Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@majussska1812 .... na porod mas este dost casu, nikam sa neponahlaj 😉. Ked uz budes mat 2-3 dni do terminu, potom uz mozes byt v strehu, zatial sa hlavne dobre vyspi, lebo potom uz nebude kedy 🙂 Okolo pupku ma stipe takmer stale, mala sa mi tlaci strasne dopredu, uz mam okolie pupka takmer rozpadnute, co sa mi porobili strie - mazem, natieram, ale brusko mi rastie rychlejsie, ako sa pokozka stiha roztahovat - pri prvej dcerke som to nemala, ona bola vytiahnuta viac pod prsiami, tato druha bambulka sa taha dopredu.... no neva, po porode poriesime 🙂.
@emka1 Juj moja,ze dobre sa vyspat to uz mesiac nepoznam. Strasne zle spavam, do takej 1 rana spim, potom ma zacne boliet chrbat,hlavne pod lavu lopatku ☹ ta ma boli aj cez den. A tuto noc som asi 10 krat bola na wc. Keby som tak mohla spat celu noc. Preto sa uz tesim ,nech to zacne. Maly vyzera aj tak o tyzden popredu. 🙂 a to stipanie vedla pupka mam tak dva dni. Dufam,ze tie pecenove testy dobre dopadnu. Brusko klop klop nemam dopraskane ale stehna ,no na bokoch no hruza ☹ aj ked sa natieram ☹
@majussska1812 .... no tak s tou nespavostou to Ti nezavidim ☹ ... ja spavam aj 10 hodin denne, cez obed si este s malou pospim, som vkuse unavena, tak nadspavam 😀. Brusko mam obrovske, vzdy si ho polozim na lavy bok, pockam kym sa bambulka v brusku upeleší a zaspime obe 🙂. Moja prva dcerka mala 3950 gr. a 52 cm a narodila sa den pred terminom - pocitam, ze teraz to asi nebude inak a tiez porodim okolo terminu slonicatko 🙂. Hlavne nech su vsetky nase detusky v brusku tak dlho, ako maju byt ... kazde babo, ktore sa narodilo skor, muselo byt v inkubatore, alebo dlhodobo na pozorovani ... tak vyrzdme, uz to mame za par 😉.
myslite, ze sa da zistit aj "samovysetrenim", ci sa otvarate?
@keira to neviem ale ak to zistíš tak daj vedieť aj mne 🙂 🙂
@keira to pochybujem, ze to zistis. ved lekar ako hlboko musi prsty strcit, a vtedy potlaci na maternicu zhora aby protitlak mi to pomohol odhalit. a osobne by som nic take neskusala, nechces si tam nieco zaniest, ved lekar pouziva sterilne rukavice, ved chodis kazdy tyzden do poradne , nie? ved on ti povie ako si na tom 😉 😉
@alllexa1 inak jedna kocka co caka druhe, a maly ma 2,5 roka, tak mu kupila darcek, tusim nejake lego, to co chcel, a ze to mu posiela jeho bracek v brusku, a dali m to ked porodila a prili z porodnice, 😉 😉 to sa mi ako napad velmi paci, maly vie ze jeho maly bracek nie je votrelec ale jeho kamos co mu darcek doniesol 😉 😉
@blackswan75 - no presne, aj ja som o tom pocula, no neviem, ci to moj maly pochopi🙂 Ale mam pre neho uz nachystane aj lego aj auticka. Ja mam hlavne obavy, ci nebude ziarlit kvoli kojeniu, lebo v januari som ho odstavovala a este ma take tahy, ze mi kuka do vystrihu a chce smatrat🙂
@silvia0201 no teda moja tak ako teraz ako sa teraz citis? si este doma?
Dobre ranko baby, aj vam tak tvrddne brucho?
@zuzu4444 mne občas ale dnes mám nejako už od noci aj trošku pichanie v podbrušku no nič príjemné ako by mi trebalo na veľkú a nič
baby, ak zvazujete epi musite ist na poucenie kt.podpisete na oddelenie anesteziologie, kde vam daju protokol k PEDA; tiez su potrebne 'cerstve' vysledky krvi. Toto vsetko treba mat pri prijme do porodnice. Ale poznam pripady, kedy rodicke nestihli epi dat, lebo rychlo porodila 🙂
@blackswan75 dobrý nápad, páči sa mi!!! 😉
Ahojte, baby. Pozerám, že sa nám to poriadne kráti - komu ako 😀 Ja mám termín až 26. 06. Zajtra idem do poradne už do nemocky tak som zdvedavá. Inak s tým spaním je to strašné.........ani na boku ani na chrbte ani nijako sa mi to nedarí. Ja som už bola na poučenie o Epi a pri prvom půrode som ju mala a chcem ju aj teraz! 😎 lebo bojím bojím.......
@silvia0201 nie nie nepouzivam...ponukali mi ho ale neako mi neprekazal klasicky bezpecnostny...podla mna ked ti nevadi pouzivat ho nemusis🙂 moj nazor🙂
@emka1 Moj mal v 36 tyzdni 3100 g mozem cakat,ze to bude valibuk 🙂 ale tak hlavne nech je zdravucky... Uz to nejako vydrzim 🙂 uz sa tak tesiiiim
Babulky co robkate? Ja sa tak nudim,lezim este v pyzamku, zacina ma hlava bolet ☹ neviem co mam ist robit...
@majussska1812 prechadzka? Cerstvy vzduch pomaha🙂)

@silvia0201 - no, aspon su ti Tvoji chalani taki velki🙂 To ten moj ma stale okupuje🙂 Ale asi to poznas, ked si cakala druheho... Fiha, ale tak to su ine stresy, ked mas take nepravidelne bolesti... Ale mas pravdu, kym nie su pravidelne, nema vyznam niekam ist. Snad budes moct zaspat...
@mata1976 - a boli to prepichnutie plodovej vody?