icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sandy80
1. aug 2012

@macuka díky moja, si zlatá🙂

riela
2. aug 2012

@monuska342 mne zaspáva malá okolo pol desiatej, desiatej večer. podľa toho kedy sa napapá.
s tým budením neviem, ja nebudím radšej, aby potom nebola umrnčaná. skôr čakám, kým sa začne preberať sama a potom ju už nenechám zaspať. už sa mi stalo, že kým som pripravila mlieko, tak mi zaspala...

riela
2. aug 2012

@macuka v noci, resp. nad ránom sa zobudí 1x.

miskaska
2. aug 2012

@tinka5 Edko mal pri narodeni 3970 g, pri prepusteni z nemocnice 13.7.2012 mal 3700 g a na poslednej poradni 30.7.2012 mal cca 4600 g.

miskaska
2. aug 2012

Ako riesite odgrgnutie? Moj maly casto zaspi po kojeni a je mi ho luto budit. Nam sa ani vela krat odgrgnut nepodari, aj ked pediatricka vravela, ze ho mam nosit aj 20-30 min., ale to je nerealne...potom je uz zlostny, nepaci sa mu to. V jednej knihe som citala, ze ak do 3 min. neodgrngne nechat to tak, vraj sa to precenuje. A potom, ze kojene deti, ak su dobre prisate, tak grgat nemusia. No, ale nas zas trapia prdiky (pekne prdi, ale puci sa hlane v noci), tak by sa mu odgrgnut asi zislo...no neviem, co robit.

vebinka25
2. aug 2012

@eemmaa Ahoj ja používam infacol mala som aj espumisan a môžem povedať že nám infacol pomáha. Malinká mávala veľmi tvrdé bruško aj keď kakala každý deň aj viac krát mala koliky teraz jej dávam pred každým jedlom super sa dávkuje cez tú pipetu určite to nevypľuje. Škoda že som ho nedávala skôr celé dni som ju nosila na rukách do vyčerpania a malinká si na to zvykla. V pohode mi zaspávala v kolíske a teraz by sa len nosila alebo vajíčko zaspí niekedy po hodine niekedy je hore s plačom až do ďalšieho kŕmenia.

lenka_x
2. aug 2012

@silvia0201 mne včera Tamarka cez deň nespala skoro vôbec, hrali sme sa, prevažne pišťala, sem tam podriemala, no keď sme ju položili, za chvíľu bola hore. Večer zaspala o desiatej a s prestávkami na papanie spala až do dnes do pol jedenástej

petuska123
2. aug 2012

baby uz som zufala mali tak dobre zaspal ale len na30 min.a zobudil sa s takym revom stale sa spuca kakat kaka aj ked dnes mal tvrdsiu stolicu ako inokedy davam mu caj proti krcom a naduvaniu a nepomaha.aj na brusko mu prikladam teply zabal kremujem ho a nic. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ uplne je cerveny ked sa puci mate daku radu pre mna?

petuska123
2. aug 2012

@miskaska ahoj nas si orgrgne po jedeni ale tiez sa puci a nielen cez noc ☹

eemmaa
2. aug 2012

@vebinka25 tak mne to vyplul hneď ako ho ucitil. A tak som ho vymenila za babycalm a myslím ze toto je lepdie a hlavne je to prírodné.

silvia0201
autor
2. aug 2012

@lenka_x zlaté to dííííííííte, že do pol jedenáctej, o tom ja len môžem zatiaľ snívať 😀 ale hádam sa aj ja dočkám 🙂
ale aj moja na dneska spala celkom fajne. zobudila sa o 3.-tej do pol 4.-tej a potom o 6.-7.hod. no a potom som vstala už aj ja. veď načo buderm hlivieť v posteli, no nie? 😀 😀

lenka_x
2. aug 2012

@silvia0201 veď aj mne malá vstáva tak o osmej, len keď slabo spala cez deň, tak sme potiahli do tej pol jedenástej. sama som sa čudovala...veď aj tebe pekne spí, keď sa v noci zobudí len raz na papanie a potom spinká 😎

silvia0201
autor
2. aug 2012

@lenka_x včera na dnes to bolo tak, ale poväčšinou to býva že o 1. vstane do 2. potom zas o 4. do 5. hod a hneď nato o 6.
ale hádam už nebude takto vstávať. veď je staršia a staršia 😀 a bude spinkať dlhšie.

