icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

1ivanka1
29. máj 2012

@majussska1812 od rána sedím na pc a nerobím nič..ani neviem ako uteká 🙂

alllexa1
29. máj 2012

@1ivanka1 @majussska1812 - no aj vam tu pohodicku trosku zavidim🙂 Mna maly tak vytazuje, ze teda moc nemam sancu oddychovat. Ledva okolo neho stiham - stale nieco - prechadzka, nakup, varenie, krmenie, prebalovanie, potom konecne zaspi, potom vstane a zase kolotoc🙂 Rano ma nenecha ani minutu lezat v posteli, o siedmej sme hore, cez den spi taku hodinu a pol, vecer ide spat o pol desiatej.

d.j.
29. máj 2012

@alllexa1 Ahoj, tak to ti rozumiem velmi dobre. moja mala je taka ista az na to ze mi cez obed nespava a ja ked si idem lahnut tak krici aby som vstala a hrala sa snou 🙂 takze oddych ziadny. ale zasa musim povedat ze uz o osmej vecer spi takze si vtedy vylozim nohy a oddychujem. drz sa

d.j.
29. máj 2012

@blackswan75 aj ja som citala o takomto sposobe. a tiez uz mam pripraveny darcek pre dcerku ktory si beriem do nemocnice a ked ma dojde pozriet aj bratceka tak jej ho akoze on da 🙂 a aj babatku som kupila darcek a dala ho dcerke s tym, ze potom ho ona da babatku a velmi sa uz tesi. vzdy ked odidem z domu tak povie ze som isla pre babo do nemocnici. a este jedna dolezita vec ktoru som citala, ze je velmi podstatne aby pri prvom kontakte dieta nevidelo nove babo na rukach matky, ze si to treba tak zariadit aby bolo skor v tom voziku ako na rukach aby menej ziarlilo. hadam to pomoze.

vebinka25
29. máj 2012

Jaj babenky ja so si myslela že ma to nočné buntošenie obíde a už nespím aj ja. V noci také obrovské bolesti v krížoch že som musela ísť do vane o druhej niekde som čítala že ak sú to len poslíčkovia tak sa to v letnej vode uvolní ale nič tak ráno som bežala k lekárovi zobrali mi krv a moč či to nie je oblička a dostala so fastum gel ak sú to kríže. Tak čakám čo zase bude asi budem spať po stojačky.

sandy80
29. máj 2012

No dievčatká moje, tak ja som sa na rozdiel budila s bolesťami v hrdle, tak som vybehla do lekárne pre nejaké homeopatiká, aby som do pondelka mohla byť fit, dúfam že pomôžu...musia 😀
@alllexa1 môj malý dneska prišiel do spálne o 5.30, som si myslela že odpadnem, ale chvála bohu zaspal vedľa mňa a sme spali ešte do 7.15, to je u nás už rekord, odkedy chodí do škôlky, vstáva veľmi skoro🙂 Tak som sa ako tak aj vyspala, v noci som ho tiež počúvala, ako ide cikať - tentokrát na záchod, aj keď nočník má pri posteli, tak sa asi pomýlil 😀 😀 😀 tak sme s mužom sledovali, či príde k nám alebo sa vráti do postieľky, a vrátil sa do svojej izby, taký bol zlatý, tak sme sa smiali🙂 Ráno (niekedy okolo 3.00 h, niekedy neskoršie) ešte papá kakavko, tak mininálne raz k nemu aj takto musím vstávať, no ale teraz, keď chodím min. 6x na záchod cez noc to nič namáhavé nie je🙂

1ivanka1
29. máj 2012

@alllexa1 neboj sa aj nám to začne čoskoro 🙂 🙂 🙂

alllexa1
29. máj 2012

@sandy80 - no tak to je brutal, ked sa ani v noci nevyspis! Inak aj mne v poslednu dobu zacal take vyvadzat, ze o tretej-stvrtej sa zobudi a place a musim ho zobrat k sebe do postele. Potom sa na mna zavesi, takze sa nemozem pohnut, lebo by sa zobudil, hoci cez den nema zaujem o ziadne tulenie🙂. No ale zazitok je ist s nim von - to mi zdrha, za ruku sa nechce viest, potom robi sceny a reve, ked mu nechcem dovolit ist na cestu...

