Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@drobca07 no veď práve na to sa chystám. 😀 Dnes príde po týždni domov a dúfam, že riadne ten dnešok oslávime 😀 😀 😀 . Aj keď on je s tých, čo sa im moc nechce ale snáď na tie narodky ho presvečím. 😀 Čo sa hovorí o ženách, že sa vyhovárajú na bolesti hlavy atď. No ten môj je niekedy v tomto katastrófa. Ale aj tak ho neskutočne milujem 😀 😀 😀
@typa moja ja by som sla radsej k dokimu naco zbytocne riskovat a pak lutovat ze si k nemu nezbehla len pekne chod.Moze to byt hocico babo sa lepsie uhniezduje niekde sa ti pri keksiku stala mala ranka ale kludne to moze byt aj hroziaci potrat tak radsej chod.Ja by som sla.
@ellis21 vsetlulilinko najlepsie k tvojim narodeninkam a nech muzicek urobit krasny darcek v podobe babatinka tfuj tfuj tfuj
@drobca07 milacik kludne to mozu byt uz tehu priznaky mohla si mat ovu na12DC 7dni trva kym sa babo uhniezdi u niekoho menej takze klido pido uz ti moze byvat bluvno.Ved nechajme sa prekvapkat a nebudeme ta zbytocne namotavat ale drzim prsteky mooooc.
@franica juj moc by som ti Zuzicka zelala keby ta motyka chcela vystrelit.
@ataner81 Renci moc moc moc drzim prsteky velmi na teba myslim a verim ze nam tu napises len dobre spravicky drz sa babulka nasa.
@deculko Eviku neozvala sa ti este nasa Renatka?Drzim prsteky pri torticke nech sa vydari urcite bude uzasna.Inak aj ja som uz dostala bojovi plan drahy bude mat v decembri 33 a chcel by torticku bud zensky trup alebo zenske prirodzenie kurna neviem ci si trufnem upiect alebo spravim kamuflaz a dam upiect spoluziacke cenovo ma to vide skoro rovnako ale zase odomna je odomna 🙂
@janka9900 no moja ako???Informuj ma o tvojom stave .
ahojte koceny 😉 je mi trochu lepsie - nemam teplotu, ale vcera vecer sa mi spustili take sople ze hroza - normalne potoky aj v noci - asi sa mi poriadne precistuju dutiny. Som sa cely den napchavala cibulou a cesnakom az mi oci z toho vyduvalo a dnes zase pokracujem. 😉
Cmulam Septisan - to mozu aj tehule - potvrdzujem, ze zabera. Klokcem si slanou morskou vodou - tiez dobre. Do nosa Pinosol - tiez tehulko friendly vec 🙂 Este je dobre cmulat Propolki (tu ma vsak odradilo info, ze vyrabaju v Polsku - nedoverujem nicomu odtial) a super je aj Caj pre tehotne od Lerosu - kupite v lekarni - je to zmes ovocneho a rooibos caju bez ibisteku a inych nepriaznivych elementov.
Tak to keby tu nejaku tehulku chytila chorobka nedajboh a nevedela by, co si ma dat - vyssie uvedene su fajn overene veci. 😉
Inak dalsia super novinka pre babulky, ktore ste z BA a okolia. http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/
Objednate si potraviny z Tesca online a napr. ku mne ich dovezu za 3,99Eur priamo domov. 🙂 Ja byvam v dedinke pri BA a pre mna nakup znamena jedine ist autom - takze ked si to zoberiem aj benzin daco stoji a ten cas. A na materskej to velmi ocenim, lebo kym by som vystrojila seba aj malu do obchodu a este autom sa terigat, tak by ma aj chut presla. 😉
@typa Moja, pri akomkolvek krvavom vytoku ci spineni - ihned treba zaskocit k dokimu. Neplas sa prosim ta dopredu, proste hned teraz tam v klude zajdi - pozrie ta sonom a asi ti nasadi Utrogestan alebo Duphaston. Moja segra pri oboch tehotenstvach spinila a po nasadeni tych liekov hned prestala a v pohode donosila - doma ma teraz zdrave, zive deturence 😉
@drobca07 dakujeeem 😉 😉 taketo novodobe sluzby na SK velice ocenujem 😀 😉 A dalsi bonus- mozes platit kartou, takze skvele. 🙂
Ked si predstavim, ze budem takto chora a babenko nedajboh tiez, muz cely den v praci, ja tu nemam ziadnu rodinu, co by mi pomohla, tak takato donaska potravin bude pre mna pomoc z nebies 🙂 😉 😉 😉
