icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

mabika
4. sep 2012

no baby, a aby som vas trosku namotivovala, pozrite sa, ved uz mam 12 tehuliek !!! Ved to je super... Ak by sme to spriemerovali, tak od marca pribuda kazde dva tyzdne jedna, no nie je to fantasticke?!?! 😀

@sanchez81 snaž 4m, termin02/2013, kohut
@kapokapo snaž 3m, termin 02/2013
@basikes snaž 3m, termin 02/2013, byvol
@tatarida snaž 2m, termin 02/2013
@rohlicka snaž 2m, termin 03/2013, had
@horseshoe - snaž 4m, termin 03/2013, potkan
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 03/2013
@lilli251 - snaž 2m, termín 04/2013
@veonka - snaž 4m, termín 04/2013, potkan
@mamkabeika - snaž 4m, termin ?
@julinka88 - snaž ?, termín ?
@lumiva - snaž ?, termín ?

tie co vam tam udaje chybaju, napiste 😉

horseshoe
4. sep 2012

@lumiva Ahoj. To su riadne bludy, ze ten maly tvojej znamej je stale chory kvoli tomu, ze brala duphaston na udrzanie plodu. Bozinku, hadam si vazne nemyslis, ze to je kvoli tomu??? To nema absolutne ziadny suvis s duphastonom. V mojom okoli ho brala kazda druha, dokonca aj segra a segrine obe deti su zdrave ako repa. Dokonca segrin maly bral prvykrat antibiotika az vo veku 3rokov, ked nastupil do skolky tak ochorel, dovtedy ziadne lieky. A to podotykam, ze segra je tazky alergik, ekzematik, astmatik a jej muz tiez a maly nic z toho nema. Duphaston je umely progesteron, ktory produkuje zlte teliesko na vyzivu plodu, pokym sa v 12.tt nevytvori placenta. Niektore zeny - najma tie s dlhymi cyklami alebo rozne dlhymi cyklami produkuju tohto hormonu velmi malo - nedostatocne na vyzivu plodu, preto opakovane potracaju alebo sa plod vobec neuchyti prave kvoli tej nizkej hladine progesteronu. Duphaston len doplna tuto hladinu. 😉 😉 😉

Ale duphaston si ty sama nenasadzuj - to ti ma nasadit lekar a tiez on urci davkovanie. 😉

simonkato
4. sep 2012

Dobre ranko zienky moje.Ale mi je dobre este len vstavam pojdem zo seba urobit cloveka a do mesta mala by som behnut svojej obvodnej doktorke.Uz vidim ako ma zase rozplace je to uzasna empaticka zena ktora sa mi vzdy snazi dohovorit tym spravnym smerom ze veci maju urcity zmysel no tak som hrozne zvedava ako sa zatvari ked zisti ze som potratila :(...No a asi mam ovulku tolko hlienu dobre su tie grepiky veru ale je trosku posunuta ale vobec nemam chut draheho znasilnovat a nebudem ho ani dako zvadzat ked bude on iniciativny nebudem sa branit.No idem sa poobliekat a ked sa vratim vas hned cumnem zatial pekny dnik babulky moje 🙂

brumka
4. sep 2012

ahojte moje babulienky, dneskam i je uz lepsie uz aj krvacanie je mensie, tak snad to je len normalna menstruacia a mozeme pokracovat v snazeni. podlene slovo ma doktor. pozeram ze tabulka sa pekne rozrasta 🙂

rohlicka
4. sep 2012

@brumka som rada ze sa citis lepsie .. 🙂 uz len nech ti lekar povie ze sa to samo vycistilo aby ste dalsie snazilkovanie nemuseli natahovat .. 🙂 a coskoro mas svoj vonavy uzlicek ani sa nenazdas 🙂 😵 😵 😵 ved este stihas septembrovy datum 🙂

brumka
4. sep 2012

@rohlicka septembrovy ano ale uz nie plynuly prechod z RD na MD

rohlicka
4. sep 2012

@brumka sice nebude plynuly prechod .. ale bude miminko .. nejako to uz vykrijete 🙂 hlavne nech sa babanko udrzi 😉

mamkabeika
4. sep 2012

@mabika Ahojkaj 🙂 termín mám 24. marca a ten bude platiť nastálo 🙂

Dnes sme mali poradňu, sme 11tt +2 a máme krásnych 4,7 cm 🙂 Fotečku hodím večer, keď prídeme domkov 🙂

