Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@simonkato ....už mi nie je na blivajz, už mi vyškrkáva v bruchu 😀 ....žeby to bolo tým, že je čas obeda???? 😉 ....len nám ho ešte nedoniesli ☹ dneska máme kuracie prsia plnené nivou, opekané zemiačky a tatarku a ešte fazuľovú polievočku tak sa aj teším na fajný piatkový obedíček 😀
...a ty čo dobrého vyváraš? 😉 ...jaj už čítam, že sa ideš slniť, tak krásny dníček ti želám 🙂
@franica dakujem moc, kiez by si mala pravdu s tym druhym uspesnym pokusom. Ale musime v to verit obe. Preco ti hrozi zase riziko mimomaternicoveho tehu? 😕 Myslela som, ze po zakroku to nejako precistili vsetko a uz ti to hrozit nebude.
zatial ratam, ze by sme zacali odznova oktober/november ale mozno ma doktor schladi tiez tymi 6 mesiacmi. a veru, to je uz dost dlha doba. kedy teda zacnete so snazilkovanim? budete sa drzat toho pol roka? mozno ti doki povie pri kontrole ze mozte aj skor. 😉
no ja mam pred sebou posledne 3 dni kedy mozem oddychovat a relaxovat a hlavne byt chranena pred vonkajsim svetom. zatial som v pohode, snazim sa mysliet na ine veci, co sa mi aj dari. samozrejme, obcas ked si na to spomeniem, tak sa mi tisnu slzy do oci, ale da sa to zvladnut. horsie bude v pondelok, ked vhupnem spat do prace a medzi ludi. budem sa musiet obrnit proti neprijemnym, zvedavym a netaktnym otazkam. 😒
co sa tyka tych potratov, je ich vela presne kvoli dnesnemu zivotnemu stylu ako pisala kapokapo. ale aj preto, ze baby otehotnievaju vo vyssom veku, ze vdaka modernej medicine otehotneju aj tie, kt. by prirodzene neotehotneli a teda nie kazdy organizmus to tehotenstvo prijme. potraty urcite boli aj v minulosti, len zeny o tom casto ani nevedeli. dostali silnejsiu mrchu a ani ich to nenapadlo. v dnesnej dobe internetu, ked si informovana zo vsetkych stran a existuju fora, kde sa s tym kazda kazdej inkognito zverujeme, tak sa nam to zrazu zda ze je toho mnoho. ale v minulosti si zeny taketo veci nechavali skor pre seba . mozno ani nevieme, ze take tajomstva maju aj nase mamy a my sme mali dalsieho surodenca, kt. je teraz v nebicku. 😒
@simonkato aj ja strasne rada citam ale bohuzial nemam na to skoro vobec cas. jedine na dovolenke. takze teraz som rada, ze som sa rozhodla zostat doma a pekne sa pohruzim do pribehu 🙂 pravda, knihy su drahe. ale raz za cas si vzdy nejaku kupim. obcas sa mi podari dostat nejake poukazky a zlavove kupony no a to potom som v knihkupectve ako ryba vo vode. 🙂
@leonetka určite budeš nabudúce v pohode, cítim to v ľavom malíčku na nohe 😀
A mne to proste hrozí, lebo kto to mal raz je možné, že má taký problém, kvôli ktorému sa to znova stane a mne lekár povedal na základe mojich výsledkov, že tam dačo je s ľavým vaječníkom. Ďalej mi k tomu nepovedal, tak neviem presne, čo to môže byť, ale musím veriť, že mi to už druhýkrát nepošramotí nič, lebo ešte raz to hádam ani neprežijem (to som si myslela aj pri prvom, ale teraz už určite! 🙂 )
Ja pol roka dodržať určite nechcem, po tých nejakých troch mes. podľa mňa zľahka začneme- fakt by mi pomohol aj pocit, že aspoň nádej tam je, že ostanem tehu a nie ako teraz, že nič nič a len sa čaká. Neviem čo mi doki povie na základe kontroly, zdá sa mi byť (možno až zbytočne) opatrný, tak rozmýšľam, že to aspoň skonzultujem aj s inými, že čo mi na to povedia. Viac ľudí, viac rozumu a viac názorov.
