icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

kishinka
30. apr 2010

Čafte baby, ja som dnes mala hroznú noc, a môj manžel ešte horšiu, lebo som vkuse kýchala a smrkala, taká alergia na mňa prišla 🙄
Ja si asi nočnú košieľku nekúpim, lebo ja v tom neviem spať 😅 iba ma to znervoznuje, ked si ráno nájdem nočnú košelu pri krku 😀

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
30. apr 2010

No môk manžel vstal o 6,30 lebo už nemohol počuvať moje trúúúúbenie, chudáčik 😅

kishinka
30. apr 2010

Som dnes objednala od jednej baby s koníka, tak sa vytešujem 😀

mata299
autor
30. apr 2010

ahojky, tak ja som tiež rozmýšľala, že kde kúpim nočnú košeľu, tiež v tom nerada spím, ale vraj do nemocky ju treba...alebo už môže byť aj pyžamo?ja mám 2 tehu pyžamká, sú perfektné, guma sa dá posúvať a dokonca sú robené tak, že v prípade potreby by nebol problém kojiť 😉 , tak neviem, či to fakt musí byť tá nočná košeľa...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
30. apr 2010

Aj tak vám v pôrodnici dajú košelu nemocenskú 😉

rubinka
Autor odpoveď zmazal
rubinka
Autor odpoveď zmazal
strasska
30. apr 2010

Zienky chcela by som sa spytat, kde ste kupovali tehunohavice, lebo ja si neviem nic kupit, vsetko mi je male. Ale ja som aj takej vacsej velkosti, poradte...mam nohavice na traky z 1. tehu, ale to sa v nich v juni uvarim. 😢

kishinka
30. apr 2010

Strassska celkom velké velkosti majú v CA v optipe, skús tam 😉

strasska
30. apr 2010

praveze v CA som nepochodila, lebo ja by som uz radsej nieco letne a tam mali iba rifle ☹

kishinka
30. apr 2010

a v HM tam majú také ľanové, a aj kratasky som už videla 🙂

ivkafu
30. apr 2010

kis ty niesi v robote? 😅
a co to je toto co si objednala, zavinovacka? ci co?

kiwi82
30. apr 2010

baby, caues, chcem sa spytat, ze ci vam tvrdne bursko a ze ako to citit, ked tvrdne brusko. lebo ja neviem ci mi tvrdne 😕 okolo pasa ho mam vzdy tvrdsie. za brusko sa povazuje len spodna cast alebo aj zaludok? mne poslednu dobu zle travi mam ako keby kamen v zaludku a sa mi potom aj horsie dycha a aj si neviem najst polohu na lezanie. myslite ze je to to tvrdnutie? bolesti nemam len ten tlak na zaludok. tak neviem....

kiwi82
30. apr 2010

....a dievcata, ktore ste v priblizne rovnakom tt, tak kolko cm nad pupkom by malo byt mozne maternicu nahmatat? dikes

mata299
autor
30. apr 2010

kiwi, to tvrdnutie sa prejavuje ako keby ti to brucho stŕplo, aspoň u mňa je to tak, berieš magne b6?ono to dosť pomáha

kiwi82
30. apr 2010

diky mati, ano beriem magne B6 dvakrat denne. ja totiz neviem ci je to tvrdnutie, lebo ja to skor pocitujem taky tlak v oblasti zaludka, teda od pasa vyssie.

mata299
autor
30. apr 2010

myslím, že tých tlakov budeme mať ešte do konca tehu viac ako dosť...možno to súvisí s nafukovaním, treba trocha feniklového čaju uvariť alebo zobrať espumisan...ja som to mala asi 2 dni 😉

terasa
30. apr 2010

cauko baby pozdravujem vas a prijemny podvecer prajem 😉
ja si nekupujem ziadne specialne nohavicky porodne ani podprsenku,do nemocnice musite mat nocnu koselu moze byt aj po kolena s kratkym rukavom.ja jednu taku mam ale este si kupim jednu pre pripad

rubinka
Autor odpoveď zmazal
januliatko1985
30. apr 2010

kiwi, tak ja si nahmatam maternicu asi tak cca 4-5 cm na pupkom, podla mojho odhadu, uz mam male kope az do rebier 😅

ja som si kupila jednorazove poporodne nohavicky, uz som to pisala, nebudem svoje spinit, keby nieco uslo 😉 a nie je to az taka draha zalezitost.

