icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

keira
29. máj 2012

a ako casto vas picha tam dole (to ako asi hlavicka tlaci) plus tie bolesti ako menstruacne, ako casto poctujete?

bejby81
29. máj 2012

@indys Jemine, tak to rýchlo rozmasíruj. Kamarátku po 10 dňoch od pôrodu operovali - 500ml hnisu v prsníku, malý nechcel ťahať ☹ teraz je asi druhý týždeň po operácii a má v prsníku jamu, oj.

bejby81
29. máj 2012

@keira ja v podstate od 37. týždňa stále, ale najviac asi na večer. Čím som dlhšie na nohách, tým to bolí viacej. A tiež je to taký pocit, akoby som mala dostať menš.

kuriatko21
29. máj 2012

@keira tak u mňa je to pichanie intenzívnejšie za posledných pár dní, týždeň...tie menštruačné bolesti cítim už dlhšie a teraz už aj častejšie, vlastne skoro nonstop...len občas to je miernejšie...ale občas sa zas zintenzívnia...a ty ako?

d.j.
29. máj 2012

@alllexa1 ja sa teda tiez obavam toho dojcenia, a snazila som sa aj nastudovat si nejake veci ohladom toho ale nenasla som ziadne mudrosti 🙂 jedine to, ze starsie dieta moze prave v case dojcenia robit schvalnosti ako napr. ze sa buchne a bude chciet maminku a pod. ale tiez neviem co a ako bude. Len sa ju snazim uz teraz pripravovat na to ze male babatka piju mliecka od mami tak ako aj macicky a zatial sa tvari ze to chape, tak uvidim 😉

monuska342
29. máj 2012

ahojte tak spravy z dnesnej poradne som otvorena volne pre prst....mate aj vy taky nalez?za kolko mozem ocakavat porod? 🙂

chelonka
29. máj 2012

achooooojte tak moje zážitky z Kramarov poradni som nakoniec nebola len na CTG, na CTG velmi velmi miile sestričky najme ta kratkovlasa blondína , prístroj ktorý robia CTG je asi z roku 1970 ale nevadí bolo krasne počúvať takmer 1/2 hodinu ako bije srdiečko mojho andelíka. potom som sla na tu 217 na zhodnotenie CTG tam mi povedali, že všetko v poriadku, ale že sa mám pripraviť, že to na mna príde skôr lebo už som mala zazanemané kontrakcie.

najbližšie idem do poradne 6.6. ráno na 7:30 na CTG a potom o 9 tej do poradne do dverí 222 teda hned vedla CTG to je 221, takže v poradni ma bude mať lekárka pravdepodobne táto MUDr. Anna Boháčiková alebo tento Prof. MUDr. Ján Štencl, CSc. uvidíme v stredu

zajtra ideme s manželíkom na poslednu preporodnu prípravu a potom sa môže ísť rodiť 😀 😀 😀

mata1976
29. máj 2012

@keira
@kuriatko21 to pichanie tam dole mam aj ja, hlavne ked vela chodim; musime vydrzat 🤐 🤐 🤐

kuriatko21
29. máj 2012

@mata1976 @keira presne... už sa nám to blíži, tak sa to dá aj čakať... len keby som to ešte vedela nejako odhadnúť, že kedy to tak bude... takto to môže prekvapiť hocikedy, už sa mi ani veľmi nikam nechce z domu, ako ste na tom vy?

mata1976
29. máj 2012

@d.j. tu je dobry link na pomoc pri dojceni; mne to pomohlo pri prvom dietati kedze som ako prvorodicka o dojceni vela nevedela a zial ani v porodnici nemala laktacna poradkyna cas na vysvetlovanie ☹

http://dojcenie.wordpress.com/

emka1
29. máj 2012

@indys .... z toho, ze kojis cez klobuciky, si nic nerob ... ja som pri prvej dcerke tiez kojila cez klobuciky prve 4 mesiace, mala som ploche bradavky a mala sa nevedela prisat, potom po 4 mesiacoch uz jej to islo v pohode a kojili sme do 1,5 roka 🙂 ... uvidis ako to pojde vam, ja som si klobuciky nevedela vynachvalit, aj ked viem, ze maju vela odporcov. S tymi hrckami v prsniku pozor - masiruj, prikladaj alebo odsavaj - medzi kojeniami skusaj davat studene obklady, pred kojenim teple obklady - daj pozor, aby Ti nestupla teplota a nezcervenali prsia - ja som mala zapal prsnika niekedy 4.mesiace po porode, nedostatocne som vyprazdnovala prsia a potom som lezala tyzden vo vysokych horuckach + musela som brat penicylin 😖 .

emka1
29. máj 2012

@monuska342 ... ja som otvorena uz 2 tyzdne na jeden prst a stale sa nic nedeje a mam pocit, ze porodim normalne okolo terminu... pri prvej dcerke mi uz 6 tyzdnov pred terminom hrozil predcasny porod, a nic sa neudialo, mala sa narodila normalne - den pred terminom. Takze ziaden stres, mozes kludne porodit uz o par dni, ale kludne aj tyzden po termine 😉 ... babo sa samo vypyta na svet, pokial sa nic neskomplikuje.

