icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

ataner81
26. sep 2012

@simonkato len dúfam, že SPCO sa nepotvrdí, doky mi dá tabletky a na Vianoce hladkám tehu bruško 🙂
@drobca07 ha Ivka si píš, že keby si tento mesiac chlastla,fajčila, nejedla, pochodila RTG a neviem aké vyšetrenia, čo sa v tehu nemôžu, tak by si to bábo čakala. Je to zákon schválnosti,z ktorého ma ide poraziť. A o tých spolubčanoch so zvýšenou pigmentáciou ani nehovorím 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@brumka @deculko už sa mi dnes nejaký hlienik rysuje......nechcem zakríknuť ale možno ovu bude 🙂

drobca07
26. sep 2012

@ataner81 no presne o tom hovorím moja 😖 .... a držím silno palčeky nech je tu ovu čo najskôr 😉 ....a piješ aj grep? ...ja ho bohužiaľ nemôžem ani cítiť ☹ ...čo myslíš keby som namiesto toho nasadila ananásový? 😀

ataner81
26. sep 2012

@drobca07 jasné, že pijem. Skúšam všetko, čo mi tu babule poradia. Ja grepíky milujem. Neviem sa ich dožrať 😀 😀 😀 😀 ale zato nenávidím ananás. Keď je náhrada za ananás Bromelain, tak bude určite aj nejaká náhrada za grep. No aká, to neviem

drobca07
26. sep 2012

@ataner81 ja som sa pokúsila napiť grep.šťavy a v momente ma naplo 😅 a musela som to vypľuť.... teraz trošku šmejdím po nete a aha čo som našla na http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... .... s tým grepom som zmierená, čo narobím, ja zase ananás môžem veľa veľa 😀, tak ten grep preskočím a idem rovno na ananás 😀

deculko
26. sep 2012

@simonkato super, ze ti takto poradili,len presne poisti sa nanovo este min.o jeden den skor ako ti to tvoje predosle skonci... a bude to super....lebo inak sa plati poistne min.120eciek a to je palka... a je to krasa,ze ti to takto poradili... o tych krasaviciach za uradom vieme kazda svoje, zavisi to od kazdeho,lebo take zle neprijemne baby su potom rovnake aj ku vlastnym kolegyniam,a to viem co hovorim,lebo na nejakom urade pracujem aj ja... skoda,ze ja nastupim do roboty a na PN sa hodit len tak nemozem...ak nechcem o pracu prijst,inak by som to skusila aj ja... aj to viem,ze si to DNP mozem takto predlzit,ak si budem platit poistne tych 120 e mesacne...a mozno za dva tri mesiace otehu a uz nemusim platit nic na PN,ale tych 120 je uz dost vela.... to je uz velke riziko,ak neotehu...
....a s muzikom bude ok... chlapi travia veci inaksie ako my,prave takto mlktvo. Mozno si mu vravela,ze pojdes do prace a bejby odlozite o dva roky.... a mozno je z toho smutny.... len oni to nepovedia....

do lekarne pojdem poobede...nech malemu daco navarim... a nech si z toho nespravim preteky,ze rychlo domov,nech sa napapa a ide spat...
jaj babule,dakedy mam aj chut prezradit vam aj moje peripetie zivotne... ale je to take haklive a taka predsudkova tema... ze na to nemam odvahu... ale tak co...ideme dalej...a do minulosti sa tolko pozerat netreba... aj ked nam ta minulost preraza do sucasnosti a je to potom tazke,ale co uz ...stalo sa uz sa neodstane,ideme dalej....
byvaly ex ma totiz zasluhu na niecom,co sa tyka mojho zdravia a zdravie sa tyka decul... ich zdravia...a ked je zla nalada,tak mi je z toho nanic,ale teraz sa mam dobre🙂)))))
idem s mojou laskou vonku🙂

horseshoe
26. sep 2012

@drobca07 moja, ja som nad tym rozmyslala minule, ze co pre take, ktore nemaju radi grep. a dospela som k nazoru, ze akakolvek ovocna alebo zeleninova stava, ktora sa pije nalacno a aspon 2 tyzdne v kuse v mesiaci musi mat blahodarny vplyv na organizmus. Je to taka ocista tela od vsetkych toxinov a bakterii. A navyse dodavaju telu rozne vitaminy a mineraly, ktore sa ti rano priamo vstrebavaju do krvi. 😉 Mnohi ludia si tymi cerstvymi stavami liecia rakovinu a podobne neduhy a velmi uspesne, takze myslim, ze na problem s otehotnenim to bude mat urcite kladny vplyv 😉

