icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
17. máj 2012

@alicia28 Ale mńa nepripravili, len že pre istotu, ja som mala ist sekciou normálne a zrazu mi Dr. v nemocke zmenila diagnozu, len tak.Som zvedavá čo povie v pond. či sa nejako už na 100% vyjadrí, lebo ani sama nevedela, aked to zmení, zavolám mojej Dr. a poviem, jej čo urobili, ako sa zase vyjadrí ona k tomu. ☹ No podla mńa v našej nemocke Dr. nevedia čo robia, keď sa nevedia dohodnut na takej banalite ako je sekcia, každý ma na to iný názor. ☹ a to je na tom to smutné.
@petka296 No mńa pozerala moja gynekol. stále každu poradnu aj rukou zvnutra, chytala krčok a zapisovala do knižky,aj teraz v nemocke prvé čo vyliezt na kozu a ruka až ku krčku a druhou stláčala spodok brucha. 😒 Veru už by som to aj rada za sebou mala, lebo tie bolesti ani epi si dať nemožem, lebo u nás to pichat nevedia, hroza teda ☹ už sa mi o tom aj sníva.

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 aj ja mam zbalene 2 tasky a je mi to malo....vobec nechapem ako som sa pri prvom zbalila do jednej tasky 🙂 to bude asi tym ze som malemu nebrala vlastne veci 🙂 uz by som chcela rodit citim sa strasne neohrabane a maly ma riadne kope...ma uz cez 3kg tak je to poriadna sila 🙂 tak za tyzden by som uz rada isla...dufam ze nebudem este prenasat otvorena uz som....ty este niesi vobec?ci nevies?

monuska342
17. máj 2012

@marianax aj ja by som uz rada rodila....tento malicky je este tazsi ako moj prvy syn a dava mi poriadne zabrat hlavne ked vystre nozku 🙂 hlavicku uz ma v panve takze chodim na wc kazdych 10 minut co mi uz poriadne ide na nervy hlavne ked tam mam vzdy doprovod prveho syna 😉 este vydrzat aspon tyzden a mozem ist rodit 😀 behanie po dr ty nezavidim ja ledva idem na zachod 😒

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 Ja už budem v pond. 39tt a otvorená nie som, kontrkacie žiadne, hlienová zátka nikde krček zavretý síce skrátený na 5mm ale zavretý.ja by som šla už hne´d ja sa ledva hýbem, už zvládam veci velmi tažko 😒 😒 Najbližšia poradna je v pond. uvidíme či mi malého odvážia, naposledy mal pred 3 týždnami len 2200g. 😉

sandy80
17. máj 2012

Ahoj chrumky moje🙂
riela, kde si??? potrebujeme pomaly štatistiku našich bábätiek 😀
Dievčatá, moje skúsenosti s prítomnosťou mm pri pôrode - on robil 10 rokov na ARE, tak sa "situácie" vôbec nebál, a kebyže ho tam nemám, umrem tam na pôrodnom stole 😢 absolútne nikto sa o mňa nestaral iba on, dokonca som ho posielala vždy za doktormi a sestričkami nech sa už so mnou niečo deje, lebo umrem na tom stole. A tiež aspoň videl, ako sa trápim, ako trpím, aj keď on je strašne "tvrdý", nikdy sa na nič nesťažuje dokonca ma podpichuje, ak sa ja na nejakú bolesť šťažujem, že som hypohondrička 😀 - no ale keď z pôrodu prišiel domov, sestra mi rozprávala, že sa tento veľký chlap, ktorého som ešte v živote vyroniť jednu slžičku nevidela, sa rozplakal, jak malé decko, a sestre rozprával, ako som sa straaašne trápila na tej sále, že ako ma strašne ľutoval 🙂 Pustili ho iba vtedy, keď som už začínala rodiť a potom ho poslali pred sálu, lebo museli vykonať sekciu 😢 Ale malého mu hneď dali do ruky, tak aspoň otecka mal malý hneď pri sebe, keď už mňa nemohol ☹

sandy80
17. máj 2012

@michelle1984 gratulujem moja a tíško závidím, že to už máte za sebou, nech malinká rýchlo rastie a robí Ti radosť🙂

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 inac pred troma dnami som si nasla na nohavickach dost velky kus hlienovej zatky tak tipujem ze uz odisla cela bol to ale 1cm kus....az som sa zlakla....dr mi hovorila ze mam este tyzden vydrzat ale keby sa mali narodil a mal 3kg tak by uz snad neisiel do inkubatora....chcela by som ho mat pri sebe....ja to mam tak ze mam vonkajsiu branku otvorenu pre prst a vnutornu zatvorenu najblizsia poradna je 22.5 tak dufam ze este vydrzim a potom uz mozem rodit....neboj uz ma urcite aj 3kg teraz babenka uz priberaju 300g za tyzden 🙂 ja sa tiez ledva hybem a hlavne ked maly chce nieco dociahnut s pod stolika tak je to poriadna fuska....uz aby sme to mali za sebou som zvedava na fotky malickych 🙂 a hlavicku uz ma v panve?

