Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@chelonka aj moj uz zacal viac spinkavat neviem cim to je 🙂
@chelonka
@monuska342 aj ja chcem, aby aj moj viac spal 🙂 ...2 dni tahal bez denneho spanku (napriek oooobrovskej snahe ho uspat), ale teraz uz druhu hodinku spi. Nastastie...
ahojte dievčatá. chcem sa opýtať, či sa chystáte už aj prikrmovať od 4. mesiaca. ja som mojej dala troška okoštovať jahodový jogurt. mali ste vidieť tie ksichtíky čo hádzala. 😀
@miskaska juuj no nezavidim ja vacsinou mojho uz po dvoch hodinach nejak zlomim a teraz spia obaja chvalabohu 😀
@silvia0201 jahody su inac silny alergen 😉 ja zacnem prikrmovat az od 5-6 lebo sme plne kojeny 🙂 a popravde sa mi moc nechce sa tak skoro brblat s mrkvami a zemiakmi 🙂
@monuska342 tak aj babatka mavaju svoje dni 😀 😀 napr. moja haluzí že v tedy ked sa idem kupať ale tak že dlhší servis kompletka vlasy, holenie, manikura pedikura hmm so všeho všudy mi to trvá 3é - 40 min no a takuto kompletku si robiem 2x do týždna no a moja mala vždy, vždy ked idem robiť toto večer nechce spinkať a stále plače, tak drahý je už naučený že ked ja idem takto do kúpelky tak on ju máv tedy prevažne na rukaách a utišuju sa, do kupelky chodievam po 20:00 inokedy o tomto čase spinka je to riadna opica
inak baby od kedy začínajú detičky sedieť ???
@chelonka no ja mam tu nevyhodu ze maly vecer zaspi len na mojom prse takze manzel mi nemoze pomoct ani s krmenim ani s uspavanim ale aspon ze spinka celu noc teraz chodi spinkat o 22.00 takze sa to celkom da a prve krmenie ma o 7mej takze sa aj trochu vyspim
@chelonka moj prvy zacal ked mal 8 mesiacov dovtedy len lozil ako chrobacik 🙂
@monuska342 ja som jej dala len na jazyk, aby si zvykala na nové príchute. ja sa tiež nebudem babrikať s mrkvičkami a zemiačkami, kúpim hotové kašičky, ktoré sa zarábajú s kojeneckou vodou. moja viac vypije bebu ako moje mlieko. ja ešte počkám do 1.10 a pomaličky začnem. s kojením bojujeme od začiatku a v poslednej dobe už skoro vôbec nechce cecík, len v noci. cez deň je to hotový cirkus. málokedy sa prisaje aj cez deň. včera sa neprisala vôbec. tak to asi zabalím a prejdem na kašičky 😀
@chelonka ja si mylsím, že je to u každého dieťaťa individuálne. keď bude na to pripravené, začne sedieť.
ja si už nepamätám,ako začali moji sedieť, ale to viem, že mladší bol bohovsky lenivý. jemu sa nechelo, zato starší už ako 10 mesačný chodil 😝
@silvia0201 inak ja som davala aj od nestle su ryzove a kukuricne kasicky tie sa zarabaju v mlieku asi budem odsavat a zarabat vo svojom tie su super lebo neobsahuju cukor a umeliny ale aj tak chcem zacat mrkvickou predsalen je lahsia ako kase su dost tazke na zaludok....ja sa bojim dat malemu ochutnat este sa mi zda hrozne malinky aj ked uz ma 6.5 kila 🙂 moj chvalabohu chce cecik ale to asi bude tym ze on ani nevie co je to flaska este ju totiz nemal 🙂
@monuska342 hmmm to je zaujímavý napad odsavať svoje mlieko a stým zarabať kasuuuu
vidím že ty tiež plene kojíš prikrmovať začneš až v 6 mesiaci pokial budeš mať mliečko alebo o niečo skôr?
@chelonka vies co asi uvidim podla potreby maleho ak bude velky hladso tak radsej prikrmy ako UM a je to super lebo aspon vyuzijes mlieko ktore uz nebude maly pit lebo bude papat prikrm 🙂
@silvia0201 no fakt tí tvoji chlapci to mali total rozdielne pýtam sa preto lebo mala ked je na rukách ako v koliske tak sa natahuje ako keby do sedu rukami a aj hlavou a aj ked je v takom tom lezadle ktore mám ohnute na minimum to zvykne robiť, tak neviem či je to snaha - cvičenie na posadenie sa alebo niečo iné hmmmm
@monuska342 ahaaa to je zas dalšia dobra rada od teba, že radšej začať s prikrmom ako UM, my zatial sme tiež plne kojený a dufam, že mliečka bude dost ešte dlho a keby bola veelmi hladna jak píšeš ty tak tiež nebudem davať UM ale radšej zeleninknové príkrmy a dokrmovať mojim mliečkom
tebe to inak kto takto poradil?
