Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@petka296 áno práve pred týždňom tam mi namerali prvé slabé a od vtedy sa to stále opakuje v tom istom intervale až teraz cez víkend som sa zobudila j v noci na ne v včerakým som zaspala tak to bolo juj.... dnes malá komplet zrejme spala tam -dospávala to čo vystrájala mne večer 🙂 ... neviem no v piatok mi vraveli že je touž za pár tak uvidíme čo povie zajtra doktorka - ak ma ovšem pozrie
@1ivanka1 tiez si myslim...bude to zaberak,ale nejako to uz len bude...po prietokoch snad budem lepsie vediet na com som...uz ju citim na krcku,ked zavrti tou makovickou 😅 ale zatial su vratka zamknute aj ked ...cele tehu len 2cm...tak ty mas zlaticko este hore,bude postupne klesat...a ulavi sa ti aj s dychanim,ked male klesne 🙂
@alllexa1 ....dost ma vystrasili,ak som vtedy neporodila od strachu predcasne,tak uz neviem...ale pomalicky zacinam 36tt,snad to uz dotiahneme do zdarneho konca,uvidime na prietokoch...zatial je vsetko ok,malinka je sice nizko,ale aspon ma nepali zaha,dobre sa mi dycha a nebolia ma rebra 🙂 aspon nejake pozitivum... 😝
Ahojte baby. ja uz zacinam byt uplne nervozna nejaka. Uz by som chcela mat drobceka pri sebe. Straaasne sa nudim doma ze neviem co so sebou, len papkam 🙂 . Dnes som spala rovnych 12 hodin. Uz mi zacina sibat. ☹ a este cakat ☹ min 5 tyzdnov
@bambulka248 ja som už tiež nedočkavá a je mi doma dlho. Aj by som niečo robila, ale nevládzem. Stala sa so mňa žienka domáca, čo vyvára, vypeká 😀 už by som to chcela mať za sebou. Byť ľahšia o brucho a s drobcom v náručí....ja ešte od dnes 16 dní 😉
@sperka No to ja som doma uz od zaciatku novembra. Byt mam upratany za chvilku a ja sa ani neviem nejako realizovat vo vareni, alebo peceni bo s mm to nejako nestihame potom papat . Uz by som sa chcela starat o drobceka a chodit s nim na prechadzky ..... ja som jedna z poslednych junoviek ... este 38 dni 😒
@stela01
@lucy125
ja si myslim tiez ze je to divne, moja kamoska bola tiez umelo a porodila normalne a o sekcii nikto ani nerozmyslal, ved to je zbytocna operacia, a hlavne ked ti nic nie je
... ja by som so sekciou nesuhlasila, ked na to nie je dovod.
ved na porod sa kazdy tesi ze uvidi babetko a po sekcii ti ho daju kedy? o den alebo dva? jaaaaaaaa to sa mi nepaaaaaaaci vobec
a povedat ze aby sa nieco nestalo ? to uz je len aky dovod ???ved stat sa moze vzdy vsetko, porod je dynamicky dej neda sa planovat a vzdy sa robi to co treba v tej danej chvili takze hovorit ze ist pre istotu na sekciu sa mi zda trochu chore,,,,ale zas nie som lekar tam nechcem to nejak zvlast komentovat len ma to zaujalo ze co je to za hlupy dovod na sekciu,,,to som este ani nepocula ,,,ze kvoli tomu ze som po umelom 😖 divne
baby a ešte som sa chcela opýtať, keď ste sa lúčili v práci aj ste im niečo niesli??
@alicia28 No mne je to jedno, či to bude sekcia alebo nie, ja to chcem mat už za sebou.Hlavne potom keď som už obehala kopec Dr. na predoperačné, však nie som ani prvá ani posledná so sekciou, a má to aj svoje výhody, nebudem prenášat, pospím si a keď bude po a bude to boliet to už mi tak vadit nebude, keď budem mat malého pri sebe.Po sekcii, mi ho donesu ukáza´t a v prvý den budu nosit na kojenie na druhý deń ho budem mat už pri sebe stále a o 5 dní idem domov, takže nič strašné. 😉 Hlavne nech už viem kedy, nech to už mám za sebou.
