moj lekar mi nehovori kolko vazi:( popocuva ma takou tou plechovou trubkou kukne ci som zavreta ale vahu nehovori:(

keira
13. máj 2012

@anika159 aha, ale nic si z toho nerob, kamoska, kt. bola zhruba tiez v tvojom tyzdni, tiez schudla .. a to je vraj aj normalne, ze uz tit ak nechuti jest, resp, nie je na to jedlo miesto 😀 .. aj ja to tak pocitujem, po kazdom jedle mam pocit, ze puknem!

anika159
13. máj 2012

@keira no ved to🙂 moj drahy ma podozrieba ze chudnem uz pred porodom nech sa mi potom lepsie zhadzuje... A ja mam pocit ze tohojem veeeelmi vela... Stale len snorim v kuchyni... Cele tehotenstvo som nemala speci chutky az teraz poslednedva tyzdne...idem zabijat za ryzou a mam taku chut na sushi ze pomoooc🙂

lucy125
13. máj 2012

@anika159 Ahoj, ja som sa vyspala otrasne, síce to sem píšem každý deń, ale mám už toho po krk, vobec som asi do pol 5h ráno nemohla zaspať. teraz som jak otreštená, ale treba variť obed, čo už, idem sa kávičkou aspoń prebra´t a poobede hodím šlofíka 😉

veronika66
13. máj 2012

@anika159 sushi by som aj ja brala asi všetkými piatimi 😀 😀 😀

lucy125
13. máj 2012

Dobrá ránko milé nastávajuce mamičky 🙂 🙂 🙂 Všetkým Vám prajem krásny Deň matiek, tento sviatok sa konečne týka už aj nás, tak si ho pekne dnes užite 😀 😀 😀

anulienka_nr
13. máj 2012

@katulatko hlienová zátka môže odísť aj 3 týždne pred pôrodom, daj si ale pozor na infekcie, takže žiadny bazén ani sex lebo plodový obal teraz nič nechráni od pošvy.Pokiaľ si nie si riziková tak sa už nechodí každý týždeň lebo je strašne veľa rodičiek a nemocnice ich nápor kapacitne nezvládajú, vyberá sa len riziková skupina rodičiek aj na kontrolu prietokov...nemaj strach všetko je určite ok, naše maminy tiež tak veľmi nesledovali a nemonitorovali..

anika159
13. máj 2012

@lucy125 to ma mrzi...ja tiez neviem co na obed hlavne by som mala ist do obchodu lebo nemame doma ze nic:(( len moj drahy si este uziva posledne tyzdne co moze vyspavat do 10... Takze nema kto ist so mnou:(( ale ved jeho to neminie🙂)

anika159
13. máj 2012

@veronika66 hned okamzite🙂) tento tyzden som si asi trikratdala ale len redkovka avokado ci uhorka... Joj a ten zazvor cerstvy na mna tak zmurkal🙂)) a nemohla som:(((

ladore
13. máj 2012

@marianax ako niektorým dievčatám je to jedno...ako vieš s takou aroganciou som sa ešte nestretla..

ladore
13. máj 2012

@petka296 ahoj Peťka áno idem rodiť v MT a som priamo odtiaľto 🙂

veronika66
13. máj 2012

@anika159 no však to aj ja som mala bez rybičky ale ja som si dala aj trošku sojovej a wasabi 😀

anika159
13. máj 2012

@veronika66 to aj ja ponukali mi aj speci bez glutamanu a s nizsim obsahom soli🙂) ked si vypytas tak ti daju tak joj robime si tu chute aj by som draheho dnes na veceru vytiahla ze podme ale je hokej tak mi to asi dnes nevyjde:(

sperka
13. máj 2012

Ahojte dievčatá, u nás zúri hnačkový vírus. Dnešnú polovičku noci som doslova pre.rala. Skúsila som teraz niečo zjesť, takže som zvedavá, čo to ide so mnou spraviť. Ak by som mala teraz rodiť, tak mi ani klistýr netraba 😀 .
Ale keďže dnes máme taký výnimočný deň, tak Vám milé mamičky prajem všetko najlepšie a posielam jedno veľkéééé Ď A K U J E M E!!! 😵

kari55
13. máj 2012

Ahojte, pekný deň prajem všetkým maminám 🙂 Aj vy ste sa tak zle vyspali ako ja? Vstala som taká dolámaná, že ma bolí každý úd môjho tela 😒 Na obed si dám tiež šlofíka 🙂 🙂

lucy125
13. máj 2012

@anika159 No my ideme na obed robiť soté z kuracieho maska na mexický sposob( fazulka, chilly, kukurica, olivy atď) a tým plniť budeme zemiakové placky a na vrch postruhaný udený syr, mńam, mńa, už sa velmi teším na obedík. 🙂 🙂 🙂 Moj drahý ide akurát do obchodu, my sme sice pobehali včera to naj naj, ale ešte predsa len raz musí ísť naštastie obchodík máme 2 min od domu.Veru som K.O. dnes 😒 😒 nohy ešte od včera bolai, ale hádam to prejde.
@sperka Ahoj, no fuha, to ti nezávidím ☹ ☹ ☹ Daj si Smectu od hnačky, tá sa može počas celého tehu a budeš mať pokoj 😀 😀 😀
@kari55 Ajoj, ja som sa vyspala sakra zle, ale to už od pondelku tak spím, že zaspávam o 4h nadránom. Ešteže potom to možem dospať, ale zajtra mám smolu, budíček na 7h ráno a šup taxíkom do nemocky na poradnu, aby som tam nestrávila svoju mladosť, takže ak zajtra sa vyspím 4h bude dobre, ak vobec budem od nervozity spa´t. ☹ ☹

sperka
13. máj 2012

@lucy125 mňáááám, to znie dobre, ja môžem takéto fajnotky 😝 My dnes knedľu, rezníky s horčicovou omáčkou. Nakoľko sa dnes cítim slabá ako čaj, tak len rozkazujem v kuchyni a moja mamka, ma dnes zachráni. takže ja budem len oddychovať. A zajtrá som na tom podobne, tiež idem do nemocky. Na pásy na 9 ráno tam musím byť, som zvedavá, čo to bude, poradňa až v utorok

anika159
13. máj 2012

@lucy125 hm to znie dobre... Joj ja sa uz musim naucit poriadne varit... Ako nie ze by somnevedela... Ale vsetko este varim podla receptov... Tak zacala som varit asi pred rokom a skusam skusam ( obcas to nevyjde) ale to je normalne hihihi🙂 take ote om este nerobila vyskusam🙂))

marianax
13. máj 2012

@eemmaa ano ano som levica 🙂 no to je velka opora ked s tebou chodi mamina alebo manzel 🙂 ja som pri poslednej dcere manzela postavila na hotovu vec povedala som mu ides k porodu a hotovo a aj ked mu krv tiez nie velmi dobre robi nakoniec dobre ze bol lebo ma podporil a aj on bol stastny ze to mohol zazit 🙂 kazdemu o tom rozpraval a plakal stastim 😀