Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@rohlicka tak na teba som zvedava, ci vbudes vynimka, jasom si teraz este niesom tehu pyala papier na dalsi cisarak a lekar ze naco ze druhy porod je lahsi ze mu mam verit no uvidim, no a k tym horuckam tie som mala 2t, a ten posledny mi strasn e stupala ale nastastie som dojcenim horucku zrazila, injekcie, infuzie a lieky no super kombinacia
@horseshoe, @brumka veru to bude zaujimave -- tak mna mate v marci ako pikošku 😀
nene priatel sa bude pripravovat este dalsich 7 mesiacov na moj porod a verim ze to zvladne 🙂 a s tym nadavanim je to super len si musim zistit ktore slovenske nadavky nepoznaju v madarsku - bo mi zasije aj otvor na piškanie 😀 😀
@rohlicka 😀 😀 😀 no veru len ho pekne zaucaj 😉 😉 tie nadavky si tiez vyzisti, ale co som pocula od kamosiek co rodili, tak nadavanie od rodiciek pri porode je celkom bezne 😀 sice neviem, ci az take huste nadavky, ale kadejako baby reaguju v stave najvacsej agonie 😵
inak dnes sa citim uplne super - nechapem. Vcera som hodila tycku do zachodu, ledva som sa cely den sulala a dnes ako o 180 stupnov obrat 😨 nechapem, tie hormony mi skacu ako besne 😵
@horseshoe ja som nepovedala an i nadavku za 24h co ma trapili, a pri porode ani na muza nic, bol mi super oporou len sem tam som mu povedala nech sa ma nechyta 🙂 ale zase on mi vzdy vravel ze akonahle mu poviem daku nadavku ze odide z porodnice...to co ukazuju v americkych filmoch ako zena nadava ze zato mozes ty sa mi zda trocha alebo moc pritiahnute za vlasy, ved babo sme obaja cceli ale zase neviem co moze clovek v amoku
@dominika1516 este ma napadlo,ze ukoncil milovanie tak,aby si ty bola dolu... nech tomu gravitacia pomoze... 🙂
ani ja som ani jednu z tych veci co horseshoe hovorila nerobila,a tehu som bola na prvy sup,takze nahoda🙂))
teraz skusam,aby som bola na konci dole a aby som si kusok polezala,pokial sa da.... ale iste nie az pol hodinu🙂 nohy hore som este nedvihala🙂)))))) zatial🙂
ale ak by si objavila niekde inde na MK abo inom fore,nejaky recept,tak sup sem s nim,hlasim sa ako zaujemkyna🙂))) myslim,ze aj ostatne to bude zaujmat,tak potom na nas nezabudni🙂)))))))))a to myslim vazne,lebo ani ja uz neviem,co mam robit,aby som tomu dopomohla🙂)) vykaslat sa na to urcite uplne neda🙂
@brumka no tak klobuk dole moja 😉 tak jasne, ze americke filmy su pritiahnute za vlasy, i ked na druhej strane Americania su fakt blazni - su fakt ini ako akykolvek narod 😀 Ja som tam bola, takze viem, co za hovadiny stvaraju, takze tie filmy mozno ani nemaju daleko od reality. 😉 vselico som videla - napr. chlap si v parku trosku ublizil na nohu a behom 2min. bola pri nom sanitka, serif, kopec ludi naokolo. A ten servis - co sa mu len stalo, ako sa mu to stalo, hned mu to facovali, davali do dlahy, dobre ze ho tam ventilatorom neofukovali. 😀 Oni su tam velmi fajnove rite. Tuna na SK si pomaly v ohrozeni zivota a sanitku ani nehne. 😠
Dievcence, ja by som radsej riesila porodnika ako sposoby porodu a tak. Neviem ako sa to da u vas, ale mala som dohodnuteho doktora pri porode. Akoze nemala som o nic lahsi porod (2 hodiny), ale nebola som roztrhnuta, nastrihnuta...Chodila som k nemu mesiac do terminu, lebo moj gynekolog nemal sluzby v porodnici. Mali sme taky kamaratsky vztah a tak vyzeral aj ten porod. A tak je pravda, ze som rodila treti krat a vedela som, do coho idem.
@horseshoe pre nas s muzom su vsetky americkcke filmy viac menje komedie, mi sa natom skor smejeme, podla nasich skusenosti ja sa najviac smejem na takom type ze zena v restke len salat a vodu, pozve ju chlap narande vidi prvy krat aposle jej vecerne saty ktore jej sedia dlzkou sirkou a este aj topanky aj ako uzasne si zena spravi makeup a vlasy. pre nas to je komicke aked zbadame tucnu zenu tak hned povieme videl si americanka
@lumiva ja som nemala porodnika a ani nemozem mat, ebo u mna to je typovanie ktoreho si zazmluvnit ktroreho uvidim max 5x, totiz moj uz nieje porodnik
@brumka 😀 no jo Amici su romantici 😀 Ale s tou tucnotou - to zavisi aj od oblasti USA - niekde su velmi pekni ludia - vysportovani - priam dokonalost. Ale samozrejme castejsie vydavat objemnejsie tvary 🙂 ale niet sa co cudovat, ked na pohyb - ci uz do obchodu alebo do parku pouziva vela z nich elektricke voziky 😵 To je potom tazko. Uz len cakam kedy to vsetko pride aj sem.
