Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@simonkato A nemôžeš byť tehotná? To viróza nebude ani pokazený žalúdok, to by ti bolo aj cez deň 😉
@simonkato Ani paranoje nemáš 🙂 Tak sa radšej šetri a oddychuj 🙂
@mamkabeika no pozor sme si veru nedavali lenze netusim ci som mala dake plodne dni kedze mam 3 a pol tyzdna po kyrete takze je aj moc skoro este testovat keby aj som neviem ale toto si nenahovaram fakt mam pocit ze aj vody ked sa napijem sa povraciam.Ale je to len druhy den.
@ataner81 Ahoj!
A už výsledky zo spermiogramu už máte?A ináč sú aj taký chlapi,ktorý majú tehotenské príznaky a vedľajšie účinky ako rôzne chute namiesto svojej ženy 😉 Tak snáď sa uvidí časom,či je to aj váš prípad🙂Moc držkám palčeky 😵 Alebo vám už prišla ms?
@lubka013 Ahoj!
Tak to je super,už môžete vyberať dievčenské mená🙂Len aby jej ku koncu nenarástol pipík 😉 ,nuž aj to sa stáva😀
@horseshoe Tak to tvoja svokra poriadne dobehla tá moja ani brucho poriadne nemala s dcérkou vraj jej nebolo takmer ani vidno nuž a porodila ju ako 1100g,bola aj dva mesiace v inkubátore,to hoc ani nechápem keďže na termín sa jej vraj narodila.A ja som bola stým tak,že mi do 17tt bolo denne zle už ten 17tt len každý druhý a schudla som 5kg a nabrala k pôvodnej váhe ešte 4kg stými schudnutými len 9kg,proste nemusia sa kg dobehnúť,hlavné je rozmumom jesť,to čo si telo zažiada a len toľko ab si sa zasýtila nikdy nie za dvoch 😉 bábo si väzme koľko potrebuje z teba a zvyšok by si len na seba pribrala,tak mi to aj sestrička vravela a mala pravdu proste max 12kg sa odporúča za celé tehu pribrať aby neboli ťažkosti z tehotenskou cukrovkou a s vysokým tlakom a puchnutiami končatín.prajem krásne tehulkovanie🙂
@simonkato keď si včera napísala, že ti bolo takto zle, hned mi to prišlo trošku divné ale nechcem nič hovoriť nahlas..... nikdy nevieš, ako sa tvoje telo zachová....a možno ťa naozaj obsadil malý "červíček" 😉 ....vyčkaj ešte týždeň, ja čakám tiež ako mrcha dorazí a potom môžme skúsiť opäť "spoločné testíkovanie" minule to bolo zaujímavé 😀
@zora256 jj ja ked som videla na fotke to svokrino giganticke brucho tak som mala dost 😀 vsak babo bol vyse 4kilovy medvedik 😀
No s tym priberanim a chudnutim v tehotenstve je to uplne rovnako nebezpecne to mi ver - ja mam nejake tie vedomosti o vyzive, sportovani a zdravom chudnuti- kedysi som trochu robila v tejto branzi. Prilisne rychle chudnutie ma na organizmus rovnaky devastacny ucinok ako velke priberanie. Schudnutie vacsie ako 1,5kg za mesiac znamena nie chudnutie z tuku ale zo svalov, pricom telo siaha na take rezervy zivin ktore su v kostiach, zuboch...je to extremne nebezpecne o to viac ked je zena tehu a potrebuje este viac vitaminov ako normalne.
Na druhej strane rychle priberanie je rovnako nebezpecne - zena si koleduje o vysoky tlak, cholesterol, cukrovku, pricom neumerne zatazi klby a kosti...V com ma ale pribratie vyhodu je ta, ze vela zien necha vacsinu kil v porodnici a zvysok schudne behanim okolo babatka v prvych mesiacoch. Takze z tohto hladiska je pribratie mensie zlo ako chudnutie.
No ako pises- idealne je rozumne priberanie- proste vsade v zivote a aj v tehu plati pravidlo, ze sa treba drzat zlatej strednej cesty 😉 tych idealnych 12kg je vlastne nutnych- je vtom len vaha babatka, plodovej vody, placenty, zvacseny objem krvy, prs, atd. a v podstate pri pribrati 12kg zena na sebe nepribrala absolutne nic. Takze kludne aj ked priberie 15-18kg- to je len dobre, lebo vacsinu kil necha v porodnici a nejake kila navyse potrebuje na to aby vladala skakat kolo babatka v noci- aj tak to zachvilu da dole.tiez porodna vaha babatka pod 2500kg je dost nebezpecna- babo ma zvacsa zdravotne problemy, problemy s vyvojom, niekedu aj geneticke poruchy.