brumka
26. sep 2012

@horseshoe uplna pravda, cerstva zelenina aovocie urcite neuskodi 🙂
@simonkato teraz nieje nahodou t poistenie ze minimlane 200€ mesacne musis platit? aspon co som videla, ja to nemam jja sa spolieham na pracovnu zmluvu

drobca07
26. sep 2012

@horseshoe 😀 ja som to vedela, že sa na toto chytíš a odpíšeš 😉 😀 CMUUUUK veľký ti posielam 🙂 , teraz čítam, že je bombová paradajková šťava a to ja môžem paradajky v akejkoľvek forme takže idem na to dneska 😉 🙂
a aj toto som našla :
Top 10 superpotravín
na plodnosť:

1. Kokosový olej
2. Rybí olej
3. Ľanové semienka
4. Čierny sezam
5. Cesnak
6. Paradajky
7. Červená repa
8. Goji
9. Zelený jačmeň
10. Materská kašička

ataner81
26. sep 2012

@drobca07 ja tak preskakujem ananás 😀 Tak ako ide dnu, v zápätí ide von 😝 .Papaj čo ti chutí a nerieš nič ostatné. Spomínala si, že pošleš polovičku k dokymu na spermiogram. Už to máte za sebou?
@deculko Evička zlatko kedykoľvek keď budeš mať boliestku na srdiečku, či ťažko ti bude na dušičke, cinkni a Reny príde a pokecáme 🙂

ataner81
26. sep 2012

@drobca07 ananás a paradajková šťava? ble 😝. No my dve by sme sa na jedálničku asi nedohodli 😀 😀 😀

drobca07
26. sep 2012

@ataner81 ešte nie, čakáme ešte do konca roka a ak nič tak od januára ideme na to medicínsky.... keďže priateľ mal byť otcom už raz ale jeho bývalka si to dala zobrať, myslím, že aj on bude OK, ale tak už sú to nejaké roky a všeličo sa mohlo zmeniť ale on je ešte mladý , je futbalista, zdravo sa stravuje tak snáď to bude u neho dobré, pevne verím... 😉 🙂

simonkato
26. sep 2012

@deculko ano mojko dakujem viem o tom ze musim den pred skoncenim zalozit to nove vychadza to na stvrtok piatok mi to konci a od pondelku idem na PN cize ked si dam z minima budem musiet za tie 4 dni zaplatit okolo 16€ a ked z maxima tak az okolo 54€ co je nehorazne lebo ved tolko som neplatila pomaly ani za cely mesiac.Nieco mi o tom hovorila kamka a vela som sa docitala tu na MK su tu uzasne zienky ktore mi to do podrobna vysvetlili uz to ist len zrealizovat ked bude treba.Uplne ta chapem ze sa bojis aby si o pracu neprisla a nechces do toho vrazat dalsie peniazky ved si ich nedala do teraz do toho malo su to dobry chuji ze to hentak porusili.Ach velmi ti prajem nech sa vam este tento mesiac mimi zadari a bolo by po starostiach co okolo skolky co s DNP velmi ti to prajem zasluzis si to tiez si si prezila viac nez krusne chvilky.
@ataner81 renka moja zbytocne si ublizujes a trapis sa viem lahko sa mi to pise ale nerobis si dobre nic nemas potvrdene hrozne sa nicic s tou psychykou jaj keby sa tak dala bloknut hned by sme to kazda z radostou urobila vie mrchana s nami dobre mavat a take hluposti nam vsugerovat.Nalad sa pozitivne bude dobre a pod stromcek zabalis muzikovi tehu testik s dvomi ciarockami.Verim ze nam to kazdej jednej vide skor ci neskor ale urcite skor sa dockame.
@drobca07 moja presne viem ako to myslis je to kua tak nespravodlive ze bar jaka haca dokaze to nevine telicko male zive len tak niekde do konajnera odhodit a necha ho tam zomriet alebo ze mu dokaze ublizit tyrat ako je toto mozne naco maju take deti spravodlivost nejestvuje.A je nezmyselne sa stale takto nad tym trapit.Ono sa to musi podarit musi a hotovo nikdy sa nevdam toho krasneho ciela drzat v naruci moje babo aj ked by som mala padnut este vela krat na dno vzdy sa dako pozviecham a pojdem dalej koli tejto vidine stastia radosti prveho kopnutia prveho usmevu krasneho slovicka mama mami lubit ta.Dockame sa toho musime!!!