marianax
29. máj 2012

@indys to nic moja hlavne ze sa ti dari kojit aj ked cez klobucik ved mozno ak bude vecsi bude papat aj bez klobucika 🙂 a tie hrcky na to si daj pozor aby si zapal nedostala snaz sa odsavat drzim palceky moja 🙂

marianax
29. máj 2012

Ahojte gulky moje tak nasa Lucy125 dnes rano o 9.50h porodila cisarskym krasneho synceka Martinka ktory vazi 3040g a 47cm 🙂

milacik0106
29. máj 2012

@lucy125 blahoželááám ... a prajem zdravíčko a mliečko 🙂

chelonka
29. máj 2012

@marianax krasne miery maaaaaa 😀

majussska1812
29. máj 2012

Boze baby stale rozmyslam nadtym ci mi ten dr zavola... Bral mi pondelok krv koli tomu ,ze ma nalavo od pupka stipe...zobral mi pecenove testy.. bojim sa co ked budu zle? ☹ ☹

majussska1812
30. máj 2012

Dobre ranko Babulky... Zase som prezila uzasnu noc... Stale som behala na wc ale ta bolest pod lavou lopatkou ☹ no Juj. Vecer ma aj tak krize boleli,ze clovek nevie ako lahnut...
Ale najviac sa bojim, mate to aj vy niektora ze vas v brusku normalne pali? Tak pod rebrami? Ja sa tak bojim, aby nieco malemu nebolo. Ked ma este aj stipe sem tam vedla pupka... ☹ napiste prosim

veronika66
30. máj 2012

@majussska1812 ja to mávam a DR mi povedal že je to v poriadku a niekedy sa az nadýchnuť neviem ako to tak až pali ale je to vraj v pohode že to malý tak tlačí 🙂

keira
30. máj 2012

@kuriatko21 no mne to obcas vystrelovala, dalo sa, ale vcera som to zazila snad stale! som myslela, ze ani domov nedojdem 😒 .. ale som v klude, ked pisete, ze sa vam to stava, ze je to bezne ... tieto pocity ku koncu tehu su hrozneee .. ta neistota, ze co, kdey a ako to ma prist .. to ma zabija 😖 .. ale drzim sa zatial 😀

majussska1812
30. máj 2012

@veronika66 no dufam,ze to bude ok ked ti to aj dr povedal... ☹ taka som of rana, stale nato musim mysliet co sa bojim o maleho ☹

veronika66
30. máj 2012

@majussska1812 neboj sa bud kludna maly sa ma dobre 🙂

majussska1812
30. máj 2012

@veronika66 praveze mi je doplacu ☹ bo ked som to rano drahemu hovorila,ze ma tam pali tak povedal,ze dufam,ze malemu nic neni koli tomu ☹ .... A teraz musim stale nato myslet co sa bojim,ze ked ma to zacne palit,stipat ☹ ach jaj

zuzu4444
30. máj 2012

baby ja toto nechape, vcera bolesti krizov, podbruska, tvrdnutie bruska, nepravidelne kontrakcie.....uz som myslela ze budem rodit a dnes nic, akoby utalo, ziadne bolesti, aj som celu noc prespala, ja to nechapem.

veronika66
30. máj 2012

@zuzu4444 tak ja som na tom podobne n dnes ma ešte strašne bolia tie pánvové kosti odspodu 😒 už by sa mi to mohlo začať keď sa takto mám trápiť 😒

veronika66
30. máj 2012

@majussska1812 nestresuj sa je to v poriadku 🙂 🙂

d.j.
30. máj 2012

@zuzu4444 ahoj ja som na tom podobne 🙂 tiez som vcera vecer vzdychala na sedacke a mala som kontrakcie ktore mi vrazali do krizov a uz som myslela ze idem rodit. este aj tlak tam dole som mala a nic ☹

zuzu4444
30. máj 2012

@veronika66
@d.j. ja to iste ☹

veronika66
30. máj 2012

@d.j. tak nie sme samé 😀 ale teraz mi je do smiechu ale keď to došlo ne nebolo mi všetko jedno 🙂 ale už by som to aj brala a netrápila sa takto 😒 lebo mňa dosť tie kosti bolia odspodu auu 😒

kuriatko21
30. máj 2012

@zuzu4444
@veronika66
@d.j. babulky ja to mám tak isto...jeden deň mi je tak, že si myslím, že každú cvhíľu beriem tašky a idem - kríže, podbruško, kontrakcie, potom noc v pohode...a další deň nič, vôôôôbec nič, ako keby som ani tesne pred pôrodom nebola. Už ani netipujem, že koľko to tak potrvá, proste odovzdane čakám, kým ma to chytí a už nepustí...