@brumka Moj gynekolog, ktoremu som chodila do poradne tiez nebol porodnik, asi dva mesiace pred terminom som sa ho opytala, a dal mi telefon na kolegu, ktoreho som predtym nepoznala. Dohodli sme si termin, stretli sme sa ked mal sluzbu, chodila som po tom za nim, ked mal sluzbu, pozrel sono, placentu...A potom mi dal termin porodu, ked mal sluzbu. Ziadne zazmluvnovanie, ticha dohoda.
@rohlicka ahoj, moja sestra rodila do vody v nemecku, ale má 3 deti a neviem ktorý v poradí bol ten do vody. Myslím, že tá voda múže byť príjemná, uvolnuje krče, ale sú tam aj isté riziká. Môžem sa na to opýtať sestry ona to vie porovnať, ale aj tak je každá žena iná a pôrod tiež iný. Ja by som to asi ako prvorodička neskúšala, ale skôr z toho strachu z rizík, ktoré sú u prvodoričky v mojom veku už vyššie (rodiť budem ako 29ročná) a tiež teda je tam možné riziko infekcie...
inak alternatívne spôsoby uznávam a určite som skôr za prirodzenosť, aspoň tá poloha by mohla byť iná, nie v leži,...
@veonka joj moja, no strasne si stara, strasneee 😀 do 35tky si dnes povazovana za mladicu 😉 ale jasne, ked sa porovname s 20-rocnymi, tak tie rocky sa nedaju prehliadnut, ale zase 20tka to vobec nemusi lepsie zvladat ci uz psychicky alebo fyzicky (ked sa divam na tie mladucke babenky ako fajcia, piju, ponocuju....cest vynimkam)
Dievcence moje mne zase akosi boli pod brusko dufam ze mi mrcha pride tento tyzden a nie ked budeme niekde na stanovacke lebo ma picne.Mam stale chrobaka s tym testom ale ked ho nemam doma nic neriesim aj ked vcera som v escu v kosiku uz testik mala pak ked sme boli pri pokladni som ho sla vratit drahy nadomnou krutil len hlavou.Dneska je to uz mesiac co som bez drobceka bola som v byvalej robote este pre dake papiere a tam ze ako co je so mnou a hned ze ty si potratila taka starsia kolegyna j ze na mne videla ze som tehu ja na nu kukam Zuzu a to si ako mohla ved som bola len v dakom 4tt a ona ze mi to videla na ociach.Normalne som nechapala.Je mi dnes akosi smutno hormony so mnou lomcuju.Do vody sa rodi aj u nas v nemocke v Topolčanoch ale ja som nad tym nikdy nerozmyslala tiez si myslim ze to moze byt prijemne ale tak ja asi take uz nezazijem a asi mozno ani nie klasicky ale cisarak kedze som ho mala pri malickej je to hnustny zazitok tie bolesti a ziaden krasny koniec ma necakal.
Vidím, že Vás tu je viacero, čo sa snažíte otehotnieť od marca a zaujímavé je že už riešite pôrodníka... nám sa tiež akosi nedarí a ešte aj po svadobnej ceste to vyzerá že to príde :((
@simonkato nooo a mozno ani nepride mojka 😉 to by bolo najsamsuper 😉
no a takych ludi, co tehu akoze vidia na zene hned by som najradsej uskrtila 😀 to su take kraviny...aj u nas v rodine su take odbornicky - co to vidia v tvari, na ociach, zhrubnute nohy a neviem co vsetko 😀 umieram z takych reci. Vlastne naco si kupovat tehu testy, ked mame v okoli takychto ludi, ktori tehotenstvo zarucene na tebe vidia - staci prist za nimi a spytat sa 😀
no moja drzkam palce kazdopadne 😉
@horseshoe ani nievies aka som ostala prekvapena a nechcelo sa mi nieco zapierat ved to bolo moje milovane babo.
Juj ani nevies aka by som bola stastna keby sa nam to hned podarilo.No uvidime ci ta mrcha mrchovska pride.A ty mamina ako sa mas ? Drobatkovi vcera nechutilo ked sa maminka kamaratila so zachodovou misou.Davaj na vas pekne pozor uz bude urcite len lepsie a tehu si zacnes uzivat.