kiwi82
1. máj 2010

ahojte babenky, dobre ranko, dakujem zeny za rady a doporucania 😉 Uz musim ist aj ja pokukat dajake veci do porodnice.
som minule tak na nete pokukala co ktora nemocka vyzaduje. tu je link na nejake zaujimavosti v novej nemocke : http://www.pronatal.sk/kosice_1.htm
a este zoznam, co si treba pre seba a babatko zobrat so sebou do porodnice http://www.pronatal.sk/do_porodnice.htm
januliatko, no mna este do rebier zatial nekope. najvyssie to citim asi tych par cm nad pupkom ale niekedy aj dost nizko skoro az na mocovy mechur. tym, ze ja mam maternicu na prednej stene tak dakedy citim tie kopanceky akoby tlmene akoby na chrbte teda alebo niekde vzadu.
baby, kupujete si tehu pas? ja si idem asi dajaky pokukat na www.mimibazar.sk maju tam rozne aj rozne ceny.
mati, espumisan je fajn ale to je skor proti nafukovaniu, neviem ci je to na lepsie travenie. ale mas pravdu, musime to vydrzat pre ti nase pokladiky. 🙂

kishinka
1. máj 2010

Ivka včera som mala voľno, a tá zavinovačka, to je také pre babetka do 3 mesiacov aby kľudne spinkali, sa im do toho dajú aj rúčky a sa potom nebudí až tak veľa. Inak sa to volá zázračná zavinovačka, si to vygoogli. 😀

lienka228
1. máj 2010

zdravim vas tehulky 🙂 vcera som ani nemala zapnuty pocitac, bolo krasne, tak som troska okolo domu pratala a nejake domace prace...
ivka, tie kikko ponozky som dostala od mamy, ale videla som ich v maderne a tusim aj v alltoys-e v optime. a brusko veru v poslednej dobe rychlejsie rastie, uz tam urcite nejakeho valibuka 😀 ale chrbtica ma nejako neboli, predtym velmi ale teraz skoro vobec, aj vstavam normalne a aj sa mi celkom dobre spi...

lienka228
1. máj 2010

v stredu som bola trocha v meste popozerat, a v dargove sa mi velmi paci ten obchod Clematis - na prizemi. maju tam aj nocne kosele na kojenie za 11 eur a aj podprsenky na kojenie. v babetkove maju teraz akciu na tuto znacku za 10 eur a tam co baby hodnotili, tak vsetky pozitivne, ze je to super pohodlna podprsenka. a nocne kosele som videla v dargove na 3.poschodi, co je vedla elektra ten obchod s oblecenim, tam tiez tusim tak cca 11 eur. a tie jednorazove nohavicky si kupim aj ja urcite...

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
3. máj 2010

Ahojte dievcata, dobre ranko. ako sa mate? ja som bola rano na krv na endokrinologii. Poznate tu stranku www.tehotka.sk?
ja som si teraz tam objednala nejake veci. aj dve nocne kojenecke kosele. 1ks za 11 euri. este som si objednala kefku a hrebienok na vlasky pre babo aj kojenecke noznicky a teplomer do vane. tak uvidim ci budem s tym tovarom spokojna a dam vam vediet. maju tam aj oblecko aj pre tehu aj dietako. tak skuste mrknut. pekny dnik vam prajem. papa zatial

zfidorka
3. máj 2010

ja som tehu oblecenie kupovala z mojamoda.sk, bola som spokojna s vybavenim objednavky aj dodanym tovarom 🙂 maju celkom fajn ceny...