Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@simonkato uz mam korpus prerezany,celkom to slo....druhy krat skusim rezat vychladeny,nech to viem porovnat.... je ale taky nizky,ze sa mi ho ledva podarilo prerezat dva krat... ratam s tym,ze ked to pojdem plnit a tie platy prevratim,tak sa mi aj prelomia.....ale dufam,ze len ten vnutorny,abo spodny...nech sa to da zamaskovat....a sikulka nie som🙂)) vsak robim len svoju druhu tortu v zivote🙂))))) deculko sa poprevalovalo a spi dalej🙂))
@deculko chi, ze slahat sneh s tou klukou co sa toci 😀 😀 😀 ja umrieeem, ja som si vzdy myslela, ze ten predpotopny nastroj sa prestal pouzivat niekedy v 60tych rokoch 😀 😀 Ja kebych take vzala do ruky tak mi asi ta misa s bielkami vyleti a skonci rozplasknuta na zemi 😵
a uplne chapem tvoju vasen pre sladke 😀 ja mam doma podobne zavisleho jedinca 😀 😉 Nohavica to vystihuje dokonale 😉 😉
@simonkato SImi asi by sme teraz vsetky najradsej hopsali s Reny spolocne🙂))) taku mame z toho dobru naladu. My sme tu uz take kamosky vsetky,ze take hromadne stretko si fakt raz dame...vcera som si to aj uz predstavovala🙂)) taku hromadnu foto s polrocnymi babatkami a paru z nas,brumka,ja a este dalsie...s dvoma deculami🙂))) bolo by super🙂))
@ataner81 ale nie si divna 🙂 😉 len ja ked peciem - ak to nie su vianocne kolaciky, tak vacsinou v chvate, rychlosti a nemam cas rozjimat nad zmenou skupenstva vajecnych bielok 😀 😀 nic v zlom 😉 zase take spominane pecenie na vianoce si vychutnavam v tichu, klude za spievania kolied 🙂 🙂 😉
dievcence sikulky,asi vas popytam o radu.... mozno Simi... @simonkato,idem vyuzit to,ze korpus okruhly je po upeceni vypukly, preto to bude pripominat tu loptu....ale su tam take nerovnosti... aj taka trhlinka sa mi tam spravila a potrebujem to niecim hore zamaskovat....ked na to rovno vylejem tu moju cokoladovu polevu,tak ta mi velmi obrysuje povrch....takze bud by sa mi zisiel iny recept na cokoladovu polevu...alebo tam este musim rozotriet nejaku plnku,krem...lenze aky... mam nachystany len taky krem,co budem davat do stredu... slahackova smotana s cokoladou na varenie uvarena,stoji v chladnicke,vyslaham ju a potriem...ale ked toto dam navrch a na to vylejem polevu,tak to neviem,ci bude dobre,lebo tato plnka prilis nestuhne,aspon co si pamatam,co vy na to,mate nejake napady?
@deculko aj ja mám ručný šľahač, síce nie po babke ale..... 😀
@horseshoe ja napríklad na Vianoce nepečiem. Všetci moji kamaráti a rodina majú potrebu mi doniesť pár koláčov na ochutnávku a tak to u nás vyzerá ako v cukrárstve 😀 😀 😀 😀 Pečiem až okolo Nového roka, keď už má každý to svoje zjedené. To som ako Mikuláš a každý ma zbožňuje 😀 😀 😀 😀 😀
@simonkato ja si bruško hladkám už teraz, veď som už 2mesiace imaginárna tehulka 😀
Babulky pre dnešok končím. Zajtra sa vám ozvem z dennej. Majte sa krásne papapa 🙂
@deculko ja mam moja akysi chaos v tom, co robis 😀 robis akoze tortu v tvare lopty alebo obycajnu okruhlu tortu? Na vytvarovanie torty do tvaru lopty sa idealne hodi puncova plnka - odrezky korpus+dzem+tekuta coko+mlete orechy+rum+prip. pras. cukor.
No a ako ma vlastne vyzerat ta torticka? ze obliata coko polevou? aku mas coko polevu? ja robim kusok Cery + varova coko - rozpustit nad parou. Inak ked korpus natries tou parizskou plnkou, das ju na 2hodky schladit a potom oblejes nie moc teplo coko polevou - bude to fajn 😉
@deculko moja uvar si normalne zlaty klas a potom ked vychladne vyslahaj s maslom a tym potri tu torticku daj hrubsiu vrstvu a pekne zarovnaj stierkou do hladucka.Potom pekne potiahni cokoladkou s tym by si nemala nic pokazit a nieje na tom nic zlozite.