@d.j. - no tak to je blbe, ze Ti ani cez den nespava:( To ja vzdy cakam ako na spasenie, ze pride spanok, aby som sa v klude mohla najest a nieco porobit🙂 A stym darcekom to chcem spravit aj ja - nieco dostane uz pri navsteve nemocnice a nieco po mojom prichode domov. No ale najviac sa bojim, aby neziarlil na kojenie.

@vebinka25 - fuha, to je fakt blbe take bolesti. Mna akurat boli to kopanie a uz to ma vie rozhodit. Ale nevedela som, ze na krize mozem v tehotenstve pouzit fastung gel, lebo vsade maju taku alibisticku informaciu v letaku - ze az po porade s lekarom.

vebinka25
29. máj 2012

@alllexa1 No to mi dal doktor normálne na recept a ešte ma aj hrdlo pobolieva a s tým ma odbil že ma nebude dopovať chémiou že mám kloktať šalviou a ak to neporadí tak potom to budeme riešiť a to som si myslela že si to budem užívať tie posledné týždne. Vo štvrtok ku gynekológovi tak dúfam že nás nešupne do nemocnice ešte by som chcela byť doma lebo veď termín mám až 27.06.to sa tu už budete pomaly všetky vytešovať 🙂

veronika66
29. máj 2012

holky máte aj vy bolesti kosti odspodu akoby pri zadku? Mňa to dosť boli tie kosti myslíte že je to v poriadku? 😒

bejby81
29. máj 2012

@veronika66 V takomto vysokom týždni ťa už podľa mňa môže bolieť fakt všetko 🙂 Mňa dnes bolí celé podbruško a niiiič sa mi nechce. A moc ťa to bolí? Lebo ja myslím, že bábänko už tlačí dole na všetko.

veronika66
29. máj 2012

@bejby81 tak aj ja mám bolesťi aj kríže ma bolia no už aby to vyšlo 🙂 a kde budeš rodiť ? 🙂

marianax
29. máj 2012

@vebinka25 moja drzim palce aby si sa coskoro uzdravila 🙂

andrema
29. máj 2012

@alllexa1 no mna moja mala tiez tak vytazuje,ze uz nevladzem...dnes som musela volat babku,nech sa s nou hra...cely den chodi za mnou a len maminka toto, maminka tamto a tak....a ked si konecne sadnem kde chce,tak mi povie,aby som sa postavila a tak...v noc este tiez neprespi celu na 100%,takze uz meliem z posledneho..drzime si palce..asi si pojdem do porodnice oddychnut 😀

natalia777
29. máj 2012

@mata1976 ahoj takze predsa som si len bola dnes tu epiduralku "kupit" 😅 idem do toho opat takto a dnes mi to doktorka aj troska vysvetlila ze v com mohla byt chyba prvykrat takze asi v tom ze ja som rodila v UK prvu dcerku a tam mi epiduralku napichli iba raz a potom mi ju uz davkoval iba stroj automaticky a nie lekar a bola som z nej prakticky predavkovana 😕 co sposobilo ze som necitila ziadne tlaky a museli mi pomoct malu vytiahnut 🙄 ale ze tu mi ju bude davkovat anesteziolog takze k niecomu takemu by nemalo dojst tak ma ukludnila 🙂 takze drzim palceky

keira
29. máj 2012

baby, nemate pocit, ze ste pred vybuchom, inokedy brucho v poho a niekedy take napatie 😒

bejby81
29. máj 2012

@veronika66 Však, ja už 2 týždne rozprávam, že by sa mu už mohlo chcieť ísť von 🙂, čo ma tiež všetko možné bolí. Fakt je to teraz ku koncu zaberák. Na gyndu chodím ku známemu do PU, ale som z PB a rodiť budem v PB u primára. Vraj je to odborník, aj tak na mňa pôsobí, veľmi sa síce neusmieva, ale je veľmi opatrný, veľa sa ma vypytuje, veľa informácii mi dáva, hovorí nahlas, čo si myslí, nezahmlieva. Povedal, že najlepší pre dieťa je prirodzený pôrod, ale pri jeho veľkosti by mi odporúčal plánovanú sekciu. Videl, že sa mi to moc nepáči, tak ešte povedal, že mám prísť 30.5., a ak už sa dohodneme na 100% čo bude ďalej, ale že by som mohla teda ísť 1.6. na sekciu 😉 Mám trošku výhodu aj v tom, že mám skvelú svokru, ktorá bude pri pôrode ako detská pediatrička. Takže mi bude aj na malinkého dohliadať a môže pri nás byť stále. Všetky moje moje kamarátky-maminky ju chvália. Naviac učím deti tancovať a pár sestričiek z novorodeneckého a pôrodnice má u mňa dcérky. Tak lepšie to už snáď zabezpečené nemôžem mať, preto by som inde rodiť nešla.

