icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

chelonka
28. máj 2012

@silvia0201 juuuj moja už čo chvíla neboooooj

lenka_x
28. máj 2012

@chelonka a to ešte počkaj, kým sa narodí, ako sa budeš tváriť, keď sa budeš na malé pozerať, ono síce ešte dobre nevidí, ale musí sa čudovať, čo to má tá mama za výraz 😎

chelonka
28. máj 2012

@lenka_x to som nedávno videla ked som bola na kramároch na príprave a vonku pre porodnicou som čakala na Mišku, tak akurat si taký párik niesiol z porodnice babatko, juuuj taký boli krásny a šťastný a tak pyšne si ju niesli - strašne boli zlatý 😀 😀

keira
28. máj 2012

@adulka165 postupne? teda, ze si ani nemusim nic vsimnut? 😀

majussska1812
28. máj 2012

Baby no dnes rano som si myslela,ze uz to namna ide. Od 8 bolesti v podbrusku,ale take az do krizov,uplne som mala aj taky pocit ,ze sa mi chce ist na velku. Par krat sa to zopakovalo... Uz som myslela,ze sa to zacina. A o pol 10 som zaspala,teraz som sa naobedovala a nic,len brusko tvrdne a vedla pupka na lavej strane ked sa chytim tak ako keby ma to tam stipe uz aj vcera vecer som to tam citila... Zajtra mam poradnu tak som zvedava, co povie,vsetci hovoria,ze mi uz dobre padlo brusko...

hrivushka
28. máj 2012

Ja som si dnes v nemocnici absolvovala oxytocinovy zatazovy test. Prečo mi robia takto zle ☹ skoro som zomrela od strachu, vedľa tam nejaka žena rodila a ked som počula jak kričí som skoro zosalela

keira
28. máj 2012

baby, ide niektora sekciou, lebo ma vraj uzku panvu?

mata1976
28. máj 2012

@adulka165 mne pri prvom neodtiekla vobec, prepichli mi ju az tesne pred porodom takze aj ked som druhorodicka len trpnem, ze ako zistim ze uz rodim 😀

dnes som bola na odbery koli epiduralke, zajtra idem na monitor a dufam ze mi urobia sono, aby som vedela kolko maly vazi ...

natalia777
28. máj 2012

@mata1976 mozem sa opytat mala si aj prve s epiduralkou? lebo ja som mala pri prvej dcerke epiduralku ale teraz rozmyslam ze si ju nedam......... kvoli urcitym problemom ktore nastali vrajze kvoli nej....... zajtra mam povedat a neviem sa rozhodnut.......

mata1976
28. máj 2012

@natalia777 ano a mne to velmi pomohlo zmiernit bolesti. Ake komplikacie nastali u teba?

natalia777
28. máj 2012

@mata1976 no ved u mna bola epidural tiez super, ziadne bolesti z porodu, lenze doslo ku kliestovemu nakoniec a kazdy tvrdi aj doktor ze to bolo kvoli epiduralke ze sa to casto stave a proste som mala velke poporodne zranenia nakolko som bola nastrihnuta kvoli tomu poriadne...... takze sa teraz strasne bojim zajtra mam povedat ci chcem alebo nie......a ja sa neviem rozhodnut kvoli tej bolesti co som mala po porode......u teba to bolo vsetko v pohode? ako dlho tval porod? u mna 12 hodin od odtecenia vody......

silvia0201
autor
28. máj 2012

@macuka asi áno. už začínam sledovať tvrdnutie brucha. akurát som vyrátala cca 7min. budem to musieť nejak podrobnejšie odsledovať.

@andrema no ja dneska idem skapať, tak ma bolí panva a bedrové kĺby. ani ležať ani sedieť ani chodiť, nič. asi sa niekde zakvačím. nohy ani nehovorím ako ma bolia keď stojím, ale aj pri sedení, keď sú dole. sama som zvedavá či sa to konečne dneska rozhýbe.....

chelonka
28. máj 2012

@silvia0201 fííha žeby to už na teba naozaj prichádzalo ?

oksi77
28. máj 2012

@silvia0201 nooo to uz asi na teba ide moja 😝 takn sa drzkaj a sleduj kontrakcie

alllexa1
28. máj 2012

@indys - ja som cumlik dala uz v nemocnici cca na 4-5 den, maly dost nariekal a potom sa ukludnil. I ked vraveli mi, ze to nie je moc dobre, kvoli zubkom a aj kvoli tomu, ze bude mat mozno problemy s prisatim. Ale prisaval sa mi pekne. Potom po pol roku sam zacal cumlik odmietat a celkovo vsetky flase s tym uzaverom.

@natalia777 - tak to je drsne... Este som nepocula, ze by mohlo nieco take vzniknut podanim epiduralky. S cim to suvisi, ze zena natolko neciti kontrakcie? Ja som tiez mala epi, ale vytlacila som maleho celkom rychlo (na treti raz), ale zase je pravda, ze ma nastrihli a ze som potom mala dost rozsiahle sitie. U mna trval porod 16 hodin od vyvolania, 8 hodin po odteceni vody.

@hrivushka - fuha, to preco Ti davali zatazovy test? Ved este nemas termin... A neboj sa, kazdy znasa bolest inak a kazdy porod je iny...

@silvia0201 - ved termin mas az o tyzden, takze to nie je nezvycajne, ze male este nie je vonku. I ked chapem, ze to chces mat uz za sebou, najma, ked mas take bolesti...

