Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@monuska342 u nás toto isté, s tým rozdielom, že starší už má 3 roky, je trocha samostatnejší, ale popíšem Vám pre zaujímavosť naše dni🙂 začnem od večera: 19.00 malý papá, veľký je ešte vonku v záhrade s otcom, malého uložím, veľký príde, kuká rozprávky, okúpem ho, dám mu kakao, umyjeme si zuby, odprevadím do izbičky (takto cez leto chodí spať 21,30) a popusinkujem...umyjem riad, spravím jedlo malého a už sa hlási - 22,00 ďalšie papanie - uložím malého, pôjdem veľkého poslať sa vypiškať (ešte sa nebudí na cikanie), pôjdeme s drahým spať...1,00 ďalšie papanie, uložím malého, o 4,00 ďalšie papanie, uložím malého, nechce zaspať, utekám veľkého posadiť na nočník, dám mu kakao, umyjem flaše, uložím malého, možno pospí ešte do tej šiestej, do 7,00 chvíľka spánku, o 7,00 papanie, a budíček (keď náhodou sa mi podarí uspať ho, tak sa budí veľký o siedmej 😀 😀 a to je ešte len ráno, deň sa začína...variť, prať, kŕmiť a ukladať malého, kŕmiť a zabávať veľkého, on chce byť vonku, behať von a dnu, obed, uložiť obidvoch, popoludnie nakŕmiť oboch, ukladať malého, cez deň spí medzi papaniami max. 1 hodinku, ostatný čas ho treba hojdať, nosiť na rukách, kočíkovať...veľkého treba medzitým zabávať a NEZANEDBÁVAŤ... 😅 😉 no proste zábava...ale však o tomto je život🙂
holky chcela by som sa spytat hlienova zatka odteka jednorazovo ci tyzden dva.......
Dnes o 22:16 bude na slovenskom rozhlase Nocna pyramida o dojceni. Hostkami budu dve poradkyne z Mamily, obidve lekarky
www.rozhlas.sk/radio-slovensko/tip-dna/Nocna-py...
@emka1 fuha tak toto som este nepocula, zeny ved babatka maju v noci max. 4 hodiny spat...Ja by som sa bála nechat deti spat celu noc, ale to som ja, neberte si to zle...Teda myslim kojene deti sa budia casto. Ale neberte to ze zavidim, mne len toto hovorili laktacne poradkyne, ze max. maju babatka spat 4 hodiny a potom maju papat..Nuz aspon sa vyspite ženy... 😀
Zienky davajte prosim pozor a nedavajte detom sirupy JUPI, nasla sa tam ortut, ktora poskodzuje mozog, a este....fruktozovo.- glukozny sirup ako sladidlo ktore sa uvadza ako prirodne, je JED! kuknite na youtube...Tak aby ste mali zdrave deticky, a varujte aj ostatnych blizkych.. 😉
@veronika66 prepac len mne sa to nejako nezda, laktacna ti povedala ze mas davat dudlik? Lebo to mi potom od nej pride trochu zvlastne...
@silvia0201 odmietla som preto, ze rizoko vedlajsich ucinkov je vacsi ako to ze to dieta dostane a ja ockujem homeopaticky, mam kamosku ktora homemaopatiu studuje, a ona sa o tom na tych skoleniach dozvedela. odporucila na ma dr, Sivekovu, ona je uz profi homeopatka a venuje sa tomu uz 30 rokov, takze som sa objednala, a mali sme sedenie, povedala nam o tom, ze je to na baze ockovacej latky, samozrejme je to robene inou metodou bez pridania tych svinstiev, a to riedenie zabezpecuje, aby to sposobilo iba podanie informacie o chorobe do tela a ked sa telo s nou stretne, tak si to ako antivirovy program v tele vyhlada a preto ze ma informaciu, tak dieta neochorie, dava sa to taka malinka gulicka pod jazycek, a ekne sa rozpusti, raz mesacne, a mas na to taky plan, ona ti da na pol roka gulicky platili sme 20eur .V tom ockovacom plane je vsetko ako v ockovacom, na tetanus, obrna, a vzdy mesacne az do 4 rokov, a potom raz za 4 do 7 rokov, uz takto ockuje na SVK desat rokov a zatial nemala ani jedno dieta chore, az na dve ktore su sestri a mali zapal hornych dychacich ciest, a rozpravala nam aj o tom povinnom ockovani ze ako to neuveritelne zasahuje do tela. a ze australka vlada to ma normalne schvalene ako alternativu klasickeho ockovania a dokonca to hradia aj zdravotne poistovne.
http://www.sivekova.sk/page.php?3
tu je na nu kontakt a stranka,
kamoska takto ockuje svoju dceru ma uz rok a este chora nebola hoc ma doma 5 rocnu co chodi do skolky a zial ona ockovana bola lebo o tom ake to je svinstvo netusila a ta je stale chora dokona ma diagnostikovanu hyperaktivitu, takze vidi rozdiel medzi detmi,
skus si najst vo svojom okoli homeopatku a nakontaktuj sa len neviem ci budu takto vsetci homeopati ockovat, lebo to musis kupit cele balenie a potrebujes 4 gulicky preto to kupia homeopati a potom ti to naordinuju, a platis len za to co potrebujes a nie za 100 guliciek,
viem ze za nou chodia aj z celeho slovenska
a pokuta moze byt asne ale este nikoho nepoznam kto by ju platil, je to osemetna tema, staci im dat otazku, ci ta odskodni stat ked tvoje dita dostane nepr cukrovku, ktora je dost casty vedlajsi ucinok, ,,,,,
@sandy80 ja len zíram..podla toho co pises, tak tvoj maly len spinka..ze nakrmim ho a ulozim, nakrmim a ulozim..ak sa smiem opytat, co presne znamena, ze ho ulozis? Len ho das do postielky a on spinka alebo ako ho uspavas? Lebo moj zaspava po vacsine okolo desiatej-jedenastej vecer a cez den spi uz len malicko, vacsinou vonku na prechadzke v kociku, ale aj to uz cim dalej viac kukoce alebo mrnci, alebo potom kratke mikrospanky mne v naruci a akonahle ho prelozim, zobudi sa..nehrozi, ze by len tak sam od seba zaspal v postielke alebo tak. Vecer vacsinou place a uspavanie je tiez narocne..bud chodiac na rukach, alebo hojdajuci sa s nim na fitlopte, alebo vselijak mozne, len aby sa utisil a konecne zaspal. Len tak v pohode a bez placu to nejde. Za kazdu radu od skusenej mamicky ako to zmenit, budem vdacna..