ataner81
4. sep 2012

Ahojte babulienky moje. Dnes máme nádherný dník. Ja mám takú super náladu už druhý deň 😀 😀 😀 😀. Mám dovolenku 2týždne a aby som nemyslela na neúspech a príchod mrchy, tak si snažím vyplniť každú minútu. Ráno cvičenie, plávanie, potom nakúpim, navarím, popratám a hybaj von na kávičku, či pivečko s kamoškami. Dnes príde ku mne mamka, takže sa zase nudiť nebudem. Zajtra mám v pláne "menšie" 😀 😀 nákupy. len tak, veď si to zaslúžim 😉 ale určite tu aspoň nakuknem. @sabaka sabakuška moja tá znížená funkcia žltého teleska sa dá zistiť z hormonálneho profilu? Idem na neho tento mesiac. Ja som špinila-nešpinila(bolo to len 2x za deň hnedé vlákno na toaletnom papieri po malej potrebe)v nedeľu. Potom už nič. Aj bolesti podbruška nemám, len také pichanie-tlaky v buchte. Včera ale aj tie ustúpili a boli iba večer pár krát. Dnes mi zmizli aj bolesti prsníkov, čo je zvláštne lebo celý dni som chodila v 2podprdách, cvičila v 3 a spala v 1 😠 a teraz-zázrak, bolesť žiadna.
@brumka mojka to mi je veľmi ľúto, že to takto dopadlo ☹ ale neboj, september je tu a bude šťastný a plodný 😉 Aktualizácia tabuľky 🙂.
@motorka32 3.8. škorpión ... ? nemame info,nehlasi sa nam...
@dominika1516 3.9. strelec
@werusss 8.9. váhy
@waltea 9.9. vodnar
@ataner81 10.9. panna
@drobca07 11.9. baran
@deculko 13.9. rak
@jeackynka 13.9. baran
@sabaka 15.9 panna
@simonkato 15-16.9. ryby
@alicek14 21.9. baran
@zvolsiinylogin 22.9. ryby
@tatiana77 22-23.9. kozorožec
@hanya1 24.9.-28.9. lev
@zora256 23.9.-3.11. baran
@lianka11 27.9. vodnar
@linddi 28.9. baran
@brumka 29-30.9.
@mabika 10.10. panna

julinka88
4. sep 2012

@mabika ahoj snažili sme sa 6 mesiacov a termín je 8. mája 2013

typa
4. sep 2012

@ataner81 tak tie tvoje priznaky su velmi slubne 😉 drzim place, aby to vyslo 🙂 🙂 🙂

lumiva
4. sep 2012

@horseshoe Ahoj moja, nemyslela som doslova, ze to ma z Duphastonu. Viem, ako to funguje, mam uz tri deti. Mozno teraz aj mne chyba, ktovie...

ataner81
4. sep 2012

@typa sľubné na čo? 🙂 Ale nie, minulý týždeň som mala také príšerné bolesti, že až. Presne ako počas mrchy. Teraz nič ale ešte mám pred sebou pár dní, takže sa všetko môže veľmi rýchlo zmeniť. Nedávam si žiadne nádeje aby som nebola sklamaná 😉

lumiva
4. sep 2012

@julinka88 Mne to vychadza uplne rovnako podla kalendara, ale musim pockat do piatku, co povie doktor.

brumka
4. sep 2012

@lumiva
@julinka88 ako sa s vami tesim, mne tiez yvychadzal taky datum . ale co uz, drzte sa moje

mabika
4. sep 2012

Ahojte, tak som doplnila tabulku tehu o udaje... zda sa, ze najma parne mesiace od zac.snazenia su uspesne 😉

@sanchez81 snaž 4m, termin02/2013, kohut
@kapokapo snaž 3m, termin 02/2013
@basikes snaž 3m, termin 02/2013, byvol
@tatarida snaž 2m, termin 02/2013
@rohlicka snaž 2m, termin 03/2013, had
@horseshoe - snaž 4m, termin 03/2013, potkan
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 03/2013
@lilli251 - snaž 2m, termín 04/2013
@veonka - snaž 4m, termín 04/2013, potkan
@mamkabeika - snaž 4m, termin 03/2013
@julinka88 - snaž 6m, termín 05/2013
@lumiva - ?

