icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

miskaska
3. aug 2012

@didlinka3368 Ako keby som v tvojom prispevku videla nasho Edka, tiez sa puci, aj ked krasne kaka a prdi, zacal sa pri kojeni zlostit, pyta si furt papat a vydrzal by aj hodinu..aj ked to uz len tak na ukludnenie. My vsak negrckame...ale radu ako to zvladnut nemam 😅 .

riela
3. aug 2012

@guedaluz väčšinou bývam sama tiež od pol siedmej rána do siedmej večer. nie si len ty taká neschopná, neobviňuj sa. niekto má bábo také, že sa mu musí venovať celý deň. niekto má také dieťa, že nakŕmi položí a dieťatko spí. aj ja som sa na začiatku trápila, že nie je navarené, upratané, ožehlené, opraté atď. teraz kašlem nato.

didlinka3368
3. aug 2012

@monuska342 Ja ho nechcem davat odgrgnut ked je nervozny, lebo oon zacne hned plakat a hned na to samozrejme grcka.....aj ja ho kojim po leziacky, skusala som vselijake polohy, no tato nam sedi najviac....a tiez si pri nej pekne poprdka, len jemu sa aj tak neulavi a je nervozny dalej.....

didlinka3368
3. aug 2012

@miskaska Ved to, ze inak by ma to nejako netrapilo, ze je taky nekludny, lenze tym padom, ze on sa furt natahuje a hybe, tak si podla mna tlaci to brusko a potom grcka....on nevie len tak lekzkat a pozerat na svet...keby som vedela preco je taky nekludny,,,,mozno je skratka taky....tak vy ste na tom potom lepsie....no aj tak vtdaka za nazor 🙂

guedaluz
3. aug 2012

@mata1976 Teda, tak to mas super, ze malicky vydrzi sam lezkat v postielke len tak sam.. A co tam robi, spinka, kuka alebo ma tam nejaky kolooc, ktory ho zabava? U mojho nehrozi..akonahle vidi, ze som zmizla z dohladu, uz sa startuje a spusta plac. Vcera som mU kupila nad postielku kolotoc, ale vydrzi sa nan kukat tak 5 minut a pod hrazdickou to iste. Niekedy o tam este len polozim a uz krici. Inak ak som si v predchadzajucich prispevkoch dobre vsimla, tak tvoj drobcek sa tiez narodil 6.6. ;)

guedaluz
3. aug 2012

@riela No prve 2-3 tyzdne bol aj moj maly taky, ze skoro cely den a celu noc prespal. Prebalila som ho, nakojila a spal 3-4 hodinky vkuse a takto skoro stale dookola. Potom ked uz zacal viac vnimat, bol cim dalej viac hore. Vsak v podstate aj ja na to kaslem, len ma to stve, ked chce niekto prist, ze mam bordel a tak..

mata1976
3. aug 2012

@guedaluz len si tak lezka a pozera okolo seba 🙂 myslim si, ze je to tym ze nema bolesti bruska, pediatricka vravela ze mam 'dobre mlieko' a preto je taky kludny;

guedaluz
3. aug 2012

@riela A stale rozmyslam, ze co budem robit, ked budem mat druhe, ze neviem ako to budem zvladat. Starat sa o malinke a venovat sa tiez vacsiemu. Neporiadok prezijeme, ale varit budem musiet, lebo vsak to starsie dieta bude musiet jest normalnu stravu a nie len suche rozky.. Fakt nechapem ako to tie mamicky viacerych deti zvladaju. A tu na MK je este kopec takych co popri detickach stihaju vselijake aktivity a konicky - siju, strikuju, hackuju, fotia, ... Ja fakt ziram niekedy.

riela
3. aug 2012

@guedaluz a kedy by si chcela druhé? nejak skôr alebo neskôr ? je tu teraz taká aktívna téma: ako neprísť o nervy a tam píšu mamičky ako to zvládajú 🙂 a čo ako robia.
sú tu veľmi šikovné maminky, to som si všimla. vidím, že aj @mata1976 má dve, skôr ona by vedela povedať aké to je, ako sa to dá zvládnuť 🙂. a je tu aj viacej takých maminiek, možno prispejú tiež.

