Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@leonetka citam si prave tvoje riadky a je to ako "deja vu" - presne takyto priebeh to malo aj u mna - 9 tt a ziadna akcia srdiecka - plod sa prestal vyvijat medzi 6 a 7 tt. 😒 Je mi to tak luto, co sa ti prihodilo...! Nie je to zadny osud ani nespravodlivost - to len priroda rozhodla takto za nas - ona je predsa este stale silnejsia ako my. ..
teraz to velmi boli ale bude to lepsie - aj ked to znie mozno banalne a urcite nikdy na tuto zivotnu skusenost nezabudnes. v septembri sa k nam pekne znova pridas a ak budeme mat stastie, tak sa nam nas sen este splni! 🙂 ja v to kazdopadne verim.
davaj si na seba teraz pozor - nie je dobre prepinat sily a aspon tyzden by si asi mala mat viac- menej kludovy rezim. ja som ten tyzden vtedy naozaj potrebovala. budem na teba mysliet a posielam energiu "elektronickou postou"
@leonetka Keď čítam tvoj príbeh behá mi mráz po chrbte 😒 neviem si ani len predstaviť, ako by som sa v podobnej situácii zachovala ja. 😢
Aj keď v nedeľu v noci mi behali myšlienky aj okolo kyretu ☹
Prajem ti, aby si mala čo najviac príležitostí na odreagovanie, viem že sa nedá, úplne to vyhodiť z hlavy, ale radostné maličkosti pomôžu 🙂 Držkaj sa. Prajem veľa zdravíčka 🙂
Dievcence a zase mi je blbie zaludok ako na vode v krku hrcka prserna chut coto coto normalne mam chrobaka ze co ked sa ozaj podarilo .No asi pondelok ozaj skusim ten test.A aka som ja naladova mrchva drahy si ma veru uziva plnymi duskami bud mi pride mrcha alebo no pekne si pockam a uvidime.
@brumka Ahoj!
Presne ako píšeš,iné je len na pár hodín nechať dieťa iným ako zo 4-5dní☹Ani ja si to neviem predstaviť preto by som nedbala,keby si pomaly zvykal byť aj z inými,ako so starými rodičmi a z mužom,lebo vtedy bude z mužom,doma iba ak mu starké pomôžu obriadiť ho,a pohrajú sa s ním.Ale aj malý ku mne akosi prirástol ak ho niečo bolí,tak len mňa chce:-/Nuž ako detičky,no nie?Veď snami sú od počatia,tak zrejme ten pupočník bude až do puberty😀Má to aj svoje výhody kým sú maličký🙂
@drobca07 Ahoj!
Tak je najlepšie zuby hneď dať opraviť keď len začínajú bolieť ako ke´d sú zapálené ďasná 😉 Tak sme asi rovnako na tom,hoc mne až o deň po tebe majú prísť,tieť som vyletela na muža včera a bruško len občas zabolí trošku ale nie tak ako minule,ale tak som užívala na mykózu tablety zo spodu tak asi sa vyliečila a preto nemám také bolesti ako minule.
@horseshoe Ahoj!Mladú nuž len preto,že raz prechladla a keďže jej ms neprichádzala vtom čase neboli ultrazvuky lekár vyhlásil,že je isto tehotná,nuž rodičia ju vydali,a prišla jej ms pred svadbou ale rušiť ju nechceli,a po roku a pol som sa ja narodila keďže už boli vzatý čo mohla robiť a to nebola ani láska z jej strany,čo už:-/ smola a o rok a pol bol brat a otec ju bíjavala opíjal sa a keď dala žiadosť o rozvod už zas bola tehotná a tak si dala vziať,a vydala sa ako 24ročná za nášho otčima a narodila sa naša sestra až na 9rokov keďže na 8rok potratila,takže mladá,len pre toho lekára,ináč by som asi ani nebola,keby sa za môjho otca nevydá,čo už,ale je to iná generácia a je lepšie si myslím byť mladšou mamou ako v 30tich lepšie si rozumejú mladý z deťmi,hoc nemajú toľko trpezlivosti ako v 30-tich a v 40tich,ja by som nemenila,mám 25rokov a 1ročé dieťa.Ale v 20tich by som nebola chcela byť matkou a skôr určite nie,ja som v 21 začala túžiť po dieťatku skutočne.