lenka_x
2. aug 2012

@silvia0201 no ja ani neviem ako dlho sme hore, keď vstane na papanie, ja si ju dám do poslete, dám cici do pusy, ona sa napapá a hneď zaspí, ja samozrejme driemem, tak ani neviem, ako dlho to trvá 😀

macuka
2. aug 2012

@miskaska ja som nedavala odgrgnut, ale uz davam lebo sa to nazbiera, a potom má malá problémy...Ked neodgrgne do 10 minut, polozime ju a ked sa spúča tak ju vezmeme a vtedy si zvykne grgnut...no ale co ti mam hovorit, to sme stale ako na ihlach, taky plytky spanok, cez den chodim ako zombie... 😀 Ale vsak to s tym ide, je to normal, musime to len vydrzat kym trosku vyrastu...Tak vela síl.

vebinka25
3. aug 2012

@eemmaa No určite može byť, mi sme skúšali zatiaľ len tieto dve. Infacol bol pre Nás lepší. Dobre vedieť ďalšiu možnosť 🙂

didlinka3368
3. aug 2012

Ahojte baby...nestiham vas citat, lebo moje dite je velmi narocne.....mavame problemy s bruskom, ficime na Infacole aj ked si myslim, ze nam velmi nepomaha, ale espumisan ani sabsimlex boli uplne o nicom....nespinkame skoro vobec a ke,d tak tak kazde tri munuty sa prebudi s placom ....stale sa iba puci a tlaci aoz je rudy ale celkom pekne kakame, aj styri krat denne a prdkame skoro stale tak neviem kde je problem....najviac ma trapi to, ze pri kojeni byva strasne nekludny, stale sa odtlaca od lprsnika a hned na to ho zufalo hlada...mliecka mam akurat....no a tym, ze sa tak puci a je stale taky nekludny, tak hned ako ho zoberiem odgrgnut sa hned pogrcka.....hladam pricunu v sposobe kojeniami...ako kojite baby vy? Dodrzujete nejaky casovy lodstup medzi kojeniami? A ako dlho vam deticky piju, davate im pokial sami nepustia alebo si sledujete cas? .... Neviem ci ho mam nechat sat aj z30 minut coho je on schopny, lebo potom riadne grcka, ale zase nechcem ho po par minutach odtahovat, lebo pptom je nervozny a o chvilku pyta zase...neviem co mam robit ... zacala som na vlastnu past davat pred jedenim Nutriton, no maly mi to vobec nechcel jest, napinalo ho z toho, dusil jsa tym, tak som to po dvojutyzdnovom boji vzdala....aaach baby, ako to mate vy? Je to tazke obdobie... :(

keira
3. aug 2012

@didlinka3368 ☹ ☹

keira
3. aug 2012

@macuka noa potom im ale zacnu zubky ,to bude zas spanok 😖

veronika66
3. aug 2012

@didlinka3368 aj nám je niekedy ťažko keď plače a ž neviem ani prečo.To s tým kojením mne laktačná povedala že bábätko nevie viac ako 20 min sať, že potom sa s prsom len hraje a to je zle potom je nervózne.treba dať potom dudlík

monuska342
3. aug 2012

@didlinka3368 ja som mala presne tento isty problem maly mi nechcel spavat stale ho naduvalo tak som ho zacala davat spat na brusko asi od troch tyzdnov a teraz potiahne aj 3 hodky bez prestavky aj prveho som tak davala spat a nikdy nebol problem aj mne sa maly odtlaca od prsnika vtedy ho dam odgrgnut alebo pocvicim nozkami a je spokojni a ako kojis?ja vacsinou poleziacky maly lezi naboku a prelozim mu nozky a on prdi 😀 o stosest 😀 😀 a nepuci sa 🙂 on saje max 10 minut potom sa pusti 🙂

