Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@meg_junova no ja som chodila, a chodila by som aj častejšie, veď predsa chýli sa ku koncu, tak som chcela vedieť ako sme na tom....
@keira no ten pobyt potom ukončím tak, že jej strčím do pusy prst, ale nechce teda pustiť ani tak, tak aj odsattie je dosť bolestivé...po 40 minutach (20 min jedno plus 20 min druhe) dám UM...mám požičanú aj váhu, tak ju niekedy odvážim ale zdá sa mi, že váži na nič, lebo niekedy po kojení máme úbytok napr 40g 😖 😖 podľa tej váhy mi to vracia späť do prsníka alebo neviem čo..a pekne ma to vytáča....
no ja tou dávkou UM nie som si vôôôbec istá, my máme len týždeň a 1 deň, ani netuším koľko by mala vypiť či 50ml alebo 60ml...z tohoto som akože na nervy..ale dávam tak cca 50ml plus tie prsia...ale asi jej to aj nestačí...
ako je starý tvoj syn?
@eemmaa Aha jasne, este mam otazku, ci sa na ten monitor musi objednat, vies mi povedat? Asi som mala ist, ale ja sa fakt na to necitim, ja tu dialku uz sama neprejdem.. Aj toto keby lekari brali do uvahy, ze nie kazdy ma moznost dostat sa tak lahko do nemocky..
@d.j. no tak to keď ti spinká ako zarezaný to máš dobré, lebo mi po odrgnutí, keď si ju dám na seba v polohe kolmo tak ju prebudím a potom spať nechce, ešte by asi jedla, strká si do pusky všetko možné..tak niekedy ideme späať na to prso, kde si len tak cmúľa a mne ťahá bradavku...ale aspoň, že neplače 🙂 a keď jej nechcem dať potom už prso tak plačkáme.. 😒
@1ivanka1 musis sa hlavne vyrozpravat ja viem ze je to tazke hlavne ked vsetci naokolo od teba cakaju ze sa budes tesit z babetka....prevziat zodpovednost za maleho cloveka da poriadne zabrat...ja mam chvilky kedy by som najradsej skocila z okna aby som uz mala pokoj....ale musim si povedat ze to nebude trvat vecne prejdu prve mesiace a bude lepsie....teraz je to najtazsie ked su taky maly lebo vedia len plakat a to je znicujuce hlavne v noci...ale ked sa zacnu usmievat bude to lepsie...stale tazke ale lepsie 🙂 mojho maleho akurat zacalo boliet brusko tak uz som fakt znicena ☹
@anika159 jaaaj ze nevies spat cez den ja by som zaspala aj postojacky 😀
@meg_junova no mne len dr povedala že si mám zavolať ako je voľný a dojst v ten den.
@1ivanka1 Hej, len to je to, ze tie bolesti mozu zacat ncestou, na dialnici... toho sa trosku bojim, inak je soferovanie v pohode 🙂)
@monuska342 tak tak je to veľmi ťažké, všetci čakajú aká musím byť prešťastná...ale kto neprešiel nechápe, že pocity šťastia striedajú aj pocity iné....tiež mám chviľky kedy by som chcela mať pokoj od všetkého, od toľkej zodpovednosti...no dúfam, že to čoskoro prejde!!!
najhoršie je ten plač, keď nevieme prečo... 😒 😒
@meg_junova no to môžu, to máš pravdu, to by bolo nič moc ☹ ☹
@1ivanka1 @sandy80 @keira
@anika159
@hrivushka @zuzu4444 Babulky tak my sme tie neúnavné bolesti bruška asi poriešili nakoniec... Prestala som piť čajík na podporu dojčenia (od teekanne) a čuduj sa svete, aj malej zmizli kŕče, včera a dnes je ako vymenená. Asi jej v tom čaji niečo nesadlo, strašne ju preháňalo, kakala min. 6xza deň... a vždy po kojení až do vykakania si to odplakala a odkrútila... Tak uvidím, či to bolo fakt tým čajom. Lebo som si veru s malou aj poplakala, ked som videla, ako ju skrúca, plače a ja jej neviem pomôcť.. 1Ivanka1 hlavne nestersuj, to že nemáš dosť mliečka z teba nerobí zlú maminu... a ak sa malá ukludní pri soskaní na prse, tak super, aspoň vieš, že na ňu niečo platí. Možno aj ked jej veľa netečie, potrebuje to na také to svoje ukľudnenie, tak jej to dopraj... a hlavu hore, žiadna z nás nie je ideálna mamina, občas sme asi bezradné všetky. Ja teda určite... 🙂 Čo sa kočíkovania týka, tak my sme zatial boli krátko len dvakrát, ale malej sa nejako extra nepáčilo, tak dúfam, že si zvykne, lebo mám v pláne vyrážať do okolia na štyroch kolesách a ideálne by bolo, keby sme nemuseli ísť s plačom... ale verím tomu, že všetko sa časom podá... 🙂
@monuska342 hej neviem... Dnes som spala asi 3 hodiny maleho bolelo brusko...:( a povedali mi ze zajtra idem do nemocnicenakyretaz... Ach jaj
@kuriatko21 ja ten caj nepijem a brusko pobolieva... Hm ale u mna to bude asi nutrilonom....🙂
Naby boli ste na kyretazi? Mam sa bat?
@anika159 Na kyretaz? Podla mna sa bat nemusis.. urcite ti daju oblbovak nejaky...
@meg_junova ostala vo mne este placenta...no vaj nie len oblbovak ale normal narkoza....
@anika159 Ano, akurat som sa docitala na nete, ze davaju plnu narkozu, tak sa nemas coho bat .)
@1ivanka1 ja napr v noci davam len UM .. lebo natahovat sa mi nechce s nim, a ked vidim ten srdcervuci plac, co zobudi aj mrtveho 😀 .. tak sup flaska a je spokojnost, aj sa clovek viac vyspi, lebo ked si predstavim, ze skusanie na prsiach, potom zarabanie mlieka, krmeni flasou, prebalovanie, odgrgavanie a nebodaj este po tomto vsetkom nezaspi .. tak este uspavanie .. no tak si tu unavu ani len neviem predstavit, takto, ked clovek vstane 2x za noc, vybavi to, co najrychlejsie, tak sa vyspia vsetci .. lebo najhorsia mamina je asi nervava mamina, hm? 😅

@eemmaa aj ja som do posledna šoférovala 🙂 🙂 ale ak by som mala nejaké bolesti alebo niečo tak by som za volant nesadla...