@ataner81 mam pocit, ze je to tak, ze zlte teliesko produkuje progesteron a ten musi mat patricnu hladinu, aby sa tehu podarilo a udrzalo. A jeho hladina sa zistuje z horm.profilu. Mne zistovali progest. v poslednej faze cyklu a hodnoty som mala ukazkove (a to pritom spinim ku koncu cyklu a mam ich dlhsie)... Takze hadam mi to funguje a aj tebe 🙂

@mamkabeika gratulujem, to su dobre spravicky 🙂

ataner81
4. sep 2012

@mabika takže vlastne doktorke nemusím nič hovoriť? Idem na horm. profil 3DC-13DC-21DC. Z výsledkov mi vie doktorka pozrieť ako je na tom moje žlté teliesko?

linddi
4. sep 2012

Čaute baby, takže som bola dnes u dr. Manžel bol na spermiograme a dopadli sme na výbornú 😵 Strašne som šťastná... Keďže som aj ja v poriadku navrhol 2 riešenia: buď laparoskopia alebo IUI. Dohodli sme sa, že tento mesiac skúsime IUI a ak to nevýjde, tak v októbri na laparku. Konečne sa niečo deje... zasa som o niečo kľudnejšia 😵
Idem Vás dočítať, zatiaľ pa.

ataner81
4. sep 2012

@linddi keď ste dopadli na výbornú načo hneď laparoskopia či dokonca IUI? Koľko sa snažíte?

linddi
4. sep 2012

@ataner81 rok a pol

ataner81
4. sep 2012

@linddi aha. Tento týždeň by sme mali mať výsledky smermiogramu a moje krvné výsledky, teda či tvorim protilátky proti spermiám. Veľmi sa bojím výsledkov 😒 . Ešte ma čaká hormonálny profil v septembri. Aké vyšetrenia si absolvovala ty?

linddi
4. sep 2012

@ataner81 ja tiež hormonálny profil + klasické vyšetrenia + folikulometria (mesačne), kde mi vždy pichol pregnyl a minulý cyklus mi nasadil už aj duphaston - no neúspešne ☹ .

ataner81
4. sep 2012

@linddi čo znamená klasické vyšetrenia? Čo stojí IUI?

brumka
4. sep 2012

@ataner81
@linddi normane sa stracam u vas s tymi vysetreniami, ja som mimo sona a cytologiea LBC nemala nic, to su u mna bezne kazdorocne, snad mi daco srpavy vo stvrtok lebo mam pocit ze toto biochcemicke tehotenstvo som mala asi aj pred 2 mesiacmi, vtedy mi meskala este o 2 dni viac ako teraz. @linddi co je IUI a laporoskopicke?

linddi
4. sep 2012

@ataner81 no bežná ročná prehliadka (hystológia, cytológia, výtery). IUI u môjho gynekológa stojí 50 €

dominika1516
4. sep 2012

@ataner81 Ahooj tak zatial mrcha nedosla 😉

ataner81
4. sep 2012

@brumka IUI je inseminácie, teda vstreknutie spermií do maternice alaparoskopia je prefuk vaječníkov. U mňa klasické vyšetrenie znamená vyšetrenie hmatom a sono. Cytológiu som nikdy nemala 😒

linddi
4. sep 2012

@brumka IUI je inseminácia, kde Ti vlastne priamo streknú spermie, čiže sa obídu bariéry, ktoré "bránia" spermiám voľný prechod k vajíčku a laparoskopia je zákrok, kde Ti pozrú vajcovody, či nemáš zrasty atď.

mabika
4. sep 2012

@ataner81 no povedat doktorke mozes o spineni urcite..... a podla mna o zltom teliesku hovori ten 21DC, takze by si mala vediet, na com si...ked ti spravi cely ten profil... a aj viac budes vediet ako ja, lebo mne robila len 22DC...

@linddi gratulujem, a co si vyberies? 🙂 Ja by som si vybrala asi IUI 😀 , aj ked asi budu do teba v tom pripade pchat nejake lieky ci hormony, nie?

ataner81
4. sep 2012

@linddi normálne mám nervy 😠 . Tá moja bývalá doktorka na to srala vrrr 😠 😠 😠 . Cytológiu, hystológiu a výtery som u nej po celú dobu nemala, teda iba raz nejaký ster ale ani neviem na čo bol 😠 😠 😠
@dominika1516 no to je super. Žeby ďalšia tehulka? 😀 Kedy si spravíš testík?