@andrema - akoze co obliect babatku? Ja by som dala dupacky, lahsi kabatik (kocielku), supla do zavinovacky a na hlavicku ciapocku. Ale je mozne, ze bude uz teplejsie, takze podla mna aj bodynko + zavinovacka staci. A ta zavinovacka hlavne kvoli prevozu, nech nie je v tej autosedacke moc volne pohodene.

marianax
28. máj 2012

@lenka_x moja zlata a ako sa mate teraz ? take male deticky su velky bojovnici a velmi rychlo sa zotavia 🙂 drzkajte sa moje a napis ako sa mate 🙂

marianax
28. máj 2012

Tak dievcata chystam sa precitat co ste popisali ale prv vam napisem ako som dopadla ja 🙂 na poradni ok bola som na pasoch ok a takze 8juna bude cisarsky uz je to iste dufam ze dovtedy vydrzim no a bola som aj na anesteziologickom vysetreni tam ma prekvapil anesteziolog s tym ze mi odporucil narkozu prave kvoli mojmu srdcu a tym av blokom co mam v noci lebo ze spinal by mi ich vyvolal tak som tak ostala prekvapena lebo som uz bola nastelovana psychycky ze bude spinal a teraz naroza fu no co uz hlavne nech je vsetko v poriadku 🙂

marianax
28. máj 2012

@indys jej dakujem moja 😀 no cumel by som davala vtedy ked je malinke dost nespokojne neviem ci kojis teda ak kojis cumel by som este nedavala aby ti potom neodmietalo prsnik moja ani nechcela cumel a kupila som asi vsetky druhy takze vobec nemala len cici a cici 😅 niektore davaju cumel uz v porodnici ja by som davala cumel ak uz naozaj vela pytat cicik a hladny nie je tak skus aby si si oddychla podla toho ako ti malinky da spat 🙂

marianax
28. máj 2012

@hrivushka a to je aky test o tom som este nepocula? 😕

marianax
28. máj 2012

@silvia0201 moja tak mala sa ti asi posunula dole nizsie urcite to uz dlho trvat nebude 🙂

adulka165
28. máj 2012

@indys ahoj riela je v nemocke tak som sa toho chytila trochu ja tak zatial to vyzerá takto :

indys – 21.4. 2012 o3.45 hod. Jurko 1820g a 42cm
majulosa - 10.5.2012 o 00:55 hod. Sebastián 3330g a 53cm
michelle1984 – 16.5.2012 o 14.00 hod. Sára 1800g a ?cm
lenka_x – 18.5.2012 o ? hod. Tamarka 2150g a 44cm
myska183 – 20.5.2012 o 6.34 hod. Sofinka 2670g a 52cm
milacik0106 - 21.5.2012 o 8.15 hod. Tomáško 2830g a 48cm
jankalac – 22.5.2012 o 19.20 hod. Ivanka 3510g a 50cm
lenuska2604 – 26.05.2012 o ? hod. Šimon ?g a ?cm

8 mrňúskov

hrivushka
28. máj 2012

@marianax to je taky test ze ma zobrali na porodnu salu, pustili mi do zily cez infuzku oxytocin aby mi vyvolali kontrakcie a bola som napojena na monitor.sledovali ako na to reaguje babatko, jeho srdce a tak. robili mi to kvoli tomu ze sa im zda mala a ze keby boli nejake komplikacie teraz hned mi aj sekciu robia. tak hodinu som tam lezala s kontrakciami, vedla v boxoch nejake zeny rodili, kricali, ja zelena od strachu, mam traumu normalne. nastastie test dopadol ok, ale este stale musim byt v nemocnici lebo mi to mohlo spustit porod. zatial to tak nevyzera...ked sa mi nespusti do zajtra ma pustia snad domov, termin mam az 9.6
@alllexa1

marianax
28. máj 2012

@hrivushka fuuu teda tak o tom som fakt este nepocula 😕 moja ja by som blikala nie len zelenou ale vsetkymi farbami 😅 a kolko mala vazi? drzim palceky moja nech je vsetko v poriadku 🙂

hrivushka
28. máj 2012

@marianax teraz ma 2,6 kila, podla sledovania pribera, plodova voda ok, prietoky v norme, vsetko v poriadku, dufam ze zajtra idem domov. lekarka povedala ze nie je az taka mala, ja som malicka a nemozem mat predsa 4-kilove dieta. do terminu to na 3 kila este vklude moze dotiahnut

eemmaa
28. máj 2012

@adulka165 no ja tiez puchnem tak ako ty tak tiez vacsinou lezim z vylozenymi nohami ale v poslednej dobe ma dost navtivuju poslickovia ale tak maly sa zatial drzi aj ked som uz od stvrtka otvorena na 3-prsty no tak uvidime 😒

oksi77
28. máj 2012

@marianax ahoj moja porad mi prosim ta ☹ mam strasne tvrdu stolicu a nejem len suche jedla a uz 3dni nejdem na wc mislis ze si mozem dat gutalaks?

adulka165
28. máj 2012

@eemmaa tak ja stále nič ani neviem čo sú to poslíčkovia /teda viem čo je to/ ale ešte som ich nemala... 😠 a otvorená niesom vôbec takže možno aj prenášať budem... kto vie .. vo štvrtok idem na pásy tak uvidím aké budú a či si ma tam nenechajú kvôli zavodňovaniu...

keira
28. máj 2012

@oksi77 susene slivky si skusala?
aky mas jedalnicek?

eemmaa
28. máj 2012

@adulka165 tak ja som pasy doteraz nemala a myslim ze ani nebudem mat. A pokial neporodim tak mam aj ja vo strvrok poradnu a tam ze sa uvidi co a ako lebo maly mal uz minuly tyzden 3720g tak uvidime 🙂

adulka165
28. máj 2012

@eemmaa jáj moja my sme asi úplne rovnaké xi mne na posledných prietokoch vo štvtok povedal doktor že podla hlavičky má malý 3,5 až 4 kg takže sa "teším" 😅 či ho vôbec vytlačím ale polohu má dole hlávkou tak uvidím... 😠