Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@keira mne stvrdne brusko a je to take mierne bolestive ako pri menstruacii...ale ja viem ze to ma od porodnych bolesti este daleko 😉
@veronika66 ja sa ebojim🙂 my mame sushi restauraciu rovno pod bytom tak ma tam opat uvidia...🙂 ja pokracujem v mojej ryzo manii som akurat zjedla misku ryze na obed...aj ked som pispinila svate jedlo trochou sojovejmomacky ale nevadi🙂)
@anika159 tak keby som to mala pod nosom tak by sm asi ťažšie odolávala 😀 😀 😀
@lucy125 no ako čítam, tak n ie som sama...
ale určite by si si spomenula na 112, keby ti riadne priháralo a nikoho by si nemala po ruke. 🙂 no dneska mi nie je boh vie ako, lebo brucho ma ešte ystále bolí a dosť často tvrdne. a to idem na poradňu až v stredu, tak neviem, či ešte dneska nepôjdem na pohotovosť, aby sa na malú kukli, hoci pohyby cítim v pohode a dosť často, ale keby ma začalo znova tak bolieť brucho ako v noci, tak už určite pôjdem. nenechám to len tak, aby sa voalčo nezadbalo...
@anulienka_nr no ja idem rodit spontánne a co ty? no tak nech malinka pekne pocka 😉
ahojky, krásny deň matiek prajem nám maminkám, budúcim mamičkám a našim mamičkám a svokričkám🙂
@silvia0201 ako citam tak niesom sama co mam take pocity a dnes som sa teda nevedela ani obliect co ma chytali krce v podbrusku. ale teraz ako som sa prespala mi to dako polavilo tak hadam v noci sa mi to zas nevrati ☹
@veronika66 jej fakt? no len dufam ze takto vyjde lebo este to presne neviem uvidim co mi povie moja doki v utorok 🙂 ale ty ked ides normalne tak mozes aj skor 🙂
@silvia0201 juj moja co to boli ta brucho? poslickovia ci? urcite chod do nemocky ked si na tom takto a mozno nam uz coskoro napises ze si uz po 😀
No tak gulky moje moj muzicek uz cestuje do prace este mi navaril uptratal a detom nakazal aby som nic nerobila nech porodim az ked pride 😀 zlaty moj 🙂 ale hned dnes som mala zatazkavajucu skusku obidva vytahy nam nejdu tak podme ho na 6. poschodie peso 😝 ale zvladla som to 😅
@eemmaa no nie si sama. ja som dneska doobeda nevedela skoro nič spraviť, tak ma bolelo brucho. teraz ležím, ale aj tak mi dosť často tvrdne. tak som zvedavá, čo bude zas v noci... 😝 😝
@marianax ja si myslím, že to boli tide falošné kontrakcie, lebo sťahy nešli zhora na dol, ale len od spodu mi tvrdlo brucho, tak som nerobila paniku a po hodine to prešlo, nie úplne, ale už to nebolo také pravidelné. no nebola by som proti, keby som to mala už za sebou. uvidím čo bude dneska v noci, ak sa zopakuje situácia, budím milého a nechám sa pozrieť. ale zatiaľ je to celkom v pohode 😵
@silvia0201 ahaaa no tak ti drzim palce moja male sa uz pripravuje zrejme uz co chvile pride na svet 🙂
@katulatko Ďakujem 🙂, jasné, ja sa hneď ozvem zajtra, ako dorazím domov, len dufam, že tam nepresedím nejaké 3h ☹ ☹ preto idem radšej o 1h skor, ako o pár min, neskor 😉
@silvia0201 veru radšej do nemocky ako takto.Ja som mala poslíčkov asi 20 min bolesti išli zhora na dol, brucho celé tvrdlo maklo, ale po 20 min to prestalo a potom asi o 2 dni opať ale už bez tvrdnutia brucha, len strašné tlaky do pošvy zase, ale aj to prešlo a odvtedy nič.Preto som aj zvedavá, čo na to zajtra Dr. v nemocke.Dufam, že bud. týždeń bude sekcia 😉 že ma zjatra objednaju.Pekne lež, ak to neprestane, utekaj do nemocky, ty máš dve výhody proti mne, si zdravotná sestra+máš už dve dati za sebou, držím palce, potom daj vedieť čo a ako. 🙂 🙂
@marianax A kedy ti znova dojde domov drahý? Ako často chodí? No ja som rada, že ten moj, má od zajtra rannu, tak doobeda vydržím-hlavne zajtra na poradni a o 14h chodí domov, rýchlo to ubehne nie, ako keď má poobednu. Dobre ti veru nakázal, nič nerob.Juj ten výťah teda klobuk dolu, ja by som už na 6. posch. nevyšlapala.My bývame na 10. posch a keď by nešli oba výťahy spím radšej dolu v pivnici 😀 😀 😀 alebo by ma museli vyniesť hore na rukách.
