Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
baby aj vám sa už tak ťažko dýcha, ste ustaté len čo vstanete a nič sa vám nechce, ledva chodíte? 😒 😒
@veronika66 - ja uz som vtedy dokonca zaspavala, lebo to bolo o druhej v noci🙂 Ale viem to presne, lebo maly sa narodil o pol noci a mala som pred sebou velke nastenne hodiny. Len matne si spominam, ako ma potom odviezli na izbu. Ale fakt pomohla ta epi - to bola az taka ulava, ked zacala zaberat. Potom troska akokeby ochabla (i ked oni to kazdu polhodinu doplnaju) a ked dali davku pred tlacenim, tak som skoro ani kontrakcie necitila.
@chelonka @ladore - no aj ja mam dost problem so spankom - maly ma strasne kope. A ked stojim alebo chodim, tak mi zvykne vystrelovat bolest do vnutornej strany stehien, ais to tlaci na nejaky nerv. A navyse niekedy mam taky "syndrom nepokojnych noh", ze hoci som totalne unavena, musim sa prechadzat po byte...
@sijust no tak na tej posteli som aj ja ja vyvržený vorvan 😀 😀 😀 bo jak som sa chcela tuto noc otačat v posteli bo som nevedela spať, tak som normalne nevedela iba z bolestami podbruška, včera takmer celý den mala nič len tak sem tam semnučky pohyb potom sa jak začal hokej a znami hulakali total rozhýbala a dnes ráno je total akčna, take pohyby silne citim ako keby sa otačala, ktovie čo tam nacvičuje. no aj ja si ju dost dole citim, bo už akosi ked ležím na boku tak mi je dost velmi neprijemne mat položenu nohu na druhej a tak musím mat nohu vyloženu na mm alebo tam medzi stehna strkam vankuš. aj ja už mám 14 kg presne navyše 😀 mne ruky zas pekne opuchaju ale veru ako teraz kukam na nohy aj tie mi nejak začali a to iba dnes s nohami som do teraz nemala problemy ale už súúú - juuu už som si ich aj vyložila. aj ja veru teraz už dost casto beham na WC a aj ja som mala super tehotenstvo bo ja som velmi malo priberala to len za poslený mesiac sa mi výrazne zvýšila vaha 😀
@oksi77 - ja mam poradnu az o tyzden v pondelok, lebo zajtra este idem k svojej gynekologicke, ale tiez sa musim nahlasit na epi, keby nieco... A mne epiduralka fakt pomohla a zabrala, takze ja som za🙂
A na ake cvicenie ides? Take predporodne, ze ako dychat a tak? Ja uz taketo veci moc nestiham, lebo sa staram este o syna a musela by som zhanat strazenie, co bude treba aj pocas tych poradni, tak nechcem moc vytazovat rodinu🙂.
@sijust - 14 kg je akurat, ja som pri minulom tehotenstve pribrala 17 kg a v nemocnici som nechala 8 kg, potom dalsi tyzden doma este 3 kg a zvysok do pol roka...asi vdaka kojeniu.
Inak tiez ma stve to wc, lebo v noci chodim kazdu chvilu a s malym poriadne nemozem ist ani von, lebo ledva vyjdeme, tak mi treba na wc. A to muselo byt fakt neprijemne, ked Ta hospitalizovali v 25. tyzdni:( Ale hlavne, ze to dobre dopadlo, v 35. tyzdni je uz babo dost zrele...
@ladore - no mna bolia krize uz od 7. mesiaca, ale paradoxne teraz je to trochu lepsie. Aj som cvicila nejake cviky na chrbticu, aj sa snazim trocha sa setrit, nevlacit tak maleho, zapajat manzela, nech pomoze prebalit a tak.
@anika159 Ahojte hoky, moja, tak už som doma,tlak super vysoký, v živote som taký nemala 139/93, moč negat, opuchy čoraz viacej 😒 😒 Ak tento týžden do pond. normálne neporodím, tak v pond. dalšia poradňa a dostanem dátum sekcie, tak sa dnes vyjadrila Dr. že ak tento týžden normálne nič, tak to už nebudu odklada´t a daju mi tu sekciu, keďže už mám všetky predoperačné hotové.Jaj tak zse ešte 6 dní čakania ☹ už sa idem zblázniť z toho.Inak ďakujem že myslíte aj na ocina, toho už asi operuju, o 8h som mu volala, akurát operovali jeho kolegu z izby tak uvidíme.Dnes 39tt, takže sekcia v 40tt, ak to tento týžden vydržím.Pozerala ma palpačne,malý sa už talčí vraj na špic prsta, tak neviem čo s tým myslela,sono mi normálne nerobila, len na koze srdiečko počuvala a že vyzerá byt veliké bábatko, tak neviem.Bola som si kupiť dalšie zdravotné nohavičky, už mám dva balíky po 3ks v jednom aj zubnu kefku+pastu, tak už som nakomplet nachystaná. 😉
@veronika66
@marianax
@riela
@sijust
@alllexa1
@alllexa1 no poslední dni mám aj ja výrazný problem so spankom, aby sa prehadzujem žiadna poloha mi nevyhovuje, tak sa idem prejst na WC, kuknen do kuchyne ale idem kuknuť našu havinu ako spí pohladkam ju a idem do postele ale spat sa mi možno podarí na pol hodku alebo hodku a zas som hore a to moje je v noci už teraz relatívne pokojna.
