Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@horseshoe neviem ci niektore ryby neobsahuju dake tazke kovy ako olovo ale mozem sa mylyt, ja ryby nemam rada cize mne to nechyba, ja si musim jedine dake tabletky dat, huby obsahuju jedy, jasom sa v tehu neobmedzovala len v dojceni ale to som musela, nesmela som ani jablka jest :(
@sanchez81 mne pecen zachutila az po porode, je to taka moja nova chut ako sa mi to zmenilo v tehotenstve 🙂
@horseshoe Ryby sú veľmi kontroverznou témou. Najčastejší je názor, že ich treba konzumovať aspoň 1x týždenne. Naproti tomu, dnes už každý vie, že najmä morské ryby sú zbierkou všetkého chemického odpadu, ktorý pláva v moriach a ktorý sa ukladá práve v telách morských rýb. Taktiež často bývajú spúšťačom alergických reakcií, preto ich jedzte s mierou. Obsahujú bielkoviny, esenciálne mastné kyseliny, vitamín A, D a B, jód, vápnika a iné prvky. Pre tehotné, dojčiace ženy a alergikov sú vhodnejšie sladkovodné druhy. Takže ryby môžeš, ale radšej len tie, čo plávajú v našich vodách a tepelne upravené, takže napr. ani údeného lososa, mečúňa a tak. Vraj obsahujú olovo
@sanchez81 no tak ked tak nad tym uvazujem tak zatial som jedla vsetko co nesmiem- cerstvo nazbierane hriby s prazenicou, tie iste hriby v kapustnici( vsak vies si predstavit kapustnicu bez hribov?), natierku z plesniveho syra, lososa si peciem kazdy tyzden...no ale k tym rybam myslis ze kuracina napichana antibiotikami a hormonmi je mensie zlo? - ved z nej malym dievcatkam rastu prsia 😠 o kvalite ostatneho masa si tiez nie som dvakrat ista...asi treba vsetko s mierou a bude to ok 😉
@horseshoe najlepšie je asi mäsko v biokvalite, teda nejaký domáci odchov 🙂 čo sa týka ostatného tak syry keď sú tepelne upravené, tak sa asi môžu v malom množstve napr. na pizzi. Nátierka neviem, to by som neriskovala a existujú aj iné ryby ako losos. Ale je to na každej z nás 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/230698/tehot...
http://baby-web.topky.sk/clanky/a1781-Na-susi-r...
@brumka
@rohlicka
@drobca07 presne ako hovorite,pije sa alchemilka od prveho dna mrsky do ovulky,potom uz nie... a vyskusajte, ak by platilo to,co vravela jedna z vas,ze tie baby,ktore ju pili,otehulkovali,tak by som mala byt aj ja xixixix to by bola parada🙂))) len este nic neviem🙂 a mne to sice posunulo cyklus,ale to mozem byt vinimka a ani to nemuselo byt z toho,hoci take posunutie sa mi stane raz za 5 rokov.... ak nie viac...
a este daco som vam chcela povedat,ale uz neviem...
aha...ze rohlicka,uvidis,u vas mozno budu robit odbery krvi viackrat ako tu, a fakt radsej si to sledujte aj sami... ono doktori casto odpovedia na otazku,ze ako dopadol krvny obraz...povedia,ze vsetko je v norme,a nic viac... ...
@brumka aj ja som veru v tehu tolko pribrala co ty, tych 22 kil urcite,viac som sa radsej uz ani nevazila...nastastie teraz uz mam iba o 3 kila viac ako pred prvym tehu... ale slo to dole pomaly... ale zas som ani nemusela az neviem ake diety skusat,len menej sladkeho... a pri deculu bolo pohybu dost🙂
@horseshoe ale ako sa hovorí: Alkohol podávaný v malých dávkach neškodí v akomkoľvek množstve 😀 😀 😀 Každá z nás cíti, čo si telo pýta a žiada, vo väčšine prípadoch sa niektoré druhy potravín neodporúčajú kvôli možnému infikovaniu listeriózou, alebo toxoplazmózou. Preto sú lekári radšej opatrní a radšej odporúčajú sa týchto jedál vzdať. Alebo naozaj konzumovať s mierou 😉 A treba dávať pozor, aby boli dostatočne tepelne upravené a mliečne výrobky boli vyrobené z pasterizovaného mlieka, vraj 🙂
@sanchez81 no ved ja by som jedla masko v bio kvalite, ale to treba od nejakeho dedka na dedine co chova kury, prasce, kravu a nie to co sa tu predava akoze bio. A takeho deda na dedine co ti bude pravidelne takto predavat tazko najst. No vies aj take clanky treba brat trochu s rezervou - ked sa na to pozries globalne tak vsetko co kupis vobchode je v podstate nebezpecne - ovocie a zelenina postrekovane s rizikom listerie, orechy mozu obsahovat zarodky plesni ktore su neni okom viditelne, pecivo hrozna kvalita- obchytkane tisickou ludi a donesies domov a na druhy den plesnive, o masa som uz hovorila... A nie kazdy ma moznost domacich potravin z dediny. Takze suma sumarum vsetko s mierou a hlavne obmienat a pestro 🙂 😉
🙂 pekne temy tu teraz rozoberate, zaujmave citanie🙂
ani som vam nevravela,ale mne maleho zobrali do skolky od septembra,ale z prace mi dali teraz vediet,ze ma vezmu do prace az od 1.novembra....prikazali mi este vycerapat staru dovolenku... a teraz hold co s tym,... predsa nedam deculo do skolky na 2 mesiace a ja si budem sama sediet doma... lenze ked ho nedam od septembra,tak v novembri uz miesto mat nemusim,lebo mi ho nik drzat nebude.... skolky totiz od statu dostavaju peniaze dotacie na kazde dieta len raz rocne a to vtedy,ked nastupi v septembri...takze ani skolky uz mamickam nevychadzaju v ustrety...aspon tu vo velkych mestach... a chcu, aby deti sli d skolky tak ako do skoly,od septembra.. to,ze mamicky budu bud bez rodicovskeho prispevku sediet do septembra doma s nimi,ak maju viac ako 3 roky,alebo daju deti do skolky skor.... tak to stat nezaujma... tak este tu skolku musime poriest,ci sa neda nieco vymysliet... mam volat v auguste riaditelke,teraz ma dovolenku... inak je ta riaditelka ale zlata... uvidime... no ak by som bola tehulka,tak idem na rizikove a maleho do skolky ani nemusim davat,......... no ale mozme si mi planovat?
