Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@franica no neviem cim to je ale akonahle sa to stalo, par dni na to ma prepadla chut totalne vseto zmenit. hned som si chcela dat odfarbit vlasy na cerveno, potetovat sa a nasadit gelove nechty. moj muz len zhrozene pozeral a len spitol ze jemu sa tato farba, co mam, paci. aj nad zmenou prace som rozmyslala, dokonca som dostala ponuku z inej firmy, ale nakoniec sme sa s drahym zhodli, ze nebudem vymyslat a prechadzat v tomto obdobi dalsim stresom zo zapracovania sa v novej robote. takze moje zivotne zmeny sa momentalne zredukovali len do kupenia kozenej bundy 😉 , prerabky bytu, pravidelneho sportovania, absolvovania vysetreni a svadobnej cesty (jupiiii!). ked tak kukam, je toho vlastne celkom dost na nasledujuce mesiace. uz sa dokonca aj tesim 🙂
@drobca07 veru, v dnesnej dobe sa ten vek posuva. uz nemame tie istoty ako za sociku. musime najprv dostudovat, potom si najst robotu, spravneho partnera, strechu nad hlavou, to sa nezda ale je toho vela a ked uz to vsetko mas, tak zrazu sa tu trapime s otehotnenim. priznam sa, ja som tak skoro po detoch netuzila, sama som este take decko. ale pamatam si, ze ked som mala 29, tak ma na niekolko mesiacov prepadla strasna tuzba po babatku. to bolo jedinykrat take silne. teraz babo chceme ale je to spojene jedno s druhym aj s vekom, aj s tym, ze uz som vydata a teda dietatko by doplnilo nasu rodinku a tak.
@leonetka presne tak som bola aj ja, chcela som zmeniť všetko, len nech mi to nepripomína ten život, v ktorom som chcela bábätko a nevyšlo to. Prácu som chcela zmeniť už predtým, no potom som si povedala, že ak sa mi podarí otehotnieť (čo sa aj podarilo), tak nebudem meniť, je zbytočné sa niekde zase zaučiť a udomácniť a čoskoro aj tak pôjdem na materskú. Ibaže teraz to tak skoro nebude a ja sa tam nechcem vrátiť už nikdy, tak som sa vrátila k pôvodnému plánu. A vlasy som si dosť radikálne ostrihala- dlho som sa chystala, ale nebol ten správny impulz, až teraz. A mm keď ma videl strašne plakať každý deň v nemocnici a nevedel mi ako pomôcť, tak sa ma snažil všemožne rozveseliť s vidinou lepšej budúcnosti, tak mi povedal, že ma vezme kamkoľvek na svete, len nech to nejako vydržím. Tak teraz sme sa dohodli, že buď budem v januári opäť tehu a budeme strašne šťastní, alebo ak nie, tak si splníme nejaký cestovateľský sen...proste aby bolo dobre v každom prípade. Človek musí aj myseľ nejako motivovať, inak je to na zbláznenie
@franica no sme uplne jak cez kopirak 🙂 ale je to cele normalne a pochopitelne. s tou robotou, aj ked ma to tu uz nebavi, nebudem uz asi vymyslat. pevne verim, ze sa nam to coskoro podari a tak nechcem byt zrovna v tom case niekde v skusobnej dobe a pod. ale ktovie, mozno sa naskytne nejaka sanca a vsetko bude inak. momentalne vsak pre mna kariera nie je podstatna. ale tebe drzim palce, nech sa ti podari vsetky zmeny i tie pracovne uskutocnit. a velky suhlas s tvojimi poslednymi vetami. presne tak to vnimame aj my.
@leonetka a okrem nás takto cíti ešte mnoho žien s podobným osudom podľa mňa. Najťažšie je vydržať obdobie nečinnosti, vtedy treba vymýšľať, potom budeme riešiť grepové džúsy a teploty..kadekde 😀 Dovtedy si môžme dávať napr. nápady na bláznivé nápady 😉
A o kariéru mi tiež nekráča- skôr by som chcela lepšie prostredie aj pre budúce tehotenstvo- také, kde nie je stres, nervy, krik a plač pomaly nápnňou práce 😖
@franica tak to potom urcite zmen robotu. ja praveze klidecek mam, lebo robim 4 roky to iste, takze ja sa skor uz nudim. teraz mam aj chut na zmenu a riadne sa do niecoho vlozit. len si potom hovorim, ze ked otehotniem, tak vysoke pracovne tempo nebude vhodne. prave preto zostavam radsej tam kde som. 😉
😎 😎 😎 otazočka (?) 🙂 nevyznam sa v tom .. v ktorom tyzdni sa zacina 3. mesiac ? ako sa to rata ? kazde 4 tyzdne sa rata mesiac ? 🙂
ahoj abaky pozeram ze ratate tyzdne jasom z toho bola vzdy magor, najviac som sa smiala muz misiel daco do lekarne kupit a pytali sa ho v ktoro mtrimestri som a on nevedel povedal ze on pozna len semestre 🙂 tak povedal tyzden a oni vyratali. inac bolia ma krize zeby uz 12DC?
@rohlicka hm, no to nezavidim teraz ked si tehu. 😒 neviem ako ti to napln prace dovoli, no skus sa setrit najviac ako mozes. hovor si, ze babo je teraz najdolezitejsie a nenechaj sa vytocit nejakym blbym mailom, zakaznikom ci kolegom. no pohodicka je to pre mna lebo to uz robim dlho. ale tiez mam obdobia a prave od septemba do decembra je najvacsi zaberak. minuly rok som takto mesiac a pol tahala aj dvanastky 😒 druhe zaberacke obdobie je marec az jun. no a tie mesiace medzitym, hlavne januar mam celkom klidecek. nastastie. a tiez som v open space, to je tak naprd. hocikedy hockdo za mnou stoji, takze ak sem pisem, niekedy sa mi to nepodari ani dopisat 😀 no ale pst 🙂
@rohlicka no to ti verim, ze ta tam ide porazit - aj mna slo 😠 hluk, stres, kazdy ti vidi do monitora, ked cosi dodrbes hned to kazdy vie, choroby sa sirili jedna radost, no prosto uchvatne - nas bolo na jednom poschodi asi 150 ludi a vsetci sme sedeli takto na kope. to bol aj jeden z dovodov preco som odtial vzala roha...

@drobca07 bre ranko moja, no tak snad sa mrska rozbehne aby ste sa mohli zacat pekne snazit v novom mesiaci 😉 ja som babo nechcela v 20tke- chodila som do skoly a tu by som potom urcite nedokoncila. A ani psychicky som na to pripravena nebola. Je to dobre tak ako to je.
A take ze chcem dieta v konkretnom mesiaci aby sa narodilo- to ma ani nenapadlo - to je mi uplne jedno akurat by som bola nervozna keby sa malo narodit presne na silvestra alebo na vianoce lebo vela doktorov ma dovolenku a celkovo je to taky chlastaci cas, takze by som sa obavala akoby to bolo v porodnici...