Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 aj mi presne tak isto 😀 😝 vcera sme boli v cukrarne ale teda to sa neda s domacim porovnat 😝 aj ja velmi rada peciem a varim len keby som mala viac casu ale uz mam na plane ze maleho supnem do satky a budem piect tak...a pritom ho mozem aj kojit 😉 starsi sa uz zabavi nejaku chvilku aj sam alebo si sadne do stolicky v kuchyni a z velkym nadsenim pozoruje mixer 🙂 ale z malym babom sa veru tazko vari aj pecie 😒 mna chvalabohu nebolia iba opuchaju
@monuska342 No ja uvidím, podla toho aký bude malý, či bude buva´t alebo nie. Ja som prvorodička, tak neviem či budem stíhať, ale hádam raz za týžden sa mi podarí nejaký ten lahší koláčik pri ňom upiecť. 🙂 Sice už pomaly nič nezvládzem ale do pečenia sa ešte stále púštam, aj keď už nič zdlhavé, ani komplikované. 😉
nase super zdravotnictvo. Vcera som isla na prvu poradnu do nemocnice - Ruzinov, dosla som tam o pol jednej kedze moja mama mi moze strazit malu az poobede a co myslite co sa stalo. Velmi rychlo a hnusne ma vyhodila zenska z monitoru, ze ona ma do druhej nestihne vybavit a nech dojdem inokedy. a ked som jej povedala ze mi nema kto strazit malu iny den tak povedala ze nie som sama. no ochota nadovsetko. a chcu zvysenie platu??? a za co ked od pol jednej do druhej ma nestihne vybavit a predomnou boli 3 mamicky. sila takze ani neviem ako som na tom, lebo ma ani len nevysetrili. ☹ 😠 😨
@lucy125 no tak mne maly spal dost dobre teda a aj tak som skoro nic nestihala 😉 musis sa pripravit nato ze v noci nebudes spavat skoro vobec a to ta tak znici ze nebudes mat chut na ziadne ine aktivity a to este nehovorim o 3 hodinovych placoch pri noseni na rukach to je fakt zaberak....hlavne ked nevies co mu je...mi sme aj na pohotovst isli 😒 ja robim tiez len take priemerne kolaciky 😀
@d.j. No super, prens ako som písala naše milé, ochotné zdravotníctvo 😖 😖 😖 Ja stále vravím, že miesto zvýšených platov, by sa mali zamysliet nad troškou Ľudskosti a troškou ochoty, ale možeme sníva´t. 😒
@monuska342 No ja som zvedavá, aký bude náš malinký.Ja som zmierená, že v noci sa nevyspím, už teraz nespávam, ale hádam cez deń si spolu pobuvame 😉
@lucy125 tak to ano ale mna nicilo hlavne to ze maly sa budil kazde 2 hodiny na papanie a ja som skurat vtedy najlepsie zaspala 😒 ale aj tak uz by som ho chcela mat pri sebe 🙂 a uz vies ako budes rodit?
Takže asi som bola až príliš aktívna...skrátil sa mi krčok na 1 cm a malý tam tlačí hlavičku. Doktor mi nakázal odpočívať, už sa netváril tak bezstarostne, ako vždy. V pondelok pôjdem už na kontrolu na Kramáre, tak ma poslal do ambulancie rizikovej gravidity. Povedal, že ten krčok môže v pohode ešte dlho držať, ale nemusí..ale 2 týždne ešte nech vydrží.
baby, aj Vy mávate bolesti v krížoch? Akoby to vystrelovalo až na trtáč. Včera som bola v poradni, mám robenú serkláž, krčok sa mi skrátil na 1 cm, hlavička nalieha. Už minulý týždeň som s tými bolesťami bola aj na pohotovosti, a vraj je to normálne.Bruško mi tvrdne ako kedy. Niekedy 5krát za deň, niekedy 5krát za hodinu. Len tie kríže ma trápia už od včera večera skoro nepretržite.
@miskaska aj ja mam taky isty krcok a este k tomu som uz otvorena na 1 prst tiez mi to dr povedal v 34tt vobec sa nesetrim a zatial v pohode 🙂
@monuska342 jeeej, dik za upokojenie..ma to trosku vystrasilo, lebo sa citim velmi dobre, tak som sa nesetrila. Viem, ze je to caste,. Od pondelka som na MD, tak to bude fajn.