@lucy125 tak tak sekcia má aj výhody, nebudeš prenášať, vyhneš sa tak riziku, naplánujú ti to a ideš..kdežto normálnym pôrodom musíš čakať na ten "správny moment" a myslím,že to čakanie bude to najhoršie 😖 😖
a čo sa týka toho bábatka, ja myslím že to nevadí, že ho nebudeš mať pri sebe hneď aspoň si oddýchneš, kedysi ho mamičkám nedávali, len na kojenie nosili a bolo to tak lepšie..teraz mamičky hovoria, že nemajú čas si ani oddýchnuť keď majú hneď pri sebe dieťatko.. 😒
@lucy125 , ked to beres takto , tak super, mne by vadilo keby nemam dieta hned pri sebe,,chcem ho hned ako sa narodi a aby mi ho ani neodnasali na noc, preto som si vybrala baby friendly hospital v NZ ,,,tam deti matkam neberu aby si oddychli a som tomu velmi rada.....ja sa zase len bojim aby som to nejako porodila,,,len nech nejde na sekciu,,dufam ze nam to vide, ako si zelame,,ty sekciu a ja normalny porod aj ked sa bojim, nech to mame uz za sebou, potom si mozeme napisat ake to bolo,,,tesim sa tak o tri tyzdne to uz budeme hadam doma s detickami zabehane 🙂
@1ivanka1 No však to, ale zase nebudem ho mat pri sebe iba jeden deń, baby mi hovorili, že treba hneď po sekcii ak sa človek dobre citi sa postavit a rozchodit to, rana sa lahšie hojí, aj sa človek lepšie citi 😉 a už ked to bude za mnou, bude to lepšie ako 12-18h v bolestiach čakat a vzdychat a rozmýšlat kolko bolesti a akej silnej bolesti si človek ešte užije.rana bolí, ako každá po operácii, a po nástrihu to možno bolí ešte viacej ako zašité bruško, tiež si myslím, že asi budem mat sekciu bud. týžden lebo nemám žiadne predpoklady aby som tento týžden normálne porodila, ale čo nie je može rýchlo byt, uvidíme a necháme sa prekvapit. 🙂
@alicia28 Joj bodaj by si mala pravdu , aby sme o 3 týždne boli už domka.Však mne ho vezmu len na jednu noc, potom ho budem mat vkuse pri sebe.A keby náhodou moc plakal, možu ma odbremenit, aby nebudil stále mńa aj vedla mamičku čo tam bude somnou.A na koenie ho nosit budu, jednu noc ho oželiem oddychnem si po narkoze a potom ho už budem mat skoro zvyšok života pri sebe 🙂
@1ivanka1 , zvlasny nazor pre mna 🙂 , ja som taky pocit pri prvom porode nemala, malá sa mi narodila a ledva som zila.......... ale bola som vdacna ze mi ju na noc nevzali, co budem oddychovat,???,,ved sa mi narodilo dieta a to je uzasne,,,mne sa vobec nepaci postup ako to robili kedysi ........ked brali deti matkam,,,to je podla mna to najhorsie co sa da,,,ved to puto sa buduje medzi matkou a dietatom prave ked sa narodi,,,naco mi potom je??? ked ho niekam odnesu a daju bohvie kedy ? ja by som aj tak v strese celu noc nespala..... ze kde mam dieta a nie aby som oddychovala....ja mam na toto odnasanie deti od mamy uplne iny nazor ako pisete, a som rada ze na SK su baby friendly hospital a deti mamám v tychto nemocniciach neberu
@alicia28 vieš to sú zatial moje domnienky, čakám prvé dieťatko, možno po jej narodení úúplne zmením názor, a budem ju mať chcieť pri sebe hneď aj napriek všetkým tým bolestiam po pôrode...vieš možno potom už to budem inak brať a budem mať iný názor. ja si to zatiaľ neviem predstaviť ani s bábatkom pri mne ani s bábatkom nie pri mne..ťažko povedať, podľa mňa aj tento nový spôsob aj ten starý má výhody aj nevýhody..možno tie čo už rodili môžu o tom lepšie hovoriť ako ja 🙂
vieš čo sa týka toho puta, mamka nemala pri sebe ani mňa ani jednu z mojich sestier a puto medzi ňou a nami je tam obrovské...a poznám ženy ktoré mali deti hneď pri sebe a puto žiadne..takže myslím že vytvorenie puta nezáleží len od týchto okamihov,ale záleží od všetkého aj toho čo nasleduje potom.
