icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

horseshoe
29. jún 2012

@drobca07 no ja tiez take neuznavam, kazdy extrem nie je dobry a uz vobec nie pre dieta. take ako veganstvo a podobne striktne uprednostnovanie len urcitych potravin schvalujem len v pripadoch, kedy to cloveku pomaha. Mojej sestre napriklad oddelena strava pomohla s liecbou ekzemu. A poznam ludi v zahranici, ktorym veganska strava este aj s inymi obmedzeniami vyliecila tazke choroby. Ono vtedy to ma velky vyznam. Ale pokial nie je problem, netreba to hnat do extremov a deti by mali jest hlavne pestro a kvalitne a ked im ide daco nachut, tak im to dopriat 😉

brumka
29. jún 2012

@horseshoe @drobca07 ja tiez neznasam extremi len bio potraviny alebo znama jej muz chcel malu od narodenia vegetariankou a tak, ja sa stravujem inac zdravo ale vsetko zmierou a vysledok citim sa lepsie aj som schudla. dceru som od narodeni a krmila prisne a vysledok zbavila sa ekzemu bez liekov a aj alergie ustupili a astma zatial sa neprejavila. doktorka chvalila ze aka je velka a sikovna je medzi rovesnikmi lepsie ako s plienkami a rozrpavanim je problem ale to je nic

horseshoe
29. jún 2012

@brumka tak, tak zaklad je strava. Moja segra mala od narodenia tazky ekzem, doslova sa zvliekala z koze - vyliecila ju az oddelena strava, ktoru zacala drzat v puberte, ked sa jej ekzem znova vratil. A teraz ma 2 deticky a zatial ani jedno nema ekzem. Ale tak ako pises - dava extremny pozor na to, co zjedia. Jasne, maly uz ma 3 roky, dopraje mu aj cokoladku, ked ma chut, ale vsetko mu do stravy pridavala postupne a citlivo s ohladom na jeho vek. Aj na seba davala pozor, ked kojila, aby nejedla nejake alergeny, ale potom neskor postupne zaradovala a nebol problem ani pri kojeni 😉

alicek14
29. jún 2012

@ataner81 no nie dlho, iba v juni sme zacali.. avsak neuspesne, ked sme cakali prve tak to bolo na prvy pokus, tak som myslela ze sa to podari aj teraz ale nic uz.. inak som tiez z kosic 😉

drobca07
29. jún 2012

@brumka je trošku iné byť BIO ako toto čo predvádzajú oni...malý od mala nemá poriadnu imunitu, už bol asi 30x dolámaný, slabé kosti, stále chorý....no proste mám na to nervy....a je mi ho ľúto.....ja som mierna celiatička ešte k tomu, takže fungujem tiež dosť na bio veciach, hlavne všetko varím - pečiem bez bielej múky....rada sa stravujem zdravo ale milujem aj "zhrešiť" 🙂

ataner81
29. jún 2012

@alicek14 odkiaľ z košíc?

brumka
29. jún 2012

@horseshoe ja som s alergennmi pri kojeni mala problem ale zvladli sme to daktore potraviny jedla nieskor a co o nicneprisla kojila som 15m a do roka som nedavala caj ani UM naco mame cez 2 roky a doteraz necukrim caj papa vsetko aj sladkosti ked som prestala dojcit do 2 r mala este UM. s prikrmami som zacinala opatrne, s lepkom tiez, proste tabulkove dieta a vsade nas chvalia a nechapu ze ako mi mala vypije nieco kde nieje cukor proste som ju naucila deti vymyslaju

brumka
29. jún 2012

@drobca07 nieje bio ako bio, znama dava malej akoze len bio, ale ani rohlik jej neda a v obchode jej kuopia len akoze ceralnu zemlu, ziadne piskoty, proste nic, nasa ju prerastla o hlavu. ze aby si si nemyslela ze urazam. lebo si vsimama manicky ktorym sa detom neche varit radcej kupia bio vyzivu a drahua myslia si ze to je super jasom do 15m malej kazdy den az kazdy druhy varila. vyzivku sme kupovali len na dlhu cestu. celiatia je sposobena velmi priskorym zavadzanim lepku

horseshoe
29. jún 2012

@alicek14 no tak to fakt nevesaj hlavku, ked len v juni ste zacali, to ste sa este nestihli ani poriadne rozsoupnut 😀 😀 😀 na prvykrat sa podari fakt malokomu - to je doslova stastie a zazrak v jednom 😀 😀 😀 alebo niekedy tiez nehoda 😀 😀 😀

drobca07
29. jún 2012

@brumka to verím, treba skúšať všetko - ale s mierou 🙂....ja mám niekedy tiež takú chuť napr. na bielu krásnu bábovku alebo vianočku, sem -tam si aj "odštipnem", skúšam pokade až môžem ísť, niekedy to telo prijme dobre niekedy nie....sestrin malý je tiež naučený fungovať bez cukru, najradšej sa vždy napije čistú vodu, sem tam spapá aj sladkosť ale žeby si to vyžadovať, že chce sladké to nie 🙂 teraz sa však nevie odtrhnúť od zmrzky :D

horseshoe
29. jún 2012

@brumka no presne a segra malemu tiez nic nesladi a vsetko vypije v pohodicke 😀 a tiez sa mu nepokazia zubky 😉

