icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

miskaska
23. máj 2012

@xen21 A co na to povedal lekar? Cize si v 36 tt? Nemala by si mat kludovy rezim? Babatko ma este cas, ci? 🙂

zuzu4444
23. máj 2012

@alicia28 to neviem, povedal mi na jeden prst, tiez ma to pobavilo, lebo kazdy ma inu velkost prsta 🙂

zuzu4444
23. máj 2012

@veronika66 ja som zacala chodit do poradne do nemocnice pred 3 tt, vzdy mi skontroloval krcok, spravil sono, odvazil maleho a klasika moc, TK 🙂 a na druhy pondelok mam prist na pasy

veronika66
23. máj 2012

@zuzu4444 a kam chodiš do nemocnice ? Ja idem len zajtra prvy krát a už sa ták teším joj aj trošku obávam či sa maličky už otočil alebo ma ten cisársky neminie 🙂 a aj si niečo platila?

xen21
23. máj 2012

@miskaska hej 36...kludovy mam nejak od 28,ale mam 2 rocneho drobca,takze je to lenv ramci moznostiii

zuzu4444
23. máj 2012

@veronika66 ja chodim do Skalice do nemocnice, som zo Senice a skalicku nemocnicu mam najblisie 🙂 nie neplatila som nic 🙂

miskaska
23. máj 2012

@xen21 Lebo ja som v 35tt a naplasili ma, ze sa mi skracuje krcok 0,5 - 1 cm,zacinam sa otvarat a maly tam tlaci hlavicku. Takze mam len lezat. Ja mam oficialny termin 1.7. 🙂 som sa sem votrela, lebo podla morf. ultrazvuku vysiel na 30.6. 🙂

zuzu4444
23. máj 2012

baby normalne zacinam citit, ze ide na mna porod, uz sa zacinam aj bat troska :( Vy to tak necitite?

xen21
23. máj 2012

@miskaska tak to sme skoro rovnako...

jakani
23. máj 2012

jupiii!! dnes som dostala termin - sekcia bud 4 alebo 5.6 !!! zacinam strihat meter! 😀 😀

silvia0201
autor
23. máj 2012

@alicia28 no ja som bola dneska, ale nič sa nezmenilo. absolútne nič 😠 😠 😠
volala som do nemocky, tak zajtra tam idema dohodnem sa KONEČNE!!!! s nejakým dr, nech si ma zoberú do parády. som zvedavá na zajtra 😝

silvia0201
autor
23. máj 2012

@zuzu4444 ja sa cítim, akoby som ani tehotná nebola 😖

kuriatko21
23. máj 2012

@lenca6482 ahoj ahoj...som ťa tu dlllho nevidela, ešte nerodíš, že? 🙂 Chcela som sa spýtať, či náhodou nevieš, že ako to je s prítomnosťou partnera pri pôrode v Skalici, potrebuje nejaké akože školenie, alebo také niečo? Lebo ja tam pôjdem vraj až rodiť.. 😒 Ako sa máš pred finále? 🙂

clari
23. máj 2012

@miskaska
@xen21
tak ja sa sem votieram tiez, podobne som mala povodne termin zaciatkom jula, ale teraz to vraj bude uz urcite koncom juna 🙂 Takze som na tom podobne ako vy babulky 🙂

1ivanka1
23. máj 2012

@alicia28 no podľa mňa je to tiež len biznis pre niekoho, ja si myslím keby to tak pomáhalo tak to beru automaticky a nie len tej žene ktorá za to zaplatí..
a tie zlavy to je tiež celkom vtipné..tak akú to má potom hodnotu v skutočnosti keď na to dokážu dať dosť velkú zľavu...
ja si to tiež nedám...

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , fuuuuuuuuuha ,,,tak to sa mozem tesit ze aj u mna nic nebude,,,,ziadna zmena,,,,neverim tomu ze sa vobec neotvarame,,,pravda je,,,,,je este cas, ved mozeme byt aj do 42. tyzdna tak ako som bola ja prvy krat ale to je taky extrem ze uz nechcem zazit, stale dufam ze toto druhe dieta sa posnazi viac a pojde von,,,stacilo by to otvorenie na min., 2cm
ale co sa da robit, ja sa bojim ze ked to zacnem silit a nie som otvorena skoncim na cisarskom a to by som nerada....chcem porodit normalne a mat dieta pri sebe od zaciatku a na stalo nech mi ho neodnasaju na noc a podobne hluposti,,,,,jaaaaaaaaaaaj si ma nepotesila, myslela som si ze to das a napises mi ze uz som na 3 cm a ideme na to....sakra 😉

1ivanka1
23. máj 2012

@hrivushka hej zamraziť to môžeš dať.
viem že v chladničke to musíš použiť do 24hodín
a zamraziť tu je o tom téma

https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/ako-dlho...

silvia0201
autor
23. máj 2012

@alicia28 milerada by som také niečo napísala, ale nie som na 3cm, len na 1cm otvorená a to už druhý týždeň. no ja pevne verím, že nebudem čakať až do 42tt to by ma asi porazilo. vieš čo, ja silnom uvažujem nad cisarákom, ale múdrejšia budem zajtra...

