icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sandy80
19. jún 2012

@keira tak úplne neviem či je zahojená, stehy sú už týždeň vonku, hojí sa to, už to skoro nebolí. kontrolu mám už len po šestonedelí🙂

keira
19. jún 2012

@sandy80 trufala by si si nebodaj aj na nejake sportove vykony ? 😀

miskaska
19. jún 2012

Tie, čo ste stále 2v1 ako zvládate horúčavy? Ja mám pustený ventilátor, už som si aj nohy máčala v studenej vode a už mi aj opúchajú, čo som do týchto horúčav nemala. Nič sa mi nechce, len polihujem, v noci sa mi zle spí, furt pijem, potom zas behám celú noc na záchod..no hrôza. Zajtra idem do poradne a neviem ako to tam prežijem, to čakanie a ak ma nechajú ako minule v tej kabínke 1x1 m čakať štvrť hodinu, kým ma zavolajú do ambulancie, tak koniec 😅.

A ako to zvládajú taký novoredenci?

sandy80
19. jún 2012

@keira 😀 no tak to ešte asi nie, už ani preto, lebo som schudla na 49 kíl a mala by som troška pribrať, tak ja teraz jesť musím namiesto športu🙂

majulosa
19. jún 2012

Ahojte chcem sa opýtať kde je najlepšie si objednať pozvánky na zápis na matrike??

keira
19. jún 2012

@sandy80 a inac hej? 😲

ozaj, ty prikrmujes?

silvia0201
autor
19. jún 2012

dievčatá, potrebujem poradiť. čo by som mohla dať malej, aby si ľahšie odgrgla???
niekedy je to v pohode, ale zas niekedy nedaj boh odgrgnúť a vtedy mi grcia. máte s takýmto niečim skúsenosť?? ja už som vyšla z cviku 😝

kari55
19. jún 2012

Ahojte, ja mám termín podľa 3D ultrazvuku 26.6 a podľa menzesu 30.6 tak neviem ale idem sa zblázniť 😒 V nedeľu idem do poradne a mám sa dohodnúť s doki , že keď chcem tak na nejaký termín budúci týždeň a dáme to vyvolávačkou 🙂 ale nie som si istá , nemám čakať na prirodzené spustenie půrodu? Nie je vyvolávačka šok pre bábo? Doki vravela , že to je už jedno , že kľudne můžem rodiť. Čo si myslíte? Ja už by som najradšej išla a výhoda je , že si to viem naplánovať. 😎 Alebo to nechať na prírodu? 🙂 ja neviem......

1982zuzka
19. jún 2012

@silvia0201 mne to tiež malý robil a funguje nám to, že počas kojenia si odgrgávame - trošku sa napapá, dám odgrgnúť a papáme dalej - zatiaľ nám to funguje, postupne budem predlžovať doby kojenia a hádam sa to nejako rozbehne. Inak vraj veľa detičiek má s tým aktuálne problem :(

1982zuzka
19. jún 2012

@kari55 ahoj ja som rodila vyvolávačkou - a nebolo to bohviečo. Veľa žien malo pôrod super, vraj dokonca lepší ako bez vyvolávačky. môj vyzeral tak, že najskôr sa mi vnútri nevedel udržať čípok (či čo sa to tam dáva), takže išlo prvé vytrápenie kým sa ho podarilo dať lekárovi tak aby sa tam udržal. Samozrejme že to nezabralo takže nasledoval hamilton - neprajem žiadnej žene. Bolesti sú vraj oveľa silnejšie - ale znovu ťažko posúdiť - ja som prvorodička, neviem s ničím porovnať - mala som epidurálku, takže sa to dalo vydržať - na samotný pôrod ju aj tak vypínajú.... celkovo som rodila skoro 12 hodín - mala som aj iné komplikácie ale ťažko povedať či to bolo spôsobené práve vyvolávačkou.
Kamoška rodila tesne po mne, išla prirodzene a rodila až 15 hod lebo sa neotvárala, len jej voda odtiekla :( ak by som nešla vyvolávačkou tak som tehotná až do Vianoc 🙂 malý sa vôbec neponáhlal

ale poviem ti že aj napriek všetkému nelutujem že som mala vyvoláčku, termín bol plánovaný, nemusela som sa zbytočne trápiť s bruškom ešte neviem kolko - hlavne v tých horúčavach....