@monuska342 že chrobáčik, čo my tu máme jednu tak jej malá síce neviem kolko mala ked lozila po 4 ale ked ju dala na 4 tak na nich bola total rýchla jak dábel 😀
@monuska342 no večer je to u nas tak isto, bud zaspi na prniku v obyvačke alebo si lahnem snou , a ležím len vedla nej, alebo je damv posteli prsník 😀
a naša zaspava bud o 20:00 a zobudi sa okolo piatej pol 6, alebo zaspinka okolo 22:00 a potom o tej siedmej sa budi ale niekedy v noci ked sa natahuje v posteli tak jej dam cucnuť s prnika a niekdy si aj sama vezme 😀
@chelonka nikto to ja dedukujem ze to bude lepsie vies skusenosti od prveho 🙂 aj ja dufam ze budem dlho kojit...tak to poznam aj prvy behal postyroch najskor ako chrobacik a potom jak keby mal motorovy pohon a keby si videla tu radost s toho ze nam konecne moze zdrhnut 🙂 vsak pockaj to este len bude sranda ked zacnu behat potom nic nebude uz v bezpeci 🙂 mi ani nemame normalne rozmiestneny nabytok lebo mame s obyvacky ihrisko 😀 😀 aj ja uspavam tak ako ty idem si s nim lahnut do postele dam prso aj je hned tuhy no neviem si to kojenie vynachvalit ake je to super 🙂
@silvia0201 ja zas iba kojim a ten by iba jedol a jedol ...no nedalo mi rozpucila som kustilinko bananu .....si mala vidiet aka mnamka 😀 a pospal vysse troch hodin som chodila kukat ci chlapca dycha 😵 Este kus pockam ale uz ma to laka ...urcite ho zacnem skor prikrmovat ako od 6 mesiacov 😉
je to glacuoma, myslim ze sa to ludovo povie zeleny zakal... znamena to, ze vidi nas tak hmlisto a ma vysoky tlak v ockach (normalny 20, ona ma 39) a ten tlak musia znizit, lebo ju boli hlava a tie ocka... preto tolko place :(.... ideme vo stvrtok na jednu operaciu, buduci tyzden na druhe ocko.... a cakaju ju cely zivot s tym problemy ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@zuzube juuuuj chudatko moje malinké babatko, take malinke a už operacie, no nech vám to všetko dobre dopadne, operáciu treba aby neoslepla, no len to že už ma tu predispoziciu tak bude musieť mať očka sledované v niekolkoročných intervaloch.
potom daj vedieť čo a ako to malinká zvládla
oprava, som to zle napisala... vola sa to GLAUCOMA
@monuska342 tak to je dobre, že chce cecík. ja tiež budem variť zeleninku mám takú brožúrku, kde je všetko pekne rozpísané, tak keď budem mať čas, budem aj ja vyvárať malinkej, ale určite skúsim aj tie kašičky od nestlé. kamoška hovorila, že to stačí prevarenou vodou rozriediť, nie mliekom. a to že tvoj nemal fľašku ešte v ústach, ti úúúúúprimne závidím 😉
@chelonka veru sú. ako nebo a zem aj teraz. veď všetci sme nejaký. menší mi ako troj ročný ešte nerozprával súvisle a zrozumiteľne. no neboj sa, teraz pyskuje poriadne 😝
@slavka1212 vidíš, banán ma nenapadol. ale od toho dosť zapeká, nie??
@silvia0201 su dva druhy kasi jedny sa zarabaju s mliekom jedny s vodou 😉 ja som dokrmovala iba striekackou hlavne kvoli tomu ze sa mi patrik odstavil ked skusil flasku...potom sa uz nechcel prisat tak ako pises ty a skusila som teraz nedat flasu a zatial fungujeme bez nej 😀

@monuska342 moja spava viacej, teraz už býva takmer vždy po zobudení hodinku až 2 hore ale potom spinka aj hodinu dve a niekedy aj 3 zaleží či sme vonku v kočíku, ale len v postielke alebo na mne v šatke