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , do ktorej nemocnici ides? tusim si hovorila ze do GA,,,ja mam s tej nemocnice nocnu moru,,ked si predstavim ze by som tam mala ist rodit tak mam husiu kozu,,,ale pisali tu baby ze sa to tam dost zmenilo na novorodeneckom,,,,ale neviem ci tomu mam verit, ja som tam bola x na gynekol,.,odd, a bolo to tam dost zufale,.,,,fuj,,,,nejdes do NZ??,,,nemas to tak daleko, alebo sa ti to neoplati ? budeme rodit spolu a mozeme sa povzbudzovat ked nam daju termin na vyvolanie na rovnako a skakat na fit lopte nech sa viac otvarame,,aspon nam bude veselo 😀

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , to naozaj by si si dala cisarsky? co blbnes? ja neviem,,,ked netreba tak je to zbytocne,,,,ja ta nechcem odhovarat ale nebolo by ti luto keby nemas to babetko hned u seba a mozes ho drzat v naruci a spinka pri tebe cely den a celu noc ? toto si nechcem nechat ujst

silvia0201
autor
23. máj 2012

@alicia28 NZ mám dosť odruky a nikoho tam nepoznám. tu v GA poznám aspoň dvoch dr...
ja sama neviem. no veď zajtra budem múdrejšia... ja sa len toho bojím, aby nenastali komplikácie, preto uvažujem nad SC.

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , aha, ja tiez v NZ nikoho nepoznam lebo som sa sem prestahovala z BA ale to kvoli nemocnici som sem prisla k svokre,,lebo NZ ma baby friendly hospital a na izbach sme po 2 a nemusim si platit nadstandard izbu zbytocne a hlavne navstevy nebehaju po izbach ale ked pridu ty musis von,,,co je super
......komplikacie mozu nastat hocikedy,,,ved vies ze porod je dynamicky dej a meni sa z minuty na minutu tak planovat sa tam toho vela neda,,,ked by si nevytlacila tak potom daju cisarsky ale nemysli zbytocne na to ze budu komplikacie,,,musis to dat nejako von,,,ved uz mas skusenosti nejdes 1x

silvia0201
autor
23. máj 2012

@alicia28 áno to mám, ale to bolo dávno, keď som mala 23 rokov. teraz mám 35!! vtedy som to absolútne neriešila, teraz sa bojím...

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , ani nehovor, ja sa tiez bojim, rodila som pred 3 rokmi a teraz mam 33 a myslim ze som asi uz stara na to, neviem ako to zvladnem,
mam pocit ze toho uz je na mna nejako moc,,,,mala som to asi riesit skor,,,ale ked najprv...praca,,,kariera,,dobry plat a potom som zistitla ze uz je najvyssi cas aj deti mat 🙂

silvia0201
autor
23. máj 2012

@alicia28 presne také pocity mám aj ja. ja kebyže nemám nového partnera, tak toto malé škvŕňa nečakám, len som chcela, aby aj on mal svoje vlastné, lebo je zatiaľ už nie dlho bezdetný. ale neboj sa 1000x som sa sama seba pýtala, či som sa rozhodla správne a aj drahý sa ma to nie raz opýtal. to, či to bola správna voľba, ukáže len čas.
aj ja som mala robotu, ktorú mám rada, zabehaný rytmus a teraz toto... ja viem, že tieto pochybnosti hneď pominú, keď už bude malá na svete...

alicia28
23. máj 2012

@silvia0201 , urcite to bude dobre, ja som tehotenstvo odkladala a mala som potom horko tazko jedno dieta lebo ked som uz chcela - potom sa zrazu nedalo...... tak nakoniec som bola rada ze aspon jedno ,,,a teraz som nadsena ze budem mat druhe,,,ved jedinacik to je o nicom,,,nech su deti minimalne dve aby si mohli v zivote aj pomahat ked nam vyrastu a my tu uz nebudeme.....ale tie roky nenormalne utekaju.
nejako to musime vydrzat, urcite to bude dobre, pochybnosti ma asi vela z nas ale ked sa to narodi bude fajn,,,,ako hovoris,,,zabehany zivot a zrazu takato zmena ale uzime si to ,,,,,potom budeme este vela pracovat

alllexa1
23. máj 2012

Ahojte, tak vcera som bola na poradni, nic sa nedeje, krcok trosku makne, ale inak nic sa neskracuje ani nic. Akurat je blbe, ze mam dolu nejaku cystu a to asi budu riesit pri porode, lebo teraz by sa mi tam mohla dostat infekcia. O tyzden uz idem na poradnu do nemocnice...

@alicia28 - no presne, tiez si myslim, ze jedno dieta je malo🙂 Inak, rodili sme podobne, ja pred dvomi rokmi (tiez som si pockala az na vyvolavacku po termine) a teraz mam 33 ako Ty🙂 Inak by som kludne aj skor, ale to som este nestretla "toho praveho". A to mozem byt rada, ze to malo taky rychly spad, ze sme sa vzali o rok po zoznameni a otehotnela som mesiac po svadbe.

@silvia0201 - tak to je super, ze si sa rozhodla este pre tretie, asi by Ti inak bolo luto (a urcite aj Tvojmu partnerovi), ze ste nemali dieta, ked sa este dalo... A pozeram, ze si mala dvoch synov (aj ja cakam druheho syna), tak teraz budes mat aspon partacku🙂

@veronika66 - no, prvy raz Ti asi nic nebudu robit, len Ta odspodu pozru, aspon ja som mala taky priebeh vysetrenia pri prvom tehotenstve. A v podstate ma to uz aj stvalo, lebo som tam chodila kazdy tyzden (4x) a nic sa nerobilo, az potom po termine ma dali na pasy.

@majussska1812 - tie newborn Pampers su do 5 kg, takze podla mna budu dobre aj prvy aj druhy mesiac. Rataj tak cca 8 plienok za den, takze jeden balik vydrzi asi 5 dni. Ja som to cele nechcela vlacit hned do nemocnice, tak si zabalim par plienok na prvy den a potom mi manzel postupne donesie dalsie.

@jakani - fiha, no drzim palce! A preco ides na cisarsky?

keira
23. máj 2012

ahojte baby, kolko maju vase deti g?!

veronika66
23. máj 2012

3100g

veronika66
23. máj 2012

@keira 3100g