Máš pravdu v tom, že máme hrozný životný štýl a veľa z toho bolo aj v minulosti...no napr. moja mama si toho preskákala, kým sa dopracovala ku mne a neskôr k bratovi, veru nemenila by som s ňou. Preto som sa bála, aby sa mi také dačo nestalo, lebo také veci sú dosť dedičné a stalo sa mi niečo úplne iné, s rovnakým výsledkom.
Ale kvôli stresom a tak som ja ešte doma a nechcem ísť do práce, lebo ma to neskutočne psychicky vyčerpávalo, celé večery som už ku koncu z nervov preplakala. Moja mama už nástojila na tom, keď vedela, že by sme chceli mať maličké, aby som odtiaľ odišla, lebo to zle dopadne ak v takom období otehotniem (nemyslím, že to mohlo priamo spôsobiť to mimomat.), ale určite to neprispelo. No len keby tej inej roboty bolo 😖
Ty si tých netaktných ľudí proste nevšímaj, ak sa oni nevšimnú, treba ich ignorovať. Alebo povedať na rovinu, že nechcem sa o tom rozprávať...to ich umlčí skôr ako ti stihnú vyrozprávať všetky prípady svojich sesterníc a susediek 🙂
@brumka Ahoj!
Tak to ma mrzí,že tvoji sú na nula bodov☹.A aj môj muž to má ťažko z práce,ale tak snáď mu dajú ak bude treba dovolenka.Zato moja mama má dosť takého šéfa,ktorý by jeje nedal čas si ani nadýchnuť:-/A svokra,tá by šla radosťou,lenže je moc chválenkárka,a preto by som drobca na ňu nenechala,by mi mal malý z očí,preto som ani malého jeje ani raz nenechala,a ani druhé by som nenahala vziať k nej a ani na prechádzku.Len čo príde sa z malým k nám pohrať kým zavarím,alebo mi ideme takmer denne ak má rannú k nej ak má poobednú tak moc nechodíme,k nej.Ona len vnedeľu chodí max na 30min,lebo vždy má doma dačo rozrobené.A mama tiež príde max na 1h a zatiaľ si môžem porobiť čo chem,ináč to je málo,si myslím,hoc viac ako máš ty,to je pravda,len nato,že mama robí na konci našej ulice a je dosť unavená keď ide domov a svokra je tak na 10m od nás a cez týždeň jej nenapadne prísť.čo už,zrejem je na vyne,že je vysoko vek do dôchodku a proste nevládzu ani staré mamy toľko robiť.A tvoja mama prečo má taký prístup k vám,ak sa smiem opítať?
@franica a ja zas citim v pravom malicku na nohe 😀 , ze uz sa toto u teba nezopakuje. a to preto, lebo presne, skonzultovala by som to este s inym lekarom. po druhe, vyhneme sa kritickemu lavemu vajecniku (kedze nevieme co s nim je ale mozno by to zistil a objasnil iny doktor), a to tak, ze pekne folikulometriou sa odsleduje kedy bude ovulka na pravom vajecniku (ten je v pohode, nie?) a v ten mesiac sa pojde do toho. 🙂 predtym, samozrejme, budes papkat vsetky zdrave potravinky podporujuce plodnost, pit cajiky a rozne lektvary 🙂 pekne sa prihlasime na kurz: zacvicime, zatancujeme zumbu, brusne tance, nech sa to tam dole riadne prekrvi. muzickovi podsunieme selezin ace, vitamin e, kotvicnik, nech ma riadne nabuchanych bojovnikov 😀 a to neexistuje aby to potom nevyslo!!!
@leonetka slová do boja!! Počuj, to čo si tu vymenovala, to pomaly porazí aj našu google-vedkyňu @horseshoe 😀 😀 😀
Inak presne to isté ma napadlo so sledovaním zrenia vajíčok, keď mi lekár povedal, že to vľavo je nejaké problematické..nechápem, prečo to nenavrhol sám (asi sa bál, že potom nebudem ochotná obsedieť ani tie 3 mes 😀 ) Trochu sa ale obávam, že je to aj tak jedno, keďže po oplodnení tá bunka ešte nejaký čas putuje a hľadá si miesto, lebo aj babám po umelom oplodnení sa to stalo, takže možno je jedno odkiaľ to vypláve, proste to musí sadnúť tam, kam má.