@horseshoe veľmi pekne ďakujem. Ja si to tento mesiac nechcem pripúšťať, že by sa to podarilo aby som nebola sklamaná. Tak dúfam, že sa to podarí 🙂 Inak to tesco je aké super. Ja tiež som väčšinou sama s detmi a keď si predstavím nákup je mi zle. Hlavne malý nakupuje zamňa. Hádže do košíka samé blbosti a ja potom zabudnem čo som chcela. 😠 😠
ahojte babenky 🙂
@simonkato uz dosla hnusoba, od pondelka ma natahovala 😠 aj tak si myslim, ze sa cosi zacinalo diat, len nebol ten spravny cas 😅 ... ale nevadi, aspon ze dosla uz dnes. ideme poobede s babami sadnut, tak nemusim byt nealko 😅 a pocas buducej ovulky budem zdrava, tak sa nebudem bat, ked sa zadari 🙂
@ataner81 hlasim 1DC 😉 dufam, ze ty mas dnes od doktora same dobre spravy 😉
@typa mne dr. pri speneni na zaciatku dal duphaston a povedal, ze kazde spinenie sa klasifikuje ako hroziaci potrat, ale podla neho je skor zvlastne, ked zena nespeni. ze ked sa male zavrtava do prekrvenej sliznice, tak by to malo byt normalne. neboj nic, vsetko je v poriadku 😉 ale na kontrolne sono mozes zbehnut 😉 ... ja som spinila na zaciatku vzdy a potom cely siedmy osmy tyzden a vsetko bolo ok, same to preslo 😉 ...
@ellis21 vsetko najlepsie k narodeninkam, nech sa splni, vsetko po com tuzis 😉 😵 ... aj na zachod obehnite, ak budete mat plny dom 😀
@drobca nechcem ta namotavat, ale ja som mala podivne stavy uz na 7-8 den po ovu pri oboch tehu. mam vsetky podrobnosti pisane pri bazalnej teplote, tak som kukla do starych zaznamov 😀 ... drziiiiiim strasne moc palce 😉
@janka9900 vsetko zle je na nico dobre ako sa hovori a verim ze uz to bola na dlhy cas tvoja posledna mrcha.Dneska sa aspon trosku odreaguj s kamoskami.Ja som zvedava co budeme cez vikend robit.Teda co si vyberieme nasi chchu aby sme sli s nimi na zahradu porobit tam poriadky draheho sestra chce aby jej siel opravit auto drahy chce nieco v grazi riesit neviem co chce jeho tatko ze aby mu zavolal ked pride z prace.No ale co chcem ja nikoho volako nazaujma.Najradsej by som si spravila pekny vikend vo dvojici dake filmecky vinecko klud pohoda.Ale ked si mam vybraz z danych ponuk tak nech ide sestre robit auto ja si zoberiem aspon maleho a pojdeme na kolotoce ked uz je ten jarmok.Vcera sa snazilkovanie nekonalo bol unaveny slubil ze dneska ma zato polubi o to viac potvora moja.
... no takže už aj mierny "blivajz" za mnou 😖 ....teda všetky príznaky už mám 😅 😀 ...už mi chýbajú iba // ....alebo nejaká črevná chrípka 😝
sorry baby ale musela som sem dať ešte raz toto 🙂 ....toto je tá 400-to stranová tabuľka 🙂 a poprosím hned @ataner81 nech ju aktualizuje ak niečo treba:
@lianka11 27.9. vodnár Katka
@nikol44 3.10. býk Nikol?
@janka9900 4.10. kozorožec
@waltea 5.10. vodnár Linda
@mabika 10.10. panna
@jeackynka 10.10. baran
@ataner81 12.10. panna Renka
@drobca07 12.10. baran Ivanka
@deculko 12.10. rak Evička
@sabaka 17.10 panna
@ellis21 20.10 váhy Elenka
@alicek14 ?.10. baran Alica
@simonkato 21.10. ryby Simonka
@tatiana77 22.10. kozorožec
@hanya1 22.10. lev
@zora256 22.10.-2.11. baran Zora
@zvolsiinylogin 25.10. ryby
@werusss 28.10. váhy Veronika
@brumka ?.11. kozorožec Dadka
@linddi ?.11. baran Zlatica
@lianka11 @nikol44 @waltea a vy ako kočky? 😉 kde máme testíky? už tu tak dávno žiadny nebol... ☹
@simonkato @horseshoe @brumka @janka9900 tak isla som k dokymu - ma dovolenku do 10.10. - urgentne pripady za neho riesi nejaka ina doktorka. Neviem,ci sa mam povazovat za urgentny pripad. Ten vytok som mala len rano,odvtedy vdaka Bohu nic.Ak by sa mi to vratilo,tak pojdem do nemocky,nech ma pozru. Ale velmi dakujem za pomoc. 🙂
@typa ech, to je smola, ja neviem ale fakt zakon schvalnosti zase funguje dokonale - ked gyndosa najviac potrebujes - ma dovolenku 😠 😠 😠 Bolo by dobre predsa len ist aj k tej suplujucej doktorke - nech ta aspon pozrie. Radsej k suplujucej ako potom cez vikend na pohotovost - kde su zvacsa masiari.