inak o tých nemocniciach som ani nevedela...
akurát sa mi nepáči, že v niektorých nemocniach ho hneď nepriložia k matke ale odnesú ho umyť..s týmto ozaj nie som spokojná 😢 😢
Tak po dnešnej poradni na Kramároch som skončila s magnéziom, duphastonom a guajacuranom doma v posteli. S povolenim ist len na zachod a do sprchy. Krcok sa mi skracuje, vraj sa zacinam otvarat a maly tam pcha hlavicku. Musim este 2-3 tyzdne vydrzat. Tak som celkom vyplasena...ze by si ma tam aj nechali, ale maju plno a ak dodrzim kludovy rezim, tak je lepsie byt doma.
@1ivanka1 , jasne ja s tebou suhlasim ze puto sa nebude budovat len vdaka tomu ze ci je dieta den s matkou alebo nie,,,ved ja som sa narodila pred 33 rokmi a moja mama ma videla bohvie kedy 😀
moj nazor je ten ze ked sa dieta narodi ma byt pri mame ,,,ked mama nema cisarsky alebo nejaku inu pricinu preco by nemohla byt s dietatkom tak sa mi zda uplne chore ho odnasat matke ktora rodila prirodzene a povedat ze nech si oddychne,,vecsiu hlupost som nepocula
ja idem rodit druhe dieta a som nadsena ze baby friendly hospital existuje v nasej krajine a rodim v tejto dobe a nie v tych casoch ako rodila moja mama,,,to muselo byt uplne zufale, neviem si to predstavit, deti sa vtedy rodilo strasne moc a nosili ich ako teple rozky nahadzane na vozikoch aspon tak mi moja mama povedala ze to bol nonsens ale nato si uz radsej nase mamy ani nepametaju lebo to bolo davno 🙂
ja ked som isla rodit prvy krat tak som si hladala nemocnicu kde mi dieta daju hned, o sekcii som ani nerozmyslala aj ked ma na nu pripravovali a mala som predoperacne vysetrenia a stale sa to bralo ze sekcia ja som povedala lekarom ze len v tom pripade ked nebude ina moznost, nechcem sekciu len tak,,,ze sa im nieco nezda alebo zda bez toho aby bol na to normalny dovod,,,zdrava zena moze rodit a sekcia je len taky moderny cudny vydobytok tejto doby,,,berem ju vtedy ked je dieta extra velke alebo ma zena ine zdravotne problemy ale povedat ze pre istotu ako povedali mne tak to som odmietla 🙂 drzim si palce nech rodim normalne -.---prirodzene a tesim sa ne dieta hned ako sa narodi je moje,,,a to je bude somnou cely zivot to je cise fajn ale uz nikdy nebude take malinke ako ked sa narodi,,to je najkrajsi darcek na svete
@miskaska ja som na tom takto bola ešte skor ako ty, Dr. mi nakazala ležat lebo krčok bol už en na 1cm skrátený a dala mi magnesko, lebo ma chcela poslat do nemocky, ale ukecala som ju na lehnenie doma.všetko sa zastavilo a bolo super.Ja dnes po poradni otvorená na špic prsta ak neporodím do pond. dostanem v pond. dátum sekcie a bud. týžden sa nám narodí malinký. 🙂 Neboj všetko bude ok, len lekaj a nohy hore vykladaj. 😉

@stela01 Ďakujem, no oni su Dr.takže ja neviem ale keď oni vedia.V každej nemocke je to inak čo už narobíme, nech je ako je, len už nech je vonku drobec 🙂