horseshoe
26. sep 2012

@drobca07 😉 dakujeeeem a vraciam kissiiik 😀 😉 k tej paradajkovej stave schrumaj stonkovy zeler (neviem ci ho poznas)- to je vraj megasuper na plodnost - nemci to zeru na kila. 😉 a hlavne vraj pre chlapov 😉
inak kokosovy olej je super namiesto teloveho mlieka - ja si nim natieram cele telo po sprche. A este je super aj na vyrobu jednodchych, zato uzasnych praliniek - ladovych cokoladok - kup si kvalitnu cokoladu - je jedno ci horka, mliecna alebo biela - ak chces kopu antioxidantov tak si zvol tmavu s vysokym % kakaa - rozpusti nad parou - nizka teplota, pridaj 3lyzice kokosoveho oleja alebo kokosoveho tuku a miesaj kym sa nespoji, potom to nalej do pralinkovych silikonovych formiciek a skladuj v chladnicke - chuti to uzasne. 😉 Kokosovy olej je uzasny v tom, ze posobi proti prekysleniu organizmu a ma aj ine super ucinky - treba si precitat na nete.
A cervenu repu si najradsej peciem v rure so zemiackami - je uzasna 😉

drobca07
26. sep 2012

@simonkato nahnala si mi 😢 do očí , veď ja stále verím a nevzdávam sa ani po takmer 9-tich rokoch a to je už čo povedať.....ešte sa sama tomu čudujem, že som z toho nezcvokla.... stále dúfam , verím.... 😅 😉 🙂
@horseshoe dakujem za tip, znie to mňam mňam tak vyskúšam cez víkend 🙂

brumka
26. sep 2012

@horseshoe mnam cervena repa s cesnako v rure 🙂 ako priloha uvaren e zemiaky v supke alebo bez zemiakov a len na prirodno kuracie prsia

simonkato
26. sep 2012

@brumka z minima je 120€ mesacne ale ked budem PN tak to platit nemusim a ked sa mi pocas PN nepodari otehu tak to zrusim a ked hej tak si to normalne dalej necham lebo aj ked budem tehu urcite ostanem na rizikovom a ked si aj na materskej platit sa to neplati a po skonceni materskej by som to musela zrusit.No ja som nezamestnana a nedari sa mi najst ziadnu pracu tak aspon takto si chcem pomoct prilepsit.

horseshoe
26. sep 2012

@brumka ano, ano je to vyborne 😉

brumka
26. sep 2012

@simonkato jasa vobec v tom nevyznam mneskratka znama ze sa mi to neoplati tolko penazi dat ked som zamestnana a aze aj tak by mi moc velku matersku nevyratali takze sa v tom nevyznam

simonkato
26. sep 2012

@drobca07 moja nerozmyslali ste nad umelim oplodnenim ked sa nedari prirodzene mozno je problem v tom ze sa tam spermiky nevedia akosi dostat a nemozu vajicko oplodnit a takto by ste im pomohli.Alebo to IUV ci ako sa to vola ze tie spermie zavedu tam kde maju byt.Obdivujem ta ze si sa este nezblaznila ja na tvojom mieste by som bola na psychyatrii obdivujem ta ze si ides za svojim cielom a ono sa to podari a bodka.

simonkato
26. sep 2012

@brumka no z toho minima je to onicom lenze ja by som dostavala z maxima este ak by sa podarilo otehu ratal by sa mi priemer z tych 270 dni z maxima a co si budem platit 4dni z minima takze by mi to moc s materskou neublizilo.Len aby sa podarilo neviem ako dlho bude ochotny gyndos ci obvodna ma necha na PN potom.Najstastnejsia by som bola keby sa to podarilo tento mesiac a bolo by po probleme.