kuriatko21
29. máj 2012

@keira máááme...niekedy je lepšie, niekedy je to horšie, napätie sa stupňuje, tehu graduje,..... 😀 ale asi treba len vydržať... 😕

veronika66
29. máj 2012

@bejby81 tak to máš fantastické 🙂 no ja by som malého brala už hneď no stál je otočený zadočkom dole a asi tak aj ostane no a uvidíme čo sa dozvieme v štvrtok v poradni 🙂

bejby81
29. máj 2012

@veronika66 tak za to som ja veľmi vďačná, že celé tehotenstvo super, a že malý stále dobre otočený. Nechápem, prečo sa tie bábätká, nechcú otočiť správne, z čoho sú také domotkané 🙂 veď gravitácia by ich mala ťahať hlavičkou dole. Mne doktor vravel, že kedysi toho toľko nebolo, že podľa neho aj preto, že ženy boli fyzicky aktívnejšie (kolenačky umývali dlážku, viacej sa hýbali, menej sedeli v zamestnaní). No ale že to je len jeho názor 🙂 Kto vie... aspoň nebude mať také očká opuchnuté a hlavičku prekrvenú 🙂

bejby81
29. máj 2012

@bejby81 a čo si dnes robila? Ja by som sa už aj mohla veru rozhýbať, bože, aká som posledné 3-4dni lenivá!!!

veronika66
29. máj 2012

@bejby81 tak to môže byť no však uvidíme čo bude ale už sa neviem dočkať doma je všetko nachystané ešte nám tam chýba ten náš Miško vysnívaný 🙂

bejby81
29. máj 2012

@veronika66 a čo si dnes robila? Ja by som sa už aj mohla veru rozhýbať, bože, aká som posledné 3-4dni lenivá!!!

veronika66
29. máj 2012

@bejby81 dnes som aj varila aj trošku poupratovala aj do obchodu sme s manželom išli (autom) na prechádzky moc nechodím nevládzem moc dýchať a potom ma bolia kríže ešte viacej a aj kĺby 🙂

veronika66
29. máj 2012

@bejby81 ja som lenivá už asi tri týždne a teraz idem ešte potom budem odpočívať 🙂 lievance urobiť a

bejby81
29. máj 2012

@veronika66 do prčíc, tak idem aj ja čosi robiť, nech malý nemá mamu knedlu 🙂 dík, že si ma rozhýbala 🙂

bejby81
29. máj 2012

Tak aj ja idem čosi uvariť pre manželíka, ešte je v práci. Ja som pred chvíľou zožrala zmrzlinu Carte D´or (ani tri dni som nepotrebovala na zjedenie 900ml). No katastrofa so mnou 😠

indys
29. máj 2012

@marianax ano kojkim, ale cez klobucik. ked som skusala niekolko krat bez klobucika, tak som mu vkladala prsnk na 20x dop ust a par krat potiahol a uz bol inde, stale mu to vapadava a nevie sa prisat, cez klobucik sa pekne napapa, uz som sa s tym zmierila , aj ked ma to dost hnevalo ale vzdy lepsie , ako ohrievat v nooci flasku z mliekom.. bude to asi kvoli tomu, ze v nemocnici zo sondovania presli rovno na flasu a mne ten klobucik pripada, akoby pil s flase. teraz ma akurat trapia hrcky v jednom prsniku. boli to ako slak a je to problem rozmasirovat.dufam, ze sa mi to podari

indys
29. máj 2012

@adulka165 och nejakre rekordy vo vahe zatial nepadli. iba majulosa a jankalac mali peknu vahu. ale nevadi ked su babatka v poriadku.

adulka165
29. máj 2012

@indys rekord čaká asi na mňa - doktorko mi povedal vo štvrtok že cca tak 3,5 až 4 kg ... 😠