holky ked ste sli rodit nezmenila sa vam farba stolice na ciernu?......
@monika1091 mne áno a chodím na veľkú potrebu raz za 3-4dni čo bývalo predtým každy deň.Ale Dr mi povedala že po pôrode sa telo dava doporiadku
@guedaluz Ahoj ja síce nie som skúsená mamička ale prvorodička ale boli sme na tom podobne potom sme vyskúšali babyvak a s uspávaním nie je problém malý sa napapá vložím ho tam mám voľné ruky takže si všeličo porobím než zaspí a len ho preložím aj s tým do postielky vyskúšaj odporúčam 🙂
@monika1091 neberieš železo lebo z toho sa to mení.
@monuska342 Monuska a to ockovanie si uplne odmietla? My dost vazne uvazujeme tiez o tom, ze ho nedame vobec zaockovat.
@veronika66 ale to dneska som si vsimla znama povedala ze tak jej zacal porod ze sa jej stolica sfarbila do cierna.....
@buba12 nie nic neberiem ziadne zelezo ziadne vytaminy nic... uz len cakam na porod nic viac
@guedaluz no tak moja to "uloženie" nie je vždy jednoduchá vec. cez deň ho po nakŕmení troška zabávam, unavujem, hrajem sa s ním, dám do hojdačky, na hraciu deku a asi po takej hodinke ho položím do postieľky (na bruško) dám mu cumeľ, pohľadkám ho, a odchádzam, keď začína plakať, prídem, dám cumeľ, trocha čaju, pomojkám, odchádzam, a asi na štvrtý alebo piatykrát keď odídem už spí a nemusím sa vrátiť - ja medzitým si robím svoju robotu🙂 v noci je to zatiaľ - klop klop klop - jednoduchšie, vtedy dám do postieľky a väčšinou - nie vždy - zaspinká do 15 min. ráno okolo šiestej ale keď sa zobudí na papanie - už nechce zaspať tak sme väčšinou už tak skoro hore a najbližšie zaspí až okolo deisatej... ja to praktizujem od druhého mesiaca ... u staršieho som začala už neskoro, veľa som ho nosila na rukách a uspávala...až neskoršie som toto zaviedla a dodnes ... klop klop klop ... zaspáva cez deň aj večer sám🙂 ináč cez deň mi veľa nespí, väčšinou sa po hodinke zobudí, vtedy ho dám do hojdacieho kresla a tam mi ešte zvykne spinkať hodinku alebo aj viac🙂 a po papaní okolo šiestej mi už do večera nespí vôbec...
@buba12 dakujem za tip 😉 mna to tiez napadlo a preto som si ho minuly tyzden objednala a mam ho zopar dni..konkretne babyvak Babasling. No je pravda, ze maly tam zaspi, ale zas ked ho zo seba zlozim, tak do max. 10 minut je hore. Ale aj tak lutujem, ze som si ho neobjednala uz skor, jednak si ho tam mozem dat, ked potrebujem nieco porobit a jednak ho to uspi, aj ked teda opat nie na dlho🙂 Aky babyvak mas ty?
@sandy80 no tak to mas super, ze ti to takto funguje. Ja si to ale s mojim drobcom neviem predstavit, lebo to su niekedy hrozne kriky co on dava a ked ma takyto svoj den a hlavne vecer, tak nepomaha takmer nic. Napr. vcera bol umrncany takmer cely den, spal len asi hodinku na prechadzke v kociku a vecer bol uz uplne ukricany a reval az do desiatej a potom sa trochu ukludnil a zaspal asi o jedenastej. Ja sa tiez snazim vselijak ho unavit a zabavit, kresielko nemam, moja pediatricka ho neodporuca, ale davam ho pod hrazdicku, kde ale vydrzi max. 5 minut a potom opat vresk. Na brusko ho tiez davam (jednak aby potrenoval hlavicku, ale zatial sa mu ju teda dvihat moc nechce, resp. nevladze) no a to sa potom vacsinou zacne zlostit a opat plakat alebo obcas, ked je tak unaveny, ze to ani neskusa, tak na chvilku zdriemne. No vsetko zalezi, aky ma den a naladu..niekedy je fajn a dobrucky a niekedy je to fakt zaberak.
@guedaluz časom prídeš na to ako ho zložiť a nezobudiť 🙂 ja to super už len kvôli tomu že niečo urobím a najlepšie zaspí pri najväčšom natriasaní :D ja mám vak od sestry www.noseniedeti.sk konkrétne ten môj sa volá vak na nosenie detí 🙂

@silvia0201 aj ja som odmietla povinne ockovanie a nic som neplatila je to o stasti jedneho predvolaju druheho nie 😉