No a tych 12kg je ideal a ako vies idealy v zivote nie vzdy funguju 😀 hormony nas ovladaju v ramci PMS, o to viac sa nam buria a neposluchaju v tehu. Niekedy nas nutia extremne grckat a nejest a niekedy nas zozieraju nicivymi chutkami na jedlo. Jeden aj druhy pripad je tazke rozumom zastavit- az nemozne.
Tak a to by bolo asi tak vsetko z mojej obsirnej prednasky 😀 dotazy a pripomienky prijimam 😀 😉
@horseshoe ja som v druhom mesiaci mala uz +8kg a v tretom mi bolo uz velmi zretelne brusko vidno kazdy na mne videl tehu aj ty so ma nepoznali a posledny mesiac som pribrala 8kg dokopy 22 a mala som povolenych len 9 na moju vysku :( strasne problemy som mala a v porodnici som nechala len 10kg a to som bola 4 dni len na infuziach, a posledne 2 dnisom jedla len kase. podla mna ani jedno nieje dobre. ja som mala 80kg ked som rodila, to bol des
@brumka no asi to zalezi aj od konkretneho typu cloveka. Niekto proste pribera ani nevie ako. Ved sama si predtym pisala ako ti celych 9mes. bolo strasne zle, a predsa si tolko pribrala. No hold niekedy je taky metabolizmus, ze jednoducho neschudne aj keby co bolo. A asi za to tvojr priberanie mohli aj hormony.
No neviem ale napr. moja segra pribrala 18kg v tehu a z porodnice sa vratila so 4kg navyse a aj tie isli prve mesiace dole ako po masle. Moja mama tak isto.
Ale tak ako som pisala - kazdy extrem nie je dobry- ani moc pribrat ani vela schudnut 😉
Ahojte babuľky moje. Ako sa mi dnes máte?Neviem ktorá z vás sa pýtala na spermiogram, tak ten bude urobený až po dovči 17.8.Dne o 12tej ide polovička po výsledky hormonálneho profilu, tak mám trošku obavy. Snáď bude všetko v poriadku 😒
@ataner81 my s fazulkou sa mame dnes pomerne goodovo - mam pocit ze nevolnosti mi ustupuju - kazde rano je to menej a menej...brucho ma uz tiez skoro vobec neboli. Dufam ze je vsetko ok. Zajtra ideme k dokimu na kontrolu tak som zvedava. Bude mi brat krv, moc.
Drzim aj vam palceky nech vam vysledky dobre dopadnu 😉 a co uz kufre nachystane? 😀 dufam ano, tak stastny let a krasnu dovolenocku 😉
@brumka no urcite to boli hormony 😉 to nie je mozne, aby sa ta tie kila tak drzali a bola si aj na infuzkach.
Ja som dnes zacala 3.mesiac 🙂 a moj drahy konstatoval ze keby nevidel na vlastne oci to sono tak neveri ze som tehu- zatial to na mne vobec neni vidno. Ja jedine co citim ze mi ochablo svalstvo, lebo predtym som chodila cvicit tak som mala pevnejsie telo, ale to je jedine take co som spozorovala. Prsia sa mi tiez zvacsili malicko.
@horseshoe tak to je skvelá správička, že ti už nie je zle a ty si konečne môžeš vychutnávať tehulkovanie 😀 Dufam, že aj naša @tatarida sa má lepšie. Miminečko je určite v poriadku. Za chvíľu nám tehuľky budete oznamovať, či to bude chlapček alebo dievčatko 😉 😀 A kufre mám zbalené už od piatku 😀 😀 😀 😀
@brumka dúfam, že bude všetko v poriadku a polovička bola len pracovne vyťažená. Veď tento mesiac ani snaženíčko nebolo, lebo mal vďaka svojej práci zdravotné problémy ☹ . Ako mužík vraví: vymočíme v mori pišulku a pipíka a mimi tu bude cuby dup 😀
Ahojte dievcata, tak bohuzial ma moja intuicia nesklamala.☹ V pondelok vecer som bola na utz, kt. nedopadol dobre. Nebola ziadna akcia srdiecka, velkostou bolo na 7tt a ja som bola v 9tt - takze uz dva tyzdne nezilo.