@zora256 to mas dobre ja taku moznost nemmam, muz by pocas poybytu v porodnici chodil do prace a potom by si bral dovcu ked som prvy krat rodila musel utiect z pprace aby siel po nas a dostal max 3dni dovolenky. svokra je daleko ta by prisla keby mohla ale ma to komplikovane amojaa rodina je blyzko ale to je nula bodov. po druhom cisarskom budem potrebovat tyzden helfnut. mi doteraz spime s muzom pri malej a to bude mat 2,5roka 🙂
@sabaka @kapokapo @mamkabeika jezis baby az sa mi natisli slzy do oci, dakujem za podporu. je skoro rano ale nemozem uz spat reku idem si vyhladat nejake info o zotavovani po zakroku. lebo vcera ma od poobedia zacalo dost intenzivne boliet podbrusko. 😒 neviem aka bolest je normalna. a teda ostavam cez vikend radsej doma. nemalo by zmysel niekam cestovat taka ubolena.
kapokapo a mamkabeika - vam z celych sil drzim palce nech tehulkovanie prebieha bez problemov
sabaka - a my dve to musime na druhy krat uz dat! 🙂
@leonetka ahoj moja, no mne vtedy robili zakrok v piatok, sobotu som isla domov , v pohode, ziadne krvacanie, ziadne bolesti... ja som radsej ostala PN cely tyzden, kedze ma to dost vzalo....a potom to na mna doslo....uz sobotu vecer ma zacalo pobolievat podbrusko, nedela a pondelok ze totalne bolesti, len som lezala cele dni na gauci a brala lieky od bolesti... trvalo to do stvrtka, sice uz nie take silne, ale dost ma bolelo, krvacala som, co zo mna vo stvrtok vyslo ani neopisujem radsej... a potom akoby utal... to prestalo, asi sa telo docistovalo, piatok na sone uz vsetko bolo pekne ciste, ziadne bolesti... tak sa nezlakni, vraj to je normalne.... aj po porode sa tak telo cisti...aj po kyrete...drzim ti silno palce...
@leonetka ach moja keby som vedela ci aj daka ovulka bola sice podozrenie som mala.Ja pockam a skusim prvy urobit ked bude mesiac po kyrete.Toto je najhorsie ze neviem podla coho sa orientovat.
Mna nebolelo nic ani som nekrvacala iba den ked bol zakrok potom len dva dni spinenie asi lekar odviedol dobru pracu.Ale kazda zena je ina pekne sa setri relaxuj urobte si s drahym pekny vecer daky fajn filmik aby si trosku prisla na ine myslienky alebo daku malu prechadzku v prirode.
ahojte babuľky, tak ako sa dnes máte? 🙂 ... ja mám dosť roboty a nie je mi nejako dobre a vyzivujem ešte aj teraz....mrcha sa nezadržateľne blíži.... dnes 30DC, síce príznaky žiadne, len ako písala aj @simonkato divný žalúdok a hrčka v krku, tak divne až na blivajz a mám pocit, že všetko čo je okolo mňa smrdí divným pachom.... 😒 ...som zvedavá dokedy ma bude mrcha tento mesiac "naťahovať"...ale nech už príde čím skôr, aby som mohla ísť hned na odber aby som vedela, že j všetko so mnou OK...a o dva týždne ešte preventívka...nech je to už za mnou , nech môžme začať "nové snažilkovanie" a ešte dovolenka pred nami jupííí 🙂 dnes sme sa konečne dohodli aspoň na krajine 😀 bude to Tunisko 😉 🙂
@brumka veď aj mne ledva dá šéf dovolenku, odlet by sme mali mať 27.8.- 6.9. ale toľko šomrania okolo toho, že či nám treba tak dlho a pod.... on je ináč veľmi zlatý človek, len nemá rád keď sme viac ako deň mimo práce... on je taký workoholik 😖 nemá rodinu, starý mládenec, tak si myslí, že aj my tak budeme oddane sedieť v práci ale nie nie!!! to je na veľkom omyle 😀
...a táto ponuka za takú cenu sa jednoducho nedá odmietnuť, aj keď prvý krát pôjdem letecky tak mám trošku obavy ale snád všetko dopadne OK 😉 a neboj sa aj vás ešte určite čakajú nejaké výletíky , niekam k vode treba kým je teplo, lebo za chvíľu je tu zase hnusná zima 😢
@kapokapo vdaka ze si napisala, na nete som nic konkretne nenasla a nechcelo sa mi predierat 600stranovymi forami. zatial to u mna vyzera podobne. zakrok som mala v utorok, stredu ma pustili. to som nemala ziadne bolesti, ani stvrtok doobeda. no a poobede to zacalo az do noci kym som nezaspala. dost silne ako ked prichadza silna mrcha. uz som bola naklonena dat si ibika. dnes stale pobolievanie. ked lezim v posteli a oddychujem, spim alebo si citam knihu, tak je vsetko fajn a nic neboli. akonahle vstanem alebo dlhsie sedim, stojim, tak to zacne pobolievat. a aj ked sa rozculim alebo trochu vystresujem, hned zacnu bolesti. cize nielen fyzicke ale aj psychicke setrenie treba. nekrvacam, mam len taky vytok svetlulinkokocerveny, nie vela. no tak uvidim ako to bude dalej prebiehat. sono mam v pondelok.
