icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
16. máj 2012

@anika159 No snáď áno, ďakujem moc, ešte 4 dni do poradne musím počkať.Však hlavne nech je malinký ok, to je pre mńa najdoležitejšie 🙂

buba12
16. máj 2012

@michelle1984 držím päste snaž sa myslieť len na to ako už budeš mať malé pri sebe 🙂

ladore
16. máj 2012

@lucy125 no však to 🙂 len z toho ich škrabopisu to nejde prelúštiť a dala mi tam k tomu obrovskú poznámku červeným NK. tak neviem či tým už myslela nástup kontrakcií to čo mávam od tej nedele.. dnes som volala aj na pôrodnicu kde idem rodiť , máme sa ísť pozrieť na sály nové a tak v piatok ale pri opise že ako sa cítim mi povedali, že toto sú už silný poslíčkovia aže do týždňa sa po nich spúšťa pôrod - tak jaj som normálne taká že sama sebe by som si 5 korún nedala 😒

adulka165
16. máj 2012

@veronika66 budem rodiť v Banskej Štiavnici 😉

adulka165
16. máj 2012

@lucy125 Ahoj , ja som tiež rada že všetko je ok. Včera som žehlila tak na etapy /nezvládla by som to na raz/ tak po 15 min som si dávala 30 min pauzu xi takže som to žehlila od 15:00 do nejakej 19 tej pomaličky nič mi neušlo aj hokej som pritom pozerala xixi 😀

lucy125
16. máj 2012

@ladore No tak to máš fajn, ja som mala poslíčkov pred 3 týždnami odvety nič 😒 Neviem či je to dobre alebo zlé, ale bojím sa, že tu zostanem sama ešte tehula a všetky to už budete ma´t pomaly za sebou. 😒

macuka
16. máj 2012

@sperka no ja sa uz "tesim" na tieto pásy, lebo sa mi tam poriadne dychat nedalo, neviem ako to zase vydrzim...Ak ma tam budu stresovat, ze male ma rychly tep, asi im nieco poviem...lebo si pamatam jak ma stresovali, pricom kazdy clovek ma obcas rychly tep, aj babatko.. 😒

jankalac
16. máj 2012

ahojte, ja som mala včera také tlačenie zospodu, malá sa asi posúva dole alebo čo , v noci bol klud, dnes zatial nič, uvidíme.. ja žehlím už asi 3 týždne posediačky, postojačky ma to unavovalo dosť, a teraz mi to trvá tak 2x - 3x dlhsie, ale nevadí, hlavne že mám pohodlie 🙂)) zajtra idem prvy krat na monitor a prietoky a poradnu, som zvedava kolko casu tam zabijem, byva tam dost bruchatých 😉 ....... už sa nám to všetkým kráti, čo? som zvedavá ako to vypukne, či mi praskne voda, či budem mať najprv bolesti ako pri samkovi, no uvidíme... držte sa všetky a veľa oddychujte 😎

silvia0201
autor
16. máj 2012

ahojte dievčatá. po dneskajšej poradni už len čakať, kedy sa milostivá rozhodne prísť na svet. po víkendovom excese s poslíčkami, krčok otvorený na jeden prst, skrátený, už len 1cm hom drží pokope. už tam rezerva nie je žiadna, aspoň sa tak vyjadrila dr.

anika159
16. máj 2012

@lucy125 tak treba na to pozerat 🙂)) pozitivne🙂

kuriatko21
16. máj 2012

@lenca6482 Tak ako si dopadla dnes? Mne robí môj gyn. zatial furt len normálka klasika vyšetrenia, žiadny monitor, žiadne pásy, prietoky, nič...tak neviem, či to je tak v poho, alebo ako. Vraj do Skalice mám ísť až keď to na mňa príde...

kuriatko21
16. máj 2012

@mirka1210
@cucuc
@sandy80 takže nie som sama...🙂 Lenže mne môj gyn nerobí ani žiadne prietoky, pásy a podobné veci o ktorých tu čítam... Myslíte, že to je v pohode? Ja sa v tom teda moc nevyznám, idem rodiť prvýkrát, takže neviem, čo je nevyhnutné a čo nie...