@horseshoe lenze aj taky "dedo na dedine" moze krmit napr. sliepocky hocicim...hlavne ak je neznaly a necita info... lebo napriklad som sa s hrozou dopocula,ze moja babka 70r. kupila sliepky,ktore boli lacne... a ani nie urcene na znasanie vajec... a kedze este vajcia ani neznasali,bo boli pochudnute chudata,v hroznom stave...tak im davala do krmiva hormony.... sa podrzte...aby cim skor tie vajcia zacali znasat...a tie vajcia nakoniec su take krehke,supka nedokoncena...tenka,ani nie trvda... no strasne...
@horseshoe a 10 z tych vajicok uz mam aj ja v chladnicke,lebo zrazu uz ma tych vajec vela,ze ich nestaci jest,vysvetlit si to babka nedala,a nechcela som ju urazit,tak som ich vzala,ale no mam ich chut jest? ani ja nemam na nich chut a nie este dietatu ich dat...vraj je uz ta supka dobra,ze uz sa tie sliepky zregenerovali... ale... neviem,v obchode ked kupis,nevies co tam je,ale ked tu viem,co ta sliepka jedla... este neviem,co s nimi zrobim...
@deculko heh mam napad upec babke bublaninu zo 6 vajec(vsak babke to nevadi)- mam super recept a zanes jej a zvysok bublaniny podhod susedom - tym menej prijemnym samozrejme 😀 no a zvysne 4 vaja mozes dat surove napriklad psovi zjest -to sa dava na lesklu srst, ale neviem ci mate hava - ak nie, tak mozno babka ma 😀 😀 😀 😀 😉
@horseshoe už som si robila v utorok večer a bol negatívny, v pondelok bola slabunká čiaročka, tak radšej ešte čakám do pondelka, to idem na gyndu, tak už budem musieť. Ale pre zmenu mám teraz strach z negatívneho výsledku, lebo ten zápal som mala taký silný, že dr. sa čudovala, že mi to nevošlo do obličiek ☹ Tak mi nasadila ZINAT, vravela som jej, že môžem byť tehu, ale aj tak mi to nasadila 😒 Viem, že atb by sa nemali brať v prvých mesiacoch, tak mám strach. 😒 😒 😒
Viete čo? Radšej si ho spravím. Mám strach, že by som mu mohla tými liekmi ublížiť 😒
@mamkabeika potesim ta tym ,ze moja svagrina je lekarnicka, ked som bola minuly raz snazilkou,tiez som mala chyteny mocovy a tiez mi uz museli dat antibiotika,dali mi prense ten Zinat,vtedy som nakoniec tehu este nebola,ale to sme nevedeli,svagrina mi vravela,ze tieto ATB Zinat sa v tehu mozu, teraz ani nemas inu moznost,tak aj keby si tehu bola,tak bud kludna. aj svagrina to uz mala oskusane,lebo cez jej tehu ju tiez postretol zapal mocovych ciest a tiez to brala...
@mamkabeika hmmm, tak potom pockaj teda do pondelka 😉 😉 a neboj, antibiotika vraj v prvych tyzdnoch tehu nevadia. poznam baby, co boli tehotne - zo zaciatku nevedeli ze su a tak brali ATB a dalsie zase pili alkohol - ale myslim tak, ze temer kazdy den a v pohode nic sa nestalo. Tie prve tyzdne to nejako chrani matka priroda. A ten zapal, ked mas taky silny, tak jednoznacne to musis preliecit - ved si len zober ze by sa to tahalo s tebou cele tehu - to mozes aj potratit. Takze urcite preliecit. Mam jednu znamu, co mala taky zapal,ze mala 20centimetrovy vajecnik - doki ju liecil snad rok, no a teraz uz caka miminko a cochvila bude rodit. Drzim ti palceky 😉 😉 😉

@rohlicka ja ju tiež môžem ale:
Tehotným sa neodporúča jesť pečeň, pretože obsahuje veľké množstvo vitamínu A (ten pri vyšších dávkach, ako je cca 3,3 mg/deň, môže spôsobiť poškodenie plodu).