@marianax aj sesterka mi to povedala a dala mi tak maximálne týždeň. no však uvidíme.
@lucy125 jasne že dám vedieť. aj ja som zvedavá čo mi povie dr v stredu, ak dovtedy neskončím v nemocnici...
@adulka165
no ja požehlene nemám ešte absolutne nič, hmm zehliť začnem 3 týždne pred porodom ja 😀 no ja som si tiež od našich požidiavala tašku do porodnice - bo za 1. my máme doma skor turisticke vaky a z tých sa v nemocke zle vyberaju veci, a je tých veci fakt dosť, aj ked zoznam na kramare je jeden ten z kratších! ale len ked narveš, balik plienok, potom tých podložiek, vlžky a pod, papuče a zupan a kozmetiku tak je hned plno v taske
@veronika66
🙂 chcela by som sa spýtať aké vložky si beriete do nemocnice, asi také hrubšie že? a pre bábenko plienočky ste aké kúpili? kde dostanem tie čo majú taký otvor na pupík, lebo v drogerke ich nemali tak neviem že aká značka a tak. tiež sme dostali do daru novorodenecké oblečko takú súpravku tak aj to sa chcem spýtať hodím to do práčky a normálne vyperiem v prášku aj aviváži? ostatné vecičky už mám poprané aj vyžehlené a nachystané a priznám sa, že som si to podelila do dvoch tašiek jedna taká príručná kde budem mať to najhlavnejšie a druhá s ostatnými vecami. a ešte to neviem, že v čom zobrať bambuľku domov či vo vaničke z kočíka alebo môžem vo vajíčku? 😕
@jajatko ja som si kúpila tri balíčky tích alwaysiek čo su tie najväčšie na noc tie mi boli odporučené kamarátkou.Plienky sme kúpili pampersky tie newborn a nenašla som tie čo su otvorené na pupok 😒 😒 tak som kúpila len tie najmenšie.Oblečenie máme už vypraté a požehlené 🙂 .Prali sme v prášku lovela to je pre deti a aviváž som nedávala lebo sa vraj nemá dávať malým deťom .A veci mám nachystané vo veľkej cestovnej taške, tu si vezmem do nemocnice a potom mám ešte jednu tašku a tu nehám doma tu mi manžel donesie do pôrodnice keď pojdeme domov tam su len veci pre malého na cestu domov.A keď pojdeme domov tak dáme malého určite do autosedačky to manžel donesie so sebou 🙂 🙂 🙂
@chelonka
@veronika66
ďakujem teda🙂 potom držíme si palce nech všetko vyjde fajn a v pohode a hlavne nech sme zdraví 😎
@silvia0201 No ty si už aj otvorená? veru možno do konca týždňa budeš už mať malinké v rukách a budeme ti všetci ticho len závidieť. 😉 😉
@chelonka No ja dufam, že 21 dní to nebude.Mali by mi da´t zajtra termín na sekciu, na bud. týždeń niekedy, by sa mal malinký narodi´t, tak už možno ani nie celých 10dní 😀 😀 😀tak len dufam, že si to Dr. nerozmyslia a nedaju mi normálny porod, lebo všetky predoperačné tesyt mám hotové, aj výmenný lístok na sekciu od Dr. vypísaný, tak uvidíme zajtra.No to je dobre tie pastilky, aké ti dali? 😀 😀
@jajatko No ja si beriem poporodné vložky, tie špeciálne bez krídelok, čo sa dávaju do zdravotných sieťovaných nohavičiek, tých vložiek mám 2 balíky+som si zobrala jedno veliké balenie alwaysiek na deń-40 ks+velké balenie alwaysiek na noc to k normálnym nohavičkám.My budeme nášho malého nies´t domov vo vaničke z kočíka, pojdeme taxíkom, je to len 10 min autom, lebo mi auto nemáme, tak ani autosedačku som nekupila.Veci oper v detskom prášku a v detskej aviváži a ožehli, ja som to tak urobila pri supravičke pre malého, čo mám zbalené v taške do nemocky 🙂 🙂 Plienky do nemocky beriem newborn pampars Sleap and play, doma mám pre malého nachysatné ešte newborn Huggies a veliké balenie pampers, ale už 2. stupen od 4-9kg+ešte 16ks látkových plienok a 7 ks kapsových plienok.Ale to nechávam všetko doma, len tie Sleap and play beriem celé balenie. 🙂
@jajatko veď to je najdôležitejšie a v ktorej nemocke budeš ? A termín ?
@veronika66
v Leviciach budem a termín mám na 21.júna a ty? 🙂 teraz 21 mája idem na poradňu a budú mi robiť odbery a potom vraj budem chodiť častejšie do poradne a koľko Ti váži bábo?
@lucy125 ďakujem za príspevok aspoň viem čo hľadať a utvrdila som sa v tom, že ako a čo spraviť🙂

@monuska342 a ako sa prejavili?