buba12
16. máj 2012

@lucy125 no to sa nemusíš báť ja to mám ešte ďaleko 🙂

marianax
16. máj 2012

@ladore a neskusala si si to najst tu skratku na nete niekde? no teda tak uz mozes co chvila porodit juj moja drzim palceky nech vsetko krasne hladko prebehne 🙂

marianax
16. máj 2012

@lucy125 moja zlata mozem ta ukludnit lebo urcite porodis skor ako ja praveze co tu ja citam tak zrejme ja budem medzi poslednymi co odrodim 😅

marianax
16. máj 2012

@silvia0201 nooo super moja tak uz nech sa malinka nachysta pobali kufre a hajde von 😀

marianax
16. máj 2012

@kuriatko21 no mne robi na kazdej poradni ultrazvuk vcera som bola na poradni a pozerala aj prietoky na ultrazvuku a bola som aj na pasoch tak myslym ze nieco z toho by ti doki mal robit 🙂

bambulka248
16. máj 2012

mate aj vy niektora strie? co si na to davate?

lucy125
16. máj 2012

Holky čo ste tu na Pn alebo MD už ste dnes dostali peniažky na účet zo sociálnej? lebo ja ešte nie a je to divné, vždy 16teho mi chodia na účet, takto neskoro ešte za 9. mes. čo som na pn a MD neprišli, nechápem. 😒 😒

lucy125
16. máj 2012

@kuriatko21 No aj moj Dr. mi robí prietoky, ale tiež som ešte na pásoch nebola a to chodím do poradne do nemocky, tak neviem od čoho tie pásy závisia 😒 Mne robia palapčné vyš. sono+tlak+moč+prietoky to je vše.A to aj moja gynekol. aj Dr. v nemocke, tak neviem.
@silvia0201 Juj tak to máš fajn, že si aspoń otvorená, ja stále nič, len čakám a čakám, či sekcia, alebo sa otvorím.Strašné niečo, už som z toho na cvokara 😒

bambulka248
16. máj 2012

@lucy125 mne dosla vcera pn, vzdy chodi 15.teho

lucy125
16. máj 2012

@bambulka248 Mne chodí vždy 16teho už od začiatku a dnes ešte nič nechápem to.teraz by mi mala dojs´t pnka za 3 týždne a MD za 1 týžden min. mesiaca 😒

kuriatko21
16. máj 2012

@marianax Hm.. asi si myslí, že som slonica, čo nosí mladé dva roky a má na takéto veci furt čas... 😀 Ale bud. utorok sa ho na to na poradni opýtam...Mna len vždy pozrie odspodu, popočúva srdiečko, spýta sa ako sa mám a to je celé. Utz mi robil naposledy v 30tt... A to som mala byť teoreticky od začiatku na rizikovom (skracovali mi krčok maternice), asi mám len dr. salámistu... 🙂

bambulka248
16. máj 2012

@lucy125 no mozno to meska preto ze mas prvy krat kombinaciu MD a PN

veronika66
16. máj 2012

@bambulka248 ja mám ale iba na zadku 😒 ztial... kúpila som si krém elasti-q ale krémovala som si s ním len bruško to nieje vôbec popraskané a na zadok som zabudla a cez noc sa mi spravili strie.Ten krém stojí 200ml 7,60€ v lekárni asi v každej ho majú a som s ním veľmi spokojná.A nevyvoláva žiadne alergie

kuriatko21
16. máj 2012

@lucy125 A tie prietoky vyzerajú ako, to sa robí utz? Lebo ja fakt netuším, že čo to presne je... ale znie to celkom dôležito... 😒

lucy125
16. máj 2012

@kuriatko21 No to Dr. robí cez sono, cez bruško a ide vlastne o to, aby zistil,, či je bábo dostatočne okysličené a vyživované, aspoń mne to tak bolo vysvetlené. 😉

lucy125
16. máj 2012

@bambulka248 No však uvidíme, ale už som z toho dosť nervozna 😒 😒 No ja mám strie na prsiach a dos´t vela a hnedé, tak neviem, na ne som si nikdy nič nedávala, tak možno preto, bruško krémujem telovým mliekom Nivea a na suchu pokožku a zadok zatial nerešim. 😉

veronika66
16. máj 2012

baby už máte postavenú postieľku? Ja mám termín 8.jún a neviem či máme už postaviť alebo ešte mám čas ako ste na tom vy?? 🙂 🙂

kuriatko21
16. máj 2012

@lucy125 hmmm, myslela som si to... Nabudúce sa na to spýtam, myslím, že takéto niečo by sa malo robiť, už som počula viackrát, že práve na základe tohto sa zistí, či nemusí ísť mimčo akútne von, ak je problém. či si trúfa to odhadnúť len na základe tepu srdiečka...ale to sa mi nezdá...