Tak ja naše snažilkovanie vidím tak na október- ak sa na to budeš cítiť a pridáš sa, tak sa dohodneme a dáme si spoločné bosorkovanie a budeme sa podporovať vzájomne 😉
A tvoju poslednú vetu beriem za svoju a vlastne ju navrhujem ako motto celej skupiny,
takže všetky snažilky uši nastražiť....pozooooor......naše motto znie:
NEEXISTUJE, ABY TO NEVYŠLO 😎 😎 😎
@franica nuz na to aby sa vajicko spravne uhniezdilo vplyva vela faktorov.v principe je jedno z ktoreho vajecnika vyplave, len myslim, ze si pisala, ze u teba sa to uhniezdilo ciastocne akoby na tom vajecniku. to je tiez lekar, povie ti problematicke ale co to znamena problematicke?? preto mi len z toho vypynulo, ze lavu stranu by som nepokusala a skusila to ked bude ovulka z praveho. dolezite je, aby si nemala napr. zrasty. presne kvoli nim sa napriklad vajicko nedokaze dostat tam kam ma lebo jednoducho neprejde. ale toto ti vsetko musi objasnit doktor. ak si neni spokojna s vysvetlenim, skus zajst este za inym. osobne som nepocula ze by sa niekomu mimomaternicove tehu zopakovalo. co mam kamosku o kt. viem ze to mala, hned dalsie tehu bolo bezproblemove. aj durianova mala vraj mimomaternicove s tym jej prvym muzom a hla teraz uz ide rodit. 😉
nuz v oktobri by som sa rada pripojila. 🙂 ale nechcem mat zatial velke oci a predbiehat. uvidime ako sa to bude vyvijat.
a v zmysle motta - ziadne zvesene hlavy a len pozitivne myslienky 🙂
@leonetka dnes je z teba leonetka-poetka 😀 Hlavne, že máš pozitívne mottá!
Jasné, že nebudeme na nič tlačiť, preto aj ja hovorím október je len predbežne.
Bodaj by si mala pravdu aj so svojím pravým malíčkom, že sa to už nezopakuje! Presne takéto prípady ma povzbudzujú, aby som do toho šla znova. Zrasty by som podľa všetkého nemala mať, lebo mi vajíčkovod odobrali, aby sa to náhodou nezopakovalo znova, nakoniec vysvitlo, že v tom bol nevinne, že to ten vaječník...no sama to trochu nechápem, len sa domnievam, že vajíčkovod druhý by teda mal byť priechodný. Bude musieť byť, inak sa naštvem 🙂
@franica ha-ha, tak to som mala zit v minulom rezime, vtedy boli motta a hesla in 😀 nech je uz akakolvek zahada na lavej strane, tak zarucene prava strana bude fungovat! a to mozes mat este deti ako smeti. staci sa tu potarat na tomto fore a precitas si ako maju maminky dve i viac deti a to mali len jeden vajecnik. a to ty mas oba, akurat nie vajickovod, co zas ja nechapem ako sa potom dopravi vajicko do maternice? 😕 tak preto to prava strana isti, neboj 🙂 v zivote som sa naucila - teraz hovorim ako starenka na sklonku zivota 😀 - ze nic nie je nemozne.
Ahojte dievcata. az teraz sa dostavam k PC aby som vam zreferovala news. tak dnesna kontrola dopadla vyborne 🙂 Mame 2,5cm, srdiecko bije ako zvon tepom 220, videla som fazulku ako sa hmyrila - kyvala rucickami, nozickami, mame aj zarodok chrbticky a zarodky mozgovych obalov. 😀 😀 😀 Som stastna 😵 jupiiii 🙂 Moc mam negativny, vysledky krvy budu o 2 tyzdne. Doki mi zobral aj kultivaciu.