Inak kdesi som citala na nete, ze je dobre jedst citrony - proti krvacaniu - takze pekne si sprav domacu citronadu a popijaj - je to aj zdrave - vsade je sama choroba 😉 😉 Moja segra ich raz jedla kvoli tomu, ze si chcela oddialit mrchu, lebo jej vychadzala na dovolenku - fakt to zabralo, ale akonahle ich prestala jest -mrcha dokvitla 😉
@typa netreba sa plašiť, bude všetko ok, také malinké špinenie by si si možno ani nevšimla, keby si sa tak po // nesledovala, takže podľa mňa budeš. A aj tak si vo veľmi skorom štádiu tehu, nie všetci doktori hneď predpisujú liek, lebo to je také skoré, že bohužiaľ to môže dopadnúť aj tak, aj tak- čo samozrejme nebude tvoj prípad, lebo ty budeš mať krásne bábätko za pár mesiacov 🙂
Ja osobne nie som až tak za také náhle tabletkovanie takto na začiatku. Ked som ja začala špiniť tiež som sa plašila a som bola rada, že mi dali duphaston, no odstupom času, keď už viem ako to dopadlo a ani kamión liekov by mi v tomto nepomohol, tak som sa zamýšľala aj nad tým, či by nebolo lepšie to vtedy nechať bez lieku, lebo sa to nasilu udržovalo a možno bez toho by sa to vyplavilo samé a nebola by potrebná operácia...už sa to nedozviem a naozaj nechcem strašiť. Len chcem, aby si si povedala, že to je ok, je to normálne, všetko je tak ako má byť a pôjdeš po 10.-tom na kontrolu a už drobca aj uvidíš 😉
@franica @horseshoe dakujem baby. Myslim,ze pockam,ci sa nieco bude diat. Osobne si myslim,ze islo len o nejaku drobnost pri keksiku. Tiez nie som velmi tabletkovy typ. A z prace by ma aj tak neuvolnili, pokial nepoviem dovod a potvrdenie kde som bola a zatial nechcem,aby to niekto vedel. Ja verim,ze je vsetko ok 🙂
@franica no ja som tiez vyhradne proti liekom - ved aj teraz nejem tie antibiotika co mi dokina predpisala - v zaujme fazulky. 😉
Ale na druhej strane vies, ty si bola specificky pripad, ze si mala mimomaternicove tehu. Tam mozno aj doki pochybil, ze to na sone nevidel a dal ti rovno duphaston na podporu tehu - ale neviem ako presne bolo...