ono to podla mna záleží od samotného telo ako dokáže reagovať, podla mna aj od toho či sa už otváraš alebo nie - lebo ja som v den vyvolávačky bola otvorená iba na jeden prst ...

silvia0201
autor
19. jún 2012

@1982zuzka ja sa ju tiež snažím nechať odgrgnúť zakaždým, ale niekedy jej to strašne dlho trvá, zaspí mi a ja neviem čo ďalej. tak ju položím a čakám. niekedy sa mi podarí vymáknuť, že keď ju znova zdvyhnem, pekne si odgrgne, ale niekedy to z nej vyletí. a to že je ju aj prikrmujem. cez deň sa to dá, ale v noci s tým odgrgovaním je katastrofa. odspávam na nohách!

kari55
19. jún 2012

@1982zuzka Ďakujem za odpoveď, neviem sa rozhodnúť či do toho ísť alebo nie, či mám počkať či čo. Ja budem rodiť druhé , ale prvé to bol zaberák, mala som epi a rodila som spontánne 18 hodín. Neotvárala som sa. Teraz som otvorená len na 1prst tak neviem čo bude do nedele,že čo povie. Výhoda je, že si to fakt viem naplánovať........zariadiť dcérku , manžel ma odnesie , zostane pri půrode a tak......ale pre to bábo by to už nemal byť problém nie? ak by sa narodilo aj týždeň pred termínom ...či? 😕 JOOOOJ ale sa bojím bojím

kari55
19. jún 2012

A ten hamilton...to je čo?

lulu1988
19. jún 2012

babule, aj my sme uz na svete... narodili sme sa 12.6.2012 o 20.40 s mierami 2900g a 47cm... Vola sa Sofinka....porod stal za tu malinku ale chcem co najkosr zabudnut...;) a gratulujem vsetkym maminkam ktore uz maju drobcov pri sebe....

1982zuzka
19. jún 2012

@silvia0201 asi sme sa nepochopili, ja to robím takto:

Jedno kojenie - nečakám kým sa úplne napapa ale počas samotného papania si spravíme prestávku, odgrgneme a papáme dalej.

neskúšala si spraviť to, že si budeš len odsávať a budete papať mliečko len z flašky? odsleduješ si aj množstvo a aj v noci to bude pohodlnejšie... ja to tak robím - musela som s tým začať kvôli veľkým ranám na bradavkách a malý nechcel papať z prsníka lebo asi cítil že ma to bolí - na noc mám už dopredu odsaté mliečko - môžem povedať že sa konečne aj vyspíme. po zahojení prs sa už nevrátim ku klasickému kojeniu - malý aj tak na prsníku len zaspával, dokonca inak ani nechcel zaspávať len prisatý - čo začalo robiť dosť veľké problémy a tým že sa poriadne nenajedol tak som musela kojiť každú chvílu. Teraz mi spapa skoro 100ml na jedno papanie a spokojne zaspí - niekedy spí až 3,5-4 hod 🙂 je to proste zlatíčko

1982zuzka
19. jún 2012

@kari55
Hamiltonov hmat
Pri prvej kontrole u lekára po termíne pôrodu sa môže gynekológ pokúsiť o tzv. Hamiltonov hmat na vyvolanie kontrakcií a pôrodu. Pre mamičky je však často veľmi nepríjemný. Pri pošvovom vyšetrení, ak je hrdlo maternice aspoň na 1 – 2 cm otvorené, sa lekár pokúsi prst zaviesť čo najhlbšie a následne „odlúpnuť“ vak blán od maternicovej steny. Tým potom dôjde k vyplaveniu prostaglandínov, tzv. tkanivových stimulantov, ktoré majú pozitívny vplyv na spúšťací mechanizmus pôrodu.

hrozne to bolí :( normálne som na tom stole utekala pred lekárom - odťahovala som sa a sestrička ma musela držať za ramená - potom zo mna začali doslova vypadávať guče krvi - mala som s prepáčením už uplne rozdrbané vnútro :(

