icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

linddi
20. júl 2012

@ataner81 to je americký stafford. Aj ja som bola celá bez seba, keď som ich zbadala. Tento mi hneď padol do oka, tak sme si ho rezervovali. Keďže má ešte len 4 týždne, tak musí zostať so sučkou aspoň týždeň-dva a potom bude náááš... Inak, Linde som ho dala na ruky a už jej aj hneď padol (sa vyšmykol), tak veríme, že u nás bude v správnych rukách 😀

linddi
20. júl 2012

@ataner81 akú máte rasu?

mamkabeika
20. júl 2012

@ataner81 To som rada, že už je lepšie 🙂 ako písala @linddi, je dobré sa na niečo zamerať, na niečo iné okrem snažilkovania 🙂 Mne pomohlo, keď sme sa s manželom začali zaujímať o pestúnsku starostlivosť, začali sme si zisťovať, čo všetko treba a všetko okolo toho. Keď nám detičky trošku povyrastú, chceme sa na to dať a pomôcť detičkám, ktoré musia byť v domove 😢 Len je to dlhá cesta, sme ešte mladí, tak máme čas sa na to pripravovať.

ataner81
20. júl 2012

@linddi nech si zvyká puntík malý 😀

ataner81
20. júl 2012

@linddi yorkshire(určite sa to tak nepíše, no nechce sa mi to googliť a každá to určite pochopí). Naše psie mimi sa narodí v auguste.
@mamkabeika jasné, že je. Našťastie sú to len chvíľkové stavy. Ja som ako talian, rýchlo vzbĺknem, city zo mňa treštia v plnej sile ale tak rýchlo ako začali, tak rýchlo pominú 😀 . A nerozmýšlali ste o náhradnom rodičovstve?

sabaka
20. júl 2012

@ataner81 poznam to... nic vsak nenarobime a ako ti uz pisala @horseshoe je to individualne. a my sme aj o nieco starsie ako ostatne snazilky tu a preto je podla mna asi aj normalne ze to o nieco dlhsie trva - nemame uz sladkych 18 🙂 najdolezitejsie je, ze sme zdrave, mame pravidelny cyklus a aj partnerov a nic nam teda nestoji v ceste. uvidis, podari sa nam to! asi pred tyzdnom som tu v teme spomenula, ze som smutna kvoli mojej kolegyni, ktora mala predcasny porod na konci 6. mesiaca - dietatko kompletne vyvinute a mrtve... jednoducho dosli silne kontrakcie a nic sa nedalo robit.... ona mala termin presne ako ja, na zaciatku septembra. pamatam sa,. ze ked som potratila vo febr. vnimala som to ako strasnu nespravodlivost ze u mna to skoncilo potratom a ona uspesne tehulkuje dalej. ked som sa dozvedela teraz o jej nestasti, veru som si poplakala... a strasne som sa hanbila za to, ze som jej vtedy zavidela. priroda je nevyspytatelna a dve ciarky na teste znamenaju len zaciatok dlhej cesty za zdravym dietatom...verim vsak, ze sa to podari - skor ci neskor - nam vsetkym! 🙂

ataner81
20. júl 2012

@sabaka jasné, že sa nám to podarí. Najhoršie je to čakanie.V septembri už budem kľudná, lebo so mnou konečne doktorka začne niečo robiť. Do teraz na mňa srala, tak som ju vymenila. Tvrdila, že som ešte mladá a mám kopec času. No polichotí to ale čísla nepustia 😀

rohlicka
20. júl 2012

@veonka je to tam draha - slabucky ale skus zajtra rano vtedy by sa to mohlo vylepsit situacia 🙂 drzim palceky nech pekne je viditelnejsie 🙂

veonka
20. júl 2012

@rohlicka ďakujem za držanie palčekov a povzbudenie, je to slabučké naozaj ale tak dúfam že to preto lebo ešte nemám ani meškanie, je to skoro... no, skúsim to určite znovu bud zajtra alebo v nedelu ráno, a dám určite vedieť 😉

rohlicka
20. júl 2012

@veonka teraz tu budeme vsetky ako na ihlach cakat na spravicky od teba 🙂 verim ze nas potesis tmavsim testikom 🙂 - ako dlho sa snazilkujes ?