Na druhej strane 1/3 potratov je sposobenych nedostatocnou produkciou progesteronu, ktore vylucuje zlte teliesko. Ved @simonkato zistili presne tuto pricinu toho druheho potratu - takze nekecam. Jednoducho nie kazdy zensky organizmus funguje co sa tyka hormonov na 100% a v tehu je nastavenie tych hormonov na 100% strasne dolezite hlavne v zaciatkoch tehu. Cize uzivanie Duphastonu mnohym zenam pomohlo udrzat babatko a to si myslim za to stoji - i ked je to chemia, to uznavam. 😉
Tiez nie som za to, aby sa @typa zbytocne naplasila, ale krvacanie ci spinenie hocijake je varovny prst. Nemusi to znamenat nic zle, tak ako to moze znamenat vsetko zle. Treba sa dat vysetrit. 😉
@horseshoe ja to chápem a ked budem mať nejaký problém v budúcnosti a jedine duphaston mi pomôže, tak si ho dám. A Simi sa to už potvrdilo, že toto je jej problém, tak nie je o čom...ale napr. typa je prvýkrát tehu a hned od začiatku pre istotu dávať hormóny, neviem, či je to rozumné..no proste je to zvážení každej z nás. Mne vtedy jeden doki povedal (a nie z bezcitnosti ani z nezáujmu, lebo sa mi veľa veľa venoval na pohotovosti), že ak sa to má udržať, tak sa to udrží- lebo to bolo také malé ešte, že predpokladali, že sa to ani nedá vidieť na usg aj keby to bolo v maternici. Ja som za to, aby sa s tým príroda vysporiadala sama ešte na začiatku, keby mal byť plod nejako poškodený či nezdravý...iné je to už potom po 10 tt či nedajbože v druhom trimestri a tak, tak treba liečbu. Ale hned prvý mesiac by som asi ešte neriešila...ale vravím, je to individuálne
@franica No neviem, moja. To je taky nazor dokiho - "ak sa to ma udrzat, tak sa to udrzi" Mne sa to moc nepaci a uz vobec nie z ust lekara. Vies ono v podstate na cele tehotenstvo sa da pozerat ako na "hop alebo trop". Plod, ktory je neschopny dalsieho vyvinu odide v zaciatkoch tehu bez ohladu ci sa berie duphaston alebo nie. A myslim, ze duphaston sa ma nasadzovat az ked je vidno aspon plodovy vak, co je mozne v 2.mesiaci tehu - a to uz @typa zrejme je.
Ja som brala duphaston od 6.tt - ako doki videl plodovy vak na sone. Nasadil ho preto, ze moje cykly neboli super pravidelne 28.dnove, 32, 35,atd...a predpisoval to so slovami - "je to chcene tehotenstvo a preto treba spravit vsetko, aby sa babatko udrzalo."
A mozno @typa doktor nepredpise duphaston - ja zase nie som vseved - to je len jedna z moznosti. Krvacanie alebo spinenie sposobuje bud nedostatok progesteronu alebo cysta ci hematom alebo prasknuta cievka, alebo sa jednoducho telo cisti este z poslednej mrchy...Ak je to hematom alebo cysta - to sa musi sledovat a ona musi mat pokoj a lezat - ziadna praca.
Dalej ja ani neviem v ktorom tyzdni tehu je typa, ci uz bola u dokiho, ci tam videl uz plodovy vak, ci tam nevidel u nej hematom, cystu a pod...Ja neviem, ale ja som za to, ze ked mame tu modernu medicinu, tak sa ma spravit vsetko pre to, aby babatko prezilo. Ale tot moj nazor a beriem, ze nie kazdy ho zdiela 🙂 😉 😉 😉
@horseshoe baby urcite to bude dobre =) nic ma neboli - od rana ani najmensi naznak krvi. Vsetko bolo sposobene tym keksikom, takze verim tomu, ze bybz sa ma dobre. Este som u dokyho nebola - mala som v plane v pondelok, ale asi budem musiet ist az v piatok, kedze ma volno. Budem na seba davat pozor, keby sa mi nieco nepozdavalo, hned pojdem k dokymu, ale zatial vsetko v najlepsom poriadku. 😉 dakujem vam obom @franica aj tebe @horseshoe. Je super, ze mate kazda svoj nazor... 😉
Teraz len manzelovi naordinujem celibat az do vysetrenia...nebude nadseny, ale co uz
@horseshoe ja som takeho isteho nazoru ako ty moja mozno keby mi dali ten duphaston skor mohla som vam tu pisat uz ako babetinko kopka.Mne doktorka ked mi davala vysledky z hystologie hned povedala ze ako nahle budem vediet ze som tehulka aby som utekala si dat duphaston predpisat.On by sa mal preventivne uzivat u zien co maju nepravidelny cyklus lebo tam je ta hrozba ze sa to zlte teliesko netvori alebo len velmi malo.Ale ved to ty dobre vies.
@typa moja radsej nic nezanedbaj a radsej chod v pondelok aj k cudziemu doktorovi lebo potom je neskoro plakat nad rozliatym mliekom.Ja ta nechcem stresovat ani mna nic nebolelo ked som zacala spinit .Ja neviem ja by som sla radsej pre pokoj dusi k hoci akemu lekarovi.Ale to uz si ty sama najlepsie rozumies ake mas pocity atd.

Aj ja sa chcem spytat, tych co uz boli tehu. Stalo sa vam, ze ste po milovani mali rano taky hnedy vytok? Moze to byt sposobene iba mechanickycm poskodenim, ci radsej treba ist k dokymu?