1982zuzka
19. jún 2012

@kari55 pozri ako sama píšeš - vieš si zariadiť kopec vecí a tiež prvý pôrod si nemala lahký - takže v najhoršom to byť horšie nemôže. Ale zas ked si druhorodička tak sa vraj pôrodné cesty otvárajú rýchlejšie - mne hamiltona robili preto lebo medikamenty mi na vyvolanie pôrodu nezaberali. nie vždy sa robí - nemusíš sa bať - resp. stačí ak upozorníš lekára na to že nechceš aby ti ho robil. v najhoršom ak vyvolávačky nezaberú tak počkajú 24 hod a dajú ti další čípok...vraj sa to aj tak robí

hlavne sa nestresuj a neboj - sme ženy, zvládneme všetko 🙂 a vôbec vydržala si 9 mesiacov, popri tom sa staráš už o prvé dieťa, o manžela, rodinu, domácnost- jeden pôrod ťa nepoloží - iba posilní 🙂 vieš ono je všetko aj v hlave a ked budeš vystresovaná tak aj bezbolestný pôrod môže bolieť 🙂

silvia0201
autor
19. jún 2012

@lulu1988 tak ti gratulujem. u koho si rodila?? a ako dlho??

lulu1988
19. jún 2012

@silvia0201dakujm.... U dr, Sisaka... strasne super doktor..11.10 som dostala vyvolavacku a 20.40 bola na svete... len posledne tri hodiny som uz nevladala.. hmla pred ocami, nic som nepocula... a bolesti nenormalne.. este mi pichli do zili nieco lebo nechcela ist dole a to sa nedalo vydrzat.. 7 dni po porode a ja stale neviem chodit ani sediet.... riadne bolesti mam stale... ale za tu krasku to stalo...

chelonka
19. jún 2012

@miskaska no moja ja som na tom úplne rovnako, snažím sa čo najmenej hýbať 😀

marianax
19. jún 2012

@lulu1988 velka gratulacia mmoja zlata asi si si vytrpela ze zelam vela zdravicka malinkej aj maminke 🙂

marianax
19. jún 2012

@tina2222 gratulujem moja zlata nech ste zdravucky 🙂

marianax
19. jún 2012

@kacsik gratulujem moja a zelam vela zdeavicka 🙂

marianax
19. jún 2012

@renatulka66 gratulujem moja nech vam malinka robi radost a nech ste zdravucky 🙂

meg_junova
19. jún 2012

@miskaska Miska, asi to zvladame vsetky rovnako. Ja som dnes bola v tom teple v meste, lebo som uz vyse tyzdna furt zavreta a som rada, ze som bola. Ked som sa vratila, lahla som si a doteraz som lezala, akosi v tomto teple nemam sil na ine. Uz sa len tak motkam a stale cakam :D a chvilky si kratim zmrzlinkou 🙂)))

meg_junova
19. jún 2012

@lulu1988 Stalo to iste za to, mas ten najvacsi poklad na svete a na bolest sa iste casom zabudne... 🙂))

marianax
19. jún 2012

@keira ja mam 11dni po cisaraku tiez sa snazim robit vsetko v domacnosti no nie vzdy vladzem rana ma najviac boli ked viac chodim som aj celkovo dost unavena moze to byt aj tym teplom ale aj mojim nizkym hemoglobinom po porode mi museli davat transfuziu taky nizky som ho mala....a dnes ma boli hlava jak fras 😒 uz nech sa trocha ochladi 😅 a nedviham radsej nic lebo mame aj tie vnutorne stehy tak aby sme si nenarobili nejake problemy 🙂

marianax
19. jún 2012

@sandy80 a ako si na tom s krvacanim ? ja mam 11dni po sekcii uz som skoro ani nekrvacala ale dnes znova nie velmi no aj ma maternica boli ked sa stahuje

myska183
19. jún 2012

@silvia0201 tak toto by zaujimalo aj mna, moj drobcek tie malo kedy odgrgne a potom jej je chudatku zle a grcka

kari55
19. jún 2012

@1982zuzka No teda, počula som o tom ale nevedela som presne čo to vlastne je. No vyzerá to dosť nepríjemne 😲