@simonkato jasne, vyckaj teda este, aby si netestovala moc skoro a nebola zbytocne sklamana. aj keby to nebolo tehu, nic sa nedeje, dalsi mesiac uz moze byt vas. 😉 najhlavnejsie je, ze si sa rychlo po zakroku zotavila a neboli ziadne komplikacie, takze maternicku mas uz pripravenu 🙂
budem sa urcite setrit, aj ked mi cuka okom lebo taky bordel mame v byte. skusim to nejako opatrne na etapy davat do poriadku. drahy cestuje na tu oslavu ale len na otocku, tak budem cez den sama. nastastie som sa zacitala do celkom dobrej knihy, takze nudit sa nebudem. 😉
ahojte zienky! aj my sa snazime od marca, tak ciarky ake take boli doteraz, ale stale nic z toho...mrcha chodi ako hodinky...uz pomaly nevladzem, zacina sa mi to zdat dlho od marca, ved uz je august...ako ste na tom vy?
@zvolsiinylogin ahoj a vitaj medzi nami 🙂 ...aj nás je tu viac , ak čítaš aj pár strán dozadu, tak si si všimla, že si vedieme tabuľku "snažiliek" a tabuľku "tehuliek" z tejto skupiny 🙂 tak napíš kedy máš očakávanú mrchu a tvoje znamenie a pridáme si ťa medzi nás 🙂 ....my sa snažíme od decembra-ale to s prestávko...aktívne od marca a tiež stále nič ☹ ...a keď sa nám podarilo konečne využiť ovu naplno, tak som v strede cyklu začala krvacať a je to v ...... zase .....ja čakám mrchu dnes alebo cez víkend, príznaky síce ešte žiadne ale určite príde....
....a ty si tiež prvosnažilka? koľko máš rokov ak sa smiem spýtať? 🙂
joooj tu sa toho popísalo, vy ste okrem iného aj slovne plodné (proste správne ženy)! 🙂
v prvom rade píšem tebe @leonetka - veľmi ma nepotešila správa, je mi to veľmi ľúto, bohužiaľ si viem presne predstaviť, čo teraz prežívaš. Ja ti prajem, aby ťa rýchlo prešli všetky bolesti - telesné i duševné a nech čas ide čo najrýchlejšie. A vidím, že tiež prechádaš presne tými štádiami ako ja, keď bolo po všetkom: tiež som si najskôr hovorila, že teraz na snaženie nechcem ani pomyslieť, že najprv musím spracovať to, čo sa stalo a tak....a 2 týždne po som začala rumázgať za to, že mi lekári chcú dať 6 mesiacov pauzu...teraz som na tom tak, že by som do toho išla radšej hneď, lebo čím viac sa čaká, tým viac sa toho bojím zas, o to viac, že mám zvýšené riziko mimomat. tehot. opäť a nech bude akokoľvek, tiež som si istá, že dvom // na teste sa budem tešiť, no strachom sa budem chvieť pred prvým uzv a potom stále.....myslím si, že v tvojom prípade to bude najbližšie v úplnom poriadku. Vraj sa po tom maternica zosilní a je lepšie pripravená pre prijatie nového plodu a nemá nič spločné s nejakou diagnózou. Ako vravela aj horseshoe a aj ty, mne lekár tiež potvrdil, že až nechápu čo je to s tými potratmi v poslednej dobe, že je to nezastaviteľné ☹
@horseshoe aj ja sa furt čudujem na tých prípadoch, že nevedela, že je tehu- jedine tie majú u mňa aké také ospravedlnenie, čo ms stále dostávali, alebo čo sa nejak hormonálne liečili a teda nemuseli mať podozrenie.