monuska342
3. aug 2012

@riela uz som to vyriesila budila som ho cez den a odpadol o deviatej 😀

guedaluz
3. aug 2012

Ahojte..trošku oneskorene, ale pridávam sa k vám. Môj drobček sa volá Emko a narodil sa 6.6.2012, miery - 3610g a 50cm. Dievčatá chcem sa spýtať, stíhate vôbec niečo popri tých vašich drobcoch? Lebo ja som niekedy šťastná, že stihnem ísť vôbec na záchod, napijem sa a niečo rýchlo zobnem..nie to ešte variť, upratovať a tak podobne..A to mám len jedného drobca zatiaľ..nechápem ako to potom zvládajú mamičky, ktoré majú dve alebo viac detí. Emko zo začiatku spával veľmi pekne aj cez deň, ale teraz už veľmi málo, keď tak len na rukách, alebo nohách, proste aby ma cítil, akonáhle ho preložím, tak sa zobudí. Ešte tak na prechádzke v kočíku pospí, ale doma len veľmi máličko už. A len mrnká a musím byť skoro stále pri ňom, akonáhle sa vzdialim, spustí krik..ako ste na tom vy?

riela
3. aug 2012

@monuska342 a nebol potom taký plačlivý? ja zas striehnem na prvé otvorenie očí a potom ju začnem prebaľovať...
@guedaluz - podobne. aj ja dávam klobúk dolu pred mamičkami ktoré majú viac detí.

keira
3. aug 2012

@guedaluz a partner pomaha? lebo mne hej, keby som bola cely den a celu noc na neho sama (hoci je celkom dobre dieta), plus chodit s nim po doktoroch a vybavovat uradne veci, tak to sa asi zblaznim a hodim si to ..
a tiez obdivujem zienky, co maju viac deti ..

riela
3. aug 2012

@keira a je s tebou celý deň? ak áno to máš fajn. ja som už chodila s ňou aj po úradoch aj po lekároch. nehodila by si si to, zvládla by si, neboj 🙂 . keď je ešte dobrunký 🙂

keira
3. aug 2012

@riela wow, tak to klobuk dole! my vsetko spolu robime

riela
3. aug 2012

@keira predo mnou ani nie, to iné maminy zvládajú aj viac 🙂

guedaluz
3. aug 2012

@keira No partner pomoze, ked je doma a to je len vecer a cez vikendy, inak je v praci. Prave som skor myslela na to, ked ste s detickami same a to je u mna vacsina dna. A moj drobcek si cez den vyzaduje moju neustalu pozornost a blizkost, inak narieka..Vecer ho niekedy potrapi brusko, tak to si poriadne pokrici a manzel sa snazi pomoct, ale maly sa aj tak najlepsie a najskor ukludni pri mne. A ked ho aj neboli brusko tak vecer ma aktivnu fazu a zaspava az okolo desiatej vecer. Nastastie v noci spi super (klop, klop, aby som to nezariekla), zobudi sa len raz a to sa naje a este na prsniku zaspi a spi az do rana. Hovorim si, ze je to aj tak super, ze aspon sa v noci vyspim, ale aj tak..stale rozmyslam ako to zvladaju mamicky viacerych deti, pretoze ja tiez nechcem ostat len pri jednom. A je fakt, ze starostlivost o domacnost stagnuje a varenie je takmer nemozne. Preto ma zaujima, ci len ja som taka neschopna a nezvladam to, alebo je to tak aj u inych???

mata1976
3. aug 2012

ahojte baby, vidim ze mate problemy so spankom v noci - ako vam potom spinkaju cez den? moj maly v noci spinka 6-7 hodin vkuse, cez den papa castejsie aby to dohnal 😉 ; kojim ho stale ked si vypyta ale nejak to nesledujem, ak nespi tak pekne lezi v postielke a ja sa mozem venovat strasej dcere - vacsinou upratujeme, varime, zehlime 🙂 , musim ju zamestnavat aby sa nenudila...