Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@simonkato Ahoj!
Úprimne Ti prajem aby vám to hneď vyšlo a aj všetko dobre dopadlo 😉 ,A moc ďakujem za krásne prianie,veľmi dúfam,že to tak bude🙂
@deculko Ahoj!
Veru radosti by bolo🙂Kiežby to tak bolo,nuž ako muž vravel,že mala som skontrolovať test pred testovaím,či bol naozaj snehobiely,alebo už tam tú čiarku bolo vidno,čo ja viem,tak hádam nepríde ms a budú čiaročky silnejšie,len to špinenie sa my nepáči:-/Aj včera večer som špinila aj teraz špiním také hnedasté,to asi namiesto ms posledné,nie?Mali ste niektorá také čosi pred zistením tehu?Ja som mala namiesto poslednej ms pred tehu z malým ale tehu som ešte vteedy nebola len potom,tak neviem žeby aj toto tak bolo?Nuž nechám tieto úvahy na potom,keď budem u gyndoša o 2-3 týždne na preentívke😀
Rozumné žienky povedzte mi ako sa tie tehu týždne vlastne rátajú. Viem, že doktori berú tehu týždne od prvého dňa poslednej menštruácie ale ak má žena 28 dňový cyklus, ovuláciu na 18DC tak na 28DC by mala byť v druhom týždni a nie v štvrtom či?
takisto gratulujem aj @brumka pekne sa to rozbieha,hlavne aby sme to vsetky dotiahli az do stastneho konca 🙂 moj drahy isiel do roboty,tak som vas tu konecne docitala,ale ste toho popisali 😀 same dobre spravy,nove tehulky vedze dajte nejake dobre rady,co zabralo 😀 inak ja som dnes 14 DC ovulka na dosah,uz to citim,pijem grepovy dzus,ale ten relax 100% stava,ozaj je aj dobry taky husty,no uplne ako vymackane grepy,kazdy den vypijem liter a tolko hlienu som veru nikdy nemala ako teraz a aky kvalitny 😀 az sa tomu cudujem,nikdy by ma nenapadlo ze grepy robia take zazraky 😀 😀 😀 😀
@lumiva tesim tesim tesim 🙂 len tak dalej ako aj @brumka - uzasne spravicky po dlhej dobe - len nech sa miminka pekne drzia 🙂 a coskoro chcem aj fotecky zo sono - juuuuj rozvirili ste opat v tejto teme TEHU hormon 🙂
@jeackynka - verim ze september je tiez tvoj mesiac - telicko sa pomaly pripravilo na miminko a teraz drzim palce silno silno 🙂
inac aj ja mam pocit ze mesiac pred uspesnym otehotnenim - co mi meskala mrcha - som bola aj ja tehu sice test to neukazal ale ten vnutorny pocit a hned na to dalsi mesiac som mala 1 den po meskani uz silnuuuu druhu ciarku - maly zazrak 🙂
Ahojte ženušky. Nikto z vás mi neodpovie na moju otázku o tehu týždňoch?
@ataner81 Ahoj!
Tak aj mne ak lekár rátal od poslednej ms,a aj to sono sa tak ráta,hoc ja som šla k dokimu už keď mi mesiac meškala ms a bola som len v 6tt,podľa sona.Takže sa ráta od stredu cyklu,hoc u mňa to tak nebolo leb malý nebol prenášaný a podľa lekára som rodila v 41tt,čiže umňa ovulka a otehotnenie prebehli v posledný týždeň pred ms.Preto aj ukazovali vtedy testy až na 3týždeň meškania //.Ak ccheš ešte niečo vedeiť spítaj sa ak viem poradím🙂
Ahojte tehulky!
Ako často chodíte na malú potrebu?Mne akosi sa zdá,že mi treba častejšie ísť asi tak raz za hodku,alebo 2x.Len preto sa pítam,keďže mi ešte nemešká a včera 10-tkový test slabunko ukázal //,aby som si bola istejšia či neklame😀,kiežby neklamal,občas ma bolieva podbruško,ale jemnejšie než pred ms,tak veľmi verím,že je to len zrozťahovania maternice.Tak dávno sa mi zdá rok 2010 november,keď som zistila,že som tehu,že sa neviem rozpamätať,ako som sa vtedy cítievala,to časté močenie sa mi vtedy zdalo ešte častejšie než teraz,tak som si neistá.
