icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

cruellka
17. máj 2012

@jankalac Ahoj tak to naozaj išlo rýchlo,ja som až na 11.00 objednaná tak ktovie ako to pôjde ale ked sa tam ide po dve.Inak mohli by ten monitor a poradňu robit niako tak aby to nadväzovalo nad seba nech človek nemusí s takým bruškom behat hore dole 🙂 tak ti držím palce 😉

zz134
17. máj 2012

@mata1976 daj mi potom pls vediet. Doktorka mi do telefonu povedala ze mam ist na pohotovost. Ale co mi tam ti poradia?!neviem co mam robit.

lucy125
17. máj 2012

@marianax No veru moja, máš pravdu, hlavne aby sme tu všeky už štastlivo porodili a tešili sa z naších detičiek 🙂 🙂

cruellka
17. máj 2012

@lucy125 Ahoj aha no ja som takto skoro presne pred rokom potratila dvojičky ☹ takže my budeme mat malú skoro presne po roku a tiež sa už neviem dočkat.Už aby to bolo 🙂

cruellka
17. máj 2012

@kari55 no už aby to bolo za mnou..Akurát dnes sme boli na prednáške,so sprevádzajúcou osobou a tuším sa bojím viac ako pred tým 😀 😀 😀

lucy125
17. máj 2012

@cruellka Juj to mi je luto, muselo to byt strašné, že dvojičky. 😢 😢 😢 Ak sa smiem spýtat v kolkom tt, si bola a čo sa stalo? Sorry že som taká zvedavá, ale bojím sa všetkého. ☹

cruellka
17. máj 2012

@lucy125 ono to bolo na začiatku,bola som 8 tt a vlastne ani neviem čo sa stalo a prečo ráno som sa zobudila a trocha som krvácala tak som šla k svojej dr.tá ma poslala do nemocky kde si ma nechali a sledovali či mi ten hcg hormon stúpa ale bo klesá.Samozrejme klesal takže to spontánny potrat,dr mi k tomu vtedy povedala len tolko že asi to tak malo byt a príroda to zariadila sama.No ale teraz sa už máme na koho tešit 🙂

majussska1812
17. máj 2012

@kari55 hej normalne budem rodit ... 🙂 moje prve ,moc sa teskam 🙂

lucy125
17. máj 2012

@cruellka No aj mne hrozil v 8tt potrat min. rok.Tiež som bola prvých 5 dní po umelom na Pnke a zarzu nedela, šli sme si lahnu´t poobede vstaneme, že ideme do tesca išla som na wcko a krv ako keď začínaju krámy.Som sa tak alkla, behom do nemocky a tam Dr. že kde mám veci, sme ich aj zabudli zobrať od šoku, nechali ma tam 8 dní, naštastie som zvracávala a Dr. kontrolovali aj hcg, aj injekcie mi dávali, inak som užívala aj utrogestan, aj prednison, naštastie to bola len prasknutá cievka ktorá nezasiahla krvou maternicu a ešte mi hrozil zamlklý potrat ešet v 7tt nebolo visiet malinkého a už vobec nie srdiečko, tak nám dali 3 dní na to, aby sa ukázal, potom, že kyret mi urobia.Už som bola zo všetkým zmierená, že umelé na tretí pokus a potrat a po 3 dnoch sa ukázal malinký a aj srdiečko buchalo, odvtedy cerím na zázraky, ani Dr. si to nevedeli vysvetlit, pri mojom sone bol primár, moja Dr. dalši dvaja Dr. tri sestričky a dve praktikantky 🙂 🙂 polka gynekologie v TO.

cruellka
17. máj 2012

@lucy125 si mala štastie že to takto dopadlo 🙂

buba12
17. máj 2012

@lucy125 vytúžené bábätko 🙂 tak potom všetkom teraz už musíš byť obrnená a vydržať to tých pár dní či už to bude sekcia alebo normálny pôrod 🙂 každopádne držím päste nech to máš čím skôr 🙂

lucy125
17. máj 2012

@cruellka No však hej odvtedy verím v zázraky 🙂 🙂 nikto si to nedokázal vysvetlit ani Dr.mamina vraví, že keď toto malinký prežil prežije už všetko 😀
@buba12 No ani netušíš aké vytužene 🙂 ďakujem pekne budem sa snažit všetko vydrža´t však už teraz by som za neho aj život dala 🙂

majussska1812
17. máj 2012

@cruellka Juj moja viem ako si sa citila,pred dvoma mesiacmi som mala termin. ☹ samovolny potrat v 5 tyzdni... Ked mi to pride namysel si viem poplakat.. len ten anjelik v brusku ma vzdy zastavi,nech niesom smutna,len sa modlim aby bol zdravucky... Som stastna,ze to vydrzal...

cruellka
17. máj 2012

@majussska1812 áno človeku je to velmi ľúto,ale asi to tak malo byť a preto musíme byť teraz vďačné za tie malé slniečka,ktoré čakáme a presne ako vravíš len nech sú zdravučké 🙂

kuriatko21
18. máj 2012

Babulky mám problém, ráno sa zobudím a nenormálne svrbenie a pálenie bradaviek... Nič tomu nepredchádzalo, včera v pohode, ešte som sa s tým nestretla... Máte s tým nejakú skúsenosť?