malicka uz neni na infuzkach, uz neni v inkubatore ale v postielke. juj som taka stastna. konecne som ju mala na rukach a mohla kojit co som skrz infuzie posledne dni nemohla. 🙂
@michelle1984 jeeeej tak toto ti úprimne závidím 😀 😀 krásaaaa
baby ja som minuly tyzden lezala v nemocke a poprosili sme sestricku, aby nas previedla porodnou salou. Bola neskutocne mila, vsetko nam poukazovala, kde sa co deje, kde sa rodi, kde sa kontroluju babatka. Povedala nam, ze jedine, co je potrebne pocuvat sestricky a ze sa nemame coho obavat a hlavne nestresovat, ze je to uplne prirodzene a ked mi budeme v pohodke, tak aj to babatko pojde von v pohodke. Takze KLUD, nestresujte sa tak a bude to vsetko OK 😉 a hlavne potom budeme konecne mat pri sebe tie nase male pokladiky. Neviem ako vy ale ja sa straaasne uz tesim aj ked musim egoisticky povedat, ze mi bude ta moja drnda v tom brusku chybat
@michelle1984 Joj moja to máte super už, ja ešte stále čakám, buď tento týžden normálne porodím, alebo v pond. poradna a dátum sekcie už dostanem.vy už aj doma budete. 🙂 🙂
@lucy125 joj moja kiežby, mňa už mali dnes pustiť ale som poprosila či ešte môžem ostať. malá tu bude ešte minimálne týždeň. tak skoro ju mať doma nebudem. ☹
@anika159 No ja som dnes už tiež 39tt+0 ale zle mi to tu ukazuje, až po polnoci v pond. nabehne nový týždeń.No ja tiež bud. týžden ale už sekciou, ak tento do pond. neporodím.Strašne ma bolia kríže neskutočne, ale Dr. hovorila, že malý vyzerá byť dot veliký, tak radšej sekciou, ako ho tlačiť ale však uvidíme, čo to s nami urobí. 😉
@michelle1984 No tak to máš super, týždeń rýchlo ubehne, ja pojdem do nemocky a vy už domov pojdete.A ako si mala sekciu? Spinál? A kedy sa ti začalo tvoriť mlieko? 🙂 Držkajte sa moji, dnes milacik0106 rodí sekciou tiež. 😉
@lucy125 - a preco chcu vlastne robit sekciu? Kvoli Tvojmu tlaku ci velkosti? Ved nevedia, aky je velky, nie? A ved ked to tento tyzden na Teba pride, tak by si rodila normalne, nie? Tak sa cudujem, ze chcu robit sekciu a nie najprv skusit vyvolavacku. U mna cakali do 42. tyzdna a az potom dali vyvolavacku, a to ani nerobili sono, takze som sa bala, ze maly bude megavelky🙂
@alllexa1 No lebo ja som po umelom, preto sekcia.Moja Dr. ma pripravovala na sekciu dva mesiace ja už 3 týždne mám všetky predoperačné atď. len Dr. v nemocke chcu počka´t do konca 39tt či nepojde normálne, ak nie, v pond. začínam 40tt tak mi dá dátum sekcie, aby sa niečo nestalo, že to už nebude preťahova´t, ak sa teraz do pond. nenarodí. 😉
@stela01 No u nás v TO vraj hej, aj keď každý Dr. si myslí niečo iné, ale čo už narobím. ja som si to nepýtala, mńa moja Dr. na to pripravila, že ešte je to aj prvá gravidita, aby sa niečo nestalo, tak preto.Ja už 3 týždne mám všetky predoperačné a pod, už len čakaju, či sa tento týžden narodí alebo nie, ak nie v pond. na poradni dostaneme dátum sekcie a dufam, že bud. týžden už bude medzi nami 😉

@chelonka no u mna je to tak,ze som si aj polezala v nemocke v 25tt,dr.urobila stresy,ze hrozi predcasny porod...tak som tam tyzden lezala na infuzkach...krcek mam cele tehu len 2cm...a teraz mi uz dost klesla,aspon neviem co je to palenie zahy,kopanie do rebier,za to som na wcku kazdych 10minut...a ked povrti hlavou mam pocit,ze sa krcek rozleti 😀 30teho idem na prietoky tak som zvedava,ze kolko vazi a ci je vsetko ok...lebo uz mam co tehnit...v noci sa v posteli prevalujem ako vorvan,uz len fucim...potim sa,opuchaju mi nohy...no krasa...uz som si myslela,ze sa to priberenia zastavi pomaly,ale stale ide hore...uz 14kg 😒 ale aj tak si mozem povedat,ze som mala/mam celkom v pohode tehu....a tie fotky su fakt strasne zlate 🙂