brumka
29. jún 2012

@drobca07 ja peciem len z bielej muky aj take pecivo papam mne ceralne dako nechuti ale raz mesacne si hodam ale skor malej kupim koli tomu lebo sa mi sekla s jogurtamia mliekom. mne teraz mala papa sojove kocky s hribikami na smootane 🙂

drobca07
29. jún 2012

@brumka neviem či je to priskorím zavádzaním lepku....ked som bola malá jedla som biele pečivo normálne, príznaky sa mi začali prejavovať ked som mala 16 rokov!!! tak fakt neviem v čom to môže byť.... ale ináč zjem všetko čo nezje mňa 😀 😀 😀

horseshoe
29. jún 2012

@brumka inak mne tiez cerealna muka moc nechuti,vynimku tvori spaldova celozrnna muka hladka od Biomily - ta je fakt super - aj ked spravis buchty len z nej alebo ja robievam podlesniky len z nej a su fakt dobre 😉 😉 😉

brumka
29. jún 2012

@drobca07 ano priznaky sa pejavuju zvedca nesrko, ja som astmatik a priznaky prisli v 12r a v rodine nikto nic zeby som zdedila, proste zla ziovtosprava a to ze mama fajcila pocas tehua dojcenia. ono to pride neskor vsetko

brumka
29. jún 2012

@horseshoe ja pouzivam pre sbea akurat hnedy cukor, mne by nic z toho manzel nejedol a hlavne mlaej olivovy olej

drobca07
29. jún 2012

@brumka u nás zase všetci vždy zdraví, nikto nefajčí, nepije v rodine, ja som ako dieťa ani nikdy nebývala chorá ani nič....ale kamoške teraz v 27rokoch zistili astmu a alergiu na chlpaté zvieratká....už sme sa iba obe zasmiali, že na staré kolená chytíme asi všetko 😀 😀 😀 , čo už, musíme sa s tým zmieriť a naučiť sa fungovať s tým žiť aby nám to vyhovovalo a nerobilo "zlotu" 🙂

brumka
29. jún 2012

@drobca07 jasom dopadla atak ako som dopadla, a moja mala uz presla alergiou a ekzemom ale moze sa jej to vratit a moze sa jej v puberte astma prejavit preto tom opatrna, aby nedopadla ako ja. u nas sa stale fajcilo, blbo sa stravovalo, s manzelom nefajcime ale dostat do neho zeleninu je umenie predsta je to vsezravec alebo som masozravec, mne zase maso moc nechuti ale dam si 🙂 celiatia, alergia astma je potvora, ona sa velmi dlho vyvija az sa prejavi, vsetko z mierou

drobca07
29. jún 2012

@brumka ...keby sa na nás aj tehotenstvo chcelo tak "prisať" ako choroby 😀

brumka
29. jún 2012

@drobca07 to je zakon schvalnosti.

drobca07
29. jún 2012

@brumka OK tak dávam inzerát " vymením celiakiu za tehotenstvo"....viem, že asi nikto nebude mať záujem ale tak skúsila som 🙂 😉

brumka
29. jún 2012

@drobca07 davam aj ja, vymenim astmu, alergiu na chlad/zimu, ekzem. aj samostatne 🙂

brumka
29. jún 2012

@drobca07 nikto to od nas asi nechce :(

drobca07
29. jún 2012

@brumka zase sme v tom zostali len samé , čo už, sa to dalo čakať 😀 ...idem skúsiť niečo spapať konečne, tak zatiaľ pa 🙂

brumka
29. jún 2012

@drobca07 ja idem tiez off, napapat a za chvilku pride tatik tak uvidime co a ako. potom sa asiozvem az v pondelok

deculko
29. jún 2012

@brumka hmmm fakt zvlastne,tak uz len ten doky,este ze je to v pondelok... mozno aj to jedno kilo dole robi svoje...

deculko
29. jún 2012

inac ja velmi nechcem barana... moj muz je baran. ... aj dvaja byvali boli barani,a to teda nemusim...hoci kazdi z nich bol totalne ini.... ale inak az som sa zhrozila,ked som zistila,ze i dalsi chlap,do ktoreho som sa zalubila je baran...a na koniec je z neho uzasny chlap a tato... ale tvrdohlavy je riadne taky baran... hm...

drobca07
29. jún 2012

@deculko vidíš, tak z toho môžeš dedukovať, že keď to bude vychádzať na "barana" tak to bude chlapec 😀 😀 😀

drobca07
29. jún 2012

Babuľky prajem Vám krásny slnečný víkend plný lásky, zase sa prídem na Vás pozrieť v pondelok ako sa máte a čo nového vidno na testíkoch 🙂 snáď bude pondelok plodnejší a lepší ako tento piatok 😉 ...a dávajte si na seba pozor 🙂 🙂 🙂

simonkato
29. jún 2012

No babenky dneska mam zle spravy hcg kleslo zo 625 na 615 vobec tomu nechapem nikto mi tu nic nevysvetli nechcu ma rozrusovat co som rozrusena aj bez toho.Bojim sa velmi ale doktor povedal ze este pockame ze sa uvidi ako to pojde dalej.Dufam ze este nieje nic stratene nechcem este hadzat flintu do zita aj ked po pravde rumazgam tu a neskutocne sa bojim ze to bude zle.