silvia0201
autor
3. aug 2012

@lenka_x no tak to ti závidím, že ju vieš kojiť po ležiačky. ja som to skúšala asi 3x, no ale bezúspešne. totál katastrofa. furt som mala pocit, že ju udusím cicíkom 😀 tak som to vzadala a pekne sedím dokým sa nenacická. preto to mám takto odsledované. kukám jak šiši na mobil, koľko je hodín a ako dlho bola hore.
ale včera na dnes mi pekne potiahla. zaspala o 20.-tej a 1x vstala o 4.-tej. spala 8hodín v kuse. dneska asi vstane skôr, lebo zalomila o 19.15.

mata1976
3. aug 2012

@riela
@guedaluz baby nestresujte 🙂 uzivajte si vase ratolesti a nemyslite co bude ked budu dvaja; vsetko sa da zvladnut len treba mat system; ale je pravda ze moje deturence boli (a su) strasne dobre klop-klop-klop, maly spinka od cca 21.00 do 4am a cez den tiez niekedy neviem ze ho mam - vcera bol rano hore vyse hodiny a ja som si v klude zehlila 😵 A Emmka mi pomahala skladat veci, ona ma z toho strasnu radost (preto odporucam 3-rocny vekovy rozdiel 😀) Neviem cim to je, ci je to dedicne alebo to zavisi od toho ake som mala tehotenstvo ??? Ale drzim vam palce, aby ste to zvladli...

silvia0201
autor
3. aug 2012

dievčatá, ja som dneska odmietla očkovanie proti rotavírusu 🙂

lenka_x
3. aug 2012

@silvia0201 ja si kojenie po leziacky neviem vynachvalit, mala papa a ja oddychujem. neboj, babo pri kojeni nezadusis, o takom pripade sim este nepocula. 😀 /inak staci, ked ma volnu aspon jednu nosnu dierku

guedaluz
3. aug 2012

@riela no moj drahy by chcel co najskor, by nebol proti keby som aj hned otehotnela. Ale ja som povedala, ze na tom mozme zacat pracovat najskor, ked maly bude mat rok. Inak diky za tip, tu temu si isto pozriem, mozno sa nejake rady zijdu. No ved prave, ja furt kukam, ze kolko je tu takych sikovnych mamiciek a vacsina ma viac ako jedno dieta..nechapem, lebo ja som niekedy fakt stastna, ze si stihnem odkrojit chleba a nieco nan nahadzat a jem to tak, ze jednou rukou drzim maleho a druhou rychlo tlacim do seba🙂 Ale snad si casom najdeme spolu nejaky ten system a rezim a bude to fajn 😉

riela
3. aug 2012

@mata1976 tak máš doma malú pomocníčku 🙂, to je super že sú také dobrunké - nech im to aj vydrží.
ja som mala tehotenstvo pohodové, skôr si myslím že je to dedičné 😉.
@guedaluz myslím, že už pri druhom by si vedela čo a ako máš robiť 🙂 , teraz je všetko nové...

mata1976
3. aug 2012

@silvia0201 ja mam tiez vacsie prsia a kojim po leziacky, ma to vyhodu hlavne v noci ze popri tom podriemkavam 😀

majusqwa
3. aug 2012

nasa mala v noci pekne spi - zalomi vzdy najneskor o polnoci (vacsinou ale okolo pol jedenastej) zrevana z kde coho a spi az do takej piatej-siestej. cez den je to ina kava - nespi takmer vobec a najhorsie je to vecer, to vzdy reveme. dneska mi vygrcala takmer vsetko pooobede aj teraz vecer, tak som zvedava, ako bude v noci.

co sa tyka priberania - za sest tyzdnov sme pribrali cca 800 g. ale ona je taka drobnejsia 🙂

pre mamicky, ktorych deticky spia nekludne a maju problemy s bruskom (prdiky, koliky, pucenie sa) - tu na konikovi som o tom citala a viacerym pomohli kvapky baby calm (su na prirodnej baze) a mnohe si chvalili homeopatikum gastrocynesine. aha, nasla som tu temu:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/nepokoj-mrvenie-tlacenie-co-je-malemu-co-s-tym/

blackswan75
3. aug 2012

@silvia0201 a ja som odmietla vsetky 🙂

mata1976
4. aug 2012

@blackswan75 aj tie povinne?