@ataner81 pekny vecer herecka nasa no ja si hladkam tiez sem tam slaninku a dohovaram vajku a spermiam nech sa pekne stratnu a splinu v jedno a uchytia sa kde maju no cvok som nevadi 🙂
@horseshoe nemam vela skusenosti,tak som nesla robit okruhlu tortu v tvare lopty taku,ze by som cesto piekla v okruhlej miske...tak som spavila len okruhly korpus,polejem to cokoladou a potom mam vytvorenu maketu futbalovej lopty z papiera... obsypem cez tu maketu struhanym kokosom a bude lopta...
viete co,dam foto torty,len ak sa aspon dakus vydari... lebo zatial mam zmiesane pocity z nej.... pojdeme s malym von,a vecer ju naplnim...a uvidime,co z toho bude🙂))))
ok dievcata,idem este do obchodu,kupit veci pre pripadny druhy pokus tortovy 😀 😀 😀 😀 potom kuknem,ci mi daco simi napisala,ako na tu plnku....uvidime co z toho bude🙂))))))))))) papa
@deculko Evicka prepac ze som ti zduchla bola som este listie zametat.No das si rozvarit mliecko ked vrie pridas zlaty klas cukor vanilkovi cukor ja robim vsetko od ok.Toho kremu nepotrebujes vela tak kludne staci aj pol klasu.Uvaris klasicky piding ani husty ani riedky .Nechas vychladnut a prislahas maslo.Mixerom daj pozor aby sa ti nezdrcol.Maslo nechaj vonku aby nebolo moc studene tuhe .Mozes aj margarin namiesto masla dat ale ja take nelubim.Masla zase podla potreby aby nebol krem moc tuhy ani riedky.Kludne ho mozes mat aj cokoladovi pridas kakao alebo roztopenu cokoladu.Keby sa ti chran bohu zdrcol zachranis ho tym ze si trosku kremu potom odoberies nahrejes na sporaku a ked je riedky prislahas ho naspat.Dufam ze som ti dobre podarila a torticka sa urcite podari drzim prsteky urcite bude fajnova.Korpus polej aj dakym rozvarom aby si ho nemala suchy ja robim cukrovi plus rum. aroma alebo kvapka rumu.Rozvaris vodu nechas rozpustit cukor kvapka rumu .
@janka9900 to poznam..dnes som mala kontrolu,leb omarodujem ak ed ti napisem,ze som nepocula ze zvonia,tak mi neuveris.Boli sme vsetci traja doma.Zvonkech vhcodovy na vratnika nam nejde,pri dverach nam nejde a tak klopkali a my sme nepoculi,Pracka nam prala,Rebeka behala po byte a spievala..a my sme sedeli v kuchyni pri kave a kontrola si veselo klopkala a nikt onic.a tak zrobili zaznam,ze som nebiola doma
@simonkato dakujem Simi🙂)) nevadi,ze si zduchla,jak si spomenula,v pohode,mna to len tak napadlo...dve torty urcite robit nebudem,lebo som rada,ze som doplnkovala teraz jednu 😀 😀 😀 zatial vyzera ok,som zvedava,co sa stane,ked na to zajtra vylejem teplu cokoladu,dufam,ze sa mi ta plnka nezdrcne tiez... dala som tam na vrch taku pol milimetrovu vrstvu toho kremu slahackoveho... 😖 slahackova cokoladova smotana na druhy den slahana...tak som zvedava,dufam,ze ta vydrzi pod teplou cokoladou tiez....ak nie,tak to bude.... nepodarok,ale nevadi🙂))) papa dievcata, dam vam zajtra vediet,ako to dopadlo🙂 uvidime,kedy sa k PC dostanem,treba mi este dakus popratat a muzik mi zahlasil,ze ide este doobedu na tri hodky do prace,tak radost... zas som na vsetko sama... nevadi...
papa a dobruu
@ataner81 tak ty si dnes zdvihla riadne naladu vsetkym 😵 😵 😵 som velmi rada, ze je vsetko v poriadku 😵 taku doktorku mat, chodim na kontrolu kazdy den 😀 ....
😀 no jasne, ze som charakter, pockam s vami do novembra, mozno sa dam aj na zaciatok decembra ukecat, ale na vianoce uz tehulkujeme vsetky 😉 dalsiu mrchu necakam okolo 2.11. 🙂 ....
@deculko tak uz si hotova s tortickou? 😵 nechystas sa na nu naliat moc horucu cokladu, ze? 😉 ja som robila z toho kremu parizske rozky prvy raz a bala som sa, ze mi rychlo ztuhne cokola, tak sa mi prve akosi roztopili 😅 v akotak vychladnutej uz boli pekne 😉 ... zajtra hod fotecku, urcite bude krasna a vyborna 😵

@deculko Nohavica, Kamelot a Nedvedovci-to sú moje srdcovky.....neskutočné, aj v tomto sme sa zhodli. Ako tu čítam, všetci ti radia rezať vychladnutý korpus. mne sa to nejako nedarí, tak ho režem taký vlažný a vždy to víde. Dúfam, že som ti zle neporadila. Mne to proste ide takto najlepšie