A potom som zistila, že sa to fakt deje aj naozaj. Asi pred rokom porodila moja bývalá spolužiačka, čo zistila, že je v 5. mesiaci s tým, že jej ms tiež chodila načas (pikoška- práve preto, že bola tehu a v tom štádiu sa prišlo na to, že bábätko nemôže mať od svojho priateľa, lebo ten bol viac mesiacov odcestovaný- no cowboyka 😀 )
A pred veľa rokmi sa susedka mojich starých rodičov vraj ju hrozne pobolieva žlčník až jej je z toho zle (pani mala asi 45 rokov, domnievala sa, že je po prechode). A keď ju žlčník začal kopať, tak skoro odpadla 😀 😀
@leonetka ahoj, drzim palce.... ja som sa dopovala riadne takymi liekmi od bolesti po operaciach, neviem uz nazov... inac odvtedy mi ostalo, ze ak sa v praci alebo celkovo proste rozculim, tak mi to ide vsetko do brucha... bolest, pichanie a tlaky... urcite je v tom hlavne psychika, ale neviem sa toho zbavit, ja som velmi zdravy clovek, ani nadchu nemam nikdy, ale to brucho stale boli, ak mam stres a podobne, preto som bola cely prvy trimestret radsej teraz PN....som 12tt, zajtra uz 13:D velmi sa tesim, ale stale ked idem na wecko sa bojim, proste uz ten missed abort neviem pustit z hlavy... dolezite ale je , ze som hned otehotnela, ono lekari vravia, ze ak uz si raz tehu, tak ze to je super, ze by nemal byt problem, ja som toho prikladom 😀
@franica inac ja ked som bola na kyret, tak nas tam bolo ten mesiac 22 len v ruzinove.... lekari nechapali ze co sa deje... vraveli ze je to vo vzduchu normalne asi, lebo si to nevedia vysvetlit.... ale baby povedzme si pravdu, stres, zivotosprava, pracovne tempo, pracovna doba, vsetko sama chemia.... no ani sa necudujem...
@franica mozno je to len vsugerovane lebo tak moc tuzim po babu jednoducho pockam a mozno aj dlhsie ako do pondelku alebo sa dohodneme takto @drobca07 ked ti do pondelku nepride mrcha co ty na to keby sme sa spolocne testli?Ja si myslim ze tam nieco bude a to krvacanie mohlo byt uhniezdovanie.A ked ti je tak na blivajz z coho by to bolo ?
@leonetka na bordel sa kasli ten ti nikam neutecie ty len pekne odychuj aby si si chran bohu dako neublizila.Kazda zena je ina a kazde sa inak zotavuje.Juj ja milujem citanie knih mam doma malu kniznicu len keby to nebolo take drahe tie knihy a v kniznici su u nas za opicami nic take co by ma bavilo citat tam nikdy nenajdem.Tak len kupujem alebo dostavam ako darceky.
@kapokapo preboha, to sú desivé čísla, je to veľmi zlé. Fakt si treba dávať pozor od prvého dňa až do úplného konca.
Mne môj doki vravel, že si nevedia predstaviť čím to je, ale že existujú akoby také vlny a teraz sú potraty na vrchole. Že mimomaternicové teraz napr. nie sú časté (prečo by som nezlepšila štatistiku, keď môžem 😖 ), ale že keď to začne, tak to tiež ide potom hore kopcom...dúfam, že to tak nebude, ale sú to také nevysvetliteľné javy.
Tak dúfam, že teraz to už bude klesať, ved to nemôže takto ostať!
@simonkato mojka, ale ja mrchu očakávam, lebo ked som išla k dokymu po tom krvacani, tak som si test musela urobiť, potom som brala duphika, takže mne to mohlo celý cyklus akurát tak dobre rozhádzať....ale vieš, že ja som za každú "srandu" a ešte ak sa k nám niekto pridá ak do pondelka nič, tak kvôli tebe sa obetujem :D ako tuším minule ataner81a brumkou 😀
....takže ešte vyhlasujem : "nejaké spolubojovníčky na pondelnajšie testíkovanie ak mrcha nedorazí???" 😀
...a ešte sa nám neozvala @motorka32, tá tiež očakáva dnes tak ako ja!!! som zvedavá aj na ňu 😉

ahojte baby, tak zasa vecerne nevolnosti, fuha.... kyslo v krku ... mam dost.... drzte palce, vyzera to opat na sablu 😒