Inak sa vo mne usidlil akysi zly pocit, ked som mala ist na tu kontrolu, lebo uz mi nebyva tak zle - iba rano a uz ani nemam skoro ziadne bolesti podbruska a ani prsia nemam nejake extra citlive. Tak som sa na tie miznuce tehu priznaky popytala dokiho a on na to ze to je len dobreee - ze preco sa plasim, ze je praveze dobre ze mi tazkosti miznu, ze kde som prisla na taku kravinu davat si miznuce tehu tazkosti s hroziacim potratom - ze ten zamlknuty potrat je strasne nepredvidatelny - niekto nema tehu priznaky, niekto este v den kyretu grca - takze to sa vobec neda na toto spoliehat ako na relevantny fakt, ze sa blizi daco zle. Doki povedal, ze praveze s narastajucimi tehu tyzdnami by mali tie priznaky ako nevolnosti a pod. klesat - ze to je zle ak neklesaju. Takze klidek 😎
No a inak minule sme tu mali trosku debatku o tom ci treba robit v tehotnosti vaginalne vysetrenie alebo staci len sono. Dnes som dostala odpoved: jednoznacne iba sono. Pretoze na sone doki krasne vidi vsetko, dokonca aj ci je krcok uzatvoreny - aj mi to ukazoval:
ked ma tvar T tak je uzatvoreny a vsetko je ok,
tvar Y znamena slabsie otvaranie - to uz zacina byt blbe,
tvar V je total zle - to uz je velke otvaranie.
Takze sono vysetrenie uplne staci, praveze ohmatavanie krcka prstami moze vyvolat krvacanie, a preto sa uz v modernych ambulanciach nepouziva. Tiez ale zavisi, ci ma vas doktor priamo v ambulancii sono - moj ho ma, takze nema problema.
Uz mam vypisanu aj tehu knizku - pripada mi to ako vodicak alebo clenstvo do klubu. Stale mam vsak respekt - clovek nikdy nevie co sa moze stat...Nechcem vsak stresovat dopredu - stres este viac skodi a byt v strese do konca tehu si neviem predstavit. Drzime si navzajom palceky a myslim aj na vsetky snazilky alebo nestastne byvale tehulky - dievcata vsetky to dokazeme - verim tomu a tuto vetu si opakujem 10krat denne 😉 😉 😉
@horseshoe supeeeer drahá, výborné správy, veľmi potešujúce. Akurát som na teba myslela, že ako to dopadlo, ale vedela som, že ste cestovali ďaleko. Tak sa teda veľmi s tebou tešíme a ja viem, že to bude dobré až do konca 😉
A dobre si to všetko podrobne popísala, tak sme v obraze. Btw môj doki keď som ešte bola tehotná mi automaticky robil vaginálne vyšetrenie a ešte k tomu dodal, že to nemôže nijako ublížiť a kamoške, čo je tehu robí doktorka tiež také vyšetrenie...hmmmm na zamyslenie
@zora256 urcite moja je lepsie byt mamou v mladsom veku. ale dnes je ina doba ako kedysi, treba vystudovat, nejaku tu prax si spravit a postavit sa sam na nohy - kedysi boli kadejake vyhody - nenavratne pozicky, davali sa byty mladym rodinam. dneska je to vsetko inac. Aspon teda ja som to najskor spravila tak ze som si chcela urobit skolu - studovala som do 25tky, potom naku prax, trebalo poriesit byvanie, no a teraz doslo aj na tehu.
A je to tak, ze mlada baba je sice fyzicky na materstvo ako stvorena ale psychicky nemusi vobec byt. A naopak starsia 30-cka je na to zrela psychicky, ale zdravicko uz moze mierne pokulhavat...Samozrejme vsade platia vynimky.
A tiez u kazdeho je ta tuzba po mimi ina - niekoho to drapne skor, ineho to chyti az v neskorsom veku. Vsetko je velmi individualne. 😉
@franica Dakujem moja 😉 😉 ano, aj ja uz len dufam, ze to potiahnem v takomto dobrom style az do konca 😉 jj, ved ja to tu pisem kvoli vam, aby ste aj vy mali prehlad co a ako. Viem, ze vela doktorov vysetruje vaginalne - ale asi aj preto ze nedisponuju sonom priamo v ambulancii - aspon to si myslim ze je hlavny dovod. No ublizit to moze - aj moj doki mi vravel, ze sa tym v klude da vyvolat krvacanie - ze mal kopu pripadov - je starsi byvaly primar - tak ma velku prax. Napr. mojej segre sa to stalo pri prvom tehu - isla na prvu prehliadku - nic jej nebolo - doki ju prehmataval a bum hned na rukavici krv - a uz ju aj pratal do nemocky. Takze asi na tom nieco bude...