☹ Potom sa to zbehlo uz len velmi rychlo, na druhy den skoro rano som sla do nemocnice, kde si ma rovno nechali a v ten isty den aj urobili zakrok. Vcera som sa vratila. Zo zaciatku ani nestihli prist nejake emocie. Az ked som otvorila oci po narkoze na sale a povedali mi ze uz je po zakroku, tak som sa rozplakala. Potrva kym to spracujem, manzel mi pomaha. V pondelok idem na kontrolu, dufam, ze vsetko bude v poriadku, sustredujem sa hlavne na to aby som sa dala dokopy, aj ked to bude tazke. Ked sme sami s muzom je to celkom ok, vela sme o tom tieto dni rozpravali, ale obavam sa toho ked vyjdem von medzi ludi, kt. sa ma zase budu vypytovat ci uz nie sme tehotni a pod, tak neviem ako to zvladnem. Dnes mi napr. gratulovala k tehotenstvu kolegyna (uctovnicka, zakladala moje oznamenie zamestnavatelovi o gravidite). Dalsia zatazkavajuca skuska ma caka cez vikend na rodinnej oslave kde sa budu svokrovci tesit z ich prveho novonarodeneho vnuka, ktoreho bohuzial (teda bohuzial pre mna) aj donesu ukazat, takze je jasne, ze okolo nicoho ineho sa to tam nebude tocit. Oni netusia ze som bola tehotna, nechcem im tym ani kazit oslavu, takze budem to tam musiet nejako prezit.☹
Takze mile snazilky, moc vam drzim palceky aby sa vam coskoro zadarilo, cerstvym i tym pokrocilym tehulkam zelam nech sa dopracuju do uspesneho finale kedy budu v narucit drzat svoje ruzove vonave babatka. 🙂 A hlavne sa nestazujte na nevolnosti, naopak, budte radi, aspon mate aku-taku istotu ze je vsetko v poriadku. Ja vas tu budem jednym ockom sledovat a mozno niekedy koncom jesene (uvidim co mi povie doktor) sa k vam pripojim znovu ako snazilka – ak tato mega uspesna temicka este bude fungovat.😉
@ataner81 hehe tak na zistenie pohlavia si este pockaaam 😀 ledaze by som vycalovala 70eciek na zistenie z krvy- to sa da uz v 12tt. Ale naco, lebo mne to je uuuplne jedno. Jj dufam ze mi uz bude len a len lepsejsie 😉 a prajem to aj ostatnym tehulkam lebo je to obrovsky rozdiel.
Tak vy si teda poriadne vymocte v tom mori instrumenty 😀 sa smejeme ale ono to fakt pomaha - ja ked dojdem od mora tak mam tak super preplachnute vsetky dutiny - ziadna choroba nema sancu prilepit sa 😉 a kedy sa vratite?
@leonetka och mojka to mi je strašne ľúto. Neviem nájsť vhodné slová, ktoré by som ti povedala. Hovoriť o tom, že také veci sa stávajú, že všetko bude v poriadku a čas tú ranu zahojí asi nemá význam. Tak ti poviem iba toľko, že na teba myslím a prajem ti skoré uzdravenie a samozrejme v tejto našej temé si vždy vítaná s otvorenou náručou, či už ako snažilka, tehulka alebo maminka lebo táto téma nikdy nezanikne a babulky v nej budú držať stále spolu 🙂 🙂 🙂
@leonetka och moja, to je teda riadny sok 😢 zivot je hrozne kruty. Ved ty si bola moja suputnicka - temer rovnaky tt. Ale to neznamena ze ked si nemala nevolnosti ze to muselo takto dopadnut - ved ja poznam kopec bab co ich nemaju a vsatko je absolutne ok. Mala si proste len smolu. Ach, drzkaj sa, hlavne sa to pokus nejako vnutorne spracovat a ja byt na tvojom mieste ani na ziadnu oslavu nejdem - povedala by som ze sa necitim dobre a hotovo. To je najhorsie ako sa vsetci furt vypytuju a lutuju a iba jatria rany😢 a to ty teraz absolutne nepotrebujes.
Ja idem zajtra na kontrolu 😒 nechcem mysliet na zle, ale fakt to tehu je take neiste v kazdom jednom tyzdni 😖 jaj mojka drzkaj sa nam, bude to urcirte dlho boliet kym sa z toho dostanes, ale ja verim ze to vsetko preboli a na jesen budes mat opat v brusku ten maly zazrak...

Babenky moje mne je zase tak blbo neviem preco ma to chyta takto vecer citim ako keby mam nieco v krku a stale ma napina.Toto mi uz nepride ako crevna chripka.Alebo mam uz paranoje?Myslite ze by sa nam zadarilo hned zase s babom a byvalo by mi uz aj zle ja nechapem z coho mi inak moze byt zle dneska som jedla len suchare vyvar lahky pila vela vody.A zase ma fajnovo napina cely den mi nic nebolo .No uvidime ako to bude nasledujuce dni.Alebo mozno prichadza mrcha a prejavuje sa inak.Niktore zeny to tak maju.