veronika66
18. máj 2012

@kuriatko21 ahooj aj ja to mávam také silné svrbenie ale po chvílke to prejde vždy 🙂

kari55
18. máj 2012

@kuriatko21 Ja som práve začala mať veľmi citlivé bradavky, začali ma bolieť a svrbieť. Asi je to normálne 😨

kuriatko21
18. máj 2012

@veronika66
@kari55
Nooo, tuším to prechádza pomaly.... dík za radu, asi sa teraz pred finále vynorí viac takýchto vecí... 😒

marianax
18. máj 2012

@oksi77 no to ti verim co si myslia ze pacienti su nejake zajace aby sa k nam mohli spravat ako chcu? 😠

majussska1812
18. máj 2012

Ahojte Babulky 🙂 no neni mozne tuto noc som sa celkom dobre vyspala. sice som isla spat neskoro... Tak ma palila zaha,az mi zle bolo,dnes uz ozaj pojdem do lekarne nieco kupit...baby mam si do nemocky kupit aj tie glicerinove cipky?myslim,ze par este aj teraz vyuzijem,bo mam stym dost problem ☹ aj hemeroidy ma trapia a po porode to bude este horsie mala by som aj nato nieco kupit do porodnice...neviete poradit nieco???

marianax
18. máj 2012

@kuriatko21 ja mam tiez svrbenie a hlavne laveho prsnika idem sa doskriabat ☹ ale to sa uz prsia pripravuju na kojenie je to prirodzene 🙂

veronika66
18. máj 2012

ahojte baby 🙂 chcem sa opýtatť či aj vy mávate tích tzv ,, poslíčkov,, ja som už tretí deň po sebe dostala neskoro večer také bolesti že som sa ani pohnúť nevedela od bolesti. Myslíte že sa malý môže narodiť aj skorej ako o 21 dní keď mávam tieto bolesti ? Skúste dať radu a prípadne čo robiť keď mám tie bolesti 😉 😉 Ďakujem

marianax
18. máj 2012

@veronika66 no si uz v 38tt tak kludne mozes porodit moja a to ze sa ti objavuju bolesti len vecer neviem ci nejde skor o poslickov ako o skutocne kontrakcie lebo tie neprestanu su v pravidelnych intervaloch ktore sa skracuju a naberaju na intenzite ale ak si nespokojna chod k lekarovi moze to byt naozaj aj zacinajuci porod len ti ho pomozu viac rozbehnut ja by som asi sla 🙂

veronika66
18. máj 2012

@marianax Ďakujem asi máš pravdu ale mne tie bolesti po 20 minútach prejdu a kontrakcie keď sú pred pôrodné tak sú v tých časových intervaloch ale tak ty by si šla už ? Len neviem či isť do nemocnice keď ma to prechádza ale vo štvrtok mám poradňu ale však aj dnes ak to budem mať tak uvidíme môj drahý by ma bral hneď ako poviem au 😀 😀 😀

marianax
18. máj 2012

@veronika66 no ja som v takych veciach az velmi opatrna ved pri prvom som sla len ked mi odtiekla hlienova zatka a ani bolesti som vobec nemala a ked som prisla bola som uz na 8prstov otvorena niekedy je priebeh porodu nezvycajny tym ze nema presne take naznaky ako vsadial pisu uvidis ako ti dnes bude 🙂

lucy125
18. máj 2012

@majussska1812 Ahoj moja, ja mám užgylecrínové čipky z lekárne kupené-pre istotu, aby sa dalo ist normálne na wcko.Inak nemám s hemeroidmi problém, ale keby niečo kupim si aj mast na hemeroidy čo je v zozname, ale však to možem kupiť pri najhoršom aj v lekárni v našej nemocke.Ale čipky by som ti odporučila, teda ja ich aspoń mám. 🙂

lucy125
18. máj 2012

Ahojte holky, dalšiu "úžasná" noc za mnou, do 3h som nespala nedalo sa mi proste, potom som zaspala a o 4h ráno hore, lebo nočné mory som mala. Ja si už v noci ani poriadne oddýchnut neviem, bud sa mi nedá spať alebo sny su tké, že sa radšej zobudím hneď, otrasné niečo. ☹ ☹

veronika66
18. máj 2012

@marianax asi máš pravdu ale ani mi nič nevyteká jooj ale aby to už aj bolo lebo maličký už ma 3100g a 49cm ale stále je otočený zadočkom dole a nie a nie sa otočiť tak neviem čo povie doktor v štvrtok či bude ten cisárský alebo nie.A ak by mal byť to sa plánuje dopredu alebo to príde tak naraz ? No uvidíme dneska večer čo bude 🙂 🙂

veronika66
18. máj 2012

@lucy125 ja mávam tiež nočné mory a málo spávam ale cez deň to skúšam dospať aspoň niečo a najhoršie je to nájisť si tu správnu polohu keďže maličký je dosť aktívny 🙂 🙂

lucy125
18. máj 2012

@veronika66 Aj ja dospávam cez deń, poobede si vždy skusim lahnu´t niekedy zaspím, inokedy nie. Tie nočné mory inak nechápem, lebo nejem nič ťažké pred spaním alebo tak.Včera som acidko vypila, to bolo všetko ☹