monuska342
4. aug 2012

@didlinka3368 aj nam lebo mi rychlo tecie a ked ho kojim posediacky tak sa drhne tak musim poleziacky aj jeho boli brusko ale to bude tym ze vela papa a rychlo pribera ma 2 mesiace a 5800g a ked sa narodil ma 3260g...treba vydrzat za mesiac uz bude lepsie 😉

monuska342
4. aug 2012

@guedaluz ked ty mozem poradit tak ak nemas pevne nervy nepustaj sa do maleho rozdielu medzi detmi ja mam rozdiel 22 mesiacov a keby si videla ten blazninec u nas 🙂 ale uz sme boli aj na dovolenke aj to sme prezili v zdravi 🙂 ked maly porastie zistis ze o moc lepsie to nebude ani po roku ani po dvoch bude este stale malinky a stale bude potrebovat tvoju pozornost ja napriklad prebalujem a maly ma pritom taha za nohu a vresti ze chce nejaku hracku co mu spadla kam nedociahne alebo varim a vrestia obaja 🙂 ked krmim starsieho tak celkom funguje dat maleho do sedacky a hupat ho z nohou aj ked jem ja tak to tak praktizujem je to dost o nervy ale da sa to zvladnut najhorsie je ked som s mladsim hore do jednej rana a starsi uz o 7.00 buntosi vtedy mi je nanic ze maly spi 😒

silvia0201
autor
4. aug 2012

@blackswan75 fakt? a to si neplatila nič?, mne tu na MK napísali, že pokuta môže byť až do 330 eur. mylsím povinné očkovanie. a prečo si odmietla všetky??

keira
4. aug 2012

holky, milie, ci ako sa nazyvaju tie biele pupence .. mozu sa objavovat aj na hlavicke, vo vlaskoch?

veronika66
4. aug 2012

@keira aj my máme to majú deti čisti im koža a aj vo vláskoch 🙂

keira
4. aug 2012

@veronika66 tak su kludna 😎

veronika66
4. aug 2012

@keira aj ja som sa zľakla ale mám to už naštudované 🙂

vergulka
4. aug 2012

@guedaluz Ahojcek! ak mozem pridat moju skusenost, no tak ja som otehotnela presne po roku, cize rozdiel je 21 mesiacov a dnes sa uz doma tesim dvom narocnym detickam. 🙂 Starsia dcerka je total hyperaktiv ( je ako chlapec) a malinky je uplakany ( ak nepapa, tak placka) a trapia ho aj koliky. A nebudem ti klamat je to dost narocne, vzdy som rada, ze sme prezili den, ale je to strasne krasne a stoji to za to. 😀 nic nelutujem a znovu by som do toho isla , aj ked povodne sme synceka planovali trosku neskor, ale zadarilo sa, a som strasne stastna. 🙂 Takze nemaj strach, ked to pride, tak neboj zvladnes to, lebo budes musiet kvoli tym dvom malym sidielkam . 😵 pekny dnik 😎

vergulka
4. aug 2012

@monuska342 pozname to tiez 😀

kari55
4. aug 2012

Ahojte, vôbec nestíham, od pôrodu som tu nebola ale snažím sa vás aspoň dočítať. Ja mám staršiu dcéru 4-ročnú ateraz mám mesačnú tiež dcérku 🙂 Najprv prvé 3týždne krásne papala a spinkala ale potom sa to zmenilo a začala mať problémy s bruškom a často ju musím nosiť narukách a venovať sa jej neustále 🙂 a musím pochváliť moju staršiu dcéru ktorá mi naozaj veľmi pomáha, sama sa zahrá je veľmi samostatná a naozaj si neviem predstaviť ideálnejší odstup , keby som mala druhé dieťa skôr tak neviem ako by som to zvládla, lebo staršia bola veľmi veľmi veľmi náročné bábo. A myslím si , že dieťaťu tak do 3rokov sa treba neuveriteľne a naplno venovať a keď su také dve tak je to veľmi náročné na psychiku a nie je to na 100% a teraz sa obe na 100% venujeme malej sestričke a úplne si ju užívame aj keď nám tiež dosť vyplakáva 🙂 to je môj taký skromný názor 😀 Inak dnes preplakala celý deň tá naša malinká 😒

monuska342
5. aug 2012

@vergulka ale presne ako pises aj tak by som do toho sla este raz 🙂 ved to neuveritelne rychlo leti starsi ma dnes 2 roky a mladsi za 2 dni 2 mesiace a da sa venovat naplno 2 detickam vcera sme sa so starsim tak vyblaznili ze som sa cudovala ze suseda nedosli klopat 🙂 lahsie je to o to ze starsi ma svoj presny rezim a zaspava sam a spinka celu noc a mladsi sa budi uz iba raz na kojenie 🙂 ty mas este mensi rozdiel ako ja 😎 ako to zvladas?mas aj surodenecky kocik?ja nemam ale brala by som