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 No ja som si nenašla nič, ani krv ani hlien ani nič. 😒 A to v pond. začínam 39tt, takže ešet aj prenášat budem 😒 Malý je hlavinkou narvaný už na krčku, mám ho skrátený na 5mm ale ešte zavretý ale strašne ma dolu tlačí hlavinkou, tak neviem čo to znamená. 😒 Ale rodit asi ešet dlho nepojdem.

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 a skusala si aj nejake finty na vyvolanie porodu?ja keby som bola v 38tt tak uz davno skusam 🙂 a tento krat uz zacnem od 37tt lebo sa to uz neda vydrzat hlavne ked uz mam jedneho chrusta doma 😉 a brusko ty netvrdne?

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 No neviem aké finty, pijem čaj s ostružlín malín a dávam teplé sprchy, je ešte niečo iné? 😉 Pora´d prosím. 🙂

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 jasne ze je a zevraj najucinnejsi je sex 🙂 mi sme to skusili pri prvom a na druhy den som isla rodit neviem ci to bolo tym ale pomohlo to urcite hlavne to pomaha otvarat krcok maternice...potom je este masaz bradaviek,teply kupel,drhnutie kobercov a podobne veci 🙂 skus si dat do googla a uvidis co vsetko este mozes skusat 😀

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 O sexe viem, ale masáž bradaviek????? 😨 😨 😨 😨 Čo to má z porodom spoločného?

monuska342
17. máj 2012

@lucy125 co ja viem to som citala http://www.pluska.sk/mamina/zdravie/ako-privola... kukni sem 🙂

mirka1210
17. máj 2012

@lucy125
@monuska342 baby,vy ste ma tak rozosmiali 😀 😀 😀 ste podarené 🙂 ale tak radšej ten sex a masáž bbradaviek ako drhnutie kobercov 😀 😀 😀 nestresujte sa,ešte času dosť a ono to príde tak,že až sa budete diviť,že je to tu 🙂 😉 ja som poslednú rodila až začiatkom 43tt 😠

monuska342
17. máj 2012

@mirka1210 tak to je super ze sme ta rozosmiali 🙂 ja by som velmi nerada prenasala a dufam ze ani nebudem dr mi hovorila ze maximalne tyzden alebo 2 tyzdne 🙂 uz chcem mat maleho pri sebe lebo sa ani poriadne nevyspim ja viem ze potom sa uz nevyspim vobec ale mozno ma maly prekvapi 😉 tie koberce tiez neplanujem radsej si dam kupel 🙂

anihra
17. máj 2012

dievcata, co uz ste v deviatom mesiaci, ako je to u vas s priberanim? Je pravda, ze v poslednom mesiaci sa priberanie spomali ? Ja som teraz na konci osmeho a zda sa mi, ze sa to naopak prave teraz zacina rozbiehat. 🙄

sperka
17. máj 2012

@michelle1984 gratulujem a prajem obom veľa zdravíčka, dievčatá držte sa! Malá nech pekne priberá, rastie a robí len radosť 🙂 Dúfam, že čoskoro pribudne aj foto. 🙂 Takže gratulujem 🙂

riela
17. máj 2012

@michelle1984 gratulujem!

sperka
17. máj 2012

@anihra z poslednej poradni môžem povedať, že u mňa váha akurát zastala, na porovnanie som mala ešte o 100g menej ako pred tým, takže asi to už nebude stúpať. Idem opäť o týždeň, takže uvidíme.

sperka
17. máj 2012

od dnes za 20 dní 😀

mirka1210
17. máj 2012

@monuska342 mňa tá nervozita chytí asi 38tt 😉 lebo tiež už nechcem rodiť takého valibuka 😉 ktorý si tam bude priberať skoro 43t 😀 😀

monuska342
17. máj 2012

@mirka1210 no ved to preto plasim uz teraz maly sa narodil v 38tt a mal 4kg ani si nechcem predstavit kolko by mal v 43tt 😉

mirka1210
17. máj 2012

@monuska342 😕 😕 😕 páni,to teda hej 😉

buba12
17. máj 2012

@michelle1984 Gratulujeeeem nech ste čoskoro doma prajem 🙂

nat_marcipanova
17. máj 2012

Baby, je v poriadku, ak maly 34+0 tt vazil len 2 kg?

sandy80
17. máj 2012

@riela pomaly budeme potrebovať štatistiku našich ratolestí🙂 tak som ťa už dneska zháňala🙂

sandy80
17. máj 2012

no a dneska som zas nepobalila tašku do nemocnice, som strašná, zajtra už sa do toho naozaj pustím ... max. bud. týždeň po poradni - radšej vtedy 😀

tinka5
17. máj 2012

pekný deň všetkým 😉 tak strihanie a farbenie vlasov mám už za sebou 🙂 , tak dúfam, že sa malinký nezľakne, 🙂a budem sa mu páčiť 😀

lucy125
17. máj 2012

@monuska342 No moja kuknem, lebo sa mi to nejako nezdá 😀 😀 😀
@mirka1210 No však to, radšej sex ako drhnutie kobercov, aj keď nehovorím, že mojím kobercom by sa nezišlo tepovanie 😀 😀 Bože ja nechcem prenáša´t tak nestraš.Však neporodím ani do leta potom 😒

lucy125
17. máj 2012

@tinka5 Ja idem na farbenie a strihanie vlasov zajtra 🙂 🙂