drobca07
26. sep 2012

@simonkato s mojim súčasným priateľom sme ešte o tom neuvažovali, chceme to skúsiť "na prírodno" ako sa hovorí, v januári to bude rok čo sa snažíme, tak ak nič dovtedy, tak už s tým bude aj doky robiť niečo.... ja som všetky možnosti "umelých oplodnení" dosť doteraz odmietala a myslím, že som urobila dobre, aj keď túžba je silná....

brumka
26. sep 2012

@simonkato ja sa v tom vobec nevyznam ale asi to plati len rpe tych co uz maju davno zalozene DNP. lebo teraz vraj uz tam sa musis aj na ine pripostit. rada sa priucim. no s jednou diagnozou mozes byt doma max 1 rok potom komisia tak neviem

simonkato
26. sep 2012

@drobca07 verim ze sa vam to do januara podari a nebudete musiet ani nic take ako je umele riesit.

simonkato
26. sep 2012

@brumka ano oplati sa to takto urobit este tym co maju to pripoistenie po starom ze s nimi este takto vybabru a neverim ze by ma nechali rok na PN budem vdacna za dake dva tri mesiace a verim v zazrak ze sa nam babo zadari.

ataner81
26. sep 2012

@drobca07 naša Ivanka musí mať veľmi zaujímavú a dobrodružnú cestu k vajku keď spermošky k nemu dedôjdu 😀 .Inak ako Simi hovorí, ja chcem počkať do nového roka, pochodiť vyšetrenia a keď budem v poriadku, tak sa dať na to IUI.Možno aj ja tam mám niečo zaujímavé a tým spermijkám sa teda nechce ísť ďalej k vajku 😀 .Ale ja ich okabátim a rovno ich k tomu môjmu vajku šupnem a hotovo 😀
@simonkato ja mámSimi super náladičku(na počudovanie mi to trvá už 3mesiac)Tento mesiac absolútne nerátam s tehu.Neviem prečo,jednoducho to tak cítim a som s tým vyrovnaná. Možno preto, že viem že moje tehulkovanie sa blíži a tak mesiac dva čakania naviac už nezaváži 😉 🙂

drobca07
26. sep 2012

@ataner81 ...hmmm to môj celý život je taký "zaujímavý"....a som zvedavá kedy sa tá "dobrodružná cesta" konečne skončí... niekedy ma pochytí taký smútok, taká beznádej, že neviem čo so sebou mám robiť, prečo sa veci dejú tak ako sa dejú.... proste všetky tie rečnícke otázky a odpovede nikde.... 😢
...na ovu testíku je stále druhá čiarka ale je bledšia ako včera ...

ataner81
26. sep 2012

@drobca07 presne viem o čom hovoríš. Najhoršia je otázka:"prečo ja?" Tiež sa neviem s určitými vecami zmieriť a som nahnevaná,že je to tak a nie inak. Darmo mi tu niekto bude hovoriť aby som sa zmierila s osudom.....neviem to, nechcem to a neurobím to! Budem proti nemu bojovať a hotovo. Ja sa testnem až okolo 3-4. Som zvedavá čo tam bude 😒 Moja nerieš testíky a snažilkuj odušu počas týchto dní 😀

brumka
26. sep 2012

cauko babky, tak neviem ci si zase nenahovaram ale dako ma bolia zase prsia abrusko neboli, dneska mam 26DC tak neviemneviem ci sa tesit a byt sklamana. test nemam doma

ataner81
26. sep 2012

@brumka brumíček ešte netestuj apočkaj aspoň na 2-3dňové meškanie aby si sa zase nenamotala ak to bude biochemické tehu.Držím palce aby nebolo a ty si mala // 🙂

brumka
26. sep 2012

@ataner81 testovt neplanujem, nemam ani test, a kedymi ma prist mrcha uvidime ratam si 28 dnovy cyklus tak uvidime. ked ja ju mam nepavidelnu. len uz si asi nahovaram, tentokart skor ako po tyzdni meskania netestujem. vtedy som po 4 a 6...tento cyklus by mal byt kratky, mne sa striedakratky dlhy