@oktavia nemáš malinké náhodou v zadnom postavení (chrbátikom k Tvojej chrbtici) vtedy sú problémy s bolesťou krížov, mala by na to pomôcť chôdza, prípadne poloha na 4-mačací chrbát (teda takéto cvičenie), striedanie sprchy (teplá studená) alebo skús hladkanie bruška, ak bude mať malinké priestor tak sa otočí správne...
@oktavia..... asi máš kľudový režim som si až teraz všimla,takže tá chôdza je asi bezpredmetná...
@anulienka_nr kľudový režim mám, aj keď pri malej to moc nejde 🙂 len niekedy sa to ozaj nedá vydržať..
@sandy80 veď to sa aj ja bojím, či to nebudeú nejaké predpôrodné bolesti, pri malej ani mne moc bruško netvrdlo, ale boleli ma kríže a podbruško.
@oktavia keď som mala pred pár týždňami ja malinkú v zadnom postavení tak som myslela že tiež prídem o kríže ale pretočila sa správne našťastie, aj keď teraz mám pocit že sa mi so zadočkom vytlačí von cez brušnú stenu 🙂 , preto som Ti radila to cvičenie aby sa obrátila lebo keď zostane v opačnom postavení bolia vraj pri pôrode brutál kríže a keď bábo pôrodník pretáča pri prechode pôrodnými cestami hrozí väčšie riziko omotania pupočníka..
@anulienka_nr no neviem ako je malý uložení, ale včera mi pozeral doktor, tak je vraj pripravené na pôrod a hlavička mu nalieha na krčok
@oktavia ...veď práve uvádzajú len KP alebo postavenie dolu hlavičkou, prípadne priečne(keď sa pretáča -labilná) takže nevieš poriadne kde má riťulu a chrbátik..
@monuska342 No vobec neviem ako budem rodiť, hádam sa to na isto dozviem až v podn. ani odtial bez tej info neodídem 😉
tak baby ja mám malého otočeného KP a už sa mi asi neotočí je už dosť veľký a bolesti mávam aj v krížoch a aj pri rebrách a bolesť je to chvíľkami veľmi silná
@veronika66 mne sa prva dcerka nepotocila a rodila som ju aj KP a druha sa otocila v 38tt, ale ona bola mensia a mala viac miesta, a tento krpec bol KP ale v 34tt sa uz otocil a kedze uz ma 3 kila uz by tak mal ostat, lebo uz nema miesto na kotrmelce 😀 😀 😀 nebojkaj, zvladnes, len chlapcekov nenechavaju rodit prirodzene, nakolko by sa im mohli poskodit semenovody a ostat neplodny ☹ ☹ ☹ takze by si mala pravdepodobne pocitat so sekciou 😉
@blackswan75 už s tím aj rátam ďakujem pekne no a dr povedala že asi sa uz neotoci je dost veliky na to a aj tažky no ale kedy sa potom planuje ta sekcia ???
Jááááj žienky je to nepríjemné, ale doslova pri zadku 🤐 mam taku hrcu malú, môže to byt zlatá žila? 😎 nebolí, krv mi neide...... 🙄
@monuska342 no ved doteraz som si ani zdriemnut nemusela robila som kolo domacnosti co trebalo samozrejme ze i deti museli pomoct ale dnes druhy den co som zaspala a to pri telke a to ani nie som ja ze takto lahko zaspim 😅 juj dnes kamoska porodila cisarakom moja zlata a ja priblizne o tie 3tyzdne fuuuuuu dufam ze rychlo zbehnu 😅
@veronika66 mozno trocha obmedzit tekutiny aj ked to nie je lahke lebo ja som stale smedna 🙂

@monuska342 Aj my sme koláčovo-zákuskovi 😝 😝 Skoro každý víkend musím niečo upiecť pri najhoršom kupi´t ale pečenie je moje hobby 😀 😀 Ja ho urobím zajtra doobeda, keď bude drahý spať po nočnej aby do večera stuhol.Ja si narty a celkovo nohy každý deń sprchujem studenou vodou, drahý natiera krémom a ja vykladám, ale nič nepomáha.Ráno ako tak ale po pol hodke na nohách, už su opuchnuté, ako keby ma včela pichla 😒 Horšie ale je, že na dotyk ešte aj bolia. 😒