Zdravíčkoooo!! Pozdravujem z juhu, je tu stále nádherne teplo, milujem LEETOOO, konečne je trvale cez 28 stupňov vonku, vtedy prichádza môj čas- ožívam a len tak prekypujem energiou, aj by som nejakú rozdala ak by som mohla 😎 😎
Mrzí ma, že niektoré tehuľky to potrápi, ja skúsim teda nasať všetko to teplo aj za vás 😉
Včera ma navštívila pani mrcha a som jedna z mála v tejto skupine, ktorú to fakt potešilo. Nech príde čo najskôr, nech prejdú tie požadované cykly. A je to asi 35 dní po kyrete, čiže to je asi rovnaké ako aj môj cyklus. Už som to tušila, pred troma dňami by som sa najradšej pohádala aj s obrazom v zrkadle 😅 Podľa mňa to dostaneš @simonkato aj ty čoskoro ak máš aj príznaky.
Akurát ma to nejak pobolieva fest krámoidne, čo mňa bežne nezvykne (áno ja šťastlivec), ale teraz nič nie je bežné. Teraz mám všetky možné príznaky, takže zajedám čokoládu Nutelou a v chladničke už chladím asi hektoliter červeného 😀 😀 😀 Toto môžem poradiť aj tebe @drobca07, lepší a hlavne príjemnejší recept ešte nevynašli 😝
@leonetka jaj nieeee tak aj ty predsa 6 mesiacov pauza? A to som sa tešila, že budeme spolu bosorkovať...ale máš pravdu a obdivujem ťa, že to tak vecne berieš, že toľko sa čakať má a hotovo. Inak nám to vychádza asi rovnako, tak možno si vstúpim do svedomia a ešte trochu počkám dlhšie..uvidíme. A myslím, že je pre vás dobré, že vám spravia tie vyšetrenia, to môže mať len výhody- buď budeš mať potvrdené, že je všetko ok a nemáš problém, alebo prídu na niečo, čo rýchlo napravia a už nebudeš mať problém 😉 😉
@simonkato moc ti to babenko prajem moja, to by bolo uzasne, keby sa to tak rychlo podarilo 😉 strasne drzim palce 😉 😉 😉 😉
No ja sa mam dnes uplne skvelo uz od rana - ziadne bolesti zaludka, tazoba, unava ani bolesti podbruska - prosto nic, az sa mi to zda podozrive...Ale uz mi bolo aj takto dobre, ale sa mi to furt strieda ako na hojdacke. Vcera aj cez vikend mi bolo uplne opacne - zle, zle, zle a vcera som aj tycku hodila - a pritom dneska som jedla to iste jedlo z ktoreho som vcera grcla a nic - uplna pohoda. Dakujem moja, no dufam sa nic zle nestane, modlim sa, nech to bude dobre....V piatok som videla fazulku - velmi podrastla - uz sa podoba na cloviecika 🙂 tak nech len pekne rastie a moze aj maminke robit nevolnosti kolko chce - len nech tam je a nech sa ma dobre 😉
@mamkabeika blahoželám, krásny obrázok! Želám ti, nech to ide všetko takto pozitívne aj naďalej. Užívaj 😉
@franica heh, no... beriem ako beriem. 🙂 vychadzalo by to fakt ze snazilkovat mozme az od januara. a moj muz si z toho vybral hned pozitivum, ze jeeej tak to zamiesime rovno na skorpionika 🙂 no mat dvoch takych doma asi ma slak trafi 😀 nuz jeden z tych gyndosov je moj svokor, tak musim sekat dobrotu. 🙂 ale samozrejme, zalezat bude od zdravotneho stavu a v novembri idem na preventivku, tak mi este blisla nadej, ze ak doki zhodnoti ze je vsetko oukej, mozno nam da zelenu aj skor. 😉 takze ja urcite 3 mesiace pockam a potom uvidime. ako, nechcem cakat, aj vzhladom na moj vek, moc dlho, ale zas sa bojim, ze co ak otehotnieme skor a sa to zopakuje? tak neviem. a u teba, ak by si dodrzala toho pol roka, na kt. mesiac ti to vychadza?
@leonetka u mňa to vychádza tiež cca od januára, ale poznám sa príliš na to, aby som vedela, že dovtedy nevydržím (asi som bola netrpezlivá už aj v rade na trpezlivosť 😀 ) A ja presne dve veci nechcem- škorpióna (sorry @horseshoe- vieš, že ťa ľúbim 🙂 ) a dieťa okolo Vianoc...no ale to je moc dopredu, tak to sú len také dohady, keď už teraz nemôžem nič.
A je to taká dilema..že či začať skôr a potom si vyčítať, že sa to zopakovalo, ale kde je zaručené, že po dodržaní sa to nestane (a tým pádom sa to naťahuje ešte viac)?? 😕
Proste bude dobre nech začneme kedy začneme a počkeme kedy počneme 😉

@horseshoe praveze to je hacik .. ze neviem po madarsky .. v podstate mam stale priatela pri sebe .. a dobrovolne-povinne si "uzije" aj porod pri mne - kedze ani anglicky by som sa nedohovorila 😀 😀 😀 to mate trosku na pobavenie - zatial si to neviem predstavit ze budu daco do mna hucat a v tom strese bude priatel prekladat 😀 😀 😀 (ak neodpadne) 😵