@horseshoe ahojki moja, moc moc ma tesi ze je vsetko v naprostom poradecku 🙂 mrzi ma, ze som ta nechtiac vyplasila "mojimi teoriami". mozno som sa zle vyjadrila a nebolo to tym padom dobre pochopene (ja si stale stojim za tymi svojimi pocitmi ze mali byt v tehu ine) to samozrejme neznamena pausalne ze jedna bude mat nevolnosti a vsetko je v poriadku a druhej zmiznu a hned to znamena potrat. ono to netreba brat tak ciernobielo a doslova. odrazu zmiernenie alebo zmiznutie nevolnosti nemusi znamena vobec nic a niekedy naozaj moze znamenat koniec 😒 toto nechcem strasit, pravdepodobne to nemal v umysle ani tvoj doki a tak to zahral na to ze je to kravina. viem, ze som napisala, ze budte radi ze mate nevolnosti, aspon mate istotu, ze ste ako tak v poriadku - ale tym som vas chcela povzbudit a nie vystrasit. dokonca sa to pise aj v knihe 9mesiacov otazok a odpovedi co mam, konkretne str.468 kurzivou:"Nevolnost, zavraty, dokonca ani vracanie nevyvolavaju potrat. DOKONCA SA TVRDI, ZE PRAVE PRI TYCHTO PRIZNAKOCH JE POTRAT MENEJ PRAVDEPODOBNY." ja som sa na to tiez chcela spytat dokiho, ale uz to nakoniec bolo jedno. takze hlavu hore a uzivaj si tehulkovanie. uz si v tretom mesiaci! joooj ako to rychlo leti! 🙂
@franica
@horseshoe aj moj doktor teda to vaginalne vysetrenie robil,vraj kvoli krcku maternice...ale tak nabuduce sa omakavat nedam... mna akurat tak v 4.mesiaci vystrasil,ze sa mozno otvaram,ze mi mozno budu musiet robit sekrlaz...to zasitie... az som sa prelakla,jasne ze mi nic robit nemuseli,na kontrole o mesiac si na to ani nespomenul... dost ten moj doktor teda tara,ale kde najst lepsieho... asi dost tazko,kazdy doky daku chybu bude mat...
a horseshoe som rada,ze mas take potesujuce vysledky🙂)) len tak dalej
@leonetka dakujem leonik 😉 nie, ty si ma nevyplasila - ja som uz tento tyzden zacala mat divne pocity, lebo mi kazdym dnom tie nevolnosti ustupovali a ty si vcera uz len prilozila povestne posledne polienko...no ale nastastie pocity boli jedna vec a realita bola v mojom pripade opacna. Takze vobec sa netrap, ze si ma ty vystrasila - to vobec nie. Mna samu chyti niekedy taky rapel, ze ma pochyti hrozny stres a strach.
No neviem, ci sa ma doki svojim recami snazil iba uchlacholit, to nemozem vediet...A tiez mas pravdu, ze kazdy clovek je iny a to, co u jedneho plati, u druheho nemusi. Ale u teba asi bolo to divne, ze ty si tusim nemala vobec od zaciatku ziadne tehu priznaky, vsak? I ked aj take poznam zeny - ze cele tehu pohodicka a vsetko ok. No pravda je kdesi uprostred asi ako sa vravi. Viem, ze mudre knizky hovoria tiez v prospech tehu nevolnosti, ale ako to cele je - nevedno...
Joooj, veru uz v tretom - hlavne aby vsetko dobre skoncilo. Verim, ze aj ty sa coskoro ku mne zase pripojis a budeme tu spolu suputnicit 😀 Vlastne suputnicit tu mozme tak ci tak 😉 😉
@deculko dakujem - aj ja som rada, ze priebeh tehu je zatial dobry 😉
no to vaginalne vysetrenie sa vraj nema predovsetkym v prvom trimestri - to je take pravidlo. A hlavne nie u zien, ktore maju nejake spinenie - to je potom to vaginalne ako liat olej do ohna. Neviem, no mozno tvoj doki nema v ordinacii sono - tak preto ta vysetruje vaginalne - to bude najskor. Kazdopadne ako pises - kazdy doki ma nejaku chybicku, ale dolezite je, aby to bol fakt odbornik a vyznal sa - mne to trvalo tiez dlhsie kym som sa dopracovala k tomuto dokimu a konecne som spokojna 🙂
@horseshoe no ja s tebou suputnicim ci chces alebo nechces. 🙂 zajimam se vo to jakoby to bylo moje vlastni 😀 ved som mala mat termin 8.3. a tehu kalkulacka a Fertilityfriend mi vypocitali 7.3. cize rovnaky ako u teba.