@ataner81 Presne nemá zmysel ísť na sono,ale z krvi Ti vedia zistiť🙂Tak ja som si nesledovala pred prvým tehu vôbec ovu a ani nič nechali sme to tak lebo,nás chcel lekár poslať na umelé oplodnenie a my sme nechceli ísť a tak sme boli ž rozhodnutý pre adopciu.A vtedy sa tak stalo🙂Len testy mi nič neukazovali,a po pôrode som zistila,že malý bol podľa rozmerov a aj podľa pleti presne na čas narodený,lebo predčasniatka majú lagúno a po termínové,zas iné svarbenie kože a šúpu sa,a naše bolo krásne ružovučké🙂lekár o týždeň viac mu rátal.A podľa ms to vychádzalo,že som musela otehotneiť pred príchodom ms.
@zora256 takže najprv lekár ráta od 1dňa poslednej ms a potom po čase sa to mení podľa veľkosti plodu?Len ma to tak zaujíma lebo dievčatá tu hneď po zistení, že sú tehu utekajú k lekárovi a potom sú sklamané, že tam nič nebolo. Podľa mňa, teda ja by som tak urobila, že by som počkala aspoň tie 3-4týždne od meškania ms a až potom išla aby už niečo bolo vidno. Aj tie krvné testy na potvrdenie tehu sú zbytočné lebo to ešte neznamená, že je fazuľka tam, kde má byť
@ataner81 Ahoj!
Presne ako píšeš🙂Ja som tak aj urobila,ináč zas sú prípady ako ja,že ak nepríde ms a budú krásne obe paličky na teste tak musím zájsť k lekárovi,kvôli Duphastonu,aby nedošlo k potratu,čiže ani nie kvôli sonu,ale kvôli liekom a oznámiť že mám pozitívne testy a na krv,aby sa zistilo,či narastá hcg aby nedošlo k zamlčanému potratu,už chápeš,prečo treba na krv?Mňa lekár zdrbal,keď som tak pozde šla,ale našťastie nič sa nestalo,ale u mňa bol problém,že test mi ukázal až keď už meškal 3týždeň ms,tak ako som mala vedeiť že som tehu?Ale čo už všetko dobre dopadlo🙂A to je hlavné,ale tento krát ak všetko bude tak ako si predstavujem,tak pôjdem hneď pondelok,ak nepríde a bude druhý test krásny,aby som si dala predpísať lieky,a nasadiť ho,a hneď aj krv si dám vziať keď už tam budem.
@ataner81 ano, dlzka tehotenstva sa rata od prveho dna poslednej menstruacie. Cize ak ma zena 28 dnovy cyklus a ovu na 14 den, tak v 28. den cyklu konci vlastne 4 tt a na druhy den zacina uz piaty, cize 4tt+1 den. Ak ms meska dva tyzdne, tak to je zena uz v 6. tyzdni...Ak ma o par dni posunutu ovulku, trebars 18 dc, tak by to mal lekar vziat do uvahy a o tie 4 dni posunut termin. Srdiecka vidiet zhruba okolo 7. tyzdna, to znamena take cca 2-3 tyzdne po meskani ms, cize zhruba mesiac po oplodneni 😉
@ataner81 mne prisla posledna mrcha 8.6. - dalsia mala prist 8.7. ale neprisla - testik som urobila 9.7. vecer a || tam boli 🙂 k lekarovi som sla o tyzden na to 17.7.. cca 40dni od poslednej mrchy .. podla lekara som bola 5+4tt (28dnovy cyklus) podla mna som bola 5+2tt (30dnovy cyklus) a uz bola fazulka tam kde ma 🙂 je to individualne .. a podla mna sme mali uspesny pokus cca 12 DC (20.6.) - dufam ze som pomohla - Dr. ratal vzdy aj sono tak uvadza od prveho dna poslednej mrchy a cylus 28 dnovy

Ahojte babenky, tak u nas takto, vrchny je 8DPO, spodny dnes 13 DPO.