zora256
20. júl 2012

@horseshoe Ahoj!Teším sa svami,veru to je najkrajšie na celom tehu a na poradne som sa vždy tešila,keď malo byť sono🙂A zo dve som si sama aj hradila,keďže som chcela drobca vidieť😀 lebo poisťovne len 3 preplácajú v 12tt-20tt a asi v 30tt.A to je veľký rozdiel medzi nimi aj 2mesiace a to som nevydržal,ho nemať na snímke a pochváliť sa mužovi a starým rodičom so snímkou😀Moc držkám palčeky aby bolo všetko ok🙂

zora256
20. júl 2012

@ataner81 Ahoj!
A tá doktorka v koľkých rodila,nenahnevaj sa necchem ťa uraziť,ale už najmladšia nie si proste si vstredných rokoch a v najlepších,kedy fakt by sa zišlo mať dieťatko,veď aj ty sa naň cítiš.Mne tiež to vravieva lekár v keď som mala len 21-23rokov a preto som ho zmenila,proste dieťa má byť keď my rodičia sa naň cítime,a nie podľa veku,veď ani jedna znás zrejeme nechce sa len svojich detí dožiť ale aj vnúčeniec a snáď aj tých pár pravnúčeniec,že?Ale lekári to necítia čo my,Bohužiaľ a najme tú prázdnotu v nás ktorú len dieťatko vie naplniť.Preto Ti veľmi prajem aby si bola tehu čo najskôr aby si nemusela naň čakať roky ako ja a aj ďalšie mamičky ktoré prešli rôznymi ťažkosťami a liečeniami 😉

zora256
20. júl 2012

@veonka Ahoj!Tak to si fakt vtom,držkám palčeky 😉 ,moc-moc,aby všetko bolo ok,a // aby silneli,moc sa stebou teším 😵 Viem je to trošku skoro ale si myslím,že s testovaním,môžeš počkať aj do 1dňa meškania a vtedy už budú iste krásne,a kedy by mala meškať?
@ataner81 Ahoj!
Poznám to veľmi dobre čo píšeš depka z neúspechov z otehotnenia☹Nesmúť,skús si myseľ niečím iným zamestnať a pomenej sem chodiť pomôže ja som tak nabrala nové sily to tu čítať a nepripúšťať si,že som jedna zo snažiliek,proste skús sa povzniesť a čítať ako jedna ktorá je mimo toho celého,len tak nebudš v depke,zaobstaraj si zvieratko ktoré môžeš si tulkať k sebe,a tým sa Ti túžba po bábätku zmierní a zadarí sa aj otehotnieť 😉

sanchez81
20. júl 2012

@ataner81 z depky si nič nerob. Tak ako písala @sabaka, tehotenstvo je len začiatok dlhej cesty za zdravým dieťatkom. Mňa tento týždeň prepadáva taký strach, lebo nič necítim, ani tlaky, tak mám obavy či je všetko o.k. 😢 A tak rada by som to vedela už teraz aby som mala pokoj v duši ☹

rohlicka
20. júl 2012

@sanchez81 kedy mas najblizsiu kontrolu ? - vlastne ako casto je na SR kontrola ? ja som v zahranici a poriadne ani neviem ako tu bude casto 😠 ale zistujem 🙂

sanchez81
20. júl 2012

@rohlicka naposledy som bola 9.7. a teraz idem až 6.8., takže mesiac. Vo vyššom štádiu tehotenstva sú kontroly častejšie.

sabaka
20. júl 2012

@sanchez81 ked budes vidiet fazulku, ukludnis sa. celkom iste 🙂 nestresuj, vsetko bude v poriadku. a kedy mas najblizsie kontrolu?
baby, aj ja chcem konecne duchaaaaaa!

sabaka
20. júl 2012

@sanchez81 ok uz som si precitala, takze zaciatkom augusta. ale ved to coskoro! 🙂

sanchez81
20. júl 2012

@sabaka najbližšie až 6. augusta. Bože, ten čas ide hrozne pomaly 😢 Dúfam, že stresujem zbytočne.

rohlicka
20. júl 2012

@sanchez81 ja mam 7.8. kontrolu 🙂 cize den po tebe uvidim svoju fazulku 🙂

sanchez81
20. júl 2012

@rohlicka ja už som ju raz videla. Bol to krásny pocit, tak ti prajem zažiť to tiež 🙂

kapokapo
20. júl 2012

@horseshoe ahoj, juchuuuu, vidis, super, tesim sa.... a drzim palce nech ta prejdu tie nevolnosti...

rohlicka
20. júl 2012

@sanchez81 aj aj som uz videla ale o 3 tyzdne uz bude opat vacsia a dufam ze opat bude este silnejsie buchat srdiceko 🙂

deculko
20. júl 2012

@ataner81 dockas sa ananer,uvidis,nevieme preco musis tak cakat ako aj ine babenky odtial,ale dockame sa vsetky 🙂

veonka
20. júl 2012

@rohlicka no dúfam, že vás teda budem môct potešiť tmavším testíkom a že aj mm sa poteší 😵
inak myslím, že niečo sa deje- v dobrom, lebo je mi fakt dosť divne, aj od žalúdka trochen, grgá sa mi 😝 a motá hlava... a zííííva 😀
no snažiť sme sa začali na konci marca... no myslím, že to budú tak tri mrchy čo som nechcela a došli

veonka
20. júl 2012

@zora256 ďakujem ti, no veď tiež myslím, že to bolo dosť skoro, ale niečo sa mi nezdalo a tento mesiac som aj inak mala dosť úúúúletov- vínečko, pivečko a dokonca 1 frťan 😠 😠 😠 😠 tak sa hnevám, ... ale boli sme si opekať... na návšteve a človek sa tak uvolnil... tak ked sa mi zdalo že sa čosi deje, robila som si testík aj to len preto, že som mala jeden v skrini...tak som neodolala... 😀 .
Kúpila som další testík a v nedelu podľa mňa testneme s mm. 😵 Dlhšie to asi nevydržím tajiť, lebo mi je už dnes dosť divne na žalúdku...

rohlicka
20. júl 2012

@veonka tak nedelu som tu ako na koni .. a budem ocakavat infosky.. 🙂

horseshoe
20. júl 2012

@leonetka dakujem moc 😉 a napodobne aj ja tebe prajem vsetucko len to dobre. dneska mi je uz akceptovatelne -celkom dobre sa citim. Trosku mam sice male tlaky v buchte, ale vela polihujem a pospavam - stale som unavena. Tiez som na vase rady zacala menej a casto jedavat a fakt to pomaha. Ale jem celkovo asi o 1/2menej ako pred tehu - ja som toho bola schopna zjest naozaj vela - obrovske porcie na obed, na veceru a teraz ten zaludok jednoducho povie stop a nedam do neho viac ani za pana. A strasne mi zacala chutit mineralka Bonaqua jemne perliva - normalne si ju musim zakazovat 😀 Nechapem. 😵

horseshoe
20. júl 2012

@sabaka ahoj, ja vas uplne chapem. tuzba po bebe je silna a naviac so zvysujucim vekom sa este viac stupnuje. viem, ze mne sa to lahko hovori, ale tiez som pred necelymi dvoma mesiacmi bola zufala z toho, ako sa nam nedari. Tak som len chcela povzbudit, ze ono to vyjde, len treba verit a @ataner81 som poradila aj vitaminky, co bral moj muz a ktore si myslim aj nam pomohli, takze naozaj ako sa vravi: kocky su hodene 😉 Strasne vam drzim babulky palce a myslim na vas, nech sa vam ten maly zazrak podari a nech donosite a porodite zdrave babatko. 😉

K tym potratom - ja som sa na to pytala mojho gyndosa - je to moj znamy, takze my sa aj tak neformalne bavime, lebo kolkokrat sa stretneme aj na kadejakych rodinnych oslavach a tak, takze viem, ze on mi vzdy povie veci tak ako su. Takze co sa tyka potratov - v sucasnej dobe sa jednak nedari otehotniet a jednak ak sa aj podari tak strasne vela bab potrati do 12tt - neporovnatelne viac potratov je dnes ako v minulosti. Do toho 12tt je uplne najvyssie riziko, potom je este dost vysoke riziko do 16tt (sice nizsie, ale stale je) a potom v dalsich tehu tyzdnoch su potraty skor zriedkavou zalezitostou. Specialnou skupinou su viacplodove tehu, kde je to riziko potratu, vyvojovych chyb ci vcasneho porodu niekolkonasobne vyssie ako u jednoplodovych tehu. Je mi luto, co sa stalo tvojej kamaratke - ja si to neviem ani predstavit a pevne verim, ze nas taketo nestastia obidu. Ako to tu uz niekto spominal - dvomi ciarkami sa to len zacina a my sa musime modlit a verit, ze deticky donosime do uplneho finale. 😉

werusss
20. júl 2012

@zora256 ...diky...no hadam sa zadari...aj ked som dufala ze mozno na dovolenke...a akurat mi dnes priatel oznamil ze z dovolenky nic nebude...☹...ach jaj