nuz ja som nemala priznaky okrem bolesti podbruska kt. zmizli akonahle som zacala brat duphaston. trosilinku sa mi zvacsili prsia a mala som ich citlive. a tu je jedina spojitost - nechcela som o tom uz sem pisat, ale budiz - prsia ma zo zaciatku pobolievali tak, ze som skor citila bradavky, ked som mierne pritlacila tak bolest pod bradavkou. od isteho dna to prestalo a prsia ma pobolievali len na zatlacenie po stranach. to trvalo az do zakroku. v den ked ma prestali tie bradavky boliet bol utorok 17teho - 6tt+4. v sprave mam ze prave vtedy sa plod prestal vyvijat (zrovna v ten den som to oznamovala v praci ☹ ) neuvedomovala som si to vtedy, lebo v ten tyzden ma zacala palit aj zaha a mala som zaludok na vode - k comu si mi zagratulovala 🙂 takze hoci som si vsimla tu zmenu s bradavkami, tie kvazi nevolnosti ma potom ukludnili. ale trvali len 4 dni a potom nic. koncom tyzdna som 2 dni citila maternicu a to som si vysvelila tiez kladne, ze sa zvacsuje atd. dufam, ze som teraz nikoho nevystrasila. mohlo to mat suvis aj nemuselo. najlepsie je sa asi nesledovat, ale su povahy - ako bohuzial napr. ja - ze to robit budu. a zvlast po zlej skusenosti. tak, a tymto definitivne koncim s pisanim o negativnych veciach lebo uz som nastelovana na pozitivnu notu. uz sa len dat zdravotne dokopy a ideme to skusit zas.
Dievcence, pozdravujem vas vsetky. Dnes 21DC, 10DPO, trosku spinenie, BT sa zatial drzi hore, jeden skusobny dnes rano, ale negativny. Drzime palceky vsetkym snazilkam, tehulkam aj tym co sa nemozu teraz snazit, aby sa coskoro mohli. Jaj ake hnusne pocasie dnes.
Potrebujem poradit. Co by ste poslali svojej svokre do Indie? Nepiste digitalny teplomer a tlakomer, to uz ma. Chce aj ten glukomer, ale to by bolo vela do jedneho baliku a velmi lahko by ho vycorovali. Poradte mi prosim. Ziju na vidieku, potesi ich cokolvek. Baby by bolo naj darcek, ale to sa neda kupit. 😉
@leonetka ale jasne, ze chcem s tebou aj s ostatnymi tuna suputnicit 😀 uz sa ma nezbavite 😀 😉
no s tymi prsiami je to zaujimave - len ja sa na tie moje ciciny nemozem spoliehat, lebo mam v nich nadorcek aj cysty a oni ma pobolievaju furt - aj pred tehu aj teraz - niekedy viac, inokedy menej a tak dokola. No tazko povedat - ako pises nejake suvislosti tam mohli byt ale aj nemuseli. Ale mas pravdu - netreba uz nad tym meditovat - treba uzavriet tuto kapitolu, hodit to za hlavu a ist dalej. Vraj maternicu takato skusenost velmi posilni a dalsie tehu by malo byt o to stabilnejsie. 😉
Inak aj ja sa rada sledujem 😀 To maju v krvi skoro vsetky zeny - dneska ked som bola u gyndosa tak mu tam pocas mojej navstevy asi 5krat zvonil telefon a vzdy nejaka vystrasena tehulka - uz nevladal 😀 - potom to uz delegoval na sestricku - inak sestricku ma uplne super - mi povedala, ze jej mozem hocikedy zavolat, ak si nebudem niecim ista 🙂
Ale mojka, kazde tehu je ine a je mozne, ze v tom dalsom budes od prveho tyzdna objimat hajzel misu a nebudes mat cas ani silu sa sledovat 😀 I take sa stava 😉 A tak ako pises - uz len pozitivne mysliet, zotavit sa a robit si letny programcek typu kupkanie, slnenie, popijanie, grilovanie a ine letne radovanky. 😉

@simonkato jasné, počkáme, robím si srandu len. Máš pravdu, treba radšej počkať trochu a obdivujem ťa, že to takto